EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde Codex tarafından oluşturulan EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 130,042 kez görüntülenmiş, 479 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Su Perisi' Alıntı:
Psikopatlıkta püf noktaları öğrenmek istiyorsanız kesinlikle izleyin derim :p
Toplumun ruhsağlığını bozan psikopat sayısındaki bunca artışın  nedenleri  neymiş gerçekten öğrenmek isterim:(
Evet filmi izlemek gerek  .
Paylaşım için teşekkürler ..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ctr :)

Filmler yine arka planda canım...Öyle bilgisayar oyunları var ve çoçuklar müptelası olmuşki anlatamam o oyunları oynayan çoçuklarımızın ruh sağlığının yanında bu tür filmler çok hafif kalır emin ol :)

Bilgisayarda oynanan ve yasaklanan oyunları bir ara açayım hatırlatta :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Su Perisi' Alıntı:
Ctr :)

Filmler yine arka planda canım...Öyle bilgisayar oyunları var ve çoçuklar müptelası olmuşki anlatamam o oyunları oynayan çoçuklarımızın ruh sağlığının yanında bu tür filmler çok hafif kalır emin ol :)
Bilgisayarda oynanan ve yasaklanan oyunları bir ara açayım hatırlatta :)
Superisi: )
Benim çocukluğumda yoktu böle oyunlar. 
Her ne kadar şansa inanmasamda bu konuda demek ki yinede  şanslıymışım?
(sakın bu konuyu açma diyecektim ama paylaşmışsın: )
Aslında psikolojimin bozulması için gündemde o kadar çok neden varki korku filimlerine gerek yok..
Çıkıp haykırmak istiyorum neden paranın gücü bukadar esir almış insanlığı diye .
.Nasıl olsa duyan olmaz beni kimse kaale almaz neyse sustum..! : ((

Hay izlemez olaydım (zaten ilk ve son oldu) şu "Testere" filmini hala unutamıyorum..

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
Serinin ikinci filminden sonra Edwart hayranları U dönüşü ile jacop hayranı oldular
yok aslında ben Edward'dan hep nefret ettim :) Jake'e tutulduğumda da daha Tylor ortada yoktu  :D garip ya arkadaşlar baya dalga geçmişlerdi roman karakterine aşık olunur mu diye ama harbiden ayayipti yaa :) :)

E

emosin

Kullanıcı
18 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Bende Avatarı bugün izledim ve tek kelimeyle muhteşemdi..
Bilimkurgu sevenler kaçırmasın derim..
3 Boyutlu izleme şansı olanlar mutlaka öyle izlesinler..
İnsan kendini orda gibi hissediyor  :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
vega' Alıntı:
Serinin ikinci filminden sonra Edwart hayranları U dönüşü ile jacop hayranı oldular
yok aslında ben Edward'dan hep nefret ettim :) Jake'e tutulduğumda da daha Tylor ortada yoktu  :D garip ya arkadaşlar baya dalga geçmişlerdi roman karakterine aşık olunur mu diye ama harbiden ayayipti yaa :) :)
AA NE AYIP :p Sen bizim evdeki kaosu görecektin sinemadan geldikten sonra:D Kızlar msn resimleri bile değiştirdiler,Jacops hayranlarına katıldılar ne güldük ama :D

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Nefesi izledim nefesi.. Övüldüğü kadar varmış vesselam.. Öyle bir yere ne diye karakol kurulır anlamış değilim.. Erzurumdada köprüköy karakolu diye bir karakolda az bi zaman kalmıştım.. Oraya benziyordu coğrafya.. Anlatım çok gerçekçi,oynayanlarda hakkını vermiş vesselam..
Hala izleyemeyenler varsa kaçırmasın bence..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

İki haftadır gitmek için fırsat kolladığım filme sonunda gittim...

Öncelikle belirtmek isterim 13 yaş sınırı var ama buna uyan yok oda ayrı mevzu.. Bunu okuyan Anne Babalar var ise dikkate almalarını söylemek istiyorum..İzlemeye gitmeden küçük kızımı ekebildiğim içinde sevinçliyim:)

Dünyanın ilk türk Western filmi olması bakımından eylendirici olmakla birlikte küfürden nasibini bol bol almış ve sinemada bayanlara yönelik bir küfür söylendiğinde özelikle bayanların sesinin yükselterek gülmesi,erkeklere yönelik biz söz söylendiğinde ise erkeklerin gülmesi ilginç-ti..
Küfür söylenince  niye gülünür orasıda ayrı bir hikaye!Gerçek hayatlarında da gülüyorlar mı merak ediyorum..
Recep İVEDİK ten sonraki Türk filmi yapımlarda gişe rekoru kırmak niyetli bir çok film çekildi..Argo ve küfür normal oldu- kişinin beğenisine göre de ilgi görüyor- Beklediğim gibi değildi..Recep İVEDİK izlesem bu kadar rahatsızlık hissetmezdim sanki..

