Hangi sektörde calışıyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben bilgisayar Programcısıyım ama kendi işimi yapamıyorum. Malum Türkiye'deki bir çok insanın kaderi bu. O yüzden çok mutlu olduğumu söyleyemem

stj. avukatım.. şuan değil ama deneyim kazandıktan sonra her şeyin çok daha iyi olacağına eminim.. her ne kadar toplumumda artık avukatlara verilmesi gereken değer ve önem yitirilmiş olsa bile yaptığım meslekle onur duyuyorum...

esrap' Alıntı:
stj. avukatım.. şuan değil ama deneyim kazandıktan sonra her şeyin çok daha iyi olacağına eminim.. her ne kadar toplumumda artık avukatlara verilmesi gereken değer ve önem yitirilmiş olsa bile yaptığım meslekle onur duyuyorum...
özürdilerim ama toplumda avukatlara verilmesi gerken değer ve önemin yitrilmiş olduğunu nerden çıkardınız?
bence hala çok gözde bir meslek...?

Sizin hukukla bağlantınız nedir sayın tnctrkcell? anlatmaya çalıştığım şey mesleğin gözde olması ya da gözden düşmesi değildi zaten. Hak, adalet kavramlarına inanan ve arkasında duran kişiler bu mesleğe sahip çıkıp hak ettiği değeri gösteriyorlar ama etrafınızda bu söylediğim kavramların ne kadar önemli olduğunu anlayan kaç kişi var? bi sorunu olunca ancak hukukun üstünlüğüne inanıp kalan zamanlarda bizi çantalı soyguncu, yalancı vs vs diyen bi süre kişi tanıyorum. hatta o kadar ileri gidiyorlar ki karşımda genelleme yaparak konuşuyorlar.. Bu mesleğin bunu hak etmediğini anlatmak için değer ve önemin yitirilmiş olduğunu söylemiştim. Yoksa 10 kişiden en az 7sinin  avukat olmak istediğinin farkındayım..

esrap' Alıntı:
Sizin hukukla bağlantınız nedir sayın tnctrkcell? anlatmaya çalıştığım şey mesleğin gözde olması ya da gözden düşmesi değildi zaten. Hak, adalet kavramlarına inanan ve arkasında duran kişiler bu mesleğe sahip çıkıp hak ettiği değeri gösteriyorlar ama etrafınızda bu söylediğim kavramların ne kadar önemli olduğunu anlayan kaç kişi var? bi sorunu olunca ancak hukukun üstünlüğüne inanıp kalan zamanlarda bizi çantalı soyguncu, yalancı vs vs diyen bi süre kişi tanıyorum. hatta o kadar ileri gidiyorlar ki karşımda genelleme yaparak konuşuyorlar.. Bu mesleğin bunu hak etmediğini anlatmak için değer ve önemin yitirilmiş olduğunu söylemiştim. Yoksa 10 kişiden en az 7sinin  avukat olmak istediğinin farkındayım..

oysaki sadece bir soruydu  Esra :)

esrap' Alıntı:

Aslında burası bir tartışma alanı değil farkındayım, ancak bu çeşit bir yorum varsa, şu şekilde bir yanıt vermek isterim.
Bu söyledikleriniz sadece avukatlık mesleği ile ilgili değil sevgili Esra. Burada bir doktor arkadaşımda yazsa, sizin kullandığınız cümleleri yazabilirdi, çünkü muayene ücretleri yüksek olunca insanlar bu meslek grubu içinde "soyguncu bunlar" demekten çekinmiyorlar. Keza farklı meslekler sıralayabilirim, bilgisayar tekniksenleri için bile bu tarz söylemlerini duydum ben insanlarımızın.
Bazı fakülteler okuması zor ve kitap ücretleri yüksek fakültelerdir, Tıp, Hukuk gibi.
Ve  bir tüccar mağaza açtığı zaman masraflarını amorte edebilmek için malın üzerine koyacağı etiketlere kazanmak istediği oranda yansıtacaktır mal ederini. Bazı işyerlerinin masrafı yüksek olunca ister istemez aynı malın çevrede daha ucuz örnekleri varsa, kendisine "kazıkçı" denecektir.
Kısaca, bugün avukatlara sadece danışmak için bile epey yüksek bedeller ödüyoruz.
Ve bir de çok özür dilerim, sözüm asla size değil, ancak inanmadığı halde bir davayı savunan ve kanun boşluklarından yararlanarak davayı kazanarak hakedildiği şüpheli bir başarı yakaladığında, örnekler bende saklı kalsın, bu kişilerin kazançları ne yazık dediğiniz şekilde lanse ediliyor.
Özellikle son dönemde Mafia avukatlarının adlarının medyada sıkça ele alınması, gelirlerinin özendirici bir şekilde sunulmasının bu şekilde düşünülmesine neden olduğu aşikar.
Hukukun üstünlüğüne inanan bir kişi olarak benim söylemek istediğim son şey, keşke bu kadar kanun boşluğu olmasaydı!
Biraz bunun için mücadele edilmesinde yarar görüyorum.
Bence yani...

