İYİ NİYETLİ OLMAK SİZCE NE DERECEYE KADAR DOĞRU

• Konbuyu başlatan onurlu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde onurlu tarafından oluşturulan İYİ NİYETLİ OLMAK SİZCE NE DERECEYE KADAR DOĞRU başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 27,977 kez görüntülenmiş, 124 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı İYİ NİYETLİ OLMAK SİZCE NE DERECEYE KADAR DOĞRU
Konbuyu başlatan onurlu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan kzdnz
M

MENEKŞE1

Kullanıcı
22 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
GİRESUN
EN BÜYÜK HATA YAPTIKLARIMIZDAN KARŞILIK BEKLEMEKDE İYİ NİYETİN KARŞILIĞI OLMAZ YAPTIMIZ TÜM HAREKETLERDE ÖNCE KENDİMİZİ MUTLU YADA ÜZGÜN KILIYORUZ İYİ NİYET DİYE NİTELENDİRDİKLERİMİZ KARŞIMIZDAKİNE ÖNCE SEN DİYEBİLMEK VE DEĞERLİ KILDIMIZI İFADE EDEBİLMEK KARŞI TARAF NE YAPARSA YAPSIN TAŞ ATMAKLA EKMEK OLAYI VE ŞUNA İNAN İLAHİ ADALET DİYE BİR ŞEY VAR BIRAK KARŞINDAKİ SANA İSTEDİĞİ ŞEKİLDE DAVRANSIN AMA SEN KALBİNDEKİ İYİ NİYETİ KORU KÖTÜLÜĞÜN KARŞISINDA DURABİLECEK EN BÜYÜK GÜÇTÜR ÇÜNKÜ VE BİR GÜN YAPTIKLRININ KARŞILIĞI SANA BİR TABAKTA PASTA OLARAK GERİ DÖNÜCEKTİR KENDİNE GÜVEN VE KALBİNDEKİ GÜZEL DUYGULARIN KOYBOLMASINA ASLA İZİN VERME

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Bencede iyi niyetli olmak tamamen kişinin kendisine bağlı.Ve kişi asla kendi kişiliğinden bu konuda ödün vermemeli.Bence toplumda kısasa kısas çok yaygın oysaki herkez kendi yaptığından sorumlu....

R

Real_Factor

Kullanıcı
9 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Çağımızda, iyi niyet hasleti, türü tükenen bir haslet halini almıştır. İyi niyetli insanlar ve toplumlar, art niyetli insanlar ve toplumlar tarafından alaya alınan, ayıplanan, saf ve aptal bir zümre olarak algılanma noktasına gelmiştir. Ancak, gün geçtikçe art niyetli insanlar ve toplumlar azgınlıklarını ve taşkınlıklarını artırdıkça, iyi niyet hasletine sahip insan ve toplumların lüzümuna olan ihtiyaç daha fazla hissedilmeye başlamıştır. Bunun için önceden bir eksiklik ve ayıp olarak algılanan iyi niyet hasleti, artık erdemli ve faziletli toplum olmanın vazgeçilmez unsuru haline gelmiştir.Saygılarımla

E

elifhanim

Kullanıcı
30 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
yurtdisi
Arkadaşlar sizce iyi niyetli olmak ne dereceye kadar doğru.Ben iyi niyetli bir insan olarak yaşadım.AMA bunun karşılığında çok sıkıntı çekerek yaşadım.maddi manevi zorluk larla mucadele ettim.Ne kadar zahmete girsemde kalıplaşmış iyi niyetimden ders alsam da insanları kıramadım.BU yaşadığım olaylar insan lara olan güvenimi kaybettim.siz ler ne düşünürsünüz bu konu hakkında
NURLU

BU ARADA MERHAMETTEN MARAZ DOGUYOR IYI NIYETLI OLMAK BENCE HER ZAMAN ACI CEKMEK  PISMANLIKTIR:BIZLERI BASKIYLA YETISTIRDIKLERININ RESMIDIR BENCE ÖZÜ SÖZÜ DOGRU DOBRA OLMAK BASKA IYI NIYET BASKADIR :IYI NIYET BENCE SAFLIKTAN BASKA BIR SEY DEYILDIR ANNENIN BABANIN  MIRASI DIR COCUKLARI YETISTIRIRKEN YAPILAN EN BÜYÜK HATADIR BENCE:

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Elif Hanım bazı düşüncelerinize katılamıycam.Nedeni de  her ne kadar başımıza olumsuz,hoşumuza gitmeyen şeyler gelsede bana göre kişi başına gelenlerden ders almalı ve yoluna devam etmeli.

