EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde Codex tarafından oluşturulan EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 130,052 kez görüntülenmiş, 479 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Melekler ve Şeytanlar... Dan Brown'ın kitabından uyarlanan bu film; tarih, macera ve aksiyon içeren bir film. Başrolünde de Tom Hanks oynuyor  :) İlliminati sanatı ve bunun kiliseye etkilerini konu alan bu film, hayata karşı bakış açısını bile değiştirebilir insanın  son derece yararlı bir yapıt olduğunu düşünüyorum  ;) 10 üzerinden 10'luk bir film bence ;)

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Tabi ki Tom Hanks'e de kocaman bir 10 puan  :)
Hastasıyım da biraz  8)

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
2. favori filmim, -ve son izlediklerimden- Hook'tu.
Film Peter adında bir avukatın kendi gizemli hikayesini keşfetmesiyle başlıyor. Avukatlık yapan Peter, yoğun temposundan bir fırsat bulup,-öz olmayan- büyükannesi Wendy'i ziyarete gider ve orda Kaptan Hook Peter'in çocuklarını kaçırır. Ardından Peter, kendisinin Peter Pan olduğunu öğrenir ve çocuklarını kaçıran Hook'la savaşmak için büyülü bir yolculuğa çıkar... Gerisini anlatmayayım, filmin heycanı kaçar yoksa  :) Her Peter Pan filminde olduğu gibi, bu filmde de  güzel dersler verilmektedir.
10 üzerinden, 7 alır benden  ;)

Bu arada, meraklısına duyrulur, Tinker bell bu filmde de var  :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Mavi gözlü dev

Bursa da  bir cezaevi

kapatmışlar bir devi

ellerini ısıtsın; Yüreğinin alevi

O mavi gözlü bir devdi.
Minnacık bir kadın sevdi.
Kadının hayali minnacık bir evdi,
bahçesinde ebruliii
hanımeli
açan bir ev

Nazım Hikmet'in 1941 yılından sonra Bursa Hapishanesi'nde geçirdiği dönemi anlatanıyor...
Tek şuçu memleketini,vatanını,toprağını çok sevmesiydi,ve bundan canı pahasınada olsa duruşundan hiç ödün vermedi..
Düşüncenin şuç oldugu ülkemizde Nazım şu sözleri ile dile getiriyor duygularını...

-Düşüncenin şuç olmadığı bir dünya kurulur mu dersin?
-Bilmem sizce?
-Bende bilmiyorum ama bildiğim yoldanda sapmıyorum...Yılgınlıga kapılmadan tek çare hayal kurmak.."Hayal ettğin sürece yaşarsın"!

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
X-Men: Son Direniş -

X- Men serisini pek sevmesemde arkadaşıma eşlik etmek için gittiğim filmi begendim...
Hugh Jackman herzamanki gibi harikaydı ve dövüş teknikleri ile göz doyurdugu kesin  8)
Meraklısı için,( bende içlerindeyim) 4. film çok yakın zamanda çekilir  ::)

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
Melekler Ve Şeytanlar'ı izledim
romanı daha önce okumayanlar için mükemmel bir yapım ve fırsattı ama ben filmi izlemeye gittiğimde romanı daha önce okumuştum
koyu bir Dan Brown hayranıyım ve bence yazarın romanındaki tadı almış biri filmi izlerken o tadın binde birini bile alamıyor yani çok güzel bir yapımdı ama romandaki tadi bulamadım . zaten DaVinci'nin Şifresi isimli romanının da üzerine çekilen filmden pek hoşnut kalmamıştım mecburen romandan bazı bölümleri kesiyorlar ve bu bölümlerle birlikte pekçok ayrıntıda kayboluyor . Açıkçası bu yapımdanda pek hoşnut kalmadım

