EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde Codex tarafından oluşturulan EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 130,057 kez görüntülenmiş, 479 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
C

composite

Kullanıcı
12 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Zeitgeist
Aslında bir belgesel ama buraya yazabilirim sanırım.Belgesel 4 bölümden oluşuyor, genel olarak insanlara tarih boyunca söylenen yalanlar ve bunların nedenlerinden bahsediyor.Bölümleri ayrı ayrı inceleyecek olursak;

1)The Greatest Story Ever Told
Belgeselde beğenmediğim tek bölümün bu olduğunu söyleyebilirim.Tarih boyunca dinin(özellikle hristiyanlık dan bahsediyor) insanlara söylemiş olduğu yalanlar ve din kalıbı altında yapılan zulümlerden bahsediyor.Bu bölümü beğenmeme nedenime gelince, evet kiliseler din adı altında geçmişde çok zulümlere ve savaşlara neden olmuştur ancak sırf bu nedenle dinin bir yalan olduğunu söyleyemeyiz.

2)All The World's A Stage
Bu bölümde 11 Eylül'ün tamamıyla savaş çıkarmak ve insanlara korku vererek yeni yasaları,sınırlandırmaları daha kolay kabul ettirmek için tezgahlandığından bahsediyor.Sanırım insanların büyük bir çoğunluğu zaten bunun bir düzmece olduğunun farkındaydı ancak bu bölümü kesinlikle dikkatli izleyin çok iyi kanıtlar sunuyor.

3)Don't Mind The Men Behind The Curtain
Bankacılık sisteminin sahtekarlıkların dan behsediliyor, özellikle Federal Rezerv Sistemi'nin insanları bilinçli olarak önce borçlandırması ve ardından belli aralıklarla çıkarılan kriz ile birlikte bu borçların ödenemez büyüklüklere ulaştırıldığı  işlenmiş.Bu sistem en büyük kazancı, savaş dönemlerinde elde ettiği için, ülkeleri sürekli savaşa ikna etmeye çalıştığı anlatılmış.Tabiki bu insanlar için sadece para önemli, ölen insanların bir değeri yok !!!

4)It is Time To Wake Up
Sahnelenen yalanlarla dolu bu düzenin en önemli parçası burda anlatılıyor.İnsanların sahnelen tiyatronun arkasındakileri fark etmemeleri için kesinlikle uyumaları gerekir.Bunu sağlamanın en kolay yolu tabiki onları eğelence içinde yaşadıklarına inandırmak.Sürekli olarak televizyon seyreden, magazin programlarını takip eden, şöhret olanlara özenen bir toplum bunlar için tam aranılan insan modelidir.Ne olursa olsun insanlar asla kitap okumamalıdır !!!

kesinlikle izlemenizi öneririm, belgesel güzel bir söz ile bitiyor;

Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde Dünya barışı tanıyacak

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Belgesel filmleri çok sevsem de izleme fırsatını yaratmakda zaman bulamıyorum..National geographic'in "gizemler ve keşifler"insan fizyolojisi" ni alsamda,yarısına kadar izleyebildim...
Güzel bir tanıtım ve yorum olmuş composite....Teşekkürler..
Arşivime not aldım.. :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
23

Filmin ismini söylediğimde şaşkınlık yaşayanlar çok oldu :)
Komedi uzmanı Jim carrey'in tarzından çok farklı kişilik bölünmesini anlatan bir film öncelikle bunu belirtmek istiyorum..

