Konu az biraz tarzım dışı! Kusurlar hoşgörüle...
Canım kardeşim istemiş kırmak olmaz; Efsane_18 için. :-* :-*
VEDA MEKTUBU
Yola çıkarken... ve artık dönmemek üzere çıkarken, beynimin içinde seni, beni yitirip giden kısır sözcüklere veda ediyorum sadece canım sevdiğim.
Yüreğimde benimle sonuna kadar yolculuk yapacak sevgime, sevgimize değil vedam, sadece bize. Seni ben, beni sen, ikimizi biz yapan sevgimize kıyabilmek acımasızlığını birimiz göstermeliydik.
Seni sevmediğimden değil bu veda, seni çok sevdiğimdendir aslında.
Sana kıyabilmek sana kıyamadığımdandır can gözüm.
Bir şiir gibi girmiştin yaşamıma, en güzel mısrasını okurken elimden çekip aldıkları bir şiir... Bir şarkıydın, benim şarkım, en güzel sözcükleri mırıldanmaya başladığımda acımasızca sesimi kıstıkları şarkım kaldın, söylemediğim, söyletmedikleri...
Biz roman olacaktık seninle, isyanın romanı belki de, ama isyanımızın asiliğinin gençliğini bile yaşayamadan, romanımızın son sayfasını yazıverdiler...
Bizi biz bitirmedik can koyduğum, bizi bitirdiler.
Sevgimizi değil!
Şimdi isyanım son dizelerini okuyamadağım şiirimize değil, bitmemiş romanımıza hiç değil, ya da söyletmedikleri şarkım kalıversin öylece donmuş dudaklarımda, ne farkeder? Ben giderken seni götürüyorum, ve beni sende bırakıyorum.
Unut demeye dilim varmıyor, unutma! Beni unut ama biryerlerde senin mutluluğunda kanat çırpan, mutluluğunla mutlu olan kuşların cıvıltılarında bil ki sessiz bir kuş var, susturulmuş ama mutluluğuna mutlu. Bir şairin öylesine, rastgele çalakalem bir masa üzerine karaladığı herhangi bir sonu başı belli olmayan şiirinde nasıl gülümserse aşıklar, öyle gülümse ardımdan yaşama. Baharda çiçeklenmeye yüz tutarken tomurcuklar ve birilerinin, bilmediğimiz yabancıların kalplerinde sevgilerin tomurcukları yeşerirken, gülümse sende, bil ki ben gülümsemendeyim.
Bizim baharlarımız yok.
Elin artık hiç değmeyecek senin için yanan yüreğime, ve ben artık okşamalara doyamadığım saçlarımda hiç gezdiremeyeceğim ellerimi.
Gidiyorum seninle dolu sensizliğime sende bensizliğimi bırakarak.
Söyletmedikleri şarkımızı, okutmadıkları şiirimizi, yazdırmadıkları romanımızı gömerek sessizliğe, ama hiç kimsenin ulaşamayacağı seninle dolu boşluğuma...
Sevmediğimden değil çok sevdiğimdendir gidişim.
Zynep