EN SON OKUDUĞUM KİTAP

• Konbuyu başlatan kelebekcocuk
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde En Son Okuduğum Kitap kategorisinde kelebekcocuk tarafından oluşturulan EN SON OKUDUĞUM KİTAP başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 265,026 kez görüntülenmiş, 686 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı En Son Okuduğum Kitap
Konu Başlığı EN SON OKUDUĞUM KİTAP
Konbuyu başlatan kelebekcocuk
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
D

directedby

Kullanıcı
3 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
YAŞAR KEMAL - YILANI ÖLDÜRSELER i dün bitirdim..

D

diegolol

Kullanıcı
4 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Canan TAN - En Son Yüreklerler ölür

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bin Dokuz Yüz Seksen Dört / George ORWELL

Bitirmekte zorlandığım kitaplardan bir tane daha(ctr duymasın) ;)

1984 adlı roman anti-ütopik bir dünyada,totaliter bir merkezi tek Parti'nin yönetiminde korku, propaganda ve beyin yıkayarak "yenikonuş" adında bir sözlük hazırlatarak halk ve hayatı manipüle edişini sunmaktadır...

Bir yandan siyasi düzene eleştiri yaparken diğer yandan,geçmişin düş kırıklıkları üzerine inşa edilmiş geleceğe dair bir "vasiyet" niteliği taşıyor..."Yenikonuş" sözlüğü ile her yıl biraz daha daraltılık bir kazanç sayılıyor çünkü şeçim alanı daraldıkça,düşünme sisteminide o derece daraltıp somut dünyaya karşı tamamen güçsüz bırakılıyor.. Böylelikle sözlükten çıkardığı-asıl o sözcüğü çıkarmak için bütün bu değişimlere sebeb olduğu sözcük- "özgürlük "kelimesi ile insanların altarnetiften tamamen kaldırıp eylem ve güçlerinden ellerinden almayı planlıyor  "okyonusya" denen dünyanın 3 büyük devletinden büyük olanı...

Sonuç ne mi? Sonuç zorla ve zorbalık artı işkence ile herşeyi değişeileceğini romanın ilk sayfalarında üzerine basa basa durduğu "somut gerçekleri işkenceyle sizden sökerler ama amaç yaşamak  değil insan kalabilmekse,bunun ne önemi olabilir?Duygularını değiştiremezler,siz kendiniz isteseniz bile değiştiremezsiniz onları...Gönlünüzün derinliğine,işleyişini sizin bile bilmediğiniz o yere el uzatamazlar" diyor ve romanın sonunda insanında ne kadar değiştirilebilir olduğunu sistemin 2kere 2 nin 5 olduğuna şahit oluyoruz..Her insanın dayanma kapasitesini işkenceyle ölçüp kendi kitapların uygun hale getiriyorlar..Uygun hale gelemeyenlerin sonunu yazmama gerek yok!

-birisi-

-birisi-

Kullanıcı
22 Kas 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
uçurtma avcısını okudum en son... kitap okumakda zorlanan arkadaşlara tavsiye ederim..gayet sürükleyici...

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
Seni Seviyorum Çünkü...-Mehmet Coşkundeniz

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Üstün DÖKMEN/ Miyase'nin kuzuları

Kişisel gelişim uzmanı ve kitaplarındaki sade dille hayatı anlatan yazarın ikinci romanı..
Kişisel gelişim kitapları kadar etkili ve romanında hayvanların gözünden ve dilinden mercek altına alıyor...
Kitaptaki ana fikir:Haytımızdaki empotansları mercek altına alıp hayatı irdeliyor...Kölelikle kuluk kavramları üzerinde duruyor..İnce dokundurmaları ve hayata dair sözleri ile romanı daha etkili ve canlı kılmış..
Okuduğum bazı bölümlerde siyasi kitap okuyorum hissi verdi-kafamı dağıtmak için okuduğum kitaptada siyasi içerik çıktı ya- :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Üstün Dömen'in anlatımı çok güzeldir  ve  gerçekten ikna edicidir.(siyasi içerikli iletiler vermişse bile) : (

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Cengiz Aytmatov / Beyaz Gemi.

Kitabın giriş cümlesi, aynı zamanda özeti;

İki masal vardı. Biri kendi masalı idi. Onu kimse bilmezdi. Öteki dedesinin anlattığı masaldı. Sonra hiçbir masal kalmamıştı...

Çok hüzünlü, harika bir kitaptı. Edebiyat öğretmenimizin tavsiyesiydi ve iyi ki okumuşum diyorum. Klasik Tür Edebiyatının harikalarından biri.
Yazarın beni ağlatması hiç de zor olmadı. Hayallerin yıkılışını konu alan bir kitap çünkü.

Neyse... uzatmadan, tavsiye ediyorum bu kitabı...

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Okuduğun kitapla ilgili yorumunu sadece kitap ismi yaparak vermediğin ve kişisel görüşünle eklediğin için ve okuduğu kitabı sadece ismi ile değil kendi yorumunuda ekleyen sen -Flamingo-başta olmak üzere teşekkür ediyorum :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Yoğun bir haftadan çıkmam be kafamı toparlamak amacıyla başlamış olduğum roman yazarın daha önceki kitaplarının içinden -kitabın ismi gibi- kağıt helva tadı bırakacak,kağıda yazılıp yüreğe işleyen kısa alıntılarından oluşuyor..