B

bjkerim

Kullanıcı
8 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
Leon Sevginin Gücü.. Çok ama çok güzel bi film.Tetikçiyle 12 yaşındaki küçük bi kızın başına gelenler. Anlatımım iyi olmayabilirr ama filmi izleyince pişman olmuycaksınız..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
vega' Alıntı:
Melekler Ve Şeytanlar'ı izledim
romanı daha önce okumayanlar için mükemmel bir yapım ve fırsattı ama ben filmi izlemeye gittiğimde romanı daha önce okumuştum
koyu bir Dan Brown hayranıyım ve bence yazarın romanındaki tadı almış biri filmi izlerken o tadın binde birini bile alamıyor yani çok güzel bir yapımdı ama romandaki tadi bulamadım . zaten DaVinci'nin Şifresi isimli romanının da üzerine çekilen filmden pek hoşnut kalmamıştım mecburen romandan bazı bölümleri kesiyorlar ve bu bölümlerle birlikte pekçok ayrıntıda kayboluyor . Açıkçası bu yapımdanda pek hoşnut kalmadım
Melekler Ve Şeytanlar

Kitapla aynı beklentiyi isteyerek girenler kesinlikle beklenisini düşürmeli öyle izlemeli:)
Elbet romanın tadı başka ama yazarımız Dan Brown çok satan eserini yönetmen Ron Howard gibi biri beyaz perdeye aktarmış ise,o filme mutlaka gidilmeli ve bilim dini yok edecek kaygısıyla gelişen olayları ilgi ile izleyeceksiniz..

Vegacım,ben sinemaya giderken beklentimi en alt seviyeye düşürdüm,ve sadece görselligi yaşamak için gittigim filmde gördümki,romandan çok kopmamış ve muhteşem kadrosu ve görsel ögelerle birlikde eksiksiz bir bütün oluşu beklentimi bir anda yükseltti,kesinlikle tavsiye ederim...
Kitabını okumuş olanlar içinde tekrar o heyecanı tatmalı, izlenmeli...

10/9 :)

Bir diger girdigim film ise Müzede Bir Gece 2

Serinin ikinci filmi ilki kadar etkilememiş olsada, izlemek eylenceliydi..
Ailecek izlenecek kadar eylenceli bir film ama keşke Türkçe seslendirme olsaydı,küçük kızım yazıların çogunu takip edemedigini farketim...
Son sahnesi çok güzeldi :) İlk filminden farklı bir sonla,artık güneş battıgında degil güneş dogdugundada canlı kalabilecekler ve müzeyi ziyaret edenler görsel bir gösteri sanarak dinazorla dalga geçtiklerinde  ;D

12 /7

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır

Collingwood ailesi bir dağ evinde rahatlamanın ve stres atmanın iyi olacağı düşüncesiyle yola çıkıp kendilerine bir tatil planı hazırlarlar. Ailenin kızı Mari de gittikleri bu dağ evinde tanıştığı Paige ile iyi bir arkadaşlık kurar. Ancak her şey bu arkadaş grubunun bir çete tarafından kaçırılması ile değişir. İlk filmle benzer bir işkence ve alıkoyma sonrasında Mari kaçmaya çalışırken çete üyelerinden birisi tarafından öldürülür (ya da öldürüldüğü sanılır). Buradan itibaren ilk çevrilen referans filmle paralel doğrultuda ilerleyen konu, çete üyelerinin kaçarlarken kendilerine sığınacak ev olarak Collingwood ailesinin evini seçmesi ile yeni bir boyut kazanı. Ancak bu ev, öldürdükleri kızlardan Mari’nin kendi evidir. Başta kızları Mari’nin başına gelen felaketten habersiz olan anne ve baba durumun farkına vardıklarında artık sonun başlangıcı başlamıştır. Bir anda avcı pozisyonundan av durumuna düşen çete üyeleri dehşet verici intikamın kurbanlarına dönüşürler...

