Hangi sektörde calışıyorsunuz?

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Mesleğiniz kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Hangi sektörde calışıyorsunuz? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 164,742 kez görüntülenmiş, 460 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Mesleğiniz
Konu Başlığı Hangi sektörde calışıyorsunuz?
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
C

caycay

Kullanıcı
14 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
.gözde.' Alıntı:
işletme öğrencisiyim 2.sınıftayım okul bitince kendi işimi kurmayı düşünüyorum kamu yada özel sektör olsun bi kaç sene kendimi geliştirmek adına çalışabilirim ama genel olarak düşünmüyorum çünkü emeğin karşılığını vermiyorlar kendi işimi kurmak en büyük hayalim bi mali müşavir bürosu dilerim inşallah o günlerde hala bu platformda yazışıyo oluruz  ;)
mali müşavir kelimesini görünce bi kaç kelam edeyim dedim  ::)
mali müşavirlik stajımın  bitmesine çok az kaldı çok yakında bitirme sınavlarına da gireceğim.meslek ve sınavlar hakkında istersen daha sonra detaylı bilgiler verebilirim..
emeğin karşılığını alıp almamak konusu ise bambaşka ..
daha önce mesaj yazan arkadaşlarında görüşlerine göre iki alanda da memnun olanlar ve olmayanlar var.. !! 
burda beklentiler devreye giriyor..çalışma rahatlığı, maddiyat, idealler..
mesela, özel sektör de iş bilgi açısından donanımlı olmak ve ticari çevreye sahip olmak  ..çok önemli .
daha az bilgiyle çok iyi bir şirkette güzel imkanlarla çalışanlar olmakla birlikte, daha fazla bilgiye sahip olmasına rağmen daha yoğun bir şekilde daha kötü şartlarda çalışanlar da mevcut..
yine kendi bürosunu açıp rahatca çok kazananlar ve ucu ucuna stresle ay sonunu getirenler de var..
önemli nokta iş hayatına atılan genç kararlarını verirken o işle ilgili tecrübeli insanlara danışmalı ..nelerle karşılaşabileceğini bilmeli, hedefini doğru seçmeli..
geçen zaman geri gelmeyeceği için alternatif maliyeti de iyi düşünmek gerek..
Allah herkesin gönlüne göre versin.

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
caycay' Alıntı:
.gözde.' Alıntı:
işletme öğrencisiyim 2.sınıftayım okul bitince kendi işimi kurmayı düşünüyorum kamu yada özel sektör olsun bi kaç sene kendimi geliştirmek adına çalışabilirim ama genel olarak düşünmüyorum çünkü emeğin karşılığını vermiyorlar kendi işimi kurmak en büyük hayalim bi mali müşavir bürosu dilerim inşallah o günlerde hala bu platformda yazışıyo oluruz  ;)
mali müşavirlik stajımın  bitmesine çok az kaldı çok yakında bitirme sınavlarına da gireceğim.meslek ve sınavlar hakkında istersen daha sonra detaylı bilgiler verebilirim..
daha önce mesaj yazan arkadaşlarında görüşlerine göre iki alanda da memnun olanlar ve olmayanlar var.. !! 
mesela, özel sektör de iş bilgi açısından donanımlı olmak ve ticari çevreye sahip olmak  ..çok önemli .
daha az bilgiyle çok iyi bir şirkette güzel imkanlarla çalışanlar olmakla birlikte, daha fazla bilgiye sahip olmasına rağmen daha yoğun bir şekilde daha kötü şartlarda çalışanlar da mevcut..
yine kendi bürosunu açıp rahatca çok kazananlar ve ucu ucuna stresle ay sonunu getirenler de var..
önemli nokta iş hayatına atılan genç kararlarını verirken o işle ilgili tecrübeli insanlara danışmalı ..nelerle karşılaşabileceğini bilmeli, hedefini doğru seçmeli..
teşekkür ederim deneyimli insanlardan fikir almak tecrübelerinden yararlanmak tabiki isterim benim asıl demek istediğim saygı yok kiminle konusuyorsam aynı şikayeti duyuyorum en azınan insanların emeklerine saygı duyulsun hergün binlerce çeşit insanla uğraşıyosunuz moraliniz bozuk oluyo yada amiriniz kendi hırsını sizden çıkarıyo yinede hoşgörülü olmak size düşüyo her işin kendine göre bi takım problemleri var bi yerde de görmezden gelmek şart bunları o yüzden kendi işimi yapmak istiyorum ve gerçekten şeker gibi bir patron olucam sözzz ;D ;D ;D

