hayal_12'nin Kaleminden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayal_12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ayben' Alıntı:
isterdim ki beni anlayan bir sevdiğim olsun
sarsın beni tanımlasın
kalbinde bana yer açsın
ama o bile anlamasın sevgisinin gücünü
ben çıkarayım sevdamızı
gözlerimizle buluşunca
anlasın sevgimizin gücünü
birbirimizi bulduğumuz an
dursun dünya dönmesin
zaman akmasın o an
herkes yaşasın
sevdiğim...
bulamadın mı beni
buluşamadı mı gözlerimiz hala
yeter gel artık
tamamla beni, al ruhuna
canım muhteşemsin yüreğine sağlık  :-X :) :'(

estağfirullah canım ne muhteşimi gerçekten daha öğrenme aşamasında olan ir öğrenciyim sadece ve sayenizde öğrenicek çok şeyim olucak  ;)

ayben' Alıntı:
estağfirullah canım ne muhteşimi gerçekten daha öğrenme aşamasında olan ir öğrenciyim sadece ve sayenizde öğrenicek çok şeyim olucak  ;)
:) içten gelerek söyledim gerçekten çok güzeldi... birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz var haklısın  ;)  :)

işte saat onaltı yirmi iki
yine akşam
yine sensizlik
bugün de bulamadım seni, deyip
yarına umut taşıyorum
bir an için geldin sandım
korkaklığımı savurdun sandım
değilmiş
yine 'sen' değil, hayalinmiş
beni heyecanlandıran...
bugün de göremedim seni
alnına da öpücükler konduramadım
bugün yeter bu feryatlar
yarına diyecek sözüm kalsın sana
hoşçakal sevgili
seni güzel kalbine
ve o kalbin sahibine
emanet ediyorum
.
.
iyi akşamlar sevgili!

varsın yaşlılık olsun
varsın sen uzakta ol
varsın sen 'duyma'
yüreğimden yükselen feryatları
ama sen benim
sen benim küçüğüm
sen benim perim
sen benim rüyam
sen benim cananım
sen benim gündüzüm
sen benim gecem
olacaksın hep!

şu satırlara ait benzer duygular için ben varımı yokumu bağışladım gönlümün meleğime..Ama yollar ayırdı bizi..  :'( :'(

şiir için tskkr ederim

bugün de bulamadım seni, deyip
yarına umut taşıyorum
yarınlarda aramaya devam edcğim
herkese soracağım seni
her yere bakacağım
nerede olursa olsun
hangi zamanda olursa olsun
hatta isterse farklı bir dünyada olsun
bulacağım seni
bulamadım ama
ama kaybetmedimde seni
vazgeçmeden,
bıkmadan,
usanmadan,
arayacağım
aşkınla yanan yüreğimi fener yapıp
zifiri karanlıklarda da olsan bulacağım
bulacağım...

...
Unutulursunuz!
Gözlerinizden boşalan yaşların, ne için olduğunu ve boşalırken size neler kaybettirdiğini bilemezseniz; unutulursunuz! Saatin tiktakları tırmalarken kulaklarınızı, bir başınalık denen çukurda debelenir debelenir, sonra bir el beklersiniz, sizi çekip alacak. Ama olmaz; amacınızı bilmediğiniz için; unutulursunuz!..

Unutulursunuz!
Sevgi denen "gönül yolculuğu"nun, nerde başlayıp nerde biteceğini bilemezseniz; unutulursunuz! Zaman ve ateş arasında gidip gelen kişiliklerden arınmış bir başka kişilik oluşturmadıysanız ve kendiniz değil de bir başkasını taşıyorsanız içinizde, kendi bedeninizde onu taklit ederek; unutulursunuz! Ne geçen zaman sevgiyi size getirecek, ne de yitirdiklerinizin yürek yakan ayrılıkları. Varsınız, yoksunuz. Sevgiye adanmış bir sözünüz yok, keşkelerle başlayıp, "olmadı işte" diye biten cümleler kuruyorsanız daha henüz hayatınızın başında; unutulursunuz!..

