EN SON OKUDUĞUM KİTAP

• Konbuyu başlatan kelebekcocuk
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde En Son Okuduğum Kitap kategorisinde kelebekcocuk tarafından oluşturulan EN SON OKUDUĞUM KİTAP başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 265,054 kez görüntülenmiş, 686 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı En Son Okuduğum Kitap
Konu Başlığı EN SON OKUDUĞUM KİTAP
Konbuyu başlatan kelebekcocuk
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
en son Dan Brown'un Dijital Kale adlı romanını okudum muhteşem nefes kesici bir romandı kriptolojiyi bu romanında ele alan Dan Brown yine bir sürü bilgi ile çıkyor karşımıza kesinlikle tavsiye ediyorum :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Şu Çılgın Türkler

"Kurtuluş" filminin romanlaştırılmış senaryosu.Turgut ÖZAKMAN'ın  1948 yılında TRT için "Kurtuluş" adında senaryosunu 50 yıl içinde biriktirdigi bilgileri kalema aldıgı dizi filmin romanı diyebilirim..

Türkiyede önce roman yazılıp,sonra filme çevrilsede :) Bu romanla degerler yer değiştirmiş...Filme sığmaz 688 sayfalık eser ama dizi film olarak çevrilmesini isterdim..Okumayı sevmeyenlre için okulda gördüğümüz tarih derslerinden  daha etkili şekilde kaleme alınışı Türk tarihine ve gençliğine ışık tutacagından eminim...

Kısa bir not geçmek istiyorum:Bir ayşe KULİN'in "Köprü" adlı eserini okurken bu kadar etkilenmiş yemekden içmekden kesilmiştim..Bir de "Şu çılgın Türkler"i okurkende aynı şeyleri ve daha fazlasını fazlasıyle hissettim...Sofrada yemek yerken o askerlerin kuru etimek ve su ile karınlarını doyurdugu gözmün önüne geldikçe yemegi yiyemedim :-[

Milli mücadeleyi,gurur ve ibret veren ve daha bilmediğimiz,duymadığımız,yaşamak desem asla yaşayamayacağımız yakın tarihimize ışık tutarken,gerçek belgelere dayalı olgu ve olayların, insanı içine