Zynep'in Kaleminden

• Konbuyu başlatan Zynep
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Özgün Kalemler kategorisinde Zynep tarafından oluşturulan Zynep'in Kaleminden başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 115,942 kez görüntülenmiş, 638 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Özgün Kalemler
Konu Başlığı Zynep'in Kaleminden
Konbuyu başlatan Zynep
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan günışığı
T

tnctrkcell

aslında kararsız kaldım yazsam mı yazmasam mı diye çünkü yanlış anlamandan korkuyorum hani uzun süredir yorum yazmıyorum ya tam sen benimkine yazınca ben de gelip yazmışım gibi oldu ama sen bilirsin beni yazdıklarının hepisni defalarca okuyorum ama çoğu zaman yazacak bişeyler bulamıyorum yani aslında çok şey hissediyorum ama o hisettiğim şeyleri yazınca sanki anlamı bozulcakmış gibi geliyo bencede çok saçma  :) ama belkide hissettiklerimi tam anlmaıyla ifdade edebilecek sözcükler bulmakta zorluk çekitiğimden yaz(a)mıyorum amaaan neyse ney cnm yaw  :) yine süpersin ablacım  :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
tnctrkcell' Alıntı:
aslında kararsız kaldım yazsam mı yazmasam mı diye çünkü yanlış anlamandan korkuyorum hani uzun süredir yorum yazmıyorum ya tam sen benimkine yazınca ben de gelip yazmışım gibi oldu ama sen bilirsin beni yazdıklarının hepisni defalarca okuyorum ama çoğu zaman yazacak bişeyler bulamıyorum yani aslında çok şey hissediyorum ama o hisettiğim şeyleri yazınca sanki anlamı bozulcakmış gibi geliyo bencede çok saçma  :) ama belkide hissettiklerimi tam anlmaıyla ifdade edebilecek sözcükler bulmakta zorluk çekitiğimden yaz(a)mıyorum amaaan neyse ney cnm yaw  :) yine süpersin ablacım  :)
Bir şarkı vardı...
"Tamamlıyoruz birbirimizi"
Saol canım benim:)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ACILAR

Çok kolaydır aslında insanı incitmek;
bazen bir söz, bazen söylenmemiş bir söz,
bazen bir bakış, bazen hiç bakmayış...
Ve çok kolaydır bir insanı yaralamak
bazen bir bıçak darbesiyle
bazen bıçak yarasından daha çok acıtan derinden kanatan bir sözle
ve yine belki hiç söylenmemiş bir sözle...
öyle ya da böyle işte, kolaydır insanları üzüntüye salmak
çünkü insan aslında acıyı acı çekmeyi daha çok sever
neşeli şiirler prim yapmaz acının doruğunda yazılmış, okunmuş şiirler gibi.
ve bir başka acı gerçektir ki
insan hep daha çok sevmiştir hüzünlü şarkılarda kadeh kaldırmayı.
ve herkesin acısı kendisine kutsaldır,
kimi bir güvercin yavrusunun süzülürken kanadından düşen bir tüy için acılanır
ve bir diğeri
çok uzaklarda bir başkası
simsiyah bir gecenin içinde
simsiyah bir yolda
kendi karanlığının uğultusu kulaklarında
çoktan bitmiş bir sevdanın sona kalan kırıntılarını
simsiyah geceye harmanlarken
düşer acıya
bir bekçinin geceyi yırtan sebepsiz düdüğünün sesinde
ölümcül bir hastayı bekleme umutsuzluğu ve yılgınlığında
acılanır acılarına yoldan geçen sessiz bir karaltı
kimdir nereye gider, bilinmeyen
bir udinin kırık dökük rastgele vurduğu notalardan çıkan nağmeleri daha çok sever insan
bir elektro gitarın gürültüsüne kulaklarını tıkayarak
ödenmemiş hesabın bahşişi cebinde kalakalmış acılı insanlarda vardır
oysa hesap pusulası çoktan kesilmiş ve hesap başkalarınca ödenmiş
bir aşktan bir diğerine kaç dakikada gidildiğinin hesabını soradursun şairi şiirin
bir aşk yolculuğunda vurulan gölge bırakıverir kanayan gövdesini bir ağacın dibine

acılar insanı olgunlaştırır diye öğretilmiş ya
kimbilir belki de bundandır insanın acıyı daha çok sevmesi
ve sevinçlerinden çok acılarını düşünmesi
ve giderek bencilleşmesi...