C

caycay

Kullanıcı
14 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
.gözde.' Alıntı:
caycay' Alıntı:
.gözde.' Alıntı:
teşekkür ederim deneyimli insanlardan fikir almak tecrübelerinden yararlanmak tabiki isterim benim asıl demek istediğim saygı yok kiminle konusuyorsam aynı şikayeti duyuyorum en azınan insanların emeklerine saygı duyulsun hergün binlerce çeşit insanla uğraşıyosunuz moraliniz bozuk oluyo yada amiriniz kendi hırsını sizden çıkarıyo yinede hoşgörülü olmak size düşüyo her işin kendine göre bi takım problemleri var bi yerde de görmezden gelmek şart bunları o yüzden kendi işimi yapmak istiyorum ve gerçekten şeker gibi bir patron olucam sözzz ;D ;D ;D
şeker gibi bir patron  ??? (hiç görmediğimden şaşkınlık hali ..)  işşalahh..  :D
malesef genel sorun bu..sadece insanların emeklerine saygı duyulmaması değil..
hayatın genelinde insanlarımızın birbirlerine saygı göstermemesi!!
bunun için ayrı bi başlık gerekir, belki de açılmıştır..

Y

Yalın

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Tekirdağ
özel sektörde bir ambalaj şirketinde üretim ve planlama müdürüyüm..işimi, çalışma arkadaşlarımı çok seviyorum..kişisel gelişimime, kariyerimden daha fazla önem veririm..o yüzden de yeni üye olarak aranızdayım.. :)

D

Dosthane

Kullanıcı
18 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bende tekstil sektöründe çalışıyorum.Mesleğim modelistlik...Tiyatroculuk ve radyoculukta özel uğraşlarım...:)

S

sude19811981

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
kütüphane görevlisiyim.ayrıca meslek lisesi çocuk eğitimi mezunuyum.şuanda da 2.sınıf halkla ilişkiler okuyorum.

M

mupare

Kullanıcı
8 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
ist
gıda söktöründeyim
yaptığım işi seviyorum çünkü başarılarım beni hep mutlu eder
Kesinlikle ticaret

K

kamuran

İşimi seviyorum.  :)
Kamuda, özel şirkette de çalıştım. Ancak belki uzmanlaşıncaya kadar ve iş hayatında kendini tanıyıncaya kadar bu çalışma benim için iyi oldu. Şimdi kendi işimi yürütüyorum. Yani kamu yerine ticaret ya da serbest yapılabilecek bir meslek benim için tercih sebebi.

S

sterious

Kullanıcı
28 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
muhasebeciyim mesleğimi seviyorum fakat şu an çalıştığım iş yerimdepatronum herkese karşı çok sert mali müşavir bile defter bırakmak üzere söylediği şeyin o saniye olmasını istiyor bu da beni mesleğim açısından düşündürüyor acaba kendim için doğru sektördemiyim?

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
sterious' Alıntı:
muhasebeciyim mesleğimi seviyorum fakat şu an çalıştığım iş yerimdepatronum herkese karşı çok sert mali müşavir bile defter bırakmak üzere söylediği şeyin o saniye olmasını istiyor bu da beni mesleğim açısından düşündürüyor acaba kendim için doğru sektördemiyim?
bence bu sizin patronunuzla ilgili iş hayatında mecburen insanlarla dialog halinde olmak zorundasınız biraz sinirlerinize ve kendinize hakim olmalısınız diye düşünüyorum patronunuzun sert tavırları yüzünden bence mesleğinizden soğumayın her insan aynı değildir dilerim durumunuz düzelir  :)

S

sterious

Kullanıcı
28 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
.gözde.' Alıntı:
sterious' Alıntı:
bence bu sizin patronunuzla ilgili iş hayatında mecburen insanlarla dialog halinde olmak zorundasınız biraz sinirlerinize ve kendinize hakim olmalısınız diye düşünüyorum patronunuzun sert tavırları yüzünden bence mesleğinizden soğumayın her insan aynı değildir dilerim durumunuz düzelir  :)
zaten kendi problemlerim var onlarla uğraşıyorum sakin olmam gerek fakat sürekli sinirli ve stresliyim ikinci alternatif olarak seçtiğim bir meslek istemiyor değilim istiyorum ama bu patron bana zor geliyor neyse teşekkürler...

