EN SON OKUDUĞUM KİTAP

• Konbuyu başlatan kelebekcocuk
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde En Son Okuduğum Kitap kategorisinde kelebekcocuk tarafından oluşturulan EN SON OKUDUĞUM KİTAP başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 265,053 kez görüntülenmiş, 686 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı En Son Okuduğum Kitap
Konu Başlığı EN SON OKUDUĞUM KİTAP
Konbuyu başlatan kelebekcocuk
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
C

ctankep

Kullanıcı
16 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
elif şafak---- aşk

acıkca söylemek gerekirse hayal kırıklığına uğrattı beni özellikle Mesnevi konusunda bu kadar kolay ve basit birşeymiş gibi dile getirmesi şaşkınlığınıma sebep oldu
kısaca tavsiye etmem

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Basit derken bu kitabın  bir roman oduğunu unutuyorsunuz sanırım ve unuttuğunuz bir şey de,Elif ŞAFAK "Bektaşi ve Mevlevi Düşüncesinde Kadınsallık-döngüsellik" konulu yüksek lisans yaptıgını ve bu konu ile ilgili Sosyal Bilimler Derneğinden ödüllendirildiğini hatırlatmak isterim...Kitabındaki başarısının altında sadece yazmak için yazıyor olmak değil,Mevlana ve Şems'in Allah aşkını roman tarzında en iyi şekilde anlattığı kesin..Tabi sevemeyebilirsiniz..Renkler ve zevkler tartışılmaz ....

H

hayalhane

Su Perisi' Alıntı:
Basit derken bu kitabın  bir roman oduğunu unutuyorsunuz sanırım ve unuttuğunuz bir şey de,Elif ŞAFAK "Bektaşi ve Mevlevi Düşüncesinde Kadınsallık-döngüsellik" konulu yüksek lisans yaptıgını ve bu konu ile ilgili Sosyal Bilimler Derneğinden ödüllendirildiğini hatırlatmak isterim...Kitabındaki başarısının altında sadece yazmak için yazıyor olmak değil,Mevlana ve Şems'in Allah aşkını roman tarzında en iyi şekilde anlattığı kesin..Tabi sevemeyebilirsiniz..Renkler ve zevkler tartışılmaz ....

ilginççç :eek: :eek:ama ciddi bir konu.

teşekkürler ;D

A

ASLIHAN1

Kullanıcı
29 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
ctankep' Alıntı:
elif şafak---- aşk

acıkca söylemek gerekirse hayal kırıklığına uğrattı beni özellikle Mesnevi konusunda bu kadar kolay ve basit birşeymiş gibi dile getirmesi şaşkınlığınıma sebep oldu
kısaca tavsiye etmem
Kitabı bu sabah otobüste bitirdim  ;)
Ve seninle aynı fikirdeyimm...
İster roman olsun ister başka şey...Bir tanımlama varsa o ne ise odur.
Atıyorum Kimya'da H2O su sembolü  ise bu herşeyde böyledir...Kimya
kurallarına göre suyun tanımı odur...Kitapta da sufilik nedir ?? İşte
tanımlamış ölmeden ölmek...Aşk ile yanmak...Ama ilahi aşk ile...Günah
saydıkları şeylerden kaçınmak...Düşünün ki adam kibir günah diye ondan
arınmak için meyhanelere gidiyor...Sufiliği bu şekilde tanımlıyor.Şan/şöhret vs.
den arınmak...Ama tutmuş kitapta sufiliğe tam tezat bir hikaye atmış ortaya...
Nedir adam sufi gidiyor evli barklı bir kadınla yasak aşk yaşıyor.Dahası zina ediyor.
Sufiliğe göre öyle.Müslüman olmayan bir kadınla evlenemezsin kaldı ki zina büyük
günahlar arasında...Sufiliğin S'si ile alakası kalmıyor kişinin...Kısaca 10 üzerinden
değerlendirmek gerekirse benim gözümde 5 te takılır kalır....Başlangıçta çok beğenmiştim
sonlara doğru beni çok yanılttı....  :-\

S

sevdags

Kullanıcı
30 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Camdan Gökyüzü :)

Chiristian Hochstet genç bir öğretmen adayı olarak, çocukluğunun bir kısmını geçirdiği Kirchfelden Köyü' gelir. Köy adeta Birkenfeld Ailesinin hakimiyeti altındadır. Ailenin genç kızı Sina, parmağının bir hareketi ile bütün köyü peşine takabilmektedir. Chris da onun çekiciliğine kapılır, genç kıza aşık olur. Ancak Sina'nın ve başta Birkenfeld'ler olmak üzere tüm köylülerin garip davranışları, bir süre sonra Chris'in, köyün bir sır sakladığını ve etrafında bir oyun oynandığını düşünmesine yol açar. Genç adam bu sırrın ne olduğunu araştırmaya karar verir. İçinden bir ses çocukluğunda yaşadığı üzücü bir olayın burada olup bitenlerle ilgisi olduğunu söylemektedir

