sadece APTALLAR 8 SAAT UYUR/ERDAL DEMİRKIRAN

• Konbuyu başlatan altınay
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kitap Önerileri kategorisinde altınay tarafından oluşturulan sadece APTALLAR 8 SAAT UYUR\/ERDAL DEMİRKIRAN başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 26,946 kez görüntülenmiş, 104 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kitap Önerileri
Konu Başlığı sadece APTALLAR 8 SAAT UYUR\/ERDAL DEMİRKIRAN
Konbuyu başlatan altınay
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan hayalhane
H

hayalhane

Ebruliyn' Alıntı:
hayalhane' Alıntı:
arkadaşlar hiç erdal demirlıran araştırmamış mı ki bir insan gündüz öğrendiği bilgiler gece uyurken beyne işlenir vede 3 saat uyuyan bir insanın zihni alkol almaktan zom olmuş bir kişiyle aynı değerde çalışır.Bir günde 8 saat uyunması doğru olmaya bilir ama 4-5 saatten aşağıda uyunmazki
Zaten bahsettiklerini kendiside kitapta dile getirmiş,bilmiyorum kitabı okudun mu
hayır ebru okumadım ama kitabın içiriğine değildi benim dediğim kitabın adınaydı nedemek aptallar 8 saat uyur.Millet 8 saat okumak istiyorsa onanede aptal diyorki.Benim demek istediğim buydu.YANITIN İÇİN TEŞEKKÜRLER :D

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
hayalhane' Alıntı:
Ebruliyn' Alıntı:
hayalhane' Alıntı:
arkadaşlar hiç erdal demirlıran araştırmamış mı ki bir insan gündüz öğrendiği bilgiler gece uyurken beyne işlenir vede 3 saat uyuyan bir insanın zihni alkol almaktan zom olmuş bir kişiyle aynı değerde çalışır.Bir günde 8 saat uyunması doğru olmaya bilir ama 4-5 saatten aşağıda uyunmazki
Zaten bahsettiklerini kendiside kitapta dile getirmiş,bilmiyorum kitabı okudun mu
hayır ebru okumadım ama kitabın içiriğine değildi benim dediğim kitabın adınaydı nedemek aptallar 8 saat uyur.Millet 8 saat okumak istiyorsa onanede aptal diyorki.Benim demek istediğim buydu.YANITIN İÇİN TEŞEKKÜRLER :D
Kitabı okumadan,içeriğini bilmeden başlığa takılman ne kadar doğru?Bu demek oluyor ki yazar kitaba uygun bir ad bulmuş, senin okumamana rağmen dikkatini çekmeyi başarmış ;)

H

hayalhane

Ebruliyn' Alıntı:
hayalhane' Alıntı:
Ebruliyn' Alıntı:
hayalhane' Alıntı:
Kitabı okumadan,içeriğini bilmeden başlığa takılman ne kadar doğru?Bu demek oluyor ki yazar kitaba uygun bir ad bulmuş, senin okumamana rağmen dikkatini çekmeyi başarmış ;)
dikkatimi çekmesi değil de benim  bir coğrafya hocam vardı hocam deshanede çalışırken erdal demirkırn oraya gelmiş hocam afedersin ''o adam manyağın teki''diyordu hatta diğer kitaplarında gördüklerimde var birisi''sen şimdi gidecenya cehennemin dibine git'' birisi ''dünyanın en akıllı adamında hikayeler'' falan filan :D

H

hayalhane

Tekrar5 söylüyorum ben hayalhane ;D ben kitaba değil başlığını eleştiriyorum ;Dşimdi yoldan geçen birisi bu başlığı okuyanlar nede bide bunu düşünmek gerekir :eek:(BENCE)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
hayalhane' Alıntı:
Tekrar5 söylüyorum ben hayalhane ;D ben kitaba değil başlığını eleştiriyorum ;Dşimdi yoldan geçen birisi bu başlığı okuyanlar nede bide bunu düşünmek gerekir :eek:(BENCE)
Tamam düzeltiyorum Hayalhane,  başlığı bakı,içeriğini bilmeden ön yargılı olmak ne kadar doğru...
Ki bir çok insanda yazarın kitap başlıklarına göre yorum yapmakta...

