Zynep'in Kaleminden

• Konbuyu başlatan Zynep
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Özgün Kalemler kategorisinde Zynep tarafından oluşturulan Zynep'in Kaleminden başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 115,957 kez görüntülenmiş, 638 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Özgün Kalemler
Konu Başlığı Zynep'in Kaleminden
Konbuyu başlatan Zynep
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan günışığı
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ŞİMDİ GECE SUSKUN

Şimdi gece sessiz
sokaklarda tek tük ayak sesleri
gece ve ben
ve gecenin sessizliğinde
sen...
bir sigara daha yakıyorum
henüz bitmemişken bir diğeri
ve sana yakıyorum
tüm sevda sözlerini...

Seni seviyorum diye fısıldıyorum sessizce
geceyi uyandırmaktan korkarak
ve sonra...
sesleniyorum geceye çığlık çığlık sevgimi
sessizce
ama gürültüyle...

Adını yazıyorum
sessizliğime...

ve o sessizlikte kopardığım gürültüye...
ama kimsenin duymadığı, duyamacağı gürültü de
fısıldıyorum;
Ben seni seviyorum...

Adın adımda gizlidir sevgili
benim sende ki gizliliğim gibi...

Sevmeleri bize yasak etmişler
aldırmasak ta...
Sevmeleri bize günah yazmışlar
görmezden gelsek te...

Bir gün...
sen ya da ben
giderken bu sevdadan
yani gitmeye mecbur edilmişken
bil ki;
yüreğimdesin
vazgeçmemecesine
biliyorum ki;
yüreğindeyim...

Senin adın yabancı
ve kimseler bilemezken
anlayamazken
senin neye kime yabancılığını
bil ki...
ben canında canım
nereden gelip nereye gittiğini bilmeyen
mola zamanının yabancısı...

Seni seninle yaşamanın  o kısacık ama ömürlük molasında...

Zynep

B

bıldırcın

Gündüzler sizin olsun bırakın gecelerimi...
Geceler benim dostum,bu şiiri okurken kendimi gördüm bir an içerisinde çok hoş olmuş :)
Zeynepcim senin yazılarını her okuduğumda mutlaka dalıp gidiyorum bir taraflara beni çok etkiliyor..
Eline yüreğine sağlık :)

Y

yaratici_idea

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
ve o sessizlikte kopardığım gürültüye...
ama kimsenin duymadığı, duyamacağı gürültü de
fısıldıyorum;
Ben seni seviyorum...

Sessizliğin içinde ne çok ses var değil mi?
Şiirinizi çok sevdim...
Yüreğinize sağlık..

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Teşekkür ederim.
Bu arada ne çok tekrar yapmışım aslında:(

S

syn

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
aşk ve benzer duygulara inanmadığım için başta yorum yapmak istemedim ...
emeğe saygı! :) paylaşımınız için teşekkürler güzel bir şiir

D

diloş

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
zeynep yüreğine sağlık harika... ben şiir okumayı seviyorum yazıyorumda kendimce mısraların bana ilham oldu :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
diloş' Alıntı:
zeynep yüreğine sağlık harika... ben şiir okumayı seviyorum yazıyorumda kendimce mısraların bana ilham oldu :)
Yakında senin içinde bir sayfa açacağız öyle mi diloş? :)

syn' Alıntı:
aşk ve benzer duygulara inanmadığım için başta yorum yapmak istemedim ...
Aşk var ama gerçekten...

T

tnctrkcell

Yine berbat ederim diye yazmayacaktım önce...Ama sonra bu böyle devam edemez diye düşündüm.Şiirin senin için çok şey ifade ettiğini biliyorum belki de senin için çok şey ifade eden şey yazılanlar değil kimin için yazıldığıdır...Ama ben sokrates'in de dediği gibi "mutlaka bir ikinci seçenek vardır..." sözünü hayat felsefem yapmaya karar verdim hiç kimsenin ikinci seçenek olmak istemeyeceğini bile bile...

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
tnctrkcell' Alıntı:
Yine berbat ederim diye yazmayacaktım önce...Ama sonra bu böyle devam edemez diye düşündüm.Şiirin senin için çok şey ifade ettiğini biliyorum belki de senin için çok şey ifade eden şey yazılanlar değil kimin için yazıldığıdır...Ama ben sokrates'in de dediği gibi "mutlaka bir ikinci seçenek vardır..." sözünü hayat felsefem yapmaya karar verdim hiç kimsenin ikinci seçenek olmak istemeyeceğini bile bile...
Est:( Ne demek berbat etmek? Hepiniz çok tatlı insanlarsınız ve ben esprili bir insanım herşeyden önce:)
Düz yazılarıma çok kişi "şiirin güzelmiş" deyince, şiir şeklinde yazmaya başladım biraz Musti, ne anlarım ben şiirden? :(
Evet, yazdıran...
Karşılıklı konuşmalarda dile getirilmesi zor, romantik duyguları arada böyle kağıda döküvermek hoş aslında:)
Artık kalmadı pek romantizm.
Ama işin ilginci, kendisi için yazılan kişinin hoşlanması ;)

T

tnctrkcell

aslında haklısın uğruna yazılan hakediyorsa ona heves değil nefes bile olunur...ama haketmiyorsa...