Küfür dışındaki diğer sahnelerini severek izledim ..Görsel Efektleri,oyuncuları,senaryosu benim çok ama çok hoşuma gitti.Tasarımı kayde değerdi..

Filmde geçmişten geleceğe,batıdan doğuya,zenciden beyaza,beyaz saraydan,Osmanlıya,kızılderililerden kovboylara, hemen hemen her kesimden bir şeyler koyarak birleştirmesi güzeli...

Filmin sonundaki "Bu bekarlıktan bıktın usandım" kantosu,Türk kültürüden yağlı güreş ve inceden inceye nükteleri, ve film müzikleriyle birlikte hollywood filmlerinde görmeye alıştığımız son teknoloji efekleri türk sinemasının gelişmesine önemli katkı sağlamış ve masraftan kaçınmayarak son filmi ile görsel açıdan göz doyurucuydu...

T

tutankhamon

Kullanıcı
15 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
16
Bursa
arkadaşlar vikipediden indirdim yazıyı
ama  bu film için tek kelimeyle mükemmel diyorum fırsat olursa mutlaka zaman ayırıp izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum

YEDİ SAMURAY
Filmin yönetmeni Akira Kurosawa aynı zamanda senaryo yazarlarından biridir ve filmin kurgusunu da yapmıştır. Filmin başrollerinden birinde Japonya dışında da çok ünlenecek ve birçok Amerikan filminin aranan oyuncusu haline gelecek olan Toshirō Mifune oynamaktadır.

16. yüzyıl Japonya'sında düzenli bir şekilde silahlı haydutlar olan "nobushi"nin (野武士, "eşkıya samuray") saldırısına uğrayan ve ürünleri yağmalanan fakir bir köyün ahalisi bir "rōnin"den (浪人, "efendisiz samuray") yardım ister. O da kendisi gibi işsiz olan 6 samuray ile birlikte silah bile satın alamayacak kadar fakir olan bu köylülere karın tokluğuna kendilerini savunmasını öğretirler ve hep birlikte haydutlarla kıyasıya bir savaşa girerler.

Üç saati aşan bu uzun soluklu siyah beyaz dönem filmi Dünya sinemasının en önemli filmlerinden biri olarak kabul edilmektedir, aynı zamanda yönetmen Akira Kurosawa'nın uzun yönetmenlik kariyerinin de zirvesini oluşturur. Başta Yedi Silahşörler (The Magnificent Seven) olmak üzere batı sinemasında birçok filme ilham kaynağı olmuştur. Koreografisi ustalıkla düzenlenmiş savaş sahneleri, seyircinin kendisi ile özdeşleştirebileceği kadar iyi ve derinlemesine işlenmiş karakterler, aksiyonla harmanlanmış mizah ve o dönemin ruhunun iyi yansıtılmış olması filmi klasikler arasına sokmuştur.

Sanat yönetimi, dekor ve kostüm dallarında 2 Oscar ödülüne, en iyi film ve en iyi erkek oyuncu dallarında da BAFTA ödüllerine aday gösterilen Yedi Samuray, Venedik Film Festivali'nde Gümüş Aslan ödülü ile ödüllendirilmiştir

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
En son izlediğim film Kehanet

Bir okulun bahçesindeki zaman kapsülünün içinden 1959 yılında yani bundan 50 yıl önce sadece rakamlarla yazılmış bir mektup bulunur. İlk başlarda mektuptaki rakamlar anlamsız gibi gelse de, zamanla mektuptaki sayıların dünya üstünde yaşanan felaketlerin, suikastlerin, büyük kazaların sırrını saklıyor olduğu ortaya çıkar. Ne yazık ki mektupta bahsedilen tüm felaketler gerçekleşmemiştir ve gerçekleşmemiş olanların her biri gerçekleşme yolundadır..

Nicolas Cage hayranı olarak bu filmin dvdsini görür görmek izlemek istedim. İzlerken işte heyecanı, gerilimi dozunda, izlerken pür dikkat şimdi ne çıkacak sonu nereye varacak diye kafamda tahminler yürütürken sonuyla beni dumur eden bir film. İzlemeyin diyemem izleyin ama benim gibi çok fazla beklenti içinde izlemeyin.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

İzlemek isteyip te fırsatı yaratıp gidemediğim filmlerden birini dün tv de izledime fırsatı buldum...