[eklenti yönetici tarafından silindi]

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Canan TAN, Yüreğim Seni Çok Sevdi...
Güzel bir kitaptı, bir solukta okuyup bitirdim. Pİraye'yle kıyaslayınca, Piraye daha güzeldi sanki... Ama bu kitaptan da öğrenilecek çok şey çıkarabilirsiniz. ;)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
ASLIHAN' Alıntı:
ctankep' Alıntı:
elif şafak---- aşk

kısaca tavsiye etmem
Kitabı bu sabah otobüste bitirdim  ;)
Ve seninle aynı fikirdeyimm...
İster roman olsun ister başka şey...Bir tanımlama varsa o ne ise odur.
Atıyorum Kimya'da H2O su sembolü  ise bu herşeyde böyledir...Kimya
kurallarına göre suyun tanımı odur...Kitapta da sufilik nedir ?? İşte
tanımlamış ölmeden ölmek...Aşk ile yanmak...Ama ilahi aşk ile...Günah
saydıkları şeylerden kaçınmak...Düşünün ki adam kibir günah diye ondan
arınmak için meyhanelere gidiyor...Sufiliği bu şekilde tanımlıyor.Şan/şöhret vs.
den arınmak...Ama tutmuş kitapta sufiliğe tam tezat bir hikaye atmış ortaya...
Nedir adam sufi gidiyor evli barklı bir kadınla yasak aşk yaşıyor.Dahası zina ediyor.
Sufiliğe göre öyle.Müslüman olmayan bir kadınla evlenemezsin kaldı ki zina büyük
günahlar arasında...Sufiliğin S'si ile alakası kalmıyor kişinin...Kısaca 10 üzerinden
değerlendirmek gerekirse benim gözümde 5 te takılır kalır....Başlangıçta çok beğenmiştim
sonlara doğru beni çok yanılttı....  :-\
Konuyu  dağıtmamak için özele yazıyorum canım..Bir bakarsan.. kitap hakkında görüş alış verişi yapalım :)

H

hayalhane

Su Perisi' Alıntı:
bu tür konular çok derin farklı bakış açıları çok olduğu için hep tartışmaya sebebbiyet veriyo :-\ :-\

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

En son okuduğum kitap,yazarını İlk defa duyduğum, kitabı bir çok dile çevrilmiş "Türklerin küçük prensi"  diye anılan Serdar ÖZKAN'ın "Kayıp gül"  adlı öykü kitabı gibi tabir edilen ama kaleminin ustalığı ile öyküleştirilmiş romanı andıran keyifle okunacak bir kitap...

Kısaca özetlersem...Öncelik kitap Elif ŞAFAK'ın "Aşk" adlı romanının kapak rengini andıran,içindeki mektuplarla Susanna TAMARO'nun "Yüreğinin götürdüğü yere git"le bire bir çağrıştıran, içinde hayata bakış açısını,kendi aynasını kırıp,başkalarının aynasından bakmayı gösterirken,başkaları ne düşünür,başkaları için yaşayıp özünü görmeyen Diana nın kendiyle yüzleşmesini felsefi boyutla aktarıyor yazar...
Ve bunları aktarırken okuyucuyu doğu ile batının senteziyle birleştiriyor..Türk kültüründen Yunan mitolojisine, Yunus Emre’ye; William Blake’ten Sokrates’e; doğu mistisizminden Küçük Prens’e; Meryem Ana’dan Nasrettin Hoca’ya; modern yaşantıdan metafiziğe; gerçek dünyadan düşlerin dünyasına ve San Francisco’dan İstanbul’a uzanan bir yolculuğa çıkıyor..