Unutulursunuz!
Kalbiniz değilse bir mum gibi, ve zamana aldanmışsa emin olun ki ha bugün ha yarın; unutulursunuz! Bin türlü söz yazıp, şiirler döktürüp, romanlar yazsanız da, değilse eğer kalbiniz bir çiçek gibi nazenin ve beyaz; unutulursunuz! Özgürlüğün tadına varmak adına, kestiyseniz bir başkasının özgürlük ağacını, ne döktüğünüz gözyaşları, ne ettiğiniz yeminler, ne yalancı büyümüşlüğünüz, ne de dünyayı dize getirecek gücünüz fayda vermez; unutulursunuz!..

Unutulursunuz!
Kestiyseniz bir garibanın gönül çiçeğini, hiç beklemeyin ağlamaya başlayın; unutulursunuz! "Benim olmayan başkasında da olmasın" dediyseniz bir kere, yaratılşınıza da ters düşerek yalanı affetmeyen tarih önünde, sarı mendil de sarsanız yaralarınıza, kırmızı eşarp da bağlasanız başınıza, mavi elbise de giyseniz üstünüze, kızıl kalem de tutsanız elinizde, tarih affetmeyecek; unutulursunuz!..

Unutulursunuz!
Yalanı bir dost diye, bağrınıza basmış ve her gün ona yeni kurbanlar sunuyorsanız, yüzünüz kızarmadan; unutulursunuz! Yakarken ocakları o, siz "derman" diye, içinizdeki kötülüğün dışavurumu yalanı koyduysanız başköşeye ve her defasında, "değil" diye savunma yapıyorsanız, kendi içinideki iyiliğe ihanet ederek, hiç merak etmeyin; unutulursunuz!..

U-nu-tu-la-cak-sı-nız!
Bir öğüt tutmadıysanız henüz yolun başındayken, öyle bir yalnızlık bekler ki sizi; u-tu-la-cak-sı-nız! Sözü yüreğinizi titretse de, bir dakika içinde yeniden dönüyorsanız eski sefanıza, O'nu unutarak; u-nu-tu-la-cak-sı-nız! Ağlamıyorsanı bebekler gibi hüngür hüngür, ve ağlaren de kötülükleri atmıyorsanı çukurlara; u-nu-tu-la-cak-sı-nız!..

Unutulurum!
Dilimde yoksa artık "özüm"den türküler, elimde de özgürlük bayrakları, bilirim ki; unutulurum! Sevgi yalancı çiçekler taşıyorsam yüreğimde, gözyaşlarımla beslediğim; içimdeki iyilik yüzünden beni utandıracak olanları da görmüyorsam bir çitf mahzun gözle, bilirim ki; unutulurum! O'nu unuttuğum an, söze gerek bile yok; unutulurum! Kalemim sustuğu an, kan ter içinde kalarak uyandığım rüyalarıma ihanet ettiğim an, hiç şüphe yok ki; unutulurum!..

Hayal'in Notu: Bayram sonrasına kadar bu son yazımdır. Hayırlısıyla yarın memleketteyim. Bayram sonrası gönül yolculuğunda buluşmak dileğiyle; herkese hayırlı ve sevgi dolu bayramlar!..

çok güzel bir yzı hayal_12 teşekkürler... hayırlı yolculuklar ve sanada hayırlı bayramlar...

Adı gönlümde gizli, yüreği güzel tanımadığım "biri" için...

parmaklarım tutmaz
dillerim lal oldu
ecirlerim, sevdalarım
hüzünlerim ve yalnızlıklarım
başımda duman oldu
diyemediğim
can yakan sözlerim
içimde derya oldu
yine de
bil ki
'sen' oldukça bu kalpte
ne korkarım ben
ne de unuturum
sönmemiş ateşlere inat
sen hep dilimde
sen hep kalbimde
sen hep aklımda olacaksın
tıpkı bugünde
şu zaman dilimin şu garip anında
olduğu gibi
hep içimdesin
hep içimdesin
hep içimdesin
unutma!