Başrolde Ata demirer, yazarı ve yönetmeni absürt mizah tarzı ile tanınan Gani Müjde olunca, komedi diye bekleyip hayal kırıklığı yaşayanlar çok olmuştur mutlaka konunun içeriğini okumadan izleyenler için söylüyorum ve konunun içeriğini bilerek büyük bir keyifle izlediğimi belirtip yoruma geçeyim..

Film, Atatürk olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti kurulmasaydı ne olurdu üzerine kurulmuş olsada,Günümüz Türkiyesini  mizahi bir dille anlatan,ve şuanki politik durumuna -ABY girmek için peşkeş çekilen Türkiye Cumhuriyetinin topraklarıyla birlikte gerekirse donuna kadar verilebileceğini aktaran- düşmüş olduğu "Para almaya alışan buyruk almayada alışır" sözü ve "filmin sonunda sömürgeci dost görünen milletlere söylenmiş söz "Dostunu yakın tutmalısın,düşmanını daha yakın" Diye asıl düşmanın dost göründüğü ama geç farkedilişi ile gelişen olaylarla birlikte devletin çöküşü ve padişahın inzivaya çekilirken ettiği "Şöyle bir babayiğit çıkıp geldikleri gibi giderler diyebilmeli,ben diyemedim o ayrı"diyerek Padişahın son sözü ile final ile güzel bağlanmış..

Millet olarak böylesi aktarılan bir duruma düşersek eğer,yaşıyor olmak istemem...

Kesinlikle izlenmeli!

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

ho ho ho  :)

Hayat dediğimiz şey, çocukların inandığı yalanlardan daha gerçek değildir!!!
Teması üzerine işlenmiş komedi-dram,dendiği halde benim komediye dair bir şeyler göremediğim ve komedi öğelerinin çokk az kullanıldığı hayatın gerçek yüzünü,Türkiyede geçim derdinin "Denize düşen yılana sarılır" misal insanların köşeyi dönmek için paragözlerin tuzagına ne kadar kolay düşebildiğini dram dalında aktarıyor...

Güzel-di...

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Paranormal Activity... Korku filmleriyle arası hiççç iyi olmayan biri olmama rağmen, çoğunluğun kabul ettiği bir film olduğu için gittim... Başarısız bir film olduğu kesindi de, bu benim korkmama engel değildi... Çünkü 'korku' kelimesi dahi yeter benim filmden korkmam için... :p Uzatmadan söyliyim, güzel bi film değildi... Ama bu, filmin sonunda arkadaşımın koluna yapışıp kalmama engel de değildi...  ;D 

Puanım, 10 üzerinden 2... ( hıh..!  :) )

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

3. haftamda yine "Avatar"ı izlemek için girip seans saatleri değiştirildiği için "Ejder kapanı" adlı filme istemeyerek girip,ilk bölüm bitene kadar sıkılarak izleyip ara mola verilmeden çıkıp sonra tekrar girdiğim ikinci bölümde filmin biraz hareketlenmesi ile keyifle izledim...

Kısaca özetlersem,Türk sinemasının gişede başarılı olması muhtemel-filmin konusu unutulup sevişme sahnesi ile gündeme gelsede,Türk filmi olmasına rağmen Hollywood polisiye-gerilim filmlerinde görmeye alıştığımız tarzan bir sos hazırlanıp seyirciyi kötü bir kopya misali sunumuş olsada,oyuncularının kalbür üstü ve Uğur YÜCEL imzalı olsada,Türk filmi olup ismi ile yabancı film çağrıştırsada,içinde özel efekleri ses kurgusuna kadar ve sokaklarda kovalamaca-tek başına üstelik-ve bilindik bir kare son sürat gideken birden köprünün kapanma saati gelmiştir ve polisimiz arabasıyla düşünmeden iki tarafı ayrılıp yukarı doğru kapanan köprüden geçmeye çalışması vs vs vs çok sıktığını belirtmek isterim...Tek sıkılmadığım yer katilin devletin bir yerde yetersiz kalıp af yasası ile-rahşan affı- şuçluları tekrar sokaklara salıp şuç işlemelerine izin vermesi,ile pedofili-süpyancılık- gibi ciddi bir eyleme sapıkların devam etmesini ve yetersiz kalmasıyla birlikte adalet kavramını sorguluyor..
Adaletin yetersiz kaldığı yerde polis memuru "bundan sonra devlet benim" düşüncesi ile tek tek şuçluları ortadan kaldırmasını Hollywooddestekli Türk yapımı hissi veren kötü bir kopya şeklinde gözler önüne sunuyor..

Film için puanım 10/4 daha fazlası kurtarmaz :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

3. haftanın sonunda girebildim:)

Barış isteyen bir savaşcıyım.