işte bizim gerçegimiz üniversite mezunuyum neden işssizin yok ben meslegimi sevmeden yapıyorum yok benim meslegime gereken önem deger verilmiyor vb vb vb seklinde uzayıp gidiyor.  neden hep böyle oluyor hiç kimse üstüne düşen görevi yapmıyorda ondan...burada sadece mesleginiz soruluyor siz mesleginiz hariç herşeyi burada söylüyosunuz sizden istenen sadece mesleginiz nedir yorum yapın yada tartısın denmiyor burada ama siz yoruma tartısmaya girince bu forum amacına ulaşmıyor farklı boyutlara tasınıyor....istenen alınamıyor sizden amacının dısına cıkılıyor kiiiii  buda gerçek hayattada böyle davrandıgınız anlamına gelir ki hiç bişeyi amacına uygun kullanamayız sizler gibi türkiye gerçekleri meydana gelir...herkes üstüne düşeni sizden istenileni yapın fazlsını yada eksini degil sadece sizden istenileni aksi takdirde memnnniyetsizlik kaos ortaya cıkıyor sizlerde oldugu giibi...moderatör sizide göreve cagırıyorum forumları amacına uygun kullandırın gereksiz gereginden eksik yada fazla olanı silin . balığı baştan kurtaralım.

hititler19' Alıntı:
işte bizim gerçegimiz üniversite mezunuyum neden işssizin yok ben meslegimi sevmeden yapıyorum yok benim meslegime gereken önem deger verilmiyor vb vb vb seklinde uzayıp gidiyor.  neden hep böyle oluyor hiç kimse üstüne düşen görevi yapmıyorda ondan...burada sadece mesleginiz soruluyor siz mesleginiz hariç herşeyi burada söylüyosunuz sizden istenen sadece mesleginiz nedir yorum yapın yada tartısın denmiyor burada ama siz yoruma tartısmaya girince bu forum amacına ulaşmıyor farklı boyutlara tasınıyor....istenen alınamıyor sizden amacının dısına cıkılıyor kiiiii  buda gerçek hayattada böyle davrandıgınız anlamına gelir ki hiç bişeyi amacına uygun kullanamayız sizler gibi türkiye gerçekleri meydana gelir...herkes üstüne düşeni sizden istenileni yapın fazlsını yada eksini degil sadece sizden istenileni aksi takdirde memnnniyetsizlik kaos ortaya cıkıyor sizlerde oldugu giibi...moderatör sizide göreve cagırıyorum forumları amacına uygun kullandırın gereksiz gereginden eksik yada fazla olanı silin . balığı baştan kurtaralım.

Eğer yazılan yorumları okuduysanız herkez yaptığı mesleği yazmış Hititler19.
Diğerlerine kızarken,farkındaysanız sizde konu dışında farklı bir yorum yapmışsınız.Bu forumun amacı devamlı kişileri ikaz etmek değildir.Ve şuanda başlık altında amacına uygun meslek yorumları yazılmıştır.
Elbette şikayetçi olduğumuz şeyleri forum kuralları çerçevesinde tartışıp açıklığa kavuşturucaz yoksa şikayetten öteye gidemeyiz.Henüz silinecek bir yorum yoktur.