T

tnctrkcell

haketmek bir haktır.işin hakkını veren üzerine düşen görevi tamamlamıştır ama bir noktayı hesaba katmamıştır ademoğlunun,havvakızının gözünü bir tek toprağın doyurduğunu...

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
tnctrkcell' Alıntı:
haketmek bir haktır.işin hakkını veren üzerine düşen görevi tamamlamıştır ama bir noktayı hesaba katmamıştır ademoğlunun,havvakızının gözünü bir tek toprağın doyurduğunu...
Çok karamsar gördüm seni? :(
Dur ben neşeli bir şeyler karalayayım en iyisi:)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Eh madem adımıza sayfalarımız var, bu demektir ki ben bu sayfalarda sizinle her tür yazımı paylaşabilirim.
Genellikle paylaşımlar şiir oluyor ama...
Aşağıda okuyacağınız, ya da amannn uzunmuş diye es geçeceğiniz yazı, biraz farklı bir yönümle beni tanımanız için:)
Yazının konusu, XANAX adlı pembe reçeteyle satılan bir ilaç ve okursanız bu ilaçla aramızdaki bağların anlatımı.
Bu yazıyı yazdığımdan bu yana, yolumuz biraz daha ayrıldı kendisiyle.
Umarım hiç kimse bu ilacın pençesine düşmez!