O

ozdilek

Kullanıcı
2 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kocaeli
muratozdilek.blogspot.com
Arkadaşlar bu kitap güzel olduğu kadar bazı sıkıcı taraflarıda var aslında içerik olarak çok doğru ve önemli bilgileri veriyor fakat bazı yerlerinde sürükleyiciliğini kaybettiğine inanıyorum. Ama yinede okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Ben 17 yaşında bir lise öğrencisiyim ve her sabah güne saat 05:00'da başlıyorum ve okulda son derece süper bir performans gösterdiğime kendi adıma acaip inanıyorum zaten hayallerimi ve ileride yapıcağım şeyleri düşündükçe geceleri uyuyamıyorum bile bu kitap bu tür insanlara çok lazım olucak diye düşünüyorum...

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Ebruliyn' Alıntı:
Korsan' Alıntı:
Bu aralar çok zekiyim.
Hiç uyumuyorum yav  :d
Kitabı okumana gerek yok o zaman  ;)sen işi çözmüşün
Valla ebru, kitap hakkında lehte yada alehte onca yazı okudumki bildiğin gibi değil.
Keza her yazı kitaptan bir alıntı ile başlıyordu.
Okumuş gibi oldum yani.
Ve, bu kitaba iyi bakmıyorum ne yalan sölim  :d çok yerde bunu anlattım nedenleri ile ve yine çok yerde insanların kafasında acaba oluştu.
Gerisi onlara kalmış.
Morfeus gibiyim, ben sadece kapıyı gösteririm oradan giricek insanların kendisi. :d

Burada o kadar ayrıntılı yazmıyorum, afaroz sebebi olabilir, ama fazlaca ayrıntılı bir şekilde yazdıgım, vede konuştuğum yerler var.
Yani, bu kitap, neyse...

S

sansliarzu

Kullanıcı
26 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
arkadaslar paylasım ıcın tesekkurler.Okuyan arkadaslara soruyorum gercekten ıse yarıyor mu?Yazılardan dolayı kıtabı cok merak ettim acıkcası.ben de zamanımın cogunun uykuda gecmesınden sıkayetcıyım.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
sansliarzu' Alıntı:
arkadaslar paylasım ıcın tesekkurler.Okuyan arkadaslara soruyorum gercekten ıse yarıyor mu?Yazılardan dolayı kıtabı cok merak ettim acıkcası.ben de zamanımın cogunun uykuda gecmesınden sıkayetcıyım.
Bilmediğim birkaç şeyi bu kitap sayesinde öğrendim,mizahi  bir dil kullanıldığı için sıkılmadan okuyabilirsin,önemli olan senin az uyumaya karar vermen,yoksa kitabı okudun az uyursun diye bişey yok.sadece uyku ve kaybettiğin zaman hakkında mantıklı açıklamalar sunuyor,tavsiye ederim  bişey kaybetmezsin

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
sansliarzu' Alıntı:
Ebru'ya katılıyorum,
ve kitapta aktarılan bir çok bilgi mantıklı geldi, ama şuda var uykuyu sevmediğim için daha bir faydalandım kitaptan ve tavsiye ederim  :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bu günlerde aptal olmak istiyorum... :-X
Gece 1de yat,sabah 5.45 de kalk... :-X 4.45 dk deli olacagım yaaaa.....
Aptal olup uykuya doymak istiyorum artık  :mad:

S

spiritualsigns

bende hayattan kaçırılan zaman olarak değerlendiririm uykuda geçen zamanları... az uyuyanlardanım... ve o melatonin denen hormonun vücudumdaki dengesinin beni çok etkilemediğini düşünüyorum... zira sıkıntı yaşamadım bu anlamda.. günün her saati neşemi korurum :) 5 saatlik kaliteli bir uykunun yerini hiç birşey tutamaz... Önemli olan uyku süresi değil zaten kaliteli uyku :p

E

erdal_ergen

Kullanıcı
16 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
Aptal kelimesini biraz inceledim ve sonucu çok enteresan
En büyük aptallık karşındakini aptal sanmaktır.
kendini çok akıllı zannetmek.

ülkemizde en çok kullanılan hakaret sözcüğü dalında şampiyonluğu yıllardır kimselere kaptırmayan sözcük. her ne kadar geri zekalı dan türemiş gerzek sözcüğü son yıllarda ciddi bir atak yapıp aptal'ı zorlasa da, rakipsiz hakaret sözcüğümüz aptal,yurt dışı ve yurt içi yürüttüğü lobi faaliyetleri sonucu koltuğunu henüz kimselere kaptırmamıştır.

kime göre ( ? ) neye göre sorusunu akla getiren hafif olduğu düşünülen ancak özünde onlarca ton yük barındıran bir hakarettir. öyle çok serpiştiririz ki konuşmalarımızın içine bu kelimeyi anlamını yitirmeye başlar zamanla... çoğu kişi kendisine aptal dendiğinde umursamazdır, hafif bir hakaret olarak düşündüğü için bu ifadeyi halbuki hiçte hafif değildir. sen anlamazsın, neyi anladın ki zaten, kafan az çalışıyor ya da hiçe yakın bir çalışma performansı var demektedir aleni bir şekilde. durum böyle iken neden hafife alırız bu kelimeyi? çünkü sokakta ki çocuğun ilk öğrendiği sıfattır. hanım hanımcık ol kızım evladım denen ufak kızlarımızın rahatlıkla dile getirdiğidir. bir kelimenin bu kadar hoyrat kullanımı makul müdür ( ? ) diye düşünürsek kendi içimizde de alacağımız cevap bellidir aslında. bu kadar basite indirgenecek kadar yalın değildir anlamı ve dolayısıyla bu derece pelesenk olmamalıdır dilimize. anlamını korumalıdır tüm diğer kelimeler gibi. matematik dersinin anlamayan 4 işlemi dahi yapamayan gencimiz matematik hocasının gözünde aptaldır. peki aynı çocuk türlü türlü şahane besteler yapıyorsa, müzik konusunda ya da sanat konusunda dahi ise sanat severlerin gözünde aptal mıdır? sanatta yaratıcılıkla, düşünce gücüyle ve bir tutam da duygusal gerçeklikle yapılmaz mı? şimdi yine soralım! kime göre ( ? ), neye göre ( ? ) aptal?

aptal: bazı konular hakkında düşünce yürütemeyen, başarılı olamayan değil hiç bir konuda başarılı olamayan, düşünemeyendir.

Kaynak : birebir sitesi
şimdi içimden şöyle bir sözü hatırlamak geldi nedense

kendini çok akıllı zanneden bir aptaldan daha aptalını görmedim

Bu kadar ukalaca bir tavırla insanları küçümsemek ve aşağılamak ne kadar doğru?
Esprisi bile aptalca diye düşünüyorum.

K

KediCm

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
  Uyumak bir alışkanlık mı ?  Yok sa gerçekten bedenin  bir ihtiyacımı ?  belli bir saat ten sonra sı artık ihtiyaçtan çıktını düşünüyorum .  ve bedeni tembelleştiriyor .  peki bu belirli saat ne kadar ? kişiden kişiye deyişir derken ! ne kadar bedenimize yüklendiğimizle alakalı kitapta ressamdan örnek vermiş ama yorumlarda inşaat işçisi örneğide  göz ardı edilemez  . herkes bir ressam standart larında kullanmıyo bedenini  9 saat dreksyon çevirdiğim zaman var! eğer 5 saat uyusam , herhalde ertesi gün kaza yaparım  en  güzeli galiba gene 6,30 - 7.00 saat  bu kitabın ismine de  ters bi durum oluşturmaz . hipotalamusta kitaba estetik vermiş , hoş bi tasarım  güzel bi çalışma bence  bu tip çalışmaların artmasını ümit ederim eleştirirken desteklemeğede  ihtiyacımız var  gelibaa    selamlar...

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
İnsan kime neye inanacağını şaşırıyor geçen gazetede okudum
insan ayakta geçirdiği her iki saat karşılığı bir saat uyumalıymış bu da 16 saat için 8 saat uykunun gerekli olduğu,yaşlandıkça yaş ilerledikçe de her iki saat için 45 dk uykunun yeterli olduğu bu yüzden yaşlandıkça uyku gereksinimin azaldığı belirtilmiş ,gelde çık işin içinden  ???

D

damla 8

Kullanıcı
15 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
Gaziantep
kitabı okudum gerçekten çok güzel anlatmış bi çok arkadaşımada önerdim  ;)