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
önemli değil rica ederim ama siz zaten kendi sorunlarınız varsa daha sorunsuz bir iş arayın işinizi bırakmayın bu zamanda iş bulmak zaten zor fakat başka bir iş arayabilirsiniz kimse sizden değerli değil kendinizi yıpratmayın  ;)

S

sterious

Kullanıcı
28 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
bulunduğum şehirde şu kış mevsiminde ve yine ekonomik krizlerin doğmasına gebe olan şu günlerde katlanmak zorundayım belki yaza olabilir fakat çalıştığım şirkete bağlı işyerlerinde yazın iş yoğun oluyor şu an ki en büyük sıkıntı nakit girdisinin yok denecek kadar az olması yazınbelkide çok rahat olacak yaza kadar tahammül edebilirsem beklemeyi düşünüyorum
ilginiz için teşekkürler...

G

greenhouse

Kullanıcı
22 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
antalya
ben ziraat mühendisiyim.tercih yaparken ziraat kelimesinin anlamını dahi bilmiyordum. fakat işin içine girdikten sonra ne kadar zevkli,özgür,zor ve emek gerektiren bir iş olduğunu gördüm.neticede canlı varlıklarla uğraşıyorsun ve onları en iyi kalitede yetiştirmeye çalışıyorsun.en kötü tarafı ise hepinizin bildiği gibi meslektaş sayımın çok fazla olması.çalıştığın şirkette kendini kanıtlayamazsan, sana her zaman biri gelir biri gider gözüyle bakıyorlar.bir çok arkadaşım bu yüzden işten ayrılmak zorunda kaldı.bu çok üzücü o yüzden tercihlerinizi yaparken koşulları çok iyi araştırın ki sonra üzülmeyesiniz.

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
sterious, aslında herkesin sorunu ayni biliyor musun! Hemen hemen her işyerinde insanlar (ben de dahil) ya patronundan ya da iş arkadaşından şikayetçi.. Yani çalışacağın her işyerinde mutlaka sinirleneceğin kafaya takacağın bişey çıkıyor.
Mesela Çarşamba günü patronum yanına çağırdı öyle işten güçten konuşurken siz 3 ünüz az çalışıyorsunuz maaşlarınız çok fazla kesicem dedi. ben tabii sinirlendim çok fena ama diyecek bişey yok çıktım odasından geceye kadar düşündüm herşey çok iyi diğer patronlar çok memnun hiçbi şikayet yok,işimi iyi yapıyorum fakat sorun nedir???
Adam meğer zam yapmış benle dalga geçiyormuş.. Çıldırdım iki gün çöktüm resmen.
Ya kafana hiçbişeyi takma, çünkü takıldıkça kendini yiyorsun ve yapacağın varsa da yapamıyorsun artık cesaretin kırılıyor.En iyisi görmemezlikten duymamazlıktan geleceksin!

Ayy çok uzun olmuş, kaptırmışım arkadaşlar kusura bakmayın  ::)

S

sterious

Kullanıcı
28 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
teşekkür ederim ilginden dolayı
benim patron kışın işler yok denecek kadar az olduğu için bide kardeşi kanser bu yüzden çok sinirli bende panik yapıyorum bildiğimide  yaptığımıda unutuyorum
müdürüm mükemmel bir insan nadir bulunur böylesi
zaten çalışmaya başladığımda burası bir enkaz halindeydi çalışılan firmalarla mutabakat yok kimden alacak var kime borç var bilinmiyordu çok karışıktı şimdi toparladım teksorun şirkete kayıtlı olan arsalar ve nakit sıkıntısı

görmezlikten de duymazlıktan dagelsem çok alıngan biri olduğum için zor geliyor aslında alışmaya başladığımı farkettim
başka yere de gitsem sorunlar hep aynı biliyorum

tekrar teşekkür ederim didem...