Phılıppa GREGORY'nin "Tudor" serisinin son kitabı diye düşünüyordum ki,son bir kitabı daha çıkmış henüz Türkçeye çevrilmemiş

Bu seri böyle satış fiatları devam ettikçe,serininde ardı arkasın kesilmeyecek gibi görünüyor
Boleyn Mirası /Phılıppa GREGORY
Tudor sarayınında,sekizinci Henry'nin eşleri (Cleves'li Anne, Katherine Howard, Jane Rochford) servet,beğenini ve gücün dikenli tacını taşımaya çalışan 3 kadın ve merkezinde 1 Kral'ın yönettiği,elbise değiştirir gibi huy değiştiren,krala karşı çıkanın sadagatsiz ve vatan haini ilan edilen,korku,hırs ve şehvet yuvasında rüzgarın esdiği yöne dönen dönek insanların oluşturduğu Krallık ve yönetilen bir saray ve Kralın kanunları kendi çercevesine göre değiştirmesini anlatan yüne sürükleyici,tarih ve kurguyu iç içe aktarabilen bir roman....
Bundan önceki okuduğum seriyi okumak isteyenler olursa,"Mahkum prenses" den başlamalarını tavsiye ederim...
Diğer romanlarına göre "derkenar yada günlük" gibi yazılmış köşelerindeki samimiyet ve dürüstlük diger kitapları içinde en entrikasızı diyebilirim...
Ve eklemek istiyorum seri bitince yapacaktım son yorumu mu ama,bitecek gibi görünmüyor

o yüzden şimdiden yapayım...
5 kitap ve hepside 600 sayfayı aşıyor...
"
Bakış açısı" adlı filmi izleyenler ne demek istediğimi daha net anlarlar...
Bir saray ve her bir romanda saray eşrafından birinin gözü ile olayı aktarışını anlatıyor..Romanı okurken sıkılmıyorsunuz,bir romanda kraliçenin gözünden görürken,diger romanda soytarısının güzünden olaylara şahit oluyorsunuz...yahut Kraliçenin nedimelerinin nasıl Kralı aşık edip tahta geçmek için çevirdiği entrikaları okuduğunuzda serinin sıkmadan farklı bakış açılarıyla heyecanını ve merakını hiç düşürmediği için diğer romanını zevkle okuyorsunuz...
Yazar tarafindan yazılma sırasi şu sekilde:
1_ Boleyn Kizi _ 2001
2_ Kraliçenin Soytarisi _ 2003
3_ Bakirenin Asiği _ 2004
4_ Mahkum Prenses _ 2005
5_ Boleyn Mirası _ 2006
6_ Öteki Kraliche _ 2008 (galiba daha turkcheye tercume edilmedi ve henüz okumadım)
kronololik olarak ele aldigı zamanları sırasıyla daya iyi anlamak için asagıdaki sırasında okunması daha dogru olacaktır...
1_ Mahkum Prenses
2_ Boleyn Kizi
3_ Boleyn Mirası
4_ Kralichenin Soytarisi
5_ Bakirenin Ashigi
6_ Oteki Kraliche