Tavsiye ettim bile :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Son okuduğum kitap İskender PALA'nın Katre-i Matem

Öncelikle kita hakkında öz eliştirimi yapıp kısaca verdiği mesaja geçeceğim:)

Eski Türkçe bilmeyenler yanlarında mutlaka bir sözlük bulundurmalı ve ilk 200 sayfasını geçebildiniz ise merak etmeyin 265. sayfasınıda bir solukta geçersiniz:)

Romanda konuyla alakası olmayan kişiler ve objeler hakkında yapılan betimleme konunun bir an dışında hissi verse sizi yoldan çıkarsa da,geri dönüşler yapıp yolunuzu bulmakta uğraştırsa da, kitabı okumaktan vazgeçmeyin:)

Şimdi roman hakkında yorumuma gelirsem,kitabın ismini alan lalenin hüzün  ve aşkla işlenmiş hikayesini ve bir döneme adını veren "Lele devri" nin İskender PALA'nın kültürel ve tarihsel bilgisiyle doğru bir şekilde aktaran, açmış olduğu kapıdan süzülen aşkın izlerini takip ederken faili meçhul cinayetlerle birlikte bir aşığın aşkını bulduğu gün kaybedişiyle birlikte tekrar bulmak için aşkının peşinden gözü kapalı gidişi, canından vazgeçişi,aşkın gücünü ve aşkı için yapabileceği herşeyi gözler önüne dökerken,"Sevmenin cinnet ve cennet arasında olduğunun sorğularken"romanın -derkenar- (dipnot) ve resimli bölümleriyle zenginleştirdiğine,aşkın,sevginin,sönmeyen ateşinin içinde bulurken kitabın son sayfasındaki karakterlerini oturtup "kara şahin'i" gizemli bir halde yok eden kafada soru işareti ile bırakırken, yazara sinir olduran bir romandır...:)

Kara şahin'in akibetini bilen varsa bana aktarsın lütfen.. :-\

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sergüzeşt..Samimpaşazade SEZAİ.. 

Tanzimat devri  yazarlarından olup,eski Türkçe kelimeleriyle sıkar mı diye başlayıp bitirmeden bırakamadığım, eski Türkçeden arındırılmış, akıcı ve sürükleyici dili ile kölelik ve özgürlük teması ile bir dönem hükümet tarafından göz hapsine alınmış,romantizmden realizme geçiş izlerini taşıyan,edebiyatımızda "gerçekliğin öncüsü" sayılabilecek ve 100 temel eser içine girmeyi haketmiş kitabın ismininde anlamı gibi( macera) sizi küçük bir kızın yaşadığı hüzün ve acı dolu mazerasına çeken bir roman..

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Elif Şafak / Aşk...

Nihayet okuyabildim  :) Gerçekten çok güzeldi. Sıradan bir aşk hikayesi okuyacağımı sanıyordum ama beklentimin de üstünde bir kitap olduğunu gördüm. Kesinlikle okunması gereken bir kitap...

Kirsty Scott / Annenin Günlüğü

Bu da mizah türünde, eğlenceli bir kitaptı. Yazarın ince zekasıydı en çok gözüme çarpan... Öneririm  :)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Carls Bukovski..
"Günler tepelerden aşağı koşan atlar misali" diye bir şiir kitabı..
İlginç bir kitap olduğunu söyleyebilirim.. Bazı şiirler fazlasıyla hmmm nası derler pervasız diyeyim ben :d

Neyse.. Değişik bir tarz arayanlar (Şiirde) okuyabilirler..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
"Uçurtma avcısı / Khaled HOSSEINI

Kitaplıgımda çıktığı yıl aldıgım halde bu güne kadar bekleyen ve bir solukta okuyup geçikmeli okudugum için kendime kızdıgım bir romandı :(

Roman;Geçmişle hesaplaşmak,izlerini yok etmek,vicdan, özlem, pişmanlık, sadakat, korku vs. bir yığın  duyguyu, tempo hiç düşmeden işlenmiş,okurken sürekli bir sorgulama halinde,kendinden bir şeyler bulup düşündüğün,monorşinin hakimiyeti altında ezilen bir toplum ve yaşanmamış çoçuklukla birlikte çoçuk olmanın en ağır izlerini bir ömür boyu yüreklerinde taşıyan iki arkadaşın etrafında dönen olaylarla birlikte, Afganistan-Taliban gerçeğinin işlendiği, gerçek arkadaşlığın anlatıldığı çok güzel bir roman...

Kesinlikle tavsiye ederim...Kitap 2003 de basılıp 3 yıl üst üste en çok okunanlar listesinde yerini aldı....2007 de aynı adlı romandan sinemaya uyarlandı...Romandaki gerçeklik hissini eksik yaşatmış olsada kitap okumayı sevmeyenler için 2. bir altarnetif... 

