sadece APTALLAR 8 SAAT UYUR/ERDAL DEMİRKIRAN

• Konbuyu başlatan altınay
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde altınay tarafından oluşturulan sadece APTALLAR 8 SAAT UYUR\/ERDAL DEMİRKIRAN başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 26,946 kez görüntülenmiş, 104 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı sadece APTALLAR 8 SAAT UYUR\/ERDAL DEMİRKIRAN
Konbuyu başlatan altınay
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan hayalhane
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Uyku baldan tatlıdır abi ötesi varmı ya. Aslında en güzeli uyurgezer olcaksın abi bu devirde. Hem uyuyosun hem işten güçten kalmıyosun. Hatta daha ileri götürüp çalışırken bile uyuycaksın.Derste , yolda, her yerde.  ;D

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
maxMESA' Alıntı:
Uyku baldan tatlıdır abi ötesi varmı ya. Aslında en güzeli uyurgezer olcaksın abi bu devirde. Hem uyuyosun hem işten güçten kalmıyosun. Hatta daha ileri götürüp çalışırken bile uyuycaksın.Derste , yolda, her yerde.  ;D
Yaptıgım araştırmaya göre size iyi bir haberim var :)

Daily Mail gazetesinin haberine göre, araştırmaya katılanlarda 2000-2001 yıllarında hiçbir kireçlenme işareti görülmezken, beş yıl sonra yapılan muayenede, gecede 5 saatten az uyuyan deneklerin yüzde 27'sinde damar kireçlenmesi tespit edildi.

Uzun dönemli araştırmalar, uyku sürelerini 7 saatten 5 saat veya daha aza indirenlerin kalp-damar sorunların ölme riskinin iki kat, diğer sebeplerden ölme riskinin de yüzde 70 fazla olduğunu ortaya koyuyor.

E şimdi napcekmişiz :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Yani uyku ile ilgili bilgiler, araştırmalar o kadar değişik sonuçlar vermekte ki...
şaşırdım yahu hangi saatlar arası uyayacağımı, kaç saat uyumam gerektiğini  ??? :-\
Amaaaaa bende kendim de bir araştırma yaptım;
eğer erken yatarsam ki { saat 22:30 ile 23:30 arası} sabah çk zor kalkıyorum, ne kadar geç yatarsam sabah o kadar erken kalkabiliyorum.
:)

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Ne zaman yatarsam yatayım hafta içi sabahları belirli bir saatte kalkıyor olmak hep zor gelmiştir ama hafta sonlarındaysa tam tersi sabahın en erken saatinde dikilirim :)Sanırım bilinç altıyyla alakalı bir durumum var. Ama kendimden gözlemlediğim kadarıyla az uykuda çok uykuda bana aynı etkiyi yapıyor bütün gün sersem gibi dolaşıyorum  :D

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Her şeyi bir kenara bırakayım.
Uyumak güzel şey,helede günümüzde,günü ayakta geçirip ne yapıcan.
Yeteri kadar olumsuz ne varsa yaşıok zaten.
Günde 7 yada 8 saat,bu dünyanın acı keder gözyaşı riya ve yalanından uzaklaşmanın neresi kötü.
Uyuyorum vesselam.

O

okyanusya

Kullanıcı
3 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Valla bende moralim bozuk olduğunda,hasta olduğumda,kendimi kötü hissettiğimde hemen uyurum.
Uyanınca genelde iyileşmiş ve iyi olarak uyanırım.
Uyku benim ilacım ama bazen aşırıya kaçıyo , daha az uyuyabilsem keşke  :-[

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yaa işte biz öyle horul horul uyurken insanlar ne işler götürmüş, neler yapmış!
Gerçi bende öyle bir hırs da yok ama yine de 8 saat olarak düşündüğüm zaman; sabah 06:30da kalktığıma göre en geç 10:30 da uyuyorum demekki! E işte geldim, Zeytin'i çıkardım, yemek yaptım + yedim.. zaten saat 9 oluyor. Koskoca 24 saatin 1,5 saatini kendime ayırmış oluyorum, ona da neyi sığdırayımki!

