EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde Codex tarafından oluşturulan EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 130,047 kez görüntülenmiş, 479 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
su perisi' Alıntı:
Zynep' Alıntı:
Argo kelimeyi çok kullanan bir millet olarak,Recep İVEDİK tarzı filmleri de hiç haz etmedik..
İyi de:) Recep İvedik'in bir izlenme rekoru var?
Nasıl haz etmezlik bu?
İşte bende onu belirttim..ben argo kelimelerden hiç haz etmem ama toplum olarak haz edilişinden olsa rekor seviyeye ulaşması...
Diyorlardır,bizden biri :)
Haz etmedik... diyen sensin peri?

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Evet benim:) lafımında arkasındayım Zynep..
Aklıma otobüsün içinde giderken söyledigi söz geldi de  :-X

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bizim ülkemizde çekilen komedi filmleri güldürmek üzerine.
su perisi' Alıntı:
Evet benim:) lafımında arkasındayım Zynep..
Aklıma otobüsün içinde giderken söyledigi söz geldi de  :-X
A.R.O.G' da izleyiciyi koparan sahnede sanırım tezahürat sahnesiydi! Ve sonunda ki küfür.
Ben küfüre karşı değilim, hemen açıklayayım bunu, abartılarak saçma sapan kullanılmadığı sürece!

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Hemen hemen her sahnesinde eylendim...
Özelliklede gol atınca birden futbol eleştirmeninin (Rıdvan) çıkıp o sözü söylemesiydi.:)
Bende bir Türk evladı olarak argoya karşı degilim,ama çoçuklarımla gittiğim bir komedi filminde rahat rahat izleyebilecegim film hangisiydi derseniz kesinlikle Cem YILMAZ'ı tercih ederim...
Recep İvedik' filmini izlerken bir çok argo kelimesini çoçuklar sordugunda "ne demek istedi" diye farklı  şekilde söyleyerek beyaz  yalanlar söylemek zorunda kaldım... :-X
A.R.O.G. da kalmadım...

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Burada olan Burada kalır..

Bu gün kızlarla izledigim bir filmdi..İsmi ilgimi çekmesede oyuncuları için filmi almakdan başka çarem yoktu..( diger istedigim 5 film kirada olunca:( ) ama ön yargılı oldugumu filmin ilk sahnelerinde anlayarak kendimi kınamakla beraber sesli gülümsemelerimde düşündükçe   :) Romantik-komedi severler için süper bi film...
Hemen hemen bir çok sahnesinde gülümsemenin keyfini yaşadıgım,film notuna 10/9 verdigim harika bir filmdi diyebilirim.. :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bu gün sinemaya giderken aklımda "Mustafa"  yoktu,tekrar mı Aroga girsem acaba diyerek girdigim zaman kendimi bir an ""Mustafa" belgeselinin kapısında buldum...
Bir el,bir ses,bir yürek beni içeri aldı ve kendimi belgeseli izlerken buldum..
Eleştirmeyi seven Türk haklı oalrak bende filme girmeden  eleştirilerden payını verecek şekilde çok yazdım ve konustugumun altını çizip kesinlikle girmeyecegim ve çoçuklarında böylesi bir Mustafa portresi görmelerini istemedigimide belirtmiştim..Ama bu gün kendimi önyargılı davranarak belgeli izlemeden konuştugum  ve etrafın yorumlarından etkilendiğim için KINADIM!

Can Dündar ve film bu kadar eleştiriyi haketmiyor düşüncesindeyim..
Asıl mesela ne biliyor musunuz? Atatürk'ü değil,Mustafa'yı anlatıyor. ve biz bu noktayı kaçırarak ön yargılarda bulunduk...Bizim görmek sitediğimiz bu ülke için dişini tırnagına takarak çamurdan kurtarmış olan bir insanın kişisel özelliklerinden çok liderlik özelliklerinin anlatılarak "işte o bir Türk" dü diyerek  gururlanacagımız bir Mustafa idi...