Daha çok tesadüflere mi inanırsınız, yoksa kaderci misinizdir?İşde bu sorunun yanıtı 23 filmi ve gizeminde..
Kısaca konusunu yazayım:Ailesi ile yaşayan Walter Sparrow bir gün eline bir kitap geçer ve kitabı okudukça içinde kendini bulur...Sanki bilmedigi,tanımadıgı biri onu gizlice takiip edip hayatını yazmıştı ve bunu farkettiği anda işler çığrıgından kopmaya başladı...Kendi ile birlikde ailesinide içine alan 23 sayısı ve gizeminin peşinden giderken aslında kitabın kendi alt benliğinin ürünü olduğunu ve bunu yaşadığı bir tıravmadan sonra beyninin bir köşesinde haps ettiğini  öğrenir ve olaylar içinden çıkmaz bir hal alarak kısır bir döngü ile baş etmeye çalışır..

Kişilik bölünmesinin en belirgin örneğini göreceğiniz gerilim/dram tarzından farklı olsada Jim carrey'in  profesyonel  oyunculuyuyla bütün karakterlerin üstesinden gelen biri...
Notum: 10/7  :)

H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
En son dün akşam 1996 yapımı tabutta rövaşata filmini izledim.

Konusu ise, rumelihisarı dolaylarında yaşayan evsiz mahsun'un etrafında geçen olaylar.
Bir insan neden tavus kuşu çalar anlayacaksınız :)

Filmin kendisinden nerdeyse daha meşhur bir repliği var;

"Ama arkadaşlar iyidir"

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Hadi onu geçtim, bir insan itfaiye arabası ya da iett otobüsünü neden çalar onuda anlayacaksın :)
Desene bu filmin bana çok faydası olacak,çok şey öğrenecem sabırsızlanıyorum :p ;D

Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

Askerden sonra en özlediğim şeylerden birisi sinema olduğunu farkettim. Kİ içinizde mutlaka bilenleriniz vardır. Bir sinema kaçığıyım. Bu hafta iki filme gittim. Tetikçi 2 ile başlayayım.

Tam bir hayal kırıklığı... Jason Statham, her zaman aksiyon filmlerinin aranan adamı olmaya devam edecek belki ama filmin kurgusu, seneryosu bende bir hayal kırıklığı yarattı. Belki biraz geç oldu ama... Kesinlikle gitmenizi tavsiye etmem.

Diğer film Star Trek idi...
Eric Bana, Chris Pine, Jennifer Morrison, Simon Pegg mükemmeldiler. Bilim-Kurgu ve Macera severler bu filmi kaçırmamalı. Tetikçi 2'den sonra müthiş bir toparlanma oldu.

Saygılar.

A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
RECEP İVEDİK2 kocaman bir Sıfır veriyorum.. :mad:

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Kehanet filmine son anda karar vererek girdim...

Kısaca konusu: 50 yıl sonrasına dünyanın nasıl olacagını hayal edip resmetmeleri istenen çoçukların içinden lucinda resim yapmak yerine kendisine fısıldanan raklamları yazarak okulun bahçesine törenle gömerler ve 50 yıl sonra yine o okulun  her bir öğrencisine bir mektup verilir...ve olaylar ve kehanet bundan sonra gelişir...

Amerikan klasigi filmlerimi desem,dünyanın sonu,uzaylıların baskını,bu sefer uzaylılar kurtarıcı durumdaydı :) Gözleri neden her zaman siyahtır,yada neden her zaman siyah giyerler,soguk bir yüz ifadeleri merak ediyorum :)Hem kurgu,hem görsele doymak istiyorsanız kaçırmayın :) birde benim gibi fantastik,bilim kurgu seviyorsanız kaçırmamanız gereken bir film...

Başrolde Nicolas Cage  olurda kurgu ve kaygı konusunda adrenelin yüksek olmaması ne mümkün :)
Ve o kazaların gösterildigi an dehşete düşmemek ne mümkün....İçinde kendinizi hissetmek istiyorsanız,kesinlikle sinemada izleyin,cd den izlemek demek kendinizi içinde bulamamak demek :)
Film notum:10/7

Filmin ismini yanlış yazmışım,kehanet yerine kefaret  :-X
düzeltilmiştir tarafımdan..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Gizemli geçmiş

Kısaca konusu:  Matyas yetimhanede büyümüş,geride ailesinden kimseyi tanımamaktadır....Mutlu bir ailesi ve yaşadıgı güzel bir ortam vardır,tek mutsuzluğu dönem dönem gördüğü kabusdur...Bir gün evine gelen bir telefonla geçmişi hakkında bilmedikeri  hayatını alt üst eder ve hiç beklemediği ve rüyasının nedeni olan olaylar bir bir açıklığa kavuşur...