Kitapta geçen olaylara hitaben edilmiş sözleri bire bir okuduğum için geçmişe bakmakla hatırlamakta ayrı bir keyif verdi...

Kitabın ismi Kağıt helva /Elif ŞAFAK.. :)

D

drtanerengin

Kullanıcı
19 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Altan Öymen -  Öfkeli Yıllar
Dan Browm - kayıp Sembol

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Gizlidir Bütün Aşklar / Maeve Binchy.

Tam tamına 510 sayfalık roman ve kaydedeğer hiçbir şey anlatmıyor... Film izlemek gibi bir şeydi, ayrıntılar ve betimlemelere çok yer verilmiş. Son sayfasına kadar ''gelişme bölümü'' bitmedi -dolayısıyla sonuç bölümü yoktu!

Ama hakkını da vermek lazım, betimlemeler de hoştu. Ancak işte olay örgüsü neticelendirilmemiş. Farklı türde bir kitap, değişik bir tarz denemiş oldum.
Pişman değilim  :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
İtiraf ediyorsun yaniPişman değilim :D

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Canla bağışla

Senai Demirci
Her birimizi sessizce kül eden 'SözYangını'nı haber veren Senai Demirci, şimdi de bu yangını söndürmek için Canla Başla infaka çağırıyor bizi.

Her birimizi gül edecek bir fırsat olarak anlatıyor 'verme'yi. 'İnsan insanın kurdudur' diyerek krizler üreten küresel vurdumduymazlığa inat, 'insan insanın yurdudur' gerçeğini hatırlatıyor.

Zekât, en yapışkan kirimiz bencillikten aklıyor bizi. Sadaka, en büyük belâmız kibirlenmekten kurtarıyor bizi. Seve seve vererek, ebedî sevinçler kazanıyoruz. Canla başla kendimizden eksilterek, canımızı sonsuzluğa taşıyoruz, başımıza 'ebed kuşu' konduruyoruz.

Canla başla okuyacağımız satırlar, tebessümümüze muhtaç, tesellimize aç çaresizleri; yardımımızı bekleyen, ikramımızı uman yetim, öksüz ve yoksulları 'cennet'imiz olarak yeniden tanıştırıyor bizlere

H

hayalhane

Ben en son Aziz Nesinden - Yedek Parça'yı okumuştum sanıırm oda yaz tatilinde
çoğu kitabım yarıda kladı okuyamadım :)

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
hayalhane' Alıntı:
bende hiç başladığım kitabı yarım bırakamam :) öyle yarım koymak içime sinmiyor

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
prenses35' Alıntı:
hayalhane' Alıntı:
bende hiç başladığım kitabı yarım bırakamam :) öyle yarım koymak içime sinmiyor
Ben de başladığım kitabı sonuna kadar bitirmeden başkasına başlamak içime sinmez :D
Demek oluyorki,başladığım her kitabı bitiririm-bir kaç kere zorlansamda bitirdim- :)

P

prenses35

Kullanıcı
23 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
36
İzmir
:) ne demişler,bitiremiyeceğin işe başlama  :p

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Son okuduğum kitap Dan Browm - Kayıp Sembol
Yorum için bknz: http://www.kendinigelistir.com/forum/index.php/topic,16867.0.html

İki gün önce bitirdiğim kitap ise Sabaattin ALİ'nin Kuyucaklı yusuf edebi romanıdır..

Kısaca özetlersem;Bir yetimin romanı ve romanın baş karakteri Yusuf'un hayatındaki olayları-Anne babasının gözünün önünde öldürülmesi- kendi kafasında otutturamayıp ayrı bir dünyada yaratması ve içine sadece sevgiyi barındırmasının yansımaları,hüznü,kederi,aşka bakışı,askından kaçısı,aşkını affedişindeki merhametinin en sade halidir Yusufun yüreği..

1937 yılında yazıldığı düşünüldüğüne dilinin sade olması okuyucuyu sıkmadan romanın içine almasıda geçmişten geleceğe uzanacak edebi bir roman olarakta yerini pekiştiriyor...Ayrıca Dönemin toplumsal sorunlarının bireyler üzerindeki etkikerinide çok iyi gözlemlemiş,betimleme şekli ilede kurgusunu sağlamlaştırmış,basma kalıplıktan kurtarmış..

Yerleşik tabulara başkaldırı, genel bir kadercilik,çaresizlik, eylemsizlik,kaya gibi sert yüreğinin içinde kopan fırtınalarıyla birlikte, aşkın en yalın en lirik halinin yansımasıdır Kuyucaklı yusuf tasfiri...

Romanda fark ettiğim bir noktada sonlara doğru okuyucunun kendi açısından romanın gidişatını kafasında yönlendirmesi ama yazarın şaşırtıcı finali ile şok etkisi yapmasıdır-ben bunu hissettim,bakış açım ve algımdan farklı bir yönde süpriz yapması-Ruh incelemelerin az oluşunun eksikliği davranışlardan kişilerin psikolojisine girişiyle romanı canlı halde tutup edebi roman haline getirmesini sağlıyor...