C
caycay
Kullanıcı
mali müşavir kelimesini görünce bi kaç kelam edeyim dedim :.gözde.' Alıntı:işletme öğrencisiyim 2.sınıftayım okul bitince kendi işimi kurmayı düşünüyorum kamu yada özel sektör olsun bi kaç sene kendimi geliştirmek adına çalışabilirim ama genel olarak düşünmüyorum çünkü emeğin karşılığını vermiyorlar kendi işimi kurmak en büyük hayalim bi mali müşavir bürosu dilerim inşallah o günlerde hala bu platformda yazışıyo oluruz
mali müşavirlik stajımın bitmesine çok az kaldı çok yakında bitirme sınavlarına da gireceğim.meslek ve sınavlar hakkında istersen daha sonra detaylı bilgiler verebilirim..
emeğin karşılığını alıp almamak konusu ise bambaşka ..
daha önce mesaj yazan arkadaşlarında görüşlerine göre iki alanda da memnun olanlar ve olmayanlar var.. !!
burda beklentiler devreye giriyor..çalışma rahatlığı, maddiyat, idealler..
mesela, özel sektör de iş bilgi açısından donanımlı olmak ve ticari çevreye sahip olmak ..çok önemli .
daha az bilgiyle çok iyi bir şirkette güzel imkanlarla çalışanlar olmakla birlikte, daha fazla bilgiye sahip olmasına rağmen daha yoğun bir şekilde daha kötü şartlarda çalışanlar da mevcut..
yine kendi bürosunu açıp rahatca çok kazananlar ve ucu ucuna stresle ay sonunu getirenler de var..
önemli nokta iş hayatına atılan genç kararlarını verirken o işle ilgili tecrübeli insanlara danışmalı ..nelerle karşılaşabileceğini bilmeli, hedefini doğru seçmeli..
geçen zaman geri gelmeyeceği için alternatif maliyeti de iyi düşünmek gerek..
Allah herkesin gönlüne göre versin.