Var olan bir gerçek var ülkemizde o da üniversite mezunu çok ama bir o kadarda işsizlik oranı yüksek ama bu çözümsüz değil.

Sizinde düşüncenize saygım var ama diğelerinin yorumlarını beğenmezken sizin böyle yorum yapmanız da ilginç.

ben meslegini yazmamış demedim lüzumsuz yere bir sürü yorum yapılmıs tartışmalara girilmiştir dedim.ayrıca soruya  kısa açık net bi şekilde cevap vereceksiniz olup bitecek her şey bundan ibaret.diger yorum ve tartışmalarıda uygun olan yerlerde yapmak gerek birde konuya uygun yorum yapacaktım ama konunun dışında o kadar cok yorum varki 17 sayfa tam tamına bu şekilde ki kirlilige kızdıgımdan dolayı yapmadım yapmamda bu sekilde oldugundan dolayı sunuda belirteyim ilk ikazım bu her yere bakabilirsin forumda devamlı diye bişey yok!!! birde herşeyi tartışalım tarıtışmayalım demiyorum demokratik bir toplumda yaşıyoruz nede olsa ama bu bizim kurallara uymamamızıda gerektirmez herşeyin bi kuralı var yeri var tartışmayıda yerine uygun yerde yapmalıyız(bundan sonraki eleştirilerine yanıtı serbest kürsü adlı başlıkda yanıt verecegim burada degil) bende üniversite mezunuyum ama işim var neden öss yılarında gelecegi olan bölümü tahmin edip(buda zor degil) gittigim için sadece üniversite okumak için okumadım okuduktan sonra bi meslek sahibi olmak için okudum ama çogu kişi başından beri üniversiteye gidiyimde ondan sonra ne olursa olsun gözüyle bakıp rastgele bölümlere gidiyor ondan sonra üniversite bitincede işsiz kadrosuna yeni lise mezunu degilde üniversite mezunu bay bayanlar ekleniyor .(bunları yasadıgımdan biliyorum gülşah hanım)

Tartışmalar bile demokratik bir şekilde yapılabilr ayrıca son kez cevap yazıyorum buradan ;

bu başlık altında gereksiz mailler bulunmamaktadır. İsterseniz eleştrelim bölümünden düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Burası bir forum sitesi,kişiler isterlersee düşüncelerini aktarıp karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilirler.
Sizde isterseniz eğer sadece mesleğinizi yazarak bu bölüme ekleme yapabilirsiniz.

Ayrıca neden  bu kadar öfkeli yazıyorsunuz anlam veremedim. :-\

hititler19' Alıntı:

Sevgili hititler19 bu bölümün ve hatta forumun amacbirbirimizden yorum alıp, yazılanlara yorum yaparak bilgimizi, eleştirisel yönümüzü arttırmaktır. Bu bölümde olduğu gibi.. Konu sadece hangi sektörde olduğumuz değil, bulunduğumuz sektörü tanıtmak ve hatta yorumlarda bulunarak o sektörle ilgili önyargıların, yanlış bilgilerin önüne geçmektir. Kişisel Gelişim Sitesinin amacı budur.

Teşekkürler.

Bilgisayar Yazılım sektorü ve işimde gayet mutluyum. Uykusuz gecelerde kahve molalarında akrep ve yelkovanı izlesem bile. :)

her insan sevdiği işi yaparsa gerçek başarıya ulaşabilir.
ben turizmciyim işimi çok seviyorum ve gerçekten her işimi sevgiyle yapıyorum
herkeze sevgi dolu işler :)

ben usta öğreticiyim ve cocuklarımı cok seviyorummm
bence insanlar sevmediği bi isi sevmeye calışmamalı sevdıgı işi yapmalı

Herkesin işini sevmesi ne kadar güzel. Demekki herkes kendini keşfedebilmiş, ne istediğine karar verebilmiş. Süper!

Geri