Belgesel ve bu güne kadar Atamızın bilmediğimiz yönlerini bize belgelerle aktaran Can DÜNDAR'dan özür dileyerek teşekkür ediyorum...Belgeseli kızımla izledim,fırsat olursa en küçük kızımlada özel olarak gidip izlettirecegim..Görsün onunda bir insan üstü biri olmadıgını,onunda etten kemikden olup miilet sevgisi için nelere katlandıgını,ideallerinden vazgeçmeyerek  bu devleti nasıl kurdugunu..
Kesinlikle düşünmüyorum ki,kızım bunu izlerken sigara içen,içkiye kadına düşkünlügü, yada karanlıkda kalma korkusu olan  biri olarak görmeyecegidir..Bunu izlerken benim anlatmama bile gerek kalamdan kızımında o filme bakış açısınının yüregindeki Atatürk sevgisini bir kez daha pekiştirecek kapasitede oldugudur..

Daha çok konusurum gibi geliyor:)  çok heyecanalndım,Atamından bahsederken...Şunuda belirtmeden geçmeyecegim..Her filmde ve belgeselde mutlaka eksik ve pasif kalmış noktalar vardır...Kendimiz bile bir işi yaparken mutlaka bir açık verdigimiz yan vardır.Bu belgeseldede açıklar vardı...Ama o açıklar Mustafa'nın kendi iradesi kapadı....

Örnek vermem istenirsede örnek verebilirim...İzledigim  belgeselin yorumunu daha fazla uzatmadan gideyim..istenirse gelir benim gözümde eksik yanlarınıda sizlerle paylaşabilirim...
Onun anlatmaya kelimeler yetmez ama benim  kelimelerim yetti... :)

Bir film hakkında izlemeden yorum yapmayın :)

H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Su perisi filmi ben izlemedim ama yaptığın yoruma hayran kaldım çok güzel olmuş. En azından açıklayıcı.

Bu ülkede film çekti diye sınır dışı edilen insanlar var. Ne zaman ki kendimizi rahat ifade edebilecek kadar düşünce özgürlüğüne kavuşacağız o zaman herşey daha güzel olacak.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
maxMESA' Alıntı:
Su perisi filmi ben izlemedim ama yaptığın yoruma hayran kaldım çok güzel olmuş. En azından açıklayıcı.

Bu ülkede film çekti diye sınır dışı edilen insanlar var. Ne zaman ki kendimizi rahat ifade edebilecek kadar düşünce özgürlüğüne kavuşacağız o zaman herşey daha güzel olacak.
Bakın bu hatalı bir düşünce.
Ben filmin korsan cd'sini kızımla beraber izledim.
Kızımın yorumunu yazayım önce size;
"Bu filmi lise öğrencilerine kadar olan kesim eleştirmeden izleyebilir, sadece sigara ve içki konusunda bir şeyler söyler ama bu da zaten bildiğimiz gerçek! O kadar ustaca kurgulanmış ve o kadar ustaca yarım bırakılmış ki anlatılanlar, Can Dündar'dan nefret ettim ben!"
Bu kızımın yorumu!
Filmde Atatürk bir kere dimdik yürümedi, hep arkadan gösterdiği Atatürk'ü oynayan zat, omuzları düşmüş kamburu çıkmış yürüyen bir şahsiyetsizdi, kendisine öyle oynaması söylenmiş, napsın basiretsiz?
Sürekli olarak Atatürk'ün paranoyaları verildi, korkaklığından, sığınmalarından söz edildi!
Kürt davası, şeriat davası kendisinin hatası olarak lanse edildi.
Gerekirse en yakın arkadaşlarını kurşuna dizdirebilecek kadar hırslı olduğu gösterildi!
Harf devriminin nedeni yediği iki tokatın intikamı olarak anlatıldı! İyi ki yemiş!
Daha çok sayarım!
Bu mu Mustafa Kemal Atatürk?
Emekli olduğunda artık bir işe yaramadığını düşünen, bu nedenle yalnızlığa itilmiş, ve zayıflığından sabahlara kadar içki sigara içerek, gündüzleri uyuyan, arada uyandığı zaman, gidip salıncakta sallanan, denizde yüzen bir adam, (üstelik bu fotoğraflar sitemizde yayınlandı ve hepimiz çok sevdik, o bizden biriydi, diyerek) ama filmde bu sahneler, artık işe yaramayan bir zavallının çırpınışları olarak gösterildi!
Siz bu film için mi Can Dündar'dan özür diliyorsunuz?

