EN SON OKUDUĞUM KİTAP

• Konbuyu başlatan kelebekcocuk
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde En Son Okuduğum Kitap kategorisinde kelebekcocuk tarafından oluşturulan EN SON OKUDUĞUM KİTAP başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 264,767 kez görüntülenmiş, 686 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı En Son Okuduğum Kitap
Konu Başlığı EN SON OKUDUĞUM KİTAP
Konbuyu başlatan kelebekcocuk
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
K

kzdnz

Kullanıcı
21 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
izmir
        İnsan, tehlikeye atılmayı bilmeyi, diyordu. Yaşamın mucizesini ancak, beklemediğimiz şeyler olup bittiğinde gerçekten anlıyoruz.
          Tanrı, güneşi her gün yeniden doğdurarak, bizi mutsuz kılan her şeyi değiştirmemiz için zaman tanıyor bize. Oysa biz her gün böyle bir zamanın bize bağışlandığını görmezden geliyoruz, bugünün düne, yarına da benzeyeceğini düşünüyormuş gibi davranıyoruz.  Ama dikkatini yaşamakta olduğu güne veren kişi, o büyülü anın varlığını keşfediyor. O büyülü an belki de sabah anahtarı kilide soktuğumuz dakikada, akşam yemeğini  izleyen suskunluk sırasında, bize birbirinin benzeri gibi gelen bin bir şeyde gizli.. Ama öyle bir an var ve işte o anda yıldızlar tüm güçleriyle içimize doluyor ve bizi mucizeler gerçekleştirmeye  hazır hale getiriyor.
        Mutluluk çoğu zaman bir kutsamadır – ama çoğu zaman bir fetihtir. Günün o büyülü anı, değişmemize yardım ediyor, bizi düşlerimizin peşinde koşmak için yola koyulmaya itiyor.,
        Kendini tehlikeye atmaktan korkan kişiye ne yazık! Çünkü o belki de hiç düş kırıklığına uğramayacak ve peşinden koşacak bir düşü olanlar kadar acı çekmeyecek. Ama dönüp de arkaya baktığında (çünkü her zaman, sonunda! Dönüp arkamıza bakarız) yüreğinden şu sözcüklerin döküldüğünü duyacak:” Tanrının, yaşadığın her güne ektiği mucize tohumlarını ne yaptın?”  Onun sana bağışladığı yetenekleri ne yaptın? Hepsini bir çukura gömdün çünkü onları yitirmekten korkuyordun. Çünkü senin için her şey para kazanmaktı, daha fazlasıydı.. İşte, şimdi elinde kalan : Yaşamını yitirmiş olmanın kesinliği.”
        Bu sözleri duyan kişiye ne yazık! Mucizelere o anda inanacak, ama varlığının büyülü anları geçip gitmiş olacak.

P.C

E

emrex

Kullanıcı
27 Nis 2010
En iyi cevaplar
0
0
Karaman
halen okuduklarım:

Kişisel Ataleti Yenmek / M. Sekman
60 Saniyede Moral Depolamak / P. Muradi
İkiz Bedenler / T. Gerittsen
(çok okudugumdan değil, maymun iştahlılığımdan  :eek: )

K

kaganca

Kullanıcı
26 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
zonguldak
Bin Muhteşem Güneş. Muhteşem güzel bir kitap bana göre, elimden bırakamadım..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Oğuz ATAY /Korkuyu beklerken...

''Kederin büyüyorsa kuytuluklarda..Gidecek deniz yoksa,bulamadınsa..Al bu dertten yüreğini,yağmurlara sal.."