Film gerilim-psikoloji üzerine kurgusu ile iyi işlenmiş, ikiz kardeşlere bilimsellik katarak seyirciyi zorlayan ve parçaları birleştirmek için dikkatle izlenmesi gereken, ayrıntılarlada ayrıca çok iyi süslenmiş bir film...

İkiz kardeşlerden  küçükken her ikisininde yaşadığı travma birinde bilincin en derinlerine atarken,diger ikizde kimlik bunalımı ile ortaya çıkıp farklı bir evrede devam etmeye çalıştıgını ama bir dönem sonra patlak verip rollerin yer değiştirip seyirciyi son anda şaşırtan kurgusu ile son dk sına kadar heyacanı koruyan  +18  altı çoçukların izlenmesini tavsiye etmediğim bir Fransız filmi...

İyiki, ikiz bir kardeşim yokmuş :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Pembe Panter 2

Pempe panter'in devamı niteliğinde, Yine pempe panter çalınıyor ve müfettiş  Clouseau  (Steve Martin ) bildiğimiz hareketleri ve şivesi ile seyircilerini güldürüyor... ;D
Gülmeye ihityacınız varsa ve "pempe panter" ilk bölümünü izleyin sonrada ikincisini sinemada o ortamda hep beraber gülerek izleyin  :)
Ön sırada oturan o bayanın kahkahasına filmi bir an bırakıp herkes güldü :)
Çok çokkkk güzel geçen bir pazardı...3. sü çıksa büyük bir  keyifle yine giderim :)

İkinci film Slumdog Millionaire 

Bu yılın en iyi filmi şeçilip bütün ödülleri toplayan film, benim için hayal kırıklığı oldu...
Benjamin Button  kesinlikle daha iyiydi..
Ödülü kazanması filmdeki ele alınan konu ve ilk dklarda sorulan soruyla başlayıp,son dk daki yanıtı ile bitti.."İnsanda bu kadar mı şanş olur"  dedirtecek türden Şans,tesadüf, aşk, para, suç, masumiyet, şiddet yok yoktu içeriginde olsada, globol ekonomik kriz dönemine uygun bir biçim verildiği için sükse yapıp ödüleri kapması, krizdeki fırsatı degerlendirerek ödülleri  tek tek topladı.. 
Benim  tüm puanım Benjamin Button'a    8)

Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

Bir terminatör filmi nasıl olmalı diye düşünsek; işte tam bu filmdeki gibi olmalı. Konsepti çok güzel oturtmuşlar. En baştan sona kadar hiç sıkılmadan ve kendinizi olayın içinde hissederek izliyorsunuz filmi.

İzlenmeli... Hele ki Terminator serisini takip edenler kacirmamali.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Okuyucu

5 dalda Oscara aday gösterilen ve Kate Winslet'a yıllar sonra çok istediği Oscar ödülünü getiren film Okuyucu.
Bernhard Schlink'in romanından alıntı: "Kaçmak, bir yerden tabanları yağlayıp uzaklaşmak değil,yeni bir yere varmaktır" demiş Bernard SCHİLİNK "Okuyucu" adlı romanında..
beyazperdeye aktarılan film kitapdan çok kopmamış ve Kate Winslet'in Oscar ödülü kazanmasını sağlamış 2. dünya şavaşı sırasında yaşanan tarihte "yahudi katliamı,yanan fırınlar" olarakda geçen olaylarla birlikde yaşanan travmatik bir aşk...