HOŞÇAKAL... SEN YOLUNA BEN YOLUMA

Evett günün bu saatlerini ne kadar neşeli kapatırsam o kadar güzel rüyalar görürüm! gibi bir düşünceyi beynime yazdığım için, gelenekçi tutumumu sürdürerek;
Öncelikle yaşamıma ağır darbeler vuran ve beynime her karınca akınında düşünmeden fazlasını aldığım ve bu fazlalıklar sonucu saçmaladığım,istem dışı kırgınlıklar yaratmama neden olan xanax adıyla maruf, görünümü pembe pembe şeker gibi ama hani o dışı seni içi beni yakar... misali canıma okuyan ilaçla aramızda kopukluklar oldu son günlerde! Kendisiyle biraz sertçe konuştum ama haketmişti yani! Yoksa sevmem kırgınlığı, yaşamıma girdiği dönemlerde bana yardımlarını inkar edemem elbette, külliyen yalan aslında, ne yardımı? Yardımı ben kendi kendime ettim. Bu xanax illetinin tek marifeti beyni uyutuşturup, düşünce yeteneğini engelleyip seni böyleeee kendi rengi gibi pembe bir dünyaya sürüklemek aslında! O dönemlerde sabah öğlen akşam 1'er adet içmezsem... aman aman Allah korusun yani, kafayı üşütürüm, hastaneye düşerim de, beni haftada bir kez görmenin bile kendisine nasıl bir işkence olduğunu iyi bilen doktorumla el ense tokat durumuna filan düşeriz korkusuyla bana verilen bir ilaç aslında bu illet uyuşturucular sınıfındaki ilaç!
Gerçekten ihtiyacım var mıydı? Evet aslında belirtiler panik atak sınırından şizofreniye kayma durumunu gösteriyormuş ama bu bana doktorun söylediği? Yani bu adam belki beni tedavi ettiği için büyük bir başarıya imza atmış gibi göstermek istedi kendini ve bunu uydurdu?
Çünkü... bir kere eğer öyle bir durum olsa; gün içinde 3 değil en az 6/7 xanax yazılır! Alkoliklere maksimum sınır olan 10 adet yazılır. Buyrunnn çıkın işin içinden? 3 adet?
Panik atak sanırım yeni keşfedilen ve psikiyatri ilminin en büyük başarılarından biri olan bir hastalıktı 10 yıl önce ve bu doktorlar hevesle bekliyorlardı böyle bir anda kendisine ne olduğunu anlamayan ama öte dünyayla bir anda yakınlaşan ve yine ışık hızıyla dünyamıza dönen ve "ne oldu bana?" meşhur repliği ile elleriyle "oram buram yerindemi?" diye yoklayan
ne olduğu meçhul hasta... desen hasta da değil ki? üşütükleri mi desem? yoksa babaannelerin deyimiyle "iyi saatte olsunlar" a karışanları mı desem? Herneyse... işte bu semptomları (belirti özellikle yazmadım, bilimsellikten uzak olmadığım anlaşılsın yani... eh bulmaca çözerim tamam kabul ama, yani bir tıbbi geçmişimde var yani odyolog olarak) gösteren birini yakaladılar mı... değmeyin keyiflerine; Panik ataksınız siz! Amanınn neyim neyim?
Zaten size bu teşhis ilk söylendiğinde, hele de daha önce hiç duymadıysanız, ki ben hiç duymamıştım, şimdikiler şanslı, atağı boşverdimde paniklemenin Allahını öyle bir yaşıyorsunuz ki?
Ne... nasıl yani? Ölümcül bişey mi bu? Aids gibi rezil bi hastalıkla bi ilgisi filan yok di mi?
Tabiki ciddi ciddi size bakıp başını sağa sola sallayan doktorun yüzü alabildiğine endişeli olacak ki, siz de inanacaksınız çok ciddi bir ahvali durum söz konusu ve tehlikedesiniz!
"Öldürmez ama süründürür" gerçeğini daha ilk seansta anlayıp, elinize bir yeşil reçete tutuşturulduğunda bir an önce kurtulmak ümidi ile ilk gördüğünüz eczahaneye dar atarsınız kendinizi.
İşte o an! Yaşamınızın belki de en büyük hatasını farkına varmadan işlerken ilk xanax çoktan kanınıza karışıp, acımasız kollarını, bu meretin çok kolu var valla öyle böyle değil, vücudunuzda yoklamadığı alan yok, şefkatsizce size sarıverir!
Panik tedavi edilir, atak atlamaz hale getirilir ama... xanaxkolikliğin gerçeği inkar edilemez bir şekilde sizi bambaşka bir hastalığa sürükler. Xanax atak! Almadığınızda sanki elektrik verilmiş farenin kuyruğunu tüm organlarınıza değdirdiğini hissedip depdeğişik ataklarla ordan oraya atarsınız sanki sizin olmayan bedeninizi.
Ben iki yıl süreli bir tedavi gördüm. Ayakta!
Yani dedikleri gibi eğer şizofreni sınırına dayanmış olsaydım normalde yatağa atılmam, hatta bağlanmam gerekirdi ama gerek duyulmadı buna.
İki sene sonunda ben tüm derdi beladan arınmış (!) adeta dünyaya yeni gelmiş bir bebek masumluğunda, tüm geçmişi unutmuş, geleceğe güvenle bakan bir birey haline getirildiğimde, sevgili doktorum doçentlikten profesörlüğe adım atmıştı. İkimizde artık çocuklar gibi şendik. Ayrılırken ben bir hasta o bir doktor olarak, bize duyulan güveni sarsmamış bir çift ortak olarak birbirimize sıkıca sarıldık ve her ikimizde yeni harika yaşamlarımıza geri döndük.
Döndük dönmesine de bendeniz cebinde, çantasında orada burada, yani her el attığımda kolayca ulaşabileceğim her yere özenle yerleştirilmiş xanaxlarımla, sevgili doktorum giderek katlanan gelirini sığdıramadığından, eşinin kendisine Tıp Bayramında hediye aldığı el çantası ile!
İşte o gündür bu gündür ben bu illetle ilişkilerimi koparamadım. 10 yılda başarabildiğim, dozu günde 3 adetten 1.5 adede indirmek oldu ama kullanmayanlar bilemezler; bu 1.5 adet sizin yaşam saatlerinizdir. Saatin gelmesini beklersiniz, gecikmeyeyim aman...nerde ilacım... paniğinin hep esirisinizdir. Aman oram buram titremesin, kolum bacağım bedenimden ayrılmasın diye hep panik hep panik. Sizin yaşadıklarınızı karşınızdakiler asla anlayamazlar ama... siz sanki fırtına ortasında küreksiz kalmış bir sandal gibisinizdir!
Ve ben dün düşündüm, yok aslında ne zamandır kafamdaydı, hani can dostumu abuk subuk çok kırmıştım ya, hatta beni saroş filan sanmıştı:( ah keşke saroş olsaydım; "İçtim kardeşim evet! Kafayı da buldum saçmaladım..." demek var ya, valla daha az utanç verici!
Yani artık yolları ayırmanın zamanı geldi! Çok bile beraber olduk aslında.
İki gündür 1.5 dozu 0.75'e indirmiş ama hiç paniklemeyen hatta giderek berraklaşan düşünce yeteneğimle gurur duymaya başlayan bir kişinin muzaffer edası ile bunları yazmaya başladığımdan bu yana elimin altındaki xanax kutusunu okşuyorum!

Zynep

K

Kristal

Panik atak ve xanax ile olan savaşı kazanmışsınız.
Tebrik ederim. :alkis

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Kristal' Alıntı:
Zordu Kristal.
Burada farklı bir lisanla anlattım ama bu yayınlanmak üzere yazdığım bir yazıydı ve sinir bozucu konulara esprili yaklaşımların daha doğru olacağı kanaatindeyim. :)
Teşekkür ederim.

G

Gozde

Kullanıcı
9 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Lüleburgaz
Zynep' Alıntı:
Kristal' Alıntı:
Zordu Kristal.
Burada farklı bir lisanla anlattım ama bu yayınlanmak üzere yazdığım bir yazıydı ve sinir bozucu konulara esprili yaklaşımların daha doğru olacağı kanaatindeyim. :)
Teşekkür ederim.
ilk anda zor olsada biraz üstünden geçince sinir bozucu şeylere esprili bakabiliyorum
ve doğru bir yaklaşım olduğu kanaatindeyim bende
sağol zeynep seni okumak büyük keyif  ::)