Zynep

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
acılar insanı gerçekden olgunlaştırıyor ama bencilleştiriyormu düşündümde galiba biraz
çok güzel bir yazıydı ilk satırlar tamda bugünkü yaşadığım hissttiğim duyguları anlatıyor

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Elbette her şiir ya da yazı herkesi anlatmaz sevgili Özlem.:)
Ben hep diyorum ya, asla hayal kuramam, çok nadirdir gözlemlemediğim bir şeyi kurgulayarak yazabilmem.
Çok samimi itiraf edebilirim, acı çekerken benimde bencilleştiğim olmuştur. Ben ağlarken insanların gülmesine alınganlık gösterebilirim, bu bencilliktir. Bence yani.:)
Ve bir de, sadece kendi acılarından sözedilmesini isteyen, ve sadece kendisinin acıları olduğunu sanan insanlarada şahidim.
Ama başında dediğim gibi hiç bir yazı ya da hiç bir şiir bütünü kapsamaz elbette.

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
öyle bazen bizde kendi acılarımızı büyürüp başkalarınkini küçümsüye biliyoruz
seninki neki benim yaşadığımın yanında diye ama unutuyoruz işte herkesin acısı kendine göre acıtır içini
elbette bütünü kapsaması zaten garip olurdu ben çok beyendim tekrar teşekkür

Y

yigitce

Kullanıcı
23 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
yigitce2007.spaces.live.com
...acılar insanı olgunlaştırır diye öğretilmiş ya
kimbilir belki de bundandır insanın acıyı daha çok sevmesi
ve sevinçlerinden çok acılarını düşünmesi

yazini cok begendim zynep...
gercektende cok kolaydir bir insani yaralamak,üzmek,kirmak,incitmek...
zor olansa bir kirik kalbi yeniden onarabilmek...iliskileri yeniden saglamlastirmak...
tesekkürler güzel paylasimin icin...

Y

yaratici_idea

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Çok güzel bir şiir.
Her satırı beni çok etkiledi.
Teşekkürler Zynep...

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ben teşekkür ederim sizlere... :)
Bundan sonra bir iki neşeli şey yazmazsam adım karamsara çıkacak gibi gibi...  ;)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ŞİZOFREN YAZILAR

Aslında giden ne? Yol mu, yolcu mu?
Yol gider mi gerçekten?
Ve biz nereye gidiyoruz?
Kimiz?
Varolmamızın anlamı ne?
Neden bunca yaşanmışlıkla donatılıyoruz gittiğimiz yol boyu?
Yol değil giden, yolcular. Yani ben sen o biz siz onlar, hepimiz!
Hepimizin gördüğü şey aynı ama neden yüklediğimiz anlamlar farklı?
Güneş birimizi rahatsız ederken neden bir diğerimizi mutlu ediyor? Ya da neden bir dilenci çocuk kimilerimizin acıma hissini hareketlendirirken bir diğerimizin öfkesine neden oluyor?
Hepimiz aynıyız ama yüzlerimiz farklı, bedenlerimiz farklı.
Ve ruhlarımız!
Varolduğumuzun bilincine birbirimize dokunarak varıyoruz. Peki ya dokunmadıklarımız? Onlar aslında yoklar da biz var gibi mi görüyoruz? Ya peki onlar, onlar bizi nasıl görüyorlar?
Sanal bir dünya yaratıyoruz giderek.
Ve bu sanallık içinde görmediğimiz, dokunmadığımız ve gördüğümüz, dokunduğumuz bir dolu varlık!
Görmediklerimiz gerçek olmayabilir mi?
Ama hepimiz yazılanları okuyoruz?
Ve yine farklı anlamlar yükleyerek...
Bir şiirin bende ve yakınımda uyandırdığı duygu farklı, ve belki hiç görmediğim dokunmadığım ve aslında varlığından kuşkuya düştüğüm kişide uyandırdığı duyguyla belki aynı.
Neden buluşamıyoruz peki?
Ruh ikizi değil, ruh ikibinleriyiz belki?
Sanallıkta buluşabiliyoruz bazen. Aynam gibi diyoruz bazıları için. Ama dokununca aynalar kırılıveriyor bazen?
Ne gariplikler değil mi?
Aslında biz kimiz?
Evrenin içinde yer alan sayısız... canlı, nesne, obje... hangisiyiz?
Matrix...
Ben geçmişi aramaya başladım, ya da geleceğimi!
Kimim?
Ve diğer benler nerde?