H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Ben özür dilemedim Zynep abla. Filmi izlemedim de. Belki kötüdür, belki iyidir bilemem .Ben sadece su perisinin yaptığı analize benzer film yorumunu sevdim o kadar.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
maxMESA' Alıntı:
Ben özür dilemedim Zynep abla. Filmi izlemedim de. Belki kötüdür, belki iyidir bilemem .Ben sadece su perisinin yaptığı analize benzer film yorumunu sevdim o kadar.
Su perisinin yazısını alıntı yapmak istemedim Harun, çok uzundu, bu film hakkında pek çok akli selim yazar/düşünür yorum yaptı ve çoğunu paylaştık.
Senden alıntı yaptım o nedenle.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Haa bakın bir de, her kılık kıyafetle hemen fotoğrafçıya koşan bir megoloman olduğu bile, o kadar ustaca anlatılmış ki filmde! :)
Siz bunlar nasıl gözden kaçırıyorsunuz ya?
Sonra ne demek Mustafa başka Atatürk başka?
Yani çift kişilikliydi, öyle mi?
Yalnız başına karar verebilmekten bile aciz, ancak yanında kurmayları olunca onlardan aldığı destekle "aslan" kesilen bir adam?
Yav valla ayıptır!
İçki, sigaradan sözetmiyorum, sizlere yalnızca kınanan o sofralardan çekilmiş bir fotoğrafa yeniden bakmanızı öneriyorum;
Codex'in "Karizma Böyle Olur" başlığı ile yayınladığı sofrada ki Mustafa Kemal Atatürk'ten!

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Adam baştan ayaga akrizma:) Eskiden de fotoğrafçı yada ressam yada heykeltraş bulmak kolay degildi..o gelecegi gören biri idi,o yüzden her buldugu  anı iyi degerlendirdi..keşke daha çok resim çektirse idi,daha çok özlemimizi giderirdik.. :)

"Kurtuluş gerçekleşmiş, kuruluş sürmektedir. Cumhuriyet ilan edilmiş, Hilafet kaldırılmış, Latin harflerine geçilmiş, Miladi takvim kabul edilmiştir. Bunları anlatan Can Dündar, medreselerin de kaldırıldığını söyler ve müstehzileşen bir ses tonuyla ekler: "Böylece medresede Kaymak Hafız'dan yediği dayağın intikamını almış oldu..."

Bu düşünceye karşıyım...Kesinlikle filmde aksettiren bir şeye de denk gelmedim..
Atatürk,geri kalmış yurdunun ileri gitmesi için yaptıgı bir adımdı,bı İzmir suikastinde arkadaşlarıyla karşı akrşıya denk gelmesinede sebeb oldu..Arkadaşı Kazım bey Latin alfebesinin geçişine hazır olmadıklarını bildirdiginde iplerde kopma başlamıştı...

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Tamam pericim, sen beğenmişsin, benimse çok şiddetle karşısında olduğum bir film.
Gerekçelerimi ve pek çok tarihi araştırmacının, bilimadamının, kültürlü sanatçı ve köşeyazarlarının gerekçelerinide çok haklı bularak, hiç bir şekilde Can Dündar'dan ne özür dilerim, ne de bu yaptığına saygı duyarım.
Filmi izlemeden önce söylemiştim, bence bu dönemde Atatürk adını bu kadar çirkin polemiklere alet etmesi zaten çok vahim bir hataydı. Kimlere neden ne amaçla hizmet etti, bu nedenle kendisini kınıyorum, attığım maillerin hiç birisine yanıt alamadığım gibi, benimle aynı düşüncede olanlarda yanıtsız kaldılar.
Ama sen istersen özürünü dileyen bir mail at, sanırım yanıt verir.
Konuyla ilgili tüm yazdıklarımın arkasındayım ve daha da uzatmakta anlam görmüyorum artık.
Teşekkürler.