Bu yol da her zaman bizim duygularımızı inciten, iyi niyetimizi kullanan hem de maddi ve manevi ama önemli olna bizim ne kadarından ders alarak, aynı hataları yapmadan yola devam ettiğimizdir.Ben iyi bir gözlemciyimdir. Ve çevreme dikkat ettiğimde yani iyi niyetinden dolayı şikayet edenleri gördüğümde aynı davranışların hemen hemen hep tekrarını gördüm.Diyeceğim o ki bu biraz kişinin hayata ve yaşamına bakış açısıyla alakalı yoksa siz kötü niyetlide olsanız başınıza yine bazı istemediğiniz şeyler gelebiliyor.

Lütfen bunları üstünüze alınmayın bu sadece benim bakış açım...

E

elifhanim

Kullanıcı
30 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
yurtdisi
Sevgili Gulsah Toptas  benim anlatmak istedigimde ayni kapiya cikiyor bence iyi niyet her zaman taviz vermek anlamina gelmemeli diyorum tabikide insalar her zaman her türlü yasayip tecrübe olacaklardir ama iyi niyetli olurkende bazi seyleri gözden kacirmamak gerek .Yine diyorum ki dürüst ve dobra olmak bence her zaman bizleri daha az üzer ,karsidaki kötü niyetli olanlarinda ayagini denk almasini saglar.Her zaman iyi niyet  gerekli ama  tedbirli ve adil olmak  dahada gerekli diyorum.Üstümede alinmadim fikir alisverisi benim icin  büyük degerdir tecrübelerde onu gösteriyor bence hak edene iyi niyetli ve adaletli olalim ama kendimizede iyi niyetli olmamiz gerekmiyormu?

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
IYI NIYET BENCE SAFLIKTAN BASKA BIR SEY DEYILDIR ANNENIN BABANIN  MIRASI DIR COCUKLARI YETISTIRIRKEN YAPILAN EN BÜYÜK HATADIR BENCE:

ben bu cümleniz üzerine yaşadığım ve gözlemlediğim bir tecrübeyi yazdım :) ayrıca fikir alışverişi yani beyin jimnastiği her zaman benimde tercihimdir. Çünkü karşıdaki kişi bazen bizim kaçırdığımız detayları görebilir. :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
kesinlikle iyi niyet önce kişinin özünde başlar.İNsan kenidne hatta yaşam tarzına yansıttığında ve benimsediğinde iyi niyetli bir davranış sergiler

E

elifhanim

Kullanıcı
30 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
yurtdisi
Evet haklisin kisinin yaratilisinda vardir  ama suda bir gercekki sizlerin nesillerinde anneler babalar daha mantikli ve bilgili ler cocuk eyitiminde vede cok önem veriyoruz lakin ben  tahmin ettigim kadari ile senden yasca biraaz büyük oldugum icin bazi seyler daha farkli ve izlenimlerim benimde gerceklerle  yasananlarla alakali .Evet genelde yine diyorum yeni genclik icin deyil ama bizler zemeninda yada simdide cok bilincsiz cocuk yetistirenlerde var cocuklara illede baski ve korkak cekingenlik veren hal ve hareketlerde bulunuluyor ve cocuk istemedigi haldede olsa karsidakine nasil davranacaginda kararsiz hayir demesini ögrenmedigi icin istesede istemesene devamli karsidakinin istedigini verek kendine haksizlik yaptiginin  farkina varmiyor veya farkina ardigindada kendisi üzülebiliyor .

E

elifhanim

Kullanıcı
30 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
yurtdisi
Pardon imla hatalarim cok fazla  Türkceyi vahvettim galiba ::)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
son yazdığınız şeylere katılıyorum fakat ilk yazdığınız yorum da yani benim de üzerine yazdığım yorumda bu tarz bir düşünce ben algılayamadım daha farklı bir şey anlatmak istemişsiniz bence

son yazdıklarınız biraz daha farklı sanki yaşınızı bilemediğim için bir şey diyemeyeceğim ama bende çook genç sayılmam 28 yaş

