EN SON OKUDUĞUM KİTAP

• Konbuyu başlatan kelebekcocuk
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde En Son Okuduğum Kitap kategorisinde kelebekcocuk tarafından oluşturulan EN SON OKUDUĞUM KİTAP başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 265,050 kez görüntülenmiş, 686 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı En Son Okuduğum Kitap
Konu Başlığı EN SON OKUDUĞUM KİTAP
Konbuyu başlatan kelebekcocuk
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bende Adam Fower ''Empati'' kitabını merak ediyorum okuyan varmı arkadaşlar?

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
ASLIHAN' Alıntı:
O zaman sıkabilir seni olasılıksız biraz  :-\
ama yine de çok güzel bir kitap.Adrenalini yüksek  ;)
Şimdi yeni bir kitaba başladım "içinizdeki öküze oha deyin"
yani kaba olacak belki ama manyak bir kitap  :D yazar deli yaaa :D
ama çok beğendim onu da bitirince anlatırım  ;)
Gerçekten  bende merak ettim .
Bu kitabı enkısa zamanda alıp okumaya çalışacağım : )

Sohbetimiz den yola çıkarak yaptığım küçüçük bir araştırmada
"İçinizdeki Öküze Oha Deyin! " adındaki kitap  dikkatimi çekti ..
Konusunu okudum içerik tuhaf geldi.Kitabın kendisini okumadığım için detaylı bir yorumyapamam yanlış olur..

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Hayalhane : ) 
Kitabın ismi ne garip dimi?
"İçinizdeki Öküze Oha Deyin!"
Adını sevmedim ama kitabı çok merak ettim.

En son sen hangi kitabı okudun ?

A

ASLIHAN1

Kullanıcı
29 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
blt.cemile' Alıntı:
o kitabı da aldım.Şu an kütüphanemde beklemede haftaya cuma da onun yorumu gelir  ;)
beklersen  :D

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
crt' Alıntı:
Kitabın ismi ve kapak resmi dikkatimizi çekiyor demi,görselliğin her zaman ön planda olduğu ama çokta merak edilecek bir konu olmadıgını belirtmek isterim..Okurken sinirlerin tavan yapabilir yazarı bulursan bir kaşık suda boğabilme kapasitesi hissettiren bir kişisel gerileyiş kitabı..
Geçen ay kitapcıda görüp aldım merak ettim içerigini ve arkadaki iddalı yazısını..Okudum  hatta okumadan kitap tanıtımını bile yaptım,sonrasında kaldırılmasını talep edecektim unuttum :)

Kısaca şöyle anlatayım..Son zamanlarda Kişisel gelişim kitaplarına olan rağmet ve mantar gibi her adımda kişisel gelişim için hizaya girdirmeye çalışan yazarların kitaplarından tut uslublarına kadar her şeylerine savaş açmış bir "Kişisel gerileyiş" kitabı..

Arka kapak yazısını aktarayım:Kişisel Gelişim Kitapları tersinden bir Kuran gibi!
Kuran’ı tersten okuyan her insan bu kitaplardan yazabilir!
Şeytan, Kişisel Gelişimi kullanarak damarlarımıza sızıyor. Bu kitaplar “Şeytanın İlmihal Kitapları” olmaya başladı.

Çok satan, çok okunan ve tartışılan “Yılgın Türkler’in Antimodernist yazarı BÜLENT AKYÜREK’ten bir kavga kitabı daha! AKYÜREK, bu kitabında Kişisel Gelişim Kitaplarının şeytana, kapitalizme hizmet ettiğini ve Kişisel Gelişim Kitaplarının bir nevi Satanist, Kapitalist kuşatması olduğunu ayet ayet Kuran-ı Kerim ile karşılaştırarak ispatlıyor. Ayrıca yazarın bu eseri, Neo-tasavvuf olma özelliğiyle de bir ilk…

İnsanın nefsini kışkırtan Kişisel Gelişim, hepimizi bir tüketim nesnesi haline getiriyor. Dinimizde “Kazanmak” ya da Kaybetmek” değil “Sevap” veya “Günah” vardır! Öyleyse başarıya endeksli bu kitaplar niçin çok satıyor anlamış değilim, din elden gitti mi yoksa?

Başladığım her kitabı bitirmek gibi kötü bir huyum oldugu için ve sinirlerim daha ne kadar tavan yaptırabilir,21. yüzyıla uygun içerikli "din elden gidiyor mu?" diye klişe sözle ne kadar ielri gidebileceğini görmek istediğim ve bu kitabı bana tavsiye eden arkadaşımla sıkı bir tartışmaya girmek için zorlanarak bitirdim ve bitirdiğim halde burda paylaşma gereği  bile duymadım...Müslüman kısvesi altında tanıamdığın bir sürü kişiye sana bu hakereti,argo kelimeyi,küfrü söyleme hakkını kim veriyor Bülent bey! Yazar olarak hiç yakıştıramadığım gibi,her gördüğüm kitabının altınada bu ve benzeri sorularımı yönelteceğim,kısmet olursa bir gün sitene gelip senin kişisel gelişim yazarlarına kustugun kini,öfkeyi ve kıskançlığı iade edeceğim!

Kitap raflarında agızı sulandıracak kadar kazanç çizgisinin yükseldiği doğru olmakla birlikte,okuyucuların doğru kitaplara yöneleceğini umud ederken,sizin kitap ismi ile lgi çekip din kisvesi altında hakeretlerinizle küçük çaptada olsa okuyucu kazanacagınızdan eminim! Dini kendi emellerine alet etmeden yazarsan okuyucunun çapını genişletebilirsin!

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Superisi: )
Konu ile ilgili açıklamaların için teşekkür ediyorum.
Belki önyargılı gibi oluyorum ama evet
ne olursa olsun bu tarz konuşma biçimini onaylamadığım gibi Kim ne söylerse söylesin (haddime düşmese bile) böyle bir sözü  bir kitabada isim olarak yakıştıramıyo  rant amaçlı diye düşünüyorum..!

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
blt.cemile' Alıntı:
Kitap çıktığı yıl ard arda okudum olasılıksızla birlikte..

Kısaca insan zihninin sınırlarını sorgularken,bilimsel içerigi ile tempoyu hiç düşürmeyen ayrıca final sahnesi ilede şaşkınlık yaratan bir roman..
Okudugun zaman görürsün zaten :)

H

hayalhane

crt' Alıntı:

En son sen hangi kitabı okudun ?
ne geribi yahu
drtam filminde en üzücü yerde deseler seyircinin karnına kramp girer ;D ;D ;D ;D ;D ;D

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
crt' Alıntı:
ne olursa olsun bu tarz konuşma biçimini onaylamadığım gibi Kim ne söylerse söylesin (haddime düşmese bile) böyle bir sözü  bir kitabada isim olarak yakıştıramıyo  rant amaçlı diye düşünüyorum..!
Kesinlikle öyle emin olabilirsin...Okurken bu tabiri kullanmayı sevmediğim halde "oha filan oldum"  :mad:

H

hayalhane

Su Perisi' Alıntı:
crt' Alıntı:
ne olursa olsun bu tarz konuşma biçimini onaylamadığım gibi Kim ne söylerse söylesin (haddime düşmese bile) böyle bir sözü  bir kitabada isim olarak yakıştıramıyo  rant amaçlı diye düşünüyorum..!
Kesinlikle öyle emin olabilirsin...Okurken bu tabiri kullanmayı sevmediğim halde "oha filan oldum"  :mad:
ya bide bir yazar dolaylı olarak olur bu
okuyucusuna içinde öküz var olum diyo sanki
böle dermi be ;D ;D

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
O içinizdeki öküz hakim olamadıgınız nefsiniz oluyor hayalhane :) Ona ohaaaa deyinde her haltı yemesin midenize dokunup sonra şikayet eden konuma gelirsiniz demeye getiriyor ama içimizdeki öküze pardon nefsimize öngörüleriyle hakim olacak degiliz..Önce o kendi içindeki kendi tabiriyle öküze oha desin uslubuna dikkat edip okuyucunun tepkisini bu yönle çekmesin derim..

H

hayalhane

Su Perisi' Alıntı:
O içinizdeki öküz hakim olamadıgınız nefsiniz oluyor hayalhane :) Ona ohaaaa deyinde her haltı yemesin midenize dokunup sonra şikayet eden konuma gelirsiniz demeye getiriyor ama içimizdeki öküze pardon nefsimize öngörüleriyle hakim olacak degiliz..Önce o kendi içindeki kendi tabiriyle öküze oha desin uslubuna dikkat edip okuyucunun tepkisini bu yönle çekmesin derim..
vallahulazim nabza göre şerbet veriyon ha
nefis öle kolay yenilen bişi değil malesef : (
bunun çok özel eğitim vede dersleri var
neyse konu bu değil muhterem beni konuşturma bu konuda : )
içimzde öküzz pardon nefsimizi dizginlemek için istemediği her şeyi yapmalıyız (bu iyi olan her şeyi yani )
:) :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
İhsan oktay ANAR /Suskunlar

Her şeyi bilmek için,belki hç bir şey bilmemek,ölmeden önce ölmek gerek.

Yazarın okuduğum ilk kitabı...
Eski Türkçe kelimelerin çok olunuşu ve yavaşlatacağı önyargısı ile başladığım ama hiçde öyler olmayan,aksine bilmedigin bir kelimenin cümle içerisinde kendini çözen dili ve kurmuş oldugu cümlelerin göz ve gönül doyuruşu  dimağda derin bir tad bırakıyor...(Mevledilik ve musikinin hayata verdiği nefesi Ney ile bütünleşmesi vs.)
Tarihi, olayları,mekânları anlatışındaki ustalığı artısı,felsefe,mevledilik,kimliksizlerin susan gözleri,vermiş oldugu ironiyle birlikte her başlıkta geçmişin geçmişine götürüp kitabın son 10 sayfasında birleştirmesi ve zamansız/mekansız anlatım tarzı,sondan/başa başlıkları ile okuyucuyu her sayfada uyanık ve merak uyandırırken,kitabın son 10 sayfasın kaldıgı halde halen açıklanmamış olaylarda "Bu kitapta nereyi kaçırdımda parçaları birleştiremedim" diye düşünmeye başladığınızda parçaların son sayfalarında birleştirmesiylede "Elif ŞAFAK" tarzı yazışı dikkatimden kaçmadı :)

Her musiki,sesin değil de,aslında sessizliğin bir taklidi...

Musiki, mevledilik ve felsefeyle ilgileniyorsanız mutlaka okumanızı tavsiye ederim..Unutmadan,İskender PALA severlerin mutlak seveceği tarzda bir kitap olduğunuda belirtmeden edemeyeceğim..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Kesinlikle okumalısın mobil derviş :) Sözün özünü almışsın :)

A

ASLIHAN1

Kullanıcı
29 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Evetttt...Sözümü yine tuttum  ;)

ADAM FAWER / Empati

Yorum şu ;
Kitap kurgu olarak olasılıksız'ın nerdeyse aynısı gibi.
Özel bir labratuar ve doğa üstü özellikleri olan insanlar üzerinde
yapılan deneyler....
Nerdeyse ilk kitabı ile aynı...İlk kitapta adam beyni ile geleceğe gidip
gelebiliyordu.O yüzden bilimciler peşinde idi.Kaçma ve kovalamaca şeklinde
geçti.Bu kitapta da yine beyin ama bu kez akıl okuyabiliyor filan falan.Yine
kaçış yine ajanlar falan filan....Her iki kitapta da fizik ve matematik ön planda
yine.Fizik kuralları bilmem ne.Merak ettim bu adamın asıl mesleği ne acaba.Fizikçi
olabilir mi  :-\
Ayrıca bu kitap seri olacak sanırım.Çünkü kitabın bittiği nokta aslında bir başlangıç
gibi  ??? alacakaranlık serisi gibi olabilir.
Olasılıksızı okuyan bu kitabı okumazsa birşey kaybetmezs bence.Daha da ileri gidicem
boşa zaman kaybı da denebilir.600 sayfalık bir kitap ve aynı kurgu  :-X

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Aslı: )
İstanbul gibi bir yerde  yaşıyor olmak bile başlı başına bir sorunken günlük işte çalışma temposuna karşın  kitap oluyabilmen gerçekten çok önemli ,takdir edilecek bir davranış diye düşünüyor.
Okuduğun kitaplar hakkındaki yorumlar için özellikle teşekkür ediyorum.
(bu aralar  ne yazıkki kitap okumayı bırakmış durumdayım başladığım kitapların hepsi yarım kaldı)