Günümüzün popüler mesleği nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ha birde burada okumuştum triptronik mi mekatronik mi bir mühendislik dalı varmış... düşünün derim FM ciler... :D

Dünya gelişmelerine bakarsanız-günden güne gelişen teknolojiyle yalnızlaşan,kendine ve topluma yabancılaşan,yedikleri,yapamadığı spor yüzünden sağlıksızlaşan toplumlar- en revaçta olacak meslekler hemen gözlerinizin önüne gelecektir:Sağlık Sektörü,Bilişim Sektörü

İnsanlar herzaman için doktorlara ihtiyaç duydu ve bundan sonra da duyacaklardır.
Bilişim dünyası ise bugünün ve geleceğin mesleği.

Tabi bunlar en gözde olacağını düşündüklerim.

Fakat bunlardan önce bireysel özellikler,yetenekler,istekler ve zevkler daha önemlidir diye düşünüyorum.
Kendi yeteneklerimize,özelliklerimize ve zavklerimize göre bir meslek seçmeliyiz.
Ondan sonra bunun toplumdaki konumuna bakabiliriz.

Bence en popüler meslek arbitraj.Şu gün fazlaca kişi tarafından bilinmiyor.Ve çok yüksek paralar kazanıla bilen bir alan.

Çok kısa bahsediyim:

iki farklı piyasa arasında ki fiyat farklarından yararlanarakpara kazanılan bir alan.

nanoteknoloji mühendisliğinin geleceğin en popüler mesleği olacağı söyleniyor ama bence cerrahi uzmanlık ve sağlık alanı günümüz için ideal...

ya ben 2 yıl sonra sınava gireceğm erken erken derken geldi çattı bide karar wersem meslek konusunda ne alaaa ???psikoloji ,hukuk,veya edebiyat falan istiyorum ama :-[aaaa

bnde 2 yıl sonra girecem :s
eczacılık istiyorum tek hedef. ama korkuyorum yaa  :'(

aylinyalnız' Alıntı:
ya ben 2 yıl sonra sınava gireceğm erken erken derken geldi çattı bide karar wersem meslek konusunda ne alaaa ???psikoloji ,hukuk,veya edebiyat falan istiyorum ama :-[aaaa

Ne kadar birbirinden uzak meslekler.
Bence bu konuda net bir karar vermelisin.
"Hayatta ne olursan, sabah kalktığında ayakların geri geri gitmez" konusuna net bir cevap vermelisin. VE idealin konusunda ne kadar ve ne şekilde çalışman gerektiği konusunda kendine bir hedef çizmelisin. Hedef bazlı ve hayalini kurarak çalışma sürecini "neşeli" hale getirebilirsin.

çiçek' Alıntı:
bnde 2 yıl sonra girecem :s
eczacılık istiyorum tek hedef. ama korkuyorum yaa  :'(

Anlamsız bir korku.
Bunun ne kadar anlamsız olduğunu yıllar sonra anlayabileceksin...
Sana şu öneriyi sunabilirim.
Yapılan araştırmalarda korkuyu yenmenin en önemli yollarından birinin "korktuğun şey hakkında bilgi sahibi olmak, üstüsinden gelebilecek niteliklerle kendini donatmak ve özgüven" olduğu gözlenir. Dolayısı ile çalışmaktan vazgeçme, ısrar et ve pes etme...

Göreceksin, olacak!

Saygılar.

aslında matematik ögretmenligi için kpss den çok yüksek puan almak gerekiyor bunu unutmamak lazım

Nanoteknoloji Mühendisliği ya da Moleküler Biyoloji ve Genetik geleceğin meslekleri diyebilirim.Ancak bu iki meslek maalesef ülkemizde gelişmiş değil.Bu yüzden kesinlikle yurtdışı deneyimi gerekir.Hedefim Genetik,çalışmak lazım  ;)

Geri