Oğuz ATAY'ın sayılı kitaplarından olan "Korkuyu beklerken"  öykü/hikaye adı altında batı öykünmecisi olmaktan uzak özgün bir yazar, toplumu, tutunamayan insanın yabancılaşmış çelişkilerini,nedenlerini ustaca sergilemeyi başarmış ve şeçtiği öykülerle toplumun bozduğu ilişkilerle kişilikleri markajına almış 8 tane hayatın içinden psikolojik öykülerle birlikte toplumun çarpıklığını,zayıf insanın buhranlarını,modern yaşam içinde yalnızlaşan insanları ruh halleriyle birlikte ince mizah anlayışı sıcak ve hüzün dolu satırlarda görebileceğiniz bir kitap...

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Aşk köpekliktir / Ahmet Ümit
Aslında hala okuyorum bitmedi.
Bitmesinde.  ::)

S

semazen

Kullanıcı
19 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
ahmet ümit bab_ı esrar
güzel bi kitap bi konyalı olarak ilgiyle okudum:))))
iskeder pala  katre_i matem.. bitireli 3 gün oluyor hala etkisindeyim..süper ötesi bence..
kayıp gülü dün bitirdim beni pek etkilemedi doğrusu:(((

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
"Bir bilim adamının romanı" adlı roman,öğrencisi Oğuz ATAY’ın kaleme aldığı,kendini ülkesine yararlı olabilmek için hayatını adamış,"Uygulamalı ve teorik mekanik" dalında zamanının önde gelen biliminsanı olmayı başarmış,hayatı boyunca yaşadığı güçlüklere rağmen ahlakı,karakteri ve kişiliğinden ödün vermeden bir bilim adamı olma yolunda örnek  insan Mustafa İNAN'IN öğrencisi Oğuz ATAY’ın derin gözlemleri ve güçlü kalemiyle psikolojik,sosyolojik tahlilleriyle birlikte hayat hikayesinin ele alındığı ve  Tübitak destekli  ilk biyoğrafik romandır..

Oğuz ATAY'ın diğer romanlarındaki kadar ustaca kaleme alınmış, açık net ve sade anlatımıyla keyifle okunan, başarının yolunun nerelerden geçtiğinin  gösteren bir romandır..Mustafa İNAN'ın başarıyı vurgularken dediği gibi,"düşünmekte aciz ve tembel bir miletiz,oysa başarmak için yapacağımız tek eylem düşünerek beynimizi her zaman sıcak tutabilmeyi başarmaktır..İnsanlarımız bazı maddeler gibi çabuk ısınır ve çabuk soğurlar...Bazıları ise kendilerini hiç yormadan başkalarının ısısından faydalanmaya çalışırlar..Bilmezler ki,kendi içlerindeki ateşin verdigi hazzı ömürlerini tüketirler..."

Tavsiye ederim,özellikle şeçtikleri meslekte başarılı olmak ve hayatı daha yaşanılır keyifli hale getirebilmek adına neler yapılabilir örnegiyle işte Mustafa İNAN hikayesini okuyun derim :)

U

ukalaman

Kullanıcı
1 Haz 2010
En iyi cevaplar
0
0
Zonduldak
Gülşah' Alıntı:
En son okuduğum kitap Üstün Dökmen'in "Yaşama Yerleşmek" gayet güzel ve keyifli bir kitap.Gerçi Üstün Dökmen'nin yazı dili akıcı olduğundan bir çırpıda biten bir kitap.Ve ne yazık ki biraz geç kalmış olsamda  :-[ "suç ve ceza" yı okuyorum yazılar küçük olduğundan biraz uzun sürdü ama iyi bir kitap
ikisini de geçen yıl okudum.yaşama yerleşmek biraz bayat gelmişti bana.yine de bitirebildim.iyi gözlemler var ama bazı şeyleri tekrarlamış gibi gelmişti.suç ve ceza okurken eğlenceli değil ama bitirince bişeyler çıkarıyorsun.