E

elifhanim

Kullanıcı
30 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
yurtdisi
Sevgili gulsah ben 42 yasindayim hem Türk kültürünü eyitimini aldim.Hemde Alman eyitimi ve kültürünü inanin arada daglar kadar fark vardir ve ben bu iki lem icerisinde baktigim zaman bizlerin  yasamtarzimizda duygusal davranarak daha cok hatalar yaptigimizi düsünüyorum .Söyleki bir örnek vereyim  mesela sokaklarimizdaki dilenelere ne kadar paralar verildigi veya ihtiyaci olmayipta milyonlari götürenleri görüyoruz,iyi niyetimizden sokakta birini görsek az veya cok genelde hayir icin der para veririz üzülürüz.Amma  Alman toplumu bakti saglikli genc veya cocuklar calistiginda onlara olman gerektigi yerde ol diyor ve kesinlikle yardimda bulunmuyorlar bence bu davranis böylesi insanlarain  cogalmasini önlüyor ve kisilerinde sömürülmesine izin verilmiyor.

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
aradaki fark bence elifahanım iyi niyet değil eğitimsizlik ve cehalet.

İnsanlarımız kendileri okuyarak öğrenmek yerine başkalrından duyduklarınla hareket ettiği için bu durumdayız ama benim hala umudum var ülkemden.  :)

Çünkü şimdiki nesil biraz daha bilinçli ve kendi mutluluklarınıda ön planda tutuyor.

her şey tecrübe meselesi ve bardak hikayesi meselesi

E

elifhanim

Kullanıcı
30 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
yurtdisi
Iste eyitimsizlik ve cehalet önemli olan bunlarin varkina varabilmektir. Adalet dürüstlükte bence iyi niyetin icerigindedir.Önemli olan bunu anlayabilmek ve yasayabilmektir .Benimde bu gunun genclerinden ümidim var cünki bilincli ve dinamikler  her zaman basarili olacaklarina inaniyorum.

Ö

ölüdeniz

İyi niyetli olmayan insana, gosterilmemesi gereken, ama yine de ders alamayarak gosterilen duygu. genelde sonuclar, iyi niyet gostereni çok yaralar.
"insanların para yatırmadıkları bir bankanın hesabına yazdıkları çekten başka bir şey değildir, iyi niyet." oscar wilde

İyi niyetle saflığı karıştırmamak gerekir.Bazı insanlar vardır kalplerinde veya niyetlerinde kötülük yoktur.kim ne söylese inanır.kısaca insanlar tarafından şekillendirilebilinir.

O

oktaylı

Kullanıcı
14 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
bencede çok haklısın
ama insan işte
iyi ve kötü denilen o varlıklardan oluşuyor
bazen insan hiçistemesede kendisine yapılana aynı şekilde cevap veriyor
ama yinede en iyisi karşılık vermemek
ve dahda önemlisi karşılık vermediğinde
ben karşılık vermedim ve bir mukafat kazanacağım ben diye düşünmememk
tamamen saf olmak lazım bu konularda
içteki ben olmak lazım

F

firstmoontr

Kullanıcı
25 Şub 2007
En iyi cevaplar
0
0
sakarya
sevgili arkadaşlar bende iyi niyetli biri olarak bu konuşmalara katılmak istdedim. bende bu zaafımın zararlarını gördüm, iyi niyetim çok kez suistimal edildi. insanlara güvenim benim için en önemliside içimdeki sevgimin azalmış olması. artık insanlardan her an zarar görebilirim düşüncesiyle yaşadığım için bu bana zarar veriyor. ben çözümümü insanlara karşı seviyeli durmakla buldum. bu bir yapı meselesi insan zor değişir. iyi niyetli biriyken tam tersi kötü niyetli biri olmak çok zor. bunun için kendimi daha çok yıpratmamak için mesafeli duruyorum. ayrıca iyi niyetli olmanın kötü olduğunu düşünmüyorum ben halimden memnunum açıkçası. iyi bir yürek herkese nasip olmaz ve böyle insanlar özel insanlardır. bize zarar vrecek olaylardan ve kişilerden uzak durduğumuz sürece sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

R

Real_Factor

Kullanıcı
9 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
İyilikten maraz doğar demişler ama neden acaba.....bencede iyiylik yap denize at

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
sana katılıyorum ölüdeniz. ama insanoğlu işte ister istemez bazen bekleyebiliyor hatta bazen beklenen kaşılık tamamen manevi olabliyor.

Bu yüzden iyiliği yaparken her şeyi göze alarak yapmalı ve beklentimizi minimuma indirmeli :)