Film, uzun zaman zarfında çekilip beklentileri yükselterek izleyenlerin daha farklı mı desem,daha aksiyonlumu desem bilmiyorum beklentilerini düşürmesi ile seyirciyi ikiye bölsede,bu filmi beklemeden giren sinemasever olarak çok beğendim..
Askerlerimizin dağlarda yaşadıkları zorlukları,psikolojilerini,yaşadıkları ortamdan tut,ruh halini, korkularını, hayallerini, aşklarını, özlemlerini anlatması bakımından çok başarılı ve bir o kadarda gerçeye çok yakın yansıtmış... Her ne kadar yaşamadan bilinmesede neler hissettiklerini biraz empati yapmak neler hissedebileceklerini tahmin etmemizi sağlıyor..
Filmledi en etkilendiğim sahne,yüzbaşının askerlere verdiği dersti...
Sen uyursan ölürsün,sen uyursan ölürsün,sen uyursan ölürsün,sen uyursan herkes ölür!!!
Filmde gerilim olduğu kadar seyircinin bir an sesli gülmesine sebeb sahneleride gerilimi biraz olsun aldı...
Nöbet bekleyen askerlerin psikolojisini değiştirip biraz olsun rahatlatmak için arkadaşının rahatlatma çabası..
-Düşünün size burda olduğunuzu unutturacağım..Önce gözlerinizi kapatın..
+Karı kız mı dşüneceğiz..
-Yok onu sonra düşüneceğiz..
Arkadaşına sevgilisine söylemesi için yazmış olduğu şiirle sonu hüsranla bitmesinin mataryelist sevgilisi etkili olduğu düşünüldüğünde güldürdü
Ayrıca filmdeki başta Yüzbaşı Mete HOROZOĞLU nun rolunu çok güzel yaptığını,ses tonundan tut hareketleri ve filmin sahnesinde ki sevgilisine söyleyemediği hislerini öldükten sonra ele geçmesi için gönderdiği mektubunda herkesi hüzne boğuşu :'(
Daha ne diyeyim..Diğer oyuncularda rollerinin haklarını verdiler,görsel efekleri ve seslerde çok etkili idi..
Yüzbaşının telsizle terorist başıyla yapmış olduğu konuşmada Gereken bütün sözleri verilen mesajlarda şu anki kürt açılımına nasılda denk gelişi..Özellikle mi bu açılımdan sonra vizyona girdirdiler diye düşünmeden de edemiyor insan...
Çok konuştum yine,bu demek oluyorki beni çok etkiledi.Kesinlikle tavsiye ederim..Ama şehit aileleri izlemesin
Sinema salonunda bir bayanın gözyaşları ve hıçkırıklar içinde çıktığı halen gözümün önünden gitmedi