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Gülşah' Alıntı:
Bu kitabı buradan paylaşılması ve tavsiye edilmesi ile almıştım ve iyi ki almışım...
Zaten uykuyu sevmezdim ama kitanı okuyunca daha bir sevmez oldum ve daha bir kontrol eder oldum uyku düzenimi. :)
Ben de kitapta bahsedilen bir çok şeye katılıyorum, sonuçta fazla uyku zaman kaybı.
Oysa ki yaşamda uykudan daha keyif verici şeyler var bunları keşfedip uygulamak lazım... yatarak harcanan zamana acıyorum :)
Senin gibi düşünüyorum Gülşah,ama bedenim isyan ediyor :)Bu kitabı okuyarak değiştirebilirmiyim bilmiyorum ama sanırım faydası olur,daha yeni başladım bakalım

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Senin gibi düşünüyorum Gülşah,ama bedenim isyan ediyor :)Bu kitabı okuyarak değiştirebilirmiyim bilmiyorum ama sanırım faydası olur,daha yeni başladım bakalım
2 hafta öncesine kadar akşam 22:00-23:00 gibi uyuyordum. Şimdi ise gece 3 e kadar oturuyorum sabah 7de kalkıyorum. Aradaki bu dönemde bu kitabı okudum. Kitabın etkisi mi içsel problemlerim mi buna sebep anlayamadım..:))

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Sana faydası olmuş sanırım Didem,ben altı saat uyuyorum ve beş saate  düşürmek istiyorum,zaten günümün çoğunu dingin şekilde işte geçiriyorum,kendim için  zamanı dibine kadar kullanmak istiyorum,bakalım faydasını görürsem paylaşırım ;)

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ebruliyn' Alıntı:
Sana faydası olmuş sanırım Didem,ben altı saat uyuyorum ve beş saate  düşürmek istiyorum,zaten günümün çoğunu dingin şekilde işte geçiriyorum,kendim için  zamanı dibine kadar kullanmak istiyorum,bakalım faydasını görürsem paylaşırım ;)
Zaten uyumayı sevmeyen, gününü yaşamak isteyen biriysen kitap yardımcı oluyor. Ama istemeyen biri okusa hiç bir etkisi olmaz tabii:)
Keyifli okumalar dileyeyim o zaman.  :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Evet Ebru, kitap faydalı ama Didem'in dediği gibi uykuyu sevip sevmemenle de alakalı sanırım.
Bazen vücudum sinyaller veriyor 10 günde bir saat 22:00 gibi yatıyorum yoksa iş yerinde uyukluyorum  :D
ama ondan sonra 10-15 gün beni götürüyor bu uyku :)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Benimde vücudum haftasonları( iş olmadığını bildiği için heralde )hafta içinin acısını çıkartıyor:)sen on günde bir bu uykusuzluk halini telafi ediyorsan çok iyi

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Daha önce de yazdığım gibi, hayatı dolu dolu yaşamak istiyorum, sanki fazla uyuyunca geri kalıcam, keyfini çıkartamıycam gibime geliyor hayatın,
belki psikolojiktir ama ayık olmayı daha çok seviyorum :)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
İnsan yaşlandıkça uyku saati azalıyor ama ben yaşlanmadan bu duruma gelmek istiyorum ;D

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kitabı okudum ve aptal sıfatı damgalanmasına meyilli bir insan olduğumu kavradım,haftasonu sendromlarıma dikkat etmem gerekiyor(Uyku fazlalığı),uyku saatimi nasıl azaltacağımı ve bilmediğim birkaç şey daha öğrendim,herşey çok güzel anlatım,yazım,bakış açısı ama kitapta ki tek sıkıntım kullanılan yazı karakteri idi, okurken zorlandım.Kitapta ki tavsiyeler ancak siz istemenizle gerçekleşebilir.
Yinede eğlenceli,nasıl bittiğini anlamayacağınız bir kitap,okuyun diyebilirim  ;)

H

hayalhane

arkadaşlar hiç erdal demirlıran araştırmamış mı ki bir insan gündüz öğrendiği bilgiler gece uyurken beyne işlenir vede 3 saat uyuyan bir insanın zihni alkol almaktan zom olmuş bir kişiyle aynı değerde çalışır.Bir günde 8 saat uyunması doğru olmaya bilir ama 4-5 saatten aşağıda uyunmazki

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
hayalhane' Alıntı:
arkadaşlar hiç erdal demirlıran araştırmamış mı ki bir insan gündüz öğrendiği bilgiler gece uyurken beyne işlenir vede 3 saat uyuyan bir insanın zihni alkol almaktan zom olmuş bir kişiyle aynı değerde çalışır.Bir günde 8 saat uyunması doğru olmaya bilir ama 4-5 saatten aşağıda uyunmazki
Zaten bahsettiklerini kendiside kitapta dile getirmiş,bilmiyorum kitabı okudun mu