Bilgisayar üzerinde yapmak istediğiniz, takıldığınız yer olursa buradan paylaşabilirsiniz. Mesela bilgisayarım açılırken yavaş açılıyor kapanırken yavaş kapanıyor diyormusunuz??
Pc kullanıcıları bilgisayar üzerinde yaptığı tüm işlemleri kaydeder. Bunların çoğu gereksizdir. Silindiğinde bilgisayar daha hızlı çalışır.
ilk olarak bilgisayarınız yavaş açılıyor ise
Bilgisayarım + C: sürücüsü ( sistemin yüklendiği sürücü ) + Windows + Prefect klasörünün içine girin. Orda uzantısı *.pf dosyalarını görüceksiniz. Tümünü seçip silmeniz bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını daha hızlı kapanmasını sağlar.
ikinci olarak
Masaüstünüzde bulunan " Bilgisayarım " a sağ tıklayıp Özellikleri tıklayıp ardından gelişmişe gelmek suretiyle en üstte bulunan bilgisayar performansı, sanal bellek.. yazan yerin sağında ayarlar var ona tıklayıp " En iyi performans için ayarla " var onu seçip Tamam ı tıklayın. ( bu masaüstünüzün klasik modele geçirir. klasik model daha hızlı çalışır. dilerseniz sadece masaüstündeki araç çubuğu klasik olmasın derseniz. Masaüstüne sağ tıklayıp özellikler ve görünümden düzeltebilirsiniz.
3. Adım olarak
internet explorer programına girdiğinizde üstteki araç çubuğu üzerindeki " Araçlar" Menüsünde " İnternet seçenekleri" var oraya girip " tanımlama bilgisi sil" "dosya sil ( çevrimdışı nesneleri sil i tıklayın" sonra " Geçmişi sil" i tıklayın. bu işlem 30 saniye sürebilir. sonrasında aynı form üzerinde " AYARLAR " sekmesine girip " Dosya Görüntüle" ye girip bir üst dosyaya ( Dur, ileri geri ikonunun yanında) Temp Klasörüne girip orda gördüğünüz tüm dosya ve klasörleri silin. ( hata verirse silmezse eğer açık programları kapatın. )
* "+" koyduğum yerlerde bir sonraki adımı temsil eder.
Monitöre devamlı baktığınızda gözlerinizde ağrı hissediyorsanız bu işlem az da olsa gözlerinizi rahatlatır.
Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayıp özelliklerde "Ayarlar" a tıklayıp alt sağ köşede "Gelişmiş " Ardından açılan formda "Monitör" e tıklayın standart olarak 60 hz yazıyordur. ona tıklayın en üst değere getirin 85 hz uygundur.
Bilgisayarınızın çok ısı vermesi derken kastedmek istediğinizi tam anlayamadım ama bilgisayar bir kaç saatten fazla çalıştıktan sonra yavaşlamaya başlıyorsa eğer. Kasa'nın içindeki Fanlardan biri yada bi kaç tanesi çalışmıyo olabilir ve/veya çok tozlanmış olabilir. Kasanın sol kapağını söküp diğer parçalara zarar vermeden hava kompresoru yardımıyla içindeki temizleyebilirsiniz. yine aynı sorun devam ederse eğer makina yağından bi kaç damla fanın vidasının üstüne damlatın.
Bilgisayar sorunlarının "Kişisel Gelişim" ile ne alakası var diye aklınıza takılırsa eğer.
Bilgisayar çağımızın en çok kullanılan hemen hemen her evde birkaçtane bulunan elektronik eşyadır. Bilgisayarı merak ederseniz öğrenirsiniz. Bilmeniz iş hayatınızda size daha çok yardımcı olucaktır. Bu konunun kişisel gelişimle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Bilgisayarımda 2 Gün Öncesine Kadar Herşey Normaldi Fakat Bugün Cache Bellekte Bi Sorun Çıktığını Düşünüyorum Ve Bundan Eminim Cache Bellek Yapması Gereken Görevleri Yapmıyor . Bilgisayarda da Bazı İşlem Yapmam Gerektiğinde Hata Veriyor Dynamic RAM da yada Static Ram da Bir Sorun Olabilirmi Ne Yapmm Gerekiyor Teşekkürler
cache bellekle sizin bir işiniz yokki 2 gün öncesinden bu yana kurduğunuz kullandığınız programları gözden geçirin. CTRL + Shift + ESC tuşuna bastığınızda işlemlere gelin. CPU Bellek Kullanımına gelin. En çok işlem gören satırda hangi program var?
benımde bır sorum olacak uye oldugum bır sıteden bana yardımcı olsun dıye cunku cok zor durumdaydım o zaman bırını ekledım sonra yardım konularını konuştuk ıp mı ogrenıp bılgısayarıma gırmış olabılır mı? çunku bunu nerden anladım bıl normalde gayet rahat calışıyor son zamanda konuştugum zaman agırlaşıyor mesela şimdi normal..ha bırde bıl şifreli.ayrıca spyware doctor ı yukledım bırsuru kotu enfeksıyon buldu sılıyorum yıne aynı sayıda sılıyorum yıne aynı sayıda.. dun cok agırlaştı ve programda daha yuksek enfeksıyonlar oldu.. bana bu konuda bılgı verebılırsenız çok memnun olurum..
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin ! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz Hello Welcome to Guest! Register here to benefit more from the forum
Bu site, içeriği kişiselleştirmenize, deneyiminizi uyarlamanıza ve kaydolduğunuzda oturumunuzu açık tutmanıza yardımcı olacak çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin veriyorsunuz.