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Osmanlı cumhuriyetine gittim iki gün önce, her türlü duygudan bir tutam atılmış tatsız tuzsuz bir yemek gibiydi, ne güleceğini ne ağlayacağını biliyorsun, çok tatsızdı tek kelimeyle, bu kadar önemli ve güzel bir mesaj bu uslupta sunulmamalıydı, hiç beğenmedim.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sıra geldik Osmanlı Cumhiriyetine  ::)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
manas' Alıntı:
Osmanlı cumhuriyetine gittim iki gün önce, her türlü duygudan bir tutam atılmış tatsız tuzsuz bir yemek gibiydi, ne güleceğini ne ağlayacağını biliyorsun, çok tatsızdı tek kelimeyle, bu kadar önemli ve güzel bir mesaj bu uslupta sunulmamalıydı, hiç beğenmedim.
Bu biraz acımasız olmuş, o filme komedi filmi diye gidenlerin düştüğü hata sanırım bu, senaryo Gani Müjde oynayan Ata Demirer olunca.
Daha öncede yazmıştım, bu bir komedi değil, Atatürk olmasaydı... verilmek istenen bu.
Çokta hoş verilmiş. Pek çok yerde sıkılsamda izlerlerken.
En azından benim izlediğim seansta, son sözlerin ayakta alkışlanması bunun kanıtıdır.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Osmanlı Cumhiriyeti için izlemeden  bir şey demeyeceğim,bir daha o hataya düşmem :) Ama şunuda söylemeden edemem..
Film ne kadar  senaryasunu Gani MÜJDE ve  oyuncucu Ata DEMİRER  oldugunu bildiğim halde komedi filmi diye bir algıya bende düşmedi degilim..Ama fragmanlarını ve  basın yayında takip ettiğim haberlerden komedi filmi olarak gidilmemesi gerektigini ve film fragmanından da komedi diye giripde hayal kırıklıgı ile çıkan yorumlardan etkilenmemek Özellikle Senaryosunda Gani MÜJDE gibi degerli birisinin oldugu ve kesinlikle verdiği mesajlarında etkili olacagını bildigim için filme girecegim...
İzledikden sonra yorumu da elbet yapacagım,o yüzden şimdilik bekleyip gözlemlemekdeyim :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Body of Lies : Yalanlar Üstüne

Çok iyi bir film.
Amerikalılar, Vietnam Savaşı sonrası pek çok film çektiler politikalarını yargılayan.
Irak Savaşı ve tüm Ortadoğu politikasını yargılayan harika bir film. Detaylar atlanmamış. Üstelik kendi başarısızlıkları konusunda örnekler çok çarpıcı, masum insanları nasıl kullandıkları, hatta ölümüne neden olabilecek kadar hırslı oldukları, ve bu duruma hiçte sıkılmadıklarını anlatan durumları yine gayet objektif bir şekilde görüntülemişler.
Leonardo yine olağanüstü.
Russel Crowe tam rolünde ve diğer aktör Mark Strong çok iyi aktör.
Ben çok beğendim.

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Zynep' Alıntı:
Body of Lies : Yalanlar Üstüne

Çok iyi bir film.
Amerikalılar, Vietnam Savaşı sonrası pek çok film çektiler politikalarını yargılayan.
Irak Savaşı ve tüm Ortadoğu politikasını yargılayan harika bir film. Detaylar atlanmamış. Üstelik kendi başarısızlıkları konusunda örnekler çok çarpıcı, masum insanları nasıl kullandıkları, hatta ölümüne neden olabilecek kadar hırslı oldukları, ve bu duruma hiçte sıkılmadıklarını anlatan durumları yine gayet objektif bir şekilde görüntülemişler.
Leonardo yine olağanüstü.
Russel Crowe tam rolünde ve diğer aktör Mark Strong çok iyi aktör.
Ben çok beğendim.

Dün akşam izledim filmi.
Aksiyon sevenler için müthiş görüntü ve sahnelere sahip.
Fakat filmden çıkınca aklımdan şu geçti;
Amerikalılar biraz da kendi egolarını (savaş ve yakalama konusunda) tatmin etmişler.
Yinede izlenmeye değer bir film :)

Ç

çiçek

Kullanıcı
4 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
Issız Adam

2gün önce gittim..ve herkeze önerebileceim bi film.
çok güzeLdi.özellikle sonu..