longcoming' Alıntı:Komut zaman aşımına uğradı."request timeout"
istek (ping istegi) zaman asimina ugradi
longcoming' Alıntı:Komut zaman aşımına uğradı."request timeout"
istek (ping istegi) zaman asimina ugradi/quote]
Request aslında istek demektir(Birincil anlam.)
Bilgisayar dilinde emir,komut anlamında komut anlamında kullanılır.
Orada kullanılan komut,ya da istek her ne derseniz ki o da ping isteği ya da komutudur.
Yalnız bilgisayar terminoijisinde istekten daha çok komut söz konusudur.
Benim sorunum için kim yardımcı olacak..
Site uzmandan geçilmiyordu,uzmanlık sorusu sormadım ama uzmanların hepsi birden ingilizce çevirmeni oluverdi Grin
Sorunum için yardım edemeyecekseniz,ben daha üst yetkili olanlara sorumu yönelteyim..
iki bilgisayarın düzgün ağ iletişimi kurup kuramadığını o şekilde öğrenemezsin. request timeout demesi o bilgisayar ping yanıtına cevap vermiyor ya da öyle bir bilgisayara ulaşılamıyor demektir.Su Perisi' Alıntı:Yine ben :-\
Çalıştığım iş yerinde ki iki bilgisayarda da xp kurulu ve iki bilgisayarda aynı ağdalar
ip adresleri: A bilgisayarı 192.168.2.3
B bilgisayarı 192.168.2.8
İki bilgisayarın iletişim kurup kurmadığını öğrenmek için A bilgisayarından B bilgisayarına ping attığımda
"request timeout"diye bir yanıt alıyorum..
Bunun nedeni ne olabilir?
longcoming' Alıntı:istek (ping istegi) zaman asimina ugradi/quote]
Request aslında istek demektir(Birincil anlam.)
Bilgisayar dilinde emir,komut anlamında komut anlamında kullanılır.
Orada kullanılan komut,ya da istek her ne derseniz ki o da ping isteği ya da komutudur.
Yalnız bilgisayar terminoijisinde istekten daha çok komut söz konusudur.
cok ilginc, bakalim daha neler ogrenecegiz.. sen 2 bilgisayarin haberlesip haberlesmedigini ogrenmek icin ping komutunu kullaniyorsun, haberlesiyorsa reply from ..., haberlesmiyorsa request timeout, destination unreachable v.b hatalar verir YANI: komutun zaman asimina ugramasi gibi sacma birsey olamaz, gonderdigin komutun sana olumlu ya da olumsuz bir cevabi donecektir. benim anlatmak istedigim sen iki bilgisayarin haberlesip haberlesmedigini ogrenmek icin ping komutunu kullanarak istek (karsi bilgisayardan yanit bekliyorsun) gonderiyorsun, karsi bilgisayarla iletisim olmadiginda da istegine cevap verilemiyor ve istek zaman asimina ugruyor.
Su Perisi' Alıntı:Benim sorunum için kim yardımcı olacak..
Site uzmandan geçilmiyordu,uzmanlık sorusu sormadım ama uzmanların hepsi birden ingilizce çevirmeni oluverdi ;D
Sorunum için yardım edemeyecekseniz,ben daha üst yetkili olanlara sorumu yönelteyim..
cok ilginc, bakalim daha neler ogrenecegiz.. sen 2 bilgisayarin haberlesip haberlesmedigini ogrenmek icin ping komutunu kullaniyorsun, haberlesiyorsa reply from ..., haberlesmiyorsa request timeout, destination unreachable v.b hatalar verir YANI: komutun zaman asimina ugramasi gibi sacma birsey olamaz, gonderdigin komutun sana olumlu ya da olumsuz bir cevabi donecektir. benim anlatmak istedigim sen iki bilgisayarin haberlesip haberlesmedigini ogrenmek icin ping komutunu kullanarak istek (karsi bilgisayardan yanit bekliyorsun) gonderiyorsun, karsi bilgisayarla iletisim olmadiginda da istegine cevap verilemiyor ve istek zaman asimina ugruyor.
barisya' Alıntı:Su Perisi' Alıntı:Benim sorunum için kim yardımcı olacak..
Site uzmandan geçilmiyordu,uzmanlık sorusu sormadım ama uzmanların hepsi birden ingilizce çevirmeni oluverdi ;D
bu isin tadi kacti, guvenlik duvari (windows firewall) ayarlarindan gelismis (advanced) sekmesine gir ve oradan yerel ag baglantisini (local area connections) tiklayip sirasiyla settings > ICMP'ye gir ve "gelen yanki isteklerine cevap ver (allow incoming request echo)" secenegini secip ok diyerek pencereleri kapat.

Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.