su perisi' Alıntı:
))
Susma hakkımı kullanıyorum!
İkinizin yaşını toplayıp kaçla çarpsam az gelir de... hadi ablalık bende kalsın
Yalnız çok önemli bir konuya şamataylada olsa parmak basılmış oldu.
Şu anda piyasada en pahalı kitap fiatı nedir? Ortalama 20 YTL dersek, bu her ay bütçeden ayrılmayacak bir para değil bence.
Çünkü bizim toplum yapımızı ben gerçekten inceliyorum, bakın şu sözler o kadar sıkça kullanılıyor ki; "Abla çocuk işte istiyor, arkadaşlarından görüyor onu bunu istiyor, almasam isyan edecek!"
Ben de anneyim, çok şükür maddi güçlük içinde değilim çok zengin filan olmasamda. Ama burada sizinle paylaşmak isterim, Korsan'dan özür dileyerek konuyu dağıtıyormuş gibi olmayayım, rahat bir ailenin kızıydım, ama bize şımarıklık yasaktı. Şimdi bana diyebilirsiniz, çocukların isteklerini karşılamak şımarıklık mı?
Elbette değil, ama kararında! Çocuğu birey olarak kabul edip ona şartlarını anlayabileceği dilde anlatmak çok zor değil aslında.
Bunun dışında, gelişen teknoloji ile birlikte yaşam artık bize çok kolaylaştı, temizlik malzemeleri! Geçen yıl yardımıza gelen hanım bana şunu dedi; "Abla ya Bilmemne markanın bilmemne ürününü kullanıyorum ben yağları o kadar kolay çıkarıyor ki!"
Cep telefonu memlekete girdi, olmayan nerdeyse ikinci sınıf vatandaş ilan edildi!
Ama götürüleri hiç düşünülmedi.
Daha çok sayarım ne yazık
Biz ne yazık, daha aile içi ekonomi problemimizi çözemedik ki
Ve bir de, ayağımızı yorganımıza göre uzatmak kavramında ne yazık ki veriler öyle gösteriyor ki, çok başarısızız.
Biraz şımarıklık!
Kimse alınmasın, darılmasın, açgözlüyüz, herşeyimiz oluversin istiyoruz.
Genç arkadaşlarım için söylemiyorum ama, bazılarımızın anneleri otomatik çamaşır makinası tanımadı ama o dönemlerde ev halkının çamaşırları sakız beyazı idi! Halıları silmek için türlü türlü deterjan piyasaya sürülmemişti, arapsabunu her derde devaydı!
Burada örnekler elbet uzatılabilir.
Yaşlı insanlar içlerini çekerler geçmişi düşününce; "bereket vardı bereket!", diye!
Biz bu şımarıklığımızla ayda bir kitaba 20 YTL ayıramayız elbette!
O kitap yazılırken yazarın yaşadığı sancıların kim farkında? Nasıl bir emektir kim bunu düşünüyor?
Kitap pahalı filan değil, ucuz bile!
Ama bizim kafalarımız ne yazık yanlışa para ödemeye koşullanmış.
Bu arada ben marketlerde kitap okuyorsam, para ödememek için değil, bütçem her zaman yeterli olmadığı için. Ama saydığım şımarıklıklar nedeniyle değil, zorunlu yaşam harcamaları nedeniyle.