Zynep'in Kaleminden

• Konbuyu başlatan Zynep
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Özgün Kalemler kategorisinde Zynep tarafından oluşturulan Zynep'in Kaleminden başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 115,954 kez görüntülenmiş, 638 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Özgün Kalemler
Konu Başlığı Zynep'in Kaleminden
Konbuyu başlatan Zynep
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan günışığı
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bu yazıyı ne zaman yazdın Zynep?
Böyle bir konuya bu kadar esprili yaklaşmanı tebrik ettim ki yukarıda yazıyor farkındayım yayınlanacak diye böyle yazmışsın, fakat yine de o yaşadıklarına rağmen zor bir şey!

Ya bir de bu kadar zorsa bu ilaçtan kurtulmak doktorlar neden veriyorlar ki ben de senin gibi düşünüyorum; bizi kurtaran ilaçlar değil, kendimiziz..

Bu arada yazı için teşekkürler; hem özelini bizimle paylaştığın, hem de farklı bir tarzda yazılmış-tamamen Zynep'in usülüyle yazılmış bir yazı okuttuğun için..

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bu yazıyı yazdığım 6 ay oldu Didem.
Şimdilerde çok daha azalttım ve çok mutluyum gerçekten.
Psikiyatristlere sadece şundan kızarım bazen; bazı insanlar bağımlı olmaya yatkındır, örneğin ben çok ciddi sigara bağımlısıyım, yani yatkın bir kişilik! Bunlar araştırılmalı hastaya ilaç yazarken. Xanax bağımlılarını tanıyorum, hepsinin tedavileri bitmiş ancak ilaç kullanımını bırakamıyorlar, çünkü ilacı birden kestiğiniz zaman gerçekten vücudun reaksiyonlarına dayanmak imkansız. Üstelik çok çeşitli ilaçlar varken karşılığı olan, bu ilacı hastaneye yatması söz konusu olmayan hastalara veren doktorları ben kınıyorum. Ya da en azından tedavi için başvuran kişi uyarılmalı.
Neyse:)
Teşekkür ederim ilgine Didem.
Özel dostlarla özeli paylaşmak benim için keyifli ayrıca. :)

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yani ilaç sorunu çözdü, yeni bir sorun ekleyerek.. Onu da sen çözdün.. Neticede yine insanın kendisinde bitiyor bir şeyler..

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Kesinlikle evet.
Benim zaten psikoloji sertfikam var ve bu mesleği Öğrenci Hastanesi (medikososyalde) yaptım kısa bir süre için, kadrolu eleman atanana kadar:)
En iyi doktor, fazla soru sormadan, ufacık ipuçları verip, hastanın kendi sorununu kendi bulması ve buna bağlı olarak kendi sorununu kendi çözmesi konusunda motive edebilen, kısaca laf kalabalığı yapmayan doktor.
Zaten, "yav bunlar dert değil, şöyle şöyle yap... vs vs " gibi yaklaşımlar için doktora gitmeye gerek yok ki:) Komşular bile verir bu akılları sonuçta.

S

SUNFLOWERS

ZYNP seni tebrik ederim zoru başardığın için :)
Yeni doğan Zynp olarak sana hayatında başarılar dilerim. :)

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bir kaç sene önce ben de gitmiştim, fakat benim yorumum seninkinden biraz farklı sanırım..

Tabii ki akıl veren değil ama soru soran bir doktordu benimki.. Çok soru sorarak karşı tarafı çözmek galiba bu:)

Bir anda kendimi öyle bir noktada buldumki, kendime itiraf edemediklerimi ona söylemişim.. Ve o başını "evet, işte bu!" anlamında sallayarak bana gülümsemesini hiç unutmam:)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
SUNFLOWERS' Alıntı:
ZYNP seni tebrik ederim zoru başardığın için :)
Yeni doğan Zynp olarak sana hayatında başarılar dilerim. :)
Bu doğru işte:)
Teşekkür ederim.
Gerçi daha zorlarını başardım, beni psikoljik sorunlu olmaya iten diğer sorunların üstesinden geldim ve çok daha amansız bir hastalığı yendim.
Eh avatarım böyle neşeli olmasın mı artık?  ;) ;)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
dideM' Alıntı:
Bir kaç sene önce ben de gitmiştim, fakat benim yorumum seninkinden biraz farklı sanırım..