"Titanik", "Yaratıklar", "Terminator" filmlerinin efsanevi yönetmeni James Cameron'un yönettiği ve 10 yılı aşkın bir sürede alt yapısı ve 300 milyon dolarlık bütcesi artı 3d gösterimi ile görsel bir show sunan, 100/60 dijital animasyon kurgufilm Avatar filmi sadece fantastik bir doğa sergilemiyor,insanın iç dünyası,aile değeri,duygusal,kültürel inançlarına bağlı azimli bireyleri sunuyor..Bunun yanı sıra filmde çoğu kişinin görmediği-misal ön koltukta oturup filmi şaçma bulan,verilen mesajı görmeyip kör olan,en hissi yerlerde gülen  :mad: benimde dayanamayıp arkadaşıma dönerek" Bu sahnede gülecek yer neresi ben kaçırdım? ön koltuktaki arkadaşlar güldüklerine benim kaşlarımı çatıp kızgınlık duyduguma göre" diye sorduğummda arkadaşımın söyledigi sözü duyup-bunu burda ifşa edemeyeceğim ama yerinde bir sözdü "oh iyi oldu böylesi film izleyenlere söylenecek en güzel sözdü-nerde ise kavga çıkacaktıya olsun değdi- :)Afkanistan şavaşlarını,hiroşimaya atılan bomba ve zarar gören doğal kaynaklar,Kızılderili katliamı,En göze çarpan ama birilerinin kör olup görmediği Amerikan-Irak savaşına dair verdiği mesajları kendi ülkesi insanlarına taraf tutmadan böylesine güzel aktarabilen bir yönetmenin filmi oscarıda gişe rekorlarınıda hakkediyor...

Keyifle izlenecek-ama öyle bakar kör olmadan,verdiği mesajları havada kaparak izlenmesi gereken-bir filmdi..Uzun zamandır böylesi keyifle film izlediğimi hatırlamıyorum-filmin bir bölümünde arkadaşımın elini farkında olmadan verdiğim tepkilerle uyuşturduğunu sıktığımı,3d olarak izlememiş olsamda bir kaç yerinde şıçrayıp arkadaşımıda şıçrattığımı düşündükce halen gülümsüyorum  :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Filmde Türkçe seslendirmenin -Türklerin argo sözleri-kendilerine göre çekimledikleri yer berbattı,uymamış,sonradan yapılan yamalık gibi kalmıştı..şuan tam olarak sözleri hatırlamıyorum ama İlk bölümde ve ilk dk kalarda geçiyordu..Bir an tüm filmde bu tür sözleri-çeviriyi- göreceğiz diyerek hayal kırıklığı yaşayacaktım ama sonrasında şükür ki bir daha tekrarlanmadı  :)

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Yedi kocalı hürmüz; daha önce bikaç kez sinemaya aktarılmış olsada ezel akayın masalımsı bir şekilde sunması özelliklede gülse birselin olduğu sahneler keyifliydi. Öyle çok şey beklenecek bir film olmasada izlemesi eğlenceli bir filmdi.

Bornova bornova; Oyunculuklar güzel göze batmıyor insanı rahatsız etmiyor. Film çok küfürlü olsada eden insanlarda yadırganmıyor. Ama gel görki sonu olmamış. Biran cd takıldı sandım kalktım biraz başa sardım kurcaladım ama nafile film bitmişti.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Söylecek bir şey bulamıyorum ama duygusal biriyseniz mendilinizi hazırlayın,içinizin cız edişini hissedebileceğiniz ve bir annenin evladı için nerelere kadar gideceğini göreceksiniz-bu diger evlatları feda etmekte olsada-

Güçlü oyuncu kadrosu,konusa daha güçlü ve süpriz finali ile şaşkınlığınızın bir anda tavan yaptığı,Tek kelimeyle müthiş ötesi..  lösemi hastası bir evlatları olan ailenin kızlarını ayakta tutma çabasının dramatik öyküsü :'(

Jeremy Leven'in aynı adlı romanından uyarlanan filmi romana tercih edip okuyarak içinizin ürpertisini daha derin hissedebilirsiniz  :'(

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

İki Dil Bir Bavul üniversiteden yeni mezun olmuş ve uzak bir Kürt köyüne atanmış Türk öğretmenin bir yılını, ve kürt köyünce türkçe bilmeyen çoçuklara Türkçe öğretmesini ve farklı kültürde yaşanılan iletişimle ilgili sorunları dile getiriyor...

Filmi izlemeyi çok istediğim halde sanki eksik bir yanı vardı çıkaramadım-yada beklentimi yüksek tuttuğum bir filmi biraz vasat geldi-Öğretmenlerin zor şartlar altında ve sabırla çoçuklara yaklaşımı güzel yansıtılmış ve ordaki çoçuklarında oyunculuk adına 10 puanı almış olsada-benim gözümde- nerde eksiklik vardı halen aramaktayım...