U

ukalaman

Kullanıcı
1 Haz 2010
En iyi cevaplar
0
0
Zonduldak
semazen' Alıntı:
kayıp gülü dün bitirdim beni pek etkilemedi doğrusu:(((
beni çok etkilemiştir.hepimiz içimizde iki tane karakter taşımıyor muyuz?bunu çok iyi gözlemlemiş ve kurgulayarak bu gerçeği hatırlatmış.tabi etkilenmemiş olabilirsin ama ben abime bile okuttum zorla.herkesin okuması gereken kitaplardan bence.

U

ukalaman

Kullanıcı
1 Haz 2010
En iyi cevaplar
0
0
Zonduldak
emrex' Alıntı:
halen okuduklarım:
Kişisel Ataleti Yenmek / M. Sekman
eğer mümin sekmanın diğer kitaplarını okuduysan mesela 'her şey seninle başlar 'limit sizsiniz' gibi bu kitapda da fazlası yok.bana bayat gelmişti.okuduktan sonra güya birdaha atalet yapmıycaktım.ama nein.olmamış.mümin sekman ın limit sizsiniz inin tadını vermedi.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Orhan PAMUK / Masumiyet müzesi

Aşkından müze yaratan adamın aşk hikayesi

592 sayfalık bir roman olup içeriği iki kişinin etrafında dönen Yeşilçamfillerini aratmayan tarzda bir uslup,1970 lerin insan ilişkileri üzerine eğilmiş,  bölüm bölüm tabuları yıkmış batıya özenti modern çizgileri yansıtırken duyguların fazlasıyla abartılmış,sonu buhranla biten tutuklu kalmış saplantıya dönüşmüş bir aşk hikayesidir..
Romanı bitirdiğimde tvlerde çıkan evini müzeye çeviren insanların-çoğu çör-çöp- yahut film yada sanatsal eşyaları biriktiren-neden yaptığını anlayabiliyorsunuz...

Araştırmalarım sonunda gerçek sandığım bu aşk hikayesi için özel hazırlanmış İstanbulda bulunan müzenin sahte olduğudur..Şuan müze hazırlanmış ama içindeki eşyalar romandaki hayal ürünü kahramanların hayalinde kullandığı eşyalarla donatılmıştır..Bir kerelik giriş ücretsizdir-kitabın içindeki biletle girmek koşulu ile- görmeyi isteyip ama gerçek kişilere ait eşyalardan oluşmadığı için vazgeçtiğim bir müzedir bilgisi olmayanlar için yazmak istedim...

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hayatını değiştirmek için düşüncelerini değiştir - Dr. Wayne W. Dyer

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sait Faik ABASIYANIK'tan şeçme hikayeler..

Sait Faik'i okumak bir denizi fetetmektir,"Bir insanı sevmekle başlar her şey" diye insana,doğaya,hayvan sevğisini vurgular..
51 tane özenle şeçilmiş ve Milli eğitim'e bağlı kitaplarda okutulmakta,100 temel eser içinde yerini almakta,Tür edebiyatında bir devrin yaratıcısı,çağdaş edebiyatın olmassa olmazı,dili arı,hikayeleri canlı,ara ara tadımlık,bazıları doyumluk olmak üzere özenle şeçilmiş öykülerini zorunlu değil istekle okuyup açık denizlere yelken açmanızı tavsiye ederim... :)
Bir açılmıuş bulundum tadına doyamadım,her kulaç atmakta onun nağmelerinin lezzetinin keyfini almaktayım..

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Dr. Mehmet C. Öz & Prof. Dr.Mıchael F. Roızen - "Siz" serisinin Güzellik sırları.
Güzelliğime güzellik katmalıyım.  :p
Şaka bir yana, Öz' ü ilgiyle izliyordum zaten kitapta harikulade, diğer ikisinide alıp okumayı düşünüyorum.  :)