10/7.5
Sürükleyici ve oldukça güzel bir yapımdı.Bazı sahneler dışında aksiyon dolu ve heyecanlıydı . tavsiye ederim:)

M

M e l i k e

Kullanıcı
11 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
leonu ben de yakın bi zamanda izledim 10 üzerinden 10  ;)
ben bitirim ikili 3 ü izledim en son eğlenceli bi film :)

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
Vegacım,ben sinemaya giderken beklentimi en alt seviyeye düşürdüm,ve sadece görselligi yaşamak için gittigim filmde gördümki,romandan çok kopmamış ve muhteşem kadrosu ve görsel ögelerle birlikde eksiksiz bir bütün oluşu beklentimi bir anda yükseltti,kesinlikle tavsiye ederim...
Kitabını okumuş olanlar içinde tekrar o heyecanı tatmalı, izlenmeli...
oldukça güzel bir yapım olduğunu bende belirttim tabi ki bencede görselliği yaşamak için iyi bir fırsat ama bence Dan Brown'un romanlarının da görselliğe dökülmesi pek doğru değil yani sonuçta yazar araştırmaları ve ayrıntılarıyla ön plana çıkıyor romanlarında ve bu ayrıntılar filmde geri plana atılınca açıkçası bana göre pekte eğlencli olmuyor ama dediğim gibi önceden de belirttim sanatsal açıdan oldukça güzel bir yapımdı emek sarfedilmiş ve oyuncu kadrosu da oldukça iyi...

Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
vega' Alıntı:

Collingwood ailesi bir dağ evinde rahatlamanın ve stres atmanın iyi olacağı düşüncesiyle yola çıkıp kendilerine bir tatil planı hazırlarlar. Ailenin kızı Mari de gittikleri bu dağ evinde tanıştığı Paige ile iyi bir arkadaşlık kurar. Ancak her şey bu arkadaş grubunun bir çete tarafından kaçırılması ile değişir. İlk filmle benzer bir işkence ve alıkoyma sonrasında Mari kaçmaya çalışırken çete üyelerinden birisi tarafından öldürülür (ya da öldürüldüğü sanılır). Buradan itibaren ilk çevrilen referans filmle paralel doğrultuda ilerleyen konu, çete üyelerinin kaçarlarken kendilerine sığınacak ev olarak Collingwood ailesinin evini seçmesi ile yeni bir boyut kazanı. Ancak bu ev, öldürdükleri kızlardan Mari’nin kendi evidir. Başta kızları Mari’nin başına gelen felaketten habersiz olan anne ve baba durumun farkına vardıklarında artık sonun başlangıcı başlamıştır. Bir anda avcı pozisyonundan av durumuna düşen çete üyeleri dehşet verici intikamın kurbanlarına dönüşürler...

10/7.5
Sürükleyici ve oldukça güzel bir yapımdı.Bazı sahneler dışında aksiyon dolu ve heyecanlıydı . tavsiye ederim:)
Geçtiğimiz hafta ben de bu filmdeydim.
İyi ve izlenilebilir dediğim filmlerden biri.
Genç kızı oynayan aktrist harika oynamış.

"Eğer gerilim, korku filmi seviyorsanız ; kaçırmamalısınız" diyorum.

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
Buz Devri 3

Küçükler kadar büyüklerin de severek izlediği “Buz Devri” serisinin üçüncüsü nihayet vizyonda. Kahramanlarımız bu kez dinozorlarla karşı karşıyalar… Scrat yine asla ele geçiremediği meşe palamudunun, (ve bu sefer belki aşkın da) peşindedir. Manny ve Ellie yavruları minik mamutun doğmasını beklemektedirler.

Miskin Sid, bulduğu dinozor yumurtalarından çıkan yavrularla kendine geçici bir aile kurar fakat bu, Sid için pek de iyi olmayacaktır.

Kılıç dişli kaplan Diego da arkadaşlarıyla ilişkisinde çok yumuşak bir tavır sergileyip sergilemediğini sorgulamaktadır.

Sid’i başına aldığı belalardan kurtarmak için çıktıkları yolculukta kendilerini birden gizemli bir yeraltı dünyasında bulan ekip, karşılaştıkları dinozorlar, aklını kaçırmış gibi duran değişik hayvan türleri, yeni bir bitki örtüsü ve tek gözlü, acımasız dinozor avcısı gelincik Buck ile heyecan dolu ve bir o kadar da eğlenceli bir maceranın ortasında kalırlar. Kocaman, tehlikeli yaratıklar, insan yiyen çiçekler, gözüpek bir gelincik ve Scrat ile Scratiye’nin aşkı için biçilmiş kaftan olabilecek romantik bir arka plan ile çevrili bu yeni diyardaki yer isimleri de şöyledir; Izdırap Ormanı, Felâket Katmanı ve Ölüm Uçurumu. (sinemamilliyet)

İnanılmaz güzel bir animasyon filmi olmuş , gülmekten çatlarken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz
10/7.9

M

M e l i k e

Kullanıcı
11 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
'the notebook' çk romantik çok harika bi film..

