3. haftanın sonunda girebildim
Barış isteyen bir savaşcıyım.
"Titanik", "Yaratıklar", "Terminator" filmlerinin efsanevi yönetmeni James Cameron'un yönettiği ve 10 yılı aşkın bir sürede alt yapısı ve 300 milyon dolarlık bütcesi artı 3d gösterimi ile görsel bir show sunan, 100/60 dijital animasyon kurgufilm Avatar filmi sadece fantastik bir doğa sergilemiyor,insanın iç dünyası,aile değeri,duygusal,kültürel inançlarına bağlı azimli bireyleri sunuyor..Bunun yanı sıra filmde çoğu kişinin görmediği-misal ön koltukta oturup filmi şaçma bulan,verilen mesajı görmeyip kör olan,en hissi yerlerde gülen

benimde dayanamayıp arkadaşıma dönerek" Bu sahnede gülecek yer neresi ben kaçırdım? ön koltuktaki arkadaşlar güldüklerine benim kaşlarımı çatıp kızgınlık duyduguma göre" diye sorduğummda arkadaşımın söyledigi sözü duyup-bunu burda ifşa edemeyeceğim ama yerinde bir sözdü "oh iyi oldu böylesi film izleyenlere söylenecek en güzel sözdü-nerde ise kavga çıkacaktıya olsun değdi-

Afkanistan şavaşlarını,hiroşimaya atılan bomba ve zarar gören doğal kaynaklar,Kızılderili katliamı,En göze çarpan ama birilerinin kör olup görmediği Amerikan-Irak savaşına dair verdiği mesajları kendi ülkesi insanlarına taraf tutmadan böylesine güzel aktarabilen bir yönetmenin filmi oscarıda gişe rekorlarınıda hakkediyor...
Keyifle izlenecek-ama öyle bakar kör olmadan,verdiği mesajları havada kaparak izlenmesi gereken-bir filmdi..Uzun zamandır böylesi keyifle film izlediğimi hatırlamıyorum-filmin bir bölümünde arkadaşımın elini farkında olmadan verdiğim tepkilerle uyuşturduğunu sıktığımı,3d olarak izlememiş olsamda bir kaç yerinde şıçrayıp arkadaşımıda şıçrattığımı düşündükce halen gülümsüyorum