Tabii ki akıl veren değil ama soru soran bir doktordu benimki.. Çok soru sorarak karşı tarafı çözmek galiba bu:)

Bir anda kendimi öyle bir noktada buldumki, kendime itiraf edemediklerimi ona söylemişim.. Ve o başını "evet, işte bu!" anlamında sallayarak bana gülümsemesini hiç unutmam:)
Psikiyatri yelpazesi çok geniş aslında Didemcim.
Yani tedavi yöntemleri.
Mesela tavuktan korkan bir insanı, tavuk dolu bir odaya kapatmakta bir tedavi yöntemi.
Bize derslerde odaya kapatılan adamın görüntülerini izletmişlerdi. Gerçekten çıldırma raddesindeydi ilk odaya girdiğinde. Fakat kaçarı yok. Mecbur orada kalmaya. Ve odadan çıkarken kucağında bir tavuk vardı.
Bu yöntem kullanılıyor ama çok riskli. Hatta ben o zaman sormuştum, "tavuktan değil, aslandan korksa aynı yöntem uygulanabilir mi?" diye:)
Elbette her fobi için kullanılacak bir yöntem değil ama korkuları yenmek için üstüne gitmenin gerekli olduğunu kabul ettiren bir yöntem işte... :)

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hımm..
Psikoloji güzel bir dal aslında ama tabii tedavi yöntemini seçerken sanırım kişiliği de göz önünde bulundurmak gerekiyor biraz..

Teşekkürler tekrar, bilgilendirdiğin için.:)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Rica ederim, ben teşekkür ederim aslında Sayfamı bu kadar tatlı renklendirdiğiniz için. :)

Y

yaratici_idea

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Paylaştığınız için teşekkürler Zynep.
Yaşanmışlığı her satırdan anlaşılıyor.
Önemli olan o an için 'Doğru' nun ne olduğunun bilincinde olmak.
Bu bilinçte olmaksa güç ister..
Yani pek çok insan ilacın verdiği mutluluğu tercih edebilir.
Oysa ki kalıcı mutluluklar bazen geçici mutlulukların reddedilmesiyle elde edilir.
Kutlarım sizi... :) ;)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Çok sağolun yaratıcı_idea.
Çok haklısınız elbette.
Oysa ki kalıcı mutluluklar bazen geçici mutlulukların reddedilmesiyle elde edilir.
Çok doğru bir saptama bu, benim düşüncelerimde aynı bu yöndedir zaten. Ve çok vazgeçişlerimde olmuştur. :)

T

tnctrkcell

senin adına çok sevindim canım ablacım. umarım tamamen kurtulursun o illetten,ve senin bunu da başaracağına eminim  ;)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
tnctrkcell' Alıntı:
senin adına çok sevindim canım ablacım. umarım tamamen kurtulursun o illetten,ve senin bunu da başaracağına eminim  ;)
Teşekkür ederim canım benim.
Çeyreğe düşürdüm bile ;) 3 aya kalmaz yollarımız tamamen ayrılır... :)

T

tnctrkcell

Zynep' Alıntı:
tnctrkcell' Alıntı:
Teşekkür ederim canım benim.
Çeyreğe düşürdüm bile ;) 3 aya kalmaz yollarımız tamamen ayrılır... :)
temsili mezar yapalımmı lütfen lütfen lütfen :D

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hani TV programlarında söylenir ya... "Bana bu fırsatı veren..." falan filan:)
Ben de bana bu kararımda, bana inanarak destek olan çocuklarıma ve yaşamımın anlamı "can"ıma teşekkür ederim, yaşama sıkı sıkıya sarılmamın nedenlerine...

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Söz Musti:) Yaparız tabi ki:)
Ben çoraplarımıda gömerim hatta:)Pp

T

tnctrkcell

bence onlarda senin gibi hayat dolu,eşine(bu arada can bey eşin dimi  :) )  çocuklarına aşık biriyle aynı ortamda bulundukları için çok şanslılar... :)