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
evet biraz fazla garip bi puanlama tekniğim var  ;D aşıır etkisinde kalırsam 8, unutulmaz dersem 9, ölmeden önce izlenmeli dersem 10 . Diğerlerinde de yediden sonra noktası geliyor :D

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
Bay Evet
Konusu:

Carl (Jim Carrey) hayatından bezmiş,yaşama azmi gitmiş,boşlukda insanlardan uzaklaşırken bir arkadaşının ısrarı üzerine kişisel seminere katılır ama bu seminerdeki ilk ve tek kural,önüne çıkan her fırsata yada istege "evet" demek.. .Burda en önemli kural,asla "hayır" demeyeceksin,hayır dersen etrafındaki pozitif enerji kaybolup,negatif enerjiyle birlikde sıkıntılar geliyor başına...

Başlarda zorda olsa herşeye "evet" demek,her evet dediginde açılan kapılarla hayatındaki anlamsızlık bir anda anlam kazanmaya başlar...Hayatın tekdüzeliginden bir anda "evet" diyerek kurtulur,önüne fırsat kapıları açılır..
Tabi nereye kadar,hayatını sonsuz olasılıklara açmanın bazı olumsuzlukları ile yüzleşmek zorunda kalana kadar!

Çıkmaza giren,kendi oluşturdugu çemberin kendi hataları yüzünden gittikçe daralan ve yaşadıgı onca güzel şeyin elinden akıp gitmesine dur demek için son bir hamle ile yoluna koyması ile gelişen komik, güldürüken düşündüren gelişen olayları keyifle izleyeceksiniz...

"Zar adam" adlı kitabı okuyanlar bu filmi daha iyi anlayacaklardır :)
Senaristin bu romandan etkilendigi kesin,sadece zar atıp hayatını yönlendirmek yerine,herşeye evet diyerek yönlendirmesi ile çok benzeşmekde :)
Jim Carrey'nin büyük hayranı olarak dünyada yoktur bir tane daha yüz mimiklerini bu kadar iyi kullanan ikinci bir kişi..

Film notum 10/10 
Dün izledim bende. Jim Carrey'nin oldukça iyi filmlerinden biriydi
Bence 10/7.7

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
''Davetsiz''... Sonu hiç beklemediğim gibi bitmişti...
Korku filmlerine alışma aşamasında olanlara (!) önerilir  :)
1o üzerinden... umm... 5 veririm ancak.

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
Lanetli Ev

Dehşet verici gerçek bir hikayeye dayanan Lionsgate filmi “The Haunting in Connecticut” bir ailenin karanlık doğaüstü güçlere karşı verdiği tüyler ürperten gerçek mücadeleyi konu alıyor. Campbell ailesi Connecticut’ın sakin bir köşesine taşındıktan kısa süre sonra, Viktorya tarzı şirin evlerinin rahatsız edici bir geçmişi olduğunu öğrenirler: Evleri akıl almaz olaylara tanık olmuş bir cenaze evinden dönüştürülmüştür; daha da önemlisi evin sahibinin medyum oğlu Jonah, ruhani varlıkların diğer tarafa geçebilmesine fırsat yaratan şeytani bir ulak görevi görmüştür.

Şimdi, ölülerle iletişim kurabilen Jonah, masum ve her şeyden habersiz aileyi farklı türde bir dehşete boğmak üzere dönmüştür ve korkunç şeyler olmak üzeredir.

Tek kelimeyle dehşet bir filmdi. Koltuklara çivileneceksiniz nadiren bu puanı veririm ama hak ediyor 10/9...