H

hayalhane

Su Perisi' Alıntı:
"Uçurtma avcısı / Khaled HOSSEINI

Kitaplıgımda çıktığı yıl aldıgım halde bu güne kadar bekleyen ve bir solukta okuyup geçikmeli okudugum için kendime kızdıgım bir romandı :(

Roman;Geçmişle hesaplaşmak,izlerini yok etmek,vicdan, özlem, pişmanlık, sadakat, korku vs. bir yığın  duyguyu, tempo hiç düşmeden işlenmiş,okurken sürekli bir sorgulama halinde,kendinden bir şeyler bulup düşündüğün,monorşinin hakimiyeti altında ezilen bir toplum ve yaşanmamış çoçuklukla birlikte çoçuk olmanın en ağır izlerini bir ömür boyu yüreklerinde taşıyan iki arkadaşın etrafında dönen olaylarla birlikte, Afganistan-Taliban gerçeğinin işlendiği, gerçek arkadaşlığın anlatıldığı çok güzel bir roman...

Kesinlikle tavsiye ederim...Kitap 2003 de basılıp 3 yıl üst üste en çok okunanlar listesinde yerini aldı....2007 de aynı adlı romandan sinemaya uyarlandı...Romandaki gerçeklik hissini eksik yaşatmış olsada kitap okumayı sevmeyenler için 2. bir altarnetif... 
be mübarek sende ne çok kitap okuyomuşun beyav :)
hızına yetişilmiyo alimAllah :)
teşekkürler
bende sergüzeşti okuyacam bi iznillah :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Oku evladım oku:) Kemalettin TUĞCU'nun kitaplarına benziyor,içinde zengin ve fakir,köle ile sahip,okumuş ile cahil temalarını çokta gördüğümüz....

Biraz önce bitirdiğim roman Khaled HOSSEINI'nın ikinci romanı,ismi gibi muhteşem romanı olan Bin muhteşem güneş..

Yazarın 2. romanı olmakla birlikte Uçurtma avcısı kadar ses getirmemiş olsada,okuduktan sonra ki içinizden gelen sesi bir müddet unutamayacağınız kesin..

Afganistan'ın rejim değişikliklerini aktarırken özellikle ezilen kadınların ve  Afkanistanda kadın olmanın zorluğu aktaran, şavaş,açlık,anarşi,ve zulum,kadınlara özgürlük,eşitlik,yetki tanıyan kararları kaldırıp yerine şeriat'a dayanan,başlarına gelmiş her şeye katlanan iki kadının yaşamlarının birleştiği,acılarına,hüzünlerine,,aşklarına,sevgilerine birlikte gögüs gerdiği,son derece basit kurgusu  olmasına ragmen okurken her kareyi damarlarınızda hissettiren,ürperten,"bu çile nerde bitecek" dedirten şükür sonu mutlu biten muhteşem öyküsü..

Yazarın bir sonraki kitabını sabırsızlıkla bekliyorum :)

A

ASLIHAN1

Kullanıcı
29 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Evet....Cuma dedim sözümde durdum  :)

Olasılıksız -Adam Fawer

Bu kitabın birçok yerde yorumunu okumuştum.Matematikle arası iyi
olanlar okusun olmayanlar sıkılır filan yazıyordu.ama aldırmayın
matematikle aram iyidir ama iyi olmayan birinin bile seve seve
okuyacağına eminim.Çok güzel bir bilim kurgu bence.İkiz iki kardeşin
olasılıksız-olasılık-kader ve seçimler üzerine hayatta kalma mücadelesini
içeriyor.On üzerinden değerlendirmeye kalkarsam 8'dir hakkın...Neden 10 değil
derseniz bazı bilimsel açıklamalar yapılırken sıkıldım da ondan  :D

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
crt' Alıntı:
Kitabı okuduğunda forumda kısaca  özetklersen kendi adıma sevinirim .Gerçekten merak ettim..
ASLIHAN' Alıntı:
Tamam  ;)
cuma'ya kadar yorumlamış olurum bir aksilik olmazsa şayet  :)
Aslı: )

Kitabı çabuk bitirdin yorumun için teşekkür ediyorum.
Bilim-kurgu hele de işin içinde matematik varsa zihnimi yoruyor artık neyazıkki isteyerek okuyamıyorum.
Şuan E.V.Daniken'in bir kitabına başladım ama  karmakarışık bir ruhaline girdim umarım bitirebilirim..

A

ASLIHAN1

Kullanıcı
29 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
O zaman sıkabilir seni olasılıksız biraz  :-\
ama yine de çok güzel bir kitap.Adrenalini yüksek  ;)
Şimdi yeni bir kitaba başladım "içinizdeki öküze oha deyin"
yani kaba olacak belki ama manyak bir kitap  :D yazar deli yaaa :D
ama çok beğendim onu da bitirince anlatırım  ;)