bende elekronik okuyorum fakat mühendis olmamız çok zor çünkü bu katsayı herşeyi berbat ediyor. bende okul değiştirmek zorunda kalıyorum gelecekteki mesleklerden birisi fakat işimizi zorlaştırıyorlar. buna isyan edesim geliyor. Ama dertlerimi paylaştım ve rahatladım. bu yazımı okuyanlara TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM. :hapis
sosyoloji ihmal edilmemeli. toplumda neden bu umursamazlık var halen anlamış değilim... türkiyede sosyoloji okunmaz ya okuyorum bakalım,avrupada el üstünde tutulan sosyologlara burada kadro bile açılmıyor...
Üniversite adayları tercihlerini yaparken nelere dikkat etmeli? Geleceğin meslekleri neler?
İLK ŞART ÖĞRENCİ YETENEKLERİNİ BİLMELİ
İşte Rehberlik uzmanı Turgay Polat öğrencilere öneml tavsiyelerde bulundu. ATV Haber'a konuşan Polat'a göre ilk şart öğrencinin yeteneklerini bilmesi.
İKİNCİ ŞART EN İYİ OLABİLME
Polat "hangi bölüme girilirse girilsin o bölümden sonra kendi işimizi kurabilme, kendi işimizde en iyisi olabilme anlayışı olmalı" diye konuştu.
5 YIL SONRASINI DÜŞÜNÜN
Polat öğrencilere "Devletler küçülüyor, kamu sektöründe çalışmak yerine girişimcilik ve yaratıcılık almaya başlıyor. Tercih yaparken 5 yıl sonrasının gereksinimi dikkate almalı" uyarısını yapıyor.
GELECEĞİN MESLEKLERİ
Bilişim (bilgisayarla her meslek)
Genetik mühendisliği
Biomedikal mühendislik
Enerji sistemleri mühendisliği
Ergonomi mühendisliği
Mekatronik mühendisliği (mekanik, elektrik-elektronik, bilgi teknolojileri)
iş ilanlarına baktınız mı hiç bilmiyorum.Ben yeni mezunum ve insanlar ilanlarında hep aynı şeyi yazıyor.Neymiş efendim tecrübeli eleman!!!Bu tecrübe şu tecrübe ararken benim gibiler heralde işsiz kalıyor ya da kendi mesleği olmayan küçük işlerle hayatını kazanmaya çalışıyor.Bu ülkede hiçbi zaman bu adaletsizlik bitmez.Bende ağzım açık öyle bakarım noluyor ne yapmalıyım diye.
valla bu sene tek hayalim vardı uluslar arası ilşikiler ve siyasi bilgilerdi tabi bunların yanında ab uzmanlıgı uluslar arası lojistik felanda var ama araştırdıktan sonra ögrendimki ab uzmanlıgı devlet okulunda yok hepsi özel yani olmaz ama araştırmalarım 3 dil bilen bi lojistik mezunu gelecekte önü çok açık inş hepimiz istedigimiz bölümü okur ve hayallerimi gerçekleştiriz
hangi mesleği seçeceğimize biz karar veremiyoruz artık sürekli birileri hayatımıza müdahele ediyor istediğimiz meslek eğilimli olduğumuz mesleğin iş imkanı yok nasıl işdir bu yhaaa.... :'(
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin ! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz Hello Welcome to Guest! Register here to benefit more from the forum
Bu site, içeriği kişiselleştirmenize, deneyiminizi uyarlamanıza ve kaydolduğunuzda oturumunuzu açık tutmanıza yardımcı olacak çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin veriyorsunuz.