Zynep

Y

yigitce

Kullanıcı
23 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
tam matrixlik olmus...
inandigimiz ile yasadigimiz dünyaya bakis acilarinin ve farkliliklarinin insanda uyandirdigi binbir hislerin disa vurumu...

Sanallıkta buluşabiliyoruz bazen. Aynam gibi diyoruz bazıları için. Ama dokununca aynalar kırılıveriyor bazen?

burada aklima su soru geldi...acaba bizler mi farkli anlamlar yüklüyoruz...göremedigimiz ama yasattigimiz bir dünyaya mükemmellik(yada algiladigimiz dünya) hissi verme düsüncesi ile bizler mi farkli beklentilerdeyiz...
hic olamayacagini bildigimiz...ama yinede var olmasini istedigimiz....

tesekkürler zynep...

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
yigitce' Alıntı:
burada aklima su soru geldi...acaba bizler mi farkli anlamlar yüklüyoruz...göremedigimiz ama yasattigimiz bir dünyaya mükemmellik(yada algiladigimiz dünya) hissi verme düsüncesi ile bizler mi farkli beklentilerdeyiz...
Tam vurgulamak istediğim bu düşünceydi yiğitçe.:)
Hatta farklı bir yazımda bunu şöyle anlatmaya çalışmıştım:
Aralardan kısa alıntılar;

"...Bizler gerçek yaşamı beceremedik! Tuttuk bir sanal dünya kurduk kendimize. Sandık ki bu dünyada "ben" olabileceğiz. Ama başka "ben" lerin varlığını unuttuk bu kez.
Başımızı dayayacak omuzlar aradık, ama bu kez farklı dayatmalarla karşılaştık... "

Y

yigitce

Kullanıcı
23 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Zynep' Alıntı:
yigitce' Alıntı:
Tam vurgulamak istediğim bu düşünceydi yiğitçe.:)
Hatta farklı bir yazımda bunu şöyle anlatmaya çalışmıştım:
Aralardan kısa alıntılar;

"...Bizler gerçek yaşamı beceremedik! Tuttuk bir sanal dünya kurduk kendimize. Sandık ki bu dünyada "ben" olabileceğiz. Ama başka "ben" lerin varlığını unuttuk bu kez.
Başımızı dayayacak omuzlar aradık, ama bu kez farklı dayatmalarla karşılaştık... "
aynen...
ve eklemeliyim ki bizlerde dayayacagimiz omuzlarin seklini farkli yönlendirmelerle belirlemeye gayret ettik...
belki de hersey birkac satirlik mutluluklar icin(di)...
onu da yüzümüze gözümüze mi bulastiriyoruz nedir?

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Tespitlerin, görüşlerin, düşüncelerin, yorumların... okudukça, ne kadar aynı düşünüyoruz, diyorum yiğitçe... :)

T

tnctrkcell

valla bu cümleden süper tez konusu olur.Bknz:
-bizim millletimiz neden acıyı sever?
-acıyı sevmek bizim milletimize özgü müdür?
-acıyı sevmek bizim miletimize özgü bişey değilde insanlara özgü bişey midir, cevap evet ise insan acı çekmeyi neden sever?
vs vs

:)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
tnctrkcell' Alıntı:
valla bu cümleden süper tez konusu olur.Bknz:
-bizim millletimiz neden acıyı sever?
-acıyı sevmek bizim milletimize özgü müdür?
-acıyı sevmek bizim miletimize özgü bişey değilde insanlara özgü bişey midir, cevap evet ise insan acı çekmeyi neden sever?
vs vs

:)
Acı çektiği zaman çok daha yaratıcı olduğunu itiraf eden sanatçılarımız var Musti.:)

T

tnctrkcell

Acı çektiği zaman çok daha yaratıcı olduğunu itiraf eden sanatçılarımız var Musti.
pes  :)
yani bende de var, acı çekmek hakikaten çok hoşuma gidiyo manyakmıyım nedir ;D ama ben bunu araştıracağım bence bir gen var içerimizde başımıza kötü bir olay gelince zuhahahahaha diye pişmiş kelle gibi sırıtan bir gen  ;D

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
:ahah :ahah

Aslına bakarsan tüm arkadaşlarımın paylaşımlarına bakıyorum da... haklısın sen.:)