Bilgisayar'da aklınıza takılanları buradan sorabilirsiniz.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Safari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
istek (ping istegi) zaman asimina ugradi/quote]
Request aslında istek demektir(Birincil anlam.)

Bilgisayar dilinde emir,komut anlamında komut anlamında kullanılır.
Orada kullanılan komut,ya da istek her ne derseniz ki o da ping isteği ya da  komutudur.

Yalnız bilgisayar terminoijisinde istekten daha çok komut söz konusudur.

Benim sorunum için kim yardımcı olacak..

Site uzmandan geçilmiyordu,uzmanlık sorusu sormadım ama uzmanların hepsi birden ingilizce çevirmeni oluverdi  ;D

Sorunum için yardım edemeyecekseniz,ben daha üst yetkili olanlara sorumu yönelteyim..

Site uzmandan geçilmiyordu,uzmanlık sorusu sormadım ama uzmanların hepsi birden ingilizce çevirmeni oluverdi  Grin

Sorunum için yardım edemeyecekseniz,ben daha üst yetkili olanlara sorumu yönelteyim..

Evet bir İngilizce öğretmeni olarak az çok çeviri yapabiliyorum. ;)

perim eğer bir server sistemi yoksa
bilgisayarda bir ayarlama yada  bir yazılımla bilgisayar pinglere ve ağdan erişime kapanmıştır
nod 32 nin sıkı koruması gibi mesela

Su Perisi' Alıntı:
Yine ben  :-\
Çalıştığım iş yerinde ki iki bilgisayarda da xp kurulu ve iki bilgisayarda aynı ağdalar
ip adresleri: A bilgisayarı 192.168.2.3
B bilgisayarı 192.168.2.8
İki bilgisayarın iletişim kurup kurmadığını öğrenmek için A bilgisayarından B bilgisayarına ping attığımda
"request timeout"diye bir yanıt alıyorum..

Bunun nedeni ne olabilir?
iki bilgisayarın düzgün ağ iletişimi kurup kuramadığını o şekilde öğrenemezsin. request timeout demesi o bilgisayar ping yanıtına cevap vermiyor ya da öyle bir bilgisayara ulaşılamıyor demektir.

longcoming' Alıntı:
istek (ping istegi) zaman asimina ugradi/quote]
Request aslında istek demektir(Birincil anlam.)

Bilgisayar dilinde emir,komut anlamında komut anlamında kullanılır.
Orada kullanılan komut,ya da istek her ne derseniz ki o da ping isteği ya da  komutudur.

Yalnız bilgisayar terminoijisinde istekten daha çok komut söz konusudur.

cok ilginc, bakalim daha neler ogrenecegiz.. sen 2 bilgisayarin haberlesip haberlesmedigini ogrenmek icin ping komutunu kullaniyorsun, haberlesiyorsa reply from ..., haberlesmiyorsa request timeout, destination unreachable v.b hatalar verir YANI: komutun zaman asimina ugramasi gibi sacma birsey olamaz, gonderdigin komutun sana olumlu ya da olumsuz bir cevabi donecektir. benim anlatmak istedigim sen iki bilgisayarin haberlesip haberlesmedigini ogrenmek icin ping komutunu kullanarak istek (karsi bilgisayardan yanit bekliyorsun) gonderiyorsun, karsi bilgisayarla iletisim olmadiginda da istegine cevap verilemiyor ve istek zaman asimina ugruyor.

Su Perisi' Alıntı:

Site uzmandan geçilmiyordu,uzmanlık sorusu sormadım ama uzmanların hepsi birden ingilizce çevirmeni oluverdi  ;D

bu isin tadi kacti, guvenlik duvari (windows firewall) ayarlarindan gelismis (advanced) sekmesine gir ve oradan yerel ag baglantisini (local area connections) tiklayip sirasiyla settings > ICMP'ye gir ve "gelen yanki isteklerine cevap ver (allow incoming request echo)" secenegini secip ok diyerek pencereleri kapat.