H

HuzuraDogru

Kullanıcı
29 Haz 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Lauren Weisberger'den ,Tanınmaya Değer Kişiler'i okudum en son. Oldukça keyif aldım, eğlenceli bir kitap ! ( Yazarın bir diğer güzel kitabı da Şeytan Marka Giyer ;)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
TopraKanA' Alıntı:
Dr. Mehmet C. Öz & Prof. Dr.Mıchael F. Roızen - "Siz" serisinin Güzellik sırları.
Güzelliğime güzellik katmalıyım.  :p
Şaka bir yana, Öz' ü ilgiyle izliyordum zaten kitapta harikulade, diğer ikisinide alıp okumayı düşünüyorum.  :)
Bende kitabı gördüğümde böyle düşünerek aldım ama bir kaç gün karıştırdıktan sonr aonu unuttum :) Güzelliğime güzellik katamadım,bir ara karıştırıp taktikleri uygulayalım hatırlattığın için teşekkürler :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ahmet Hamdi TANPINAR /  Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Cumhuriyet dönemi şair ve yazarların arasında önemli bir yeri bulunan,çevresindeki insanların ruhsal durumlarını gerçek dünyası ve ince mizahı ile ustaca kurgulayan,Saatleri ayarlama enstitüsünde toplumsal sorunların bireye yansıyiş biçimini ustaca aktarmasiyle eomanları geçmişten geleceğe miras niteliği taşıyan ve her türlü övgüyü hakeden,kimi yerleri eylendirici,kimi yerleri ebsürtün gözüne parmak sokan,doğu ile batı arasına sıkışan insanın trajedisi anlatılır.
İronik bir eser olma özelliğiyle günümüzde Laik Ulus-Devlet arasındaki çarpık kopuşuda mizahi bir dilde kendi kurduğu enstitüde akrabasını,milletini toplayarak çarpık düzenin yükselişini ve çöküşünü  eylendirici dilde aktarır..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Yusuf Atılgan/Anayurt oteli

Yazıldığı dönemde bunalım edebiyat olarak isminden söz ettiren,filmi ses getiren,hayatı sadece fantaziler üzerine  kurulu belki şizoid zebercet'in oidipus kompleksi ve bir çok psikolojik bozukluk arasında gel-gitlerini melankolik, temkinli dış görünüşünün altindaki psikopat kisiligiyle yabancılaşma ve yalnızlık gibi bir çok konuyu sade bir dilde aktarması ile yazarın çok az olan kitapları arasında ses getirenidir...
Kitabı okumak istemeyenler filmini izleyebilir :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Gölgesizler/Hasan Ali TOPTAŞ

Gölgesizler,kayboluşların romanıdır,zaman ve mekansız,ruhu sıkışmış insanın düşdüğü buhranı varoluş felsefesiyle sorgularken rüya atmosforiyle birleştirmesidir...Nasıl ki rüyada yaşanılan yaşamla gerçek hayatta yaşanılan yaşamın uç noktalarını görebildiğimiz ve bazan hangisinin rüya hangisinin gerçek olduğunu kestiremediğimiz durumlarla birlikte insanın ruhsal döngüsünü öyle güzel bir dille ve kelimelerin gücünü sihirli bir çubukla güzellştirmiş ki,okurken çoğu roman çoğu yerde şiire varan melonkolik bir dil kullandığını farketmeniz sizi kitaba sıkı sıkı bağlamasına yetmektedir..

Tek tavsiye edeceğim,kitabı okurken kafanızdaki fazlalıkları çıkarıp sadece kitapla başbaşa kalmanız ve kitapda geçen iki farklı zamanı-köy ve kent- yerli yerine otutturmanızdır..Böylelikle kopmalar yaşamadan özde kalabilir,farklı mekanlarda geçen paralel öyküyü yakalayabilirsiniz..

Başka ne diyeyim ki,okuyunda görün kafanıza takılan soru işaretleri-mutlak olacaktır kendinizi vererek ve kısa vadede okumadınız ise- varsa yardımcı olurum büyük bir zevkle..

Roman okumayı sevmeyenler-tembeller için- için altarnetif olarak şubat ayı içinde filmide çekildi ilgilenler için duyurulur -ctr-  ::)