çok harika yaa... çok güzel ifade etmişsin... sonsuz teşekkürler...

hayal diyecek söz bulamadım harika bunlar inan şiirlerinden öğreneceğim çok şey var çok saol ;)

unutulur mu? yoksa hatıraya getirmek mi istenmez? hiçbir şey unutulmaz... unutmak denen şey, geçmişin izlerini taşıyan fidanların yeşermemesi için, onlar her toprağı delmek isteyişlerinde üzerlerine bir avuç daha toprak atmaktır... hatırlayacaklarımızın hep güzel şeyler olması temennisiyle... hayal_12 yüreğine sağlık güzel ve duygulu bir yazıydı... hayırlı bayramlar...

sen hep dilimde
sen hep kalbimde
sen hep aklımda olacaksın
sen mi bende kaldın
yoksa ben mi senin içinden çıkamadım
bilmiyorum ama
eğer
sen bensem
ben sensem
vuslat vardır mutlaka
şimdi içimdesin ama
beklenen gün geldiğinde
aşk ile yanan birbirinin kopyası
bu bir çift yürek teklendiğinde
alevleri sönecek ikisininde
mavi sular söndürecek ateşi
ve içimdeki sen
saracaksın her yeri
şimdiki gibi...

bende bu şiirlerine bir iki cümle eklemeyi çok isterdim ama bu gün hiç iyi değilim hem siz kadar iyi olmuyor sanki yazdıklarım ayy bu sıra çok umutsuzum sanki  :'( neyse yüreğinize sağlık arkadaşlar siz yazdıkça ben yeniden canlanıyorum sanki her bir kelimeniz bana ışık tutuyor gibi saolasınız :(

ayben' Alıntı:
bende bu şiirlerine bir iki cümle eklemeyi çok isterdim ama bu gün hiç iyi değilim hem siz kadar iyi olmuyor sanki yazdıklarım ayy bu sıra çok umutsuzum sanki  :'( neyse yüreğinize sağlık arkadaşlar siz yazdıkça ben yeniden canlanıyorum sanki her bir kelimeniz bana ışık tutuyor gibi saolasınız :(

aybencim  sende saol ama şunu unutma biz insanoğlunun doğasında umut ümit olmazsa olmaz bu yüzden hayatda herşeyimizi ama herşeyimizi kaybedebiliriz garantisi yok ama umudumuz asla umut demek hayatda kaybettiğimiz herşeyin bizaman sonra yeniden varolacağına sebep demek ben hep böyle düşnmeye çalışırım sende böyle düşün üzme beni :( ben bu yoruma üzüldüm umut herşeyimiz ve kaybetmeyelim olurmu canım umut dolu günlerde yüzünde hep tebessüm olması dileğiyle rabbe emanet kal kardeşim ...

Allah razı olsun kardeşim haklısın insan umudunu kaybederse herşeyini yitirmiş oluyor ben o sıra biraz kötüydüm hani olur ya canın sıkkın içinde neler kopar bilmezsin benimki de öyle birşeydi ama hayata hep gülen mutlu gözlerle bakmayı öğremdim işte bazen de böyle rüzgarlara kapıldıyım oluyor öle esen bişr rüzgardı sadece eteklerimi uçuşturdu biraz o kadar  ;)

ya arkadaşlar ben şu iki gün okuyamadım yazdıklrınızı neler döktürmüşsünüz böyle hepsi birbirinden harika duygu yumakları yüreğinize sağlık rabbe emanet olun  :) :) :)

ayben' Alıntı:
Allah razı olsun kardeşim haklısın insan umudunu kaybederse herşeyini yitirmiş oluyor ben o sıra biraz kötüydüm hani olur ya canın sıkkın içinde neler kopar bilmezsin benimki de öyle birşeydi ama hayata hep gülen mutlu gözlerle bakmayı öğremdim işte bazen de böyle rüzgarlara kapıldıyım oluyor öle esen bişr rüzgardı sadece eteklerimi uçuşturdu biraz o kadar  ;)

hmmm oh be sevindim şimdi :D aman o rüzgarlara söyle çok esmesinler sevindim kardeşim o rüzgarlar estikçe sen dahada umuda sarıl rüzgarlar hemen dinecektir rabbe emanet kal gönül dostum :)

saolasın kardelencim esti işte öyle bi şimdi çok daha iyiyim saolasınız sayenizde ;) inşallah herşey daha da güzel olur cümleten Rabbe emanet canım benim gönül dostu ;) Allah razı olsun :-*

Geri