Şimdi biraz işlerim var,çıkışa yakın bu dediklerini deneyeceğim olmaz se hanedeyimin dediğinide yaparım daha olmassa olmasın başka biri baksın aaaa sinir oldum sizide sinir ettim sürçi lisan eti isem affola..

cok ilginc, bakalim daha neler ogrenecegiz.. sen 2 bilgisayarin haberlesip haberlesmedigini ogrenmek icin ping komutunu kullaniyorsun, haberlesiyorsa reply from ..., haberlesmiyorsa request timeout, destination unreachable v.b hatalar verir YANI: komutun zaman asimina ugramasi gibi sacma birsey olamaz, gonderdigin komutun sana olumlu ya da olumsuz bir cevabi donecektir. benim anlatmak istedigim sen iki bilgisayarin haberlesip haberlesmedigini ogrenmek icin ping komutunu kullanarak istek (karsi bilgisayardan yanit bekliyorsun) gonderiyorsun, karsi bilgisayarla iletisim olmadiginda da istegine cevap verilemiyor ve istek zaman asimina ugruyor.

Çok farketti gerçekten.
İstek,komut adına ne dersen de,hepsi aynı şey değilmi
Anlamadığım,request timeout çevirisini neden düzeltme ihtiyacı duyman

Komut yerine istek kullanınca çok şeymi farkediyor.

barisya' Alıntı:
Su Perisi' Alıntı:

bu isin tadi kacti, guvenlik duvari (windows firewall) ayarlarindan gelismis (advanced) sekmesine gir ve oradan yerel ag baglantisini (local area connections) tiklayip sirasiyla settings > ICMP'ye gir ve "gelen yanki isteklerine cevap ver (allow incoming request echo)" secenegini secip ok diyerek pencereleri kapat.

Bu kadar kolaydı da daha önce neden söylemedin Barış beni uğraştırdın  :)

Yardım ve çeviri için uğraşan arkadaşlarada tek tek teşekkür ederim...
Yeni bir sorunumla akşam tekrar geleceğim şimdi çıkmam lazım ayrıntıları yazamam..

Alıştınız ben ve sorunlarıma (:

arkadaşlar yine ben geldim. bi sorunum var yine :'(
ekrana mavi bir perde gibi bişeyler geliyor. donup kalıyor.sonra ekran kapanıyor kendiliğinden yine geliyor. bilgisayarcımı aradım virus vardır dedi. tarama filan yaptırdım bişey yok. temiz gözüküyor. sizce neden olabilir????

ablacım sistem geri yükle
bak benim pc bugün kendi kendine sürekli rest atıyodu
sistem geri yükledim şimdi maşallahı var  :) :) virüs varsada combofix ile tarat o halleder çok kullanışlı bir yazılım :) çok başarılı :)

combofix sin bulduğu vürüs farklı hayalhanecim..Mavi ekran çıkıyorsa çok fena,ben mavi ekran gördüğüm an strese giriyorum,şükür en son formattan beridir hiç karşılaşmadım kendisiyle:D

Mavi ekranda ne yazdıgını yazsaydın keşke nazarif ona göre sorunun nerden kaynaklandığı konusunda yardımcı olurdu arkadaşlar..

perimm okunmuyor ki ekran bulanık bir görüntü içinde bazı programlar yüklenirken sorun oluştu diyo sanırım

vallahi pc at çöpe demek geliyo içimden ama moral bozucu bir durum olur
sen dene bişiler ablacım  ;D ben pek anlamam zaten  :D ;D

Benimde oldugunda pc nin kasa içindek parçalarında sorun diye yazardı genelde yada programların birbiriyle uyuşmadıgından kaynaklanan sorun..Şükür şimdilerde görmüyorum maşallah de nazar degmesin:) Senin ordaki sorunu yazana kadar kimse yardım edemez canım..
Yahut pc den anlayan biri gelip bakana kadar senin yapabileceğin çok şey yok..

Moralini bozma hayalhane nazar edersin senind ebaşına gelir sonra (:

Bilgisayardan anlayan birini getirde baksın sorun nerden kaynaklanıyor sorun daha fazla büyüyüp pc çökmeden (:

Geri