Aptal kelimesini biraz inceledim ve sonucu çok enteresan
En büyük aptallık karşındakini aptal sanmaktır.
kendini çok akıllı zannetmek.
ülkemizde en çok kullanılan hakaret sözcüğü dalında şampiyonluğu yıllardır kimselere kaptırmayan sözcük. her ne kadar geri zekalı dan türemiş gerzek sözcüğü son yıllarda ciddi bir atak yapıp aptal'ı zorlasa da, rakipsiz hakaret sözcüğümüz aptal,yurt dışı ve yurt içi yürüttüğü lobi faaliyetleri sonucu koltuğunu henüz kimselere kaptırmamıştır.
kime göre ( ? ) neye göre sorusunu akla getiren hafif olduğu düşünülen ancak özünde onlarca ton yük barındıran bir hakarettir. öyle çok serpiştiririz ki konuşmalarımızın içine bu kelimeyi anlamını yitirmeye başlar zamanla... çoğu kişi kendisine aptal dendiğinde umursamazdır, hafif bir hakaret olarak düşündüğü için bu ifadeyi halbuki hiçte hafif değildir. sen anlamazsın, neyi anladın ki zaten, kafan az çalışıyor ya da hiçe yakın bir çalışma performansı var demektedir aleni bir şekilde. durum böyle iken neden hafife alırız bu kelimeyi? çünkü sokakta ki çocuğun ilk öğrendiği sıfattır. hanım hanımcık ol kızım evladım denen ufak kızlarımızın rahatlıkla dile getirdiğidir. bir kelimenin bu kadar hoyrat kullanımı makul müdür ( ? ) diye düşünürsek kendi içimizde de alacağımız cevap bellidir aslında. bu kadar basite indirgenecek kadar yalın değildir anlamı ve dolayısıyla bu derece pelesenk olmamalıdır dilimize. anlamını korumalıdır tüm diğer kelimeler gibi. matematik dersinin anlamayan 4 işlemi dahi yapamayan gencimiz matematik hocasının gözünde aptaldır. peki aynı çocuk türlü türlü şahane besteler yapıyorsa, müzik konusunda ya da sanat konusunda dahi ise sanat severlerin gözünde aptal mıdır? sanatta yaratıcılıkla, düşünce gücüyle ve bir tutam da duygusal gerçeklikle yapılmaz mı? şimdi yine soralım! kime göre ( ? ), neye göre ( ? ) aptal?
aptal: bazı konular hakkında düşünce yürütemeyen, başarılı olamayan değil hiç bir konuda başarılı olamayan, düşünemeyendir.
Kaynak : birebir sitesi
şimdi içimden şöyle bir sözü hatırlamak geldi nedense
kendini çok akıllı zanneden bir aptaldan daha aptalını görmedim
Bu kadar ukalaca bir tavırla insanları küçümsemek ve aşağılamak ne kadar doğru?
Esprisi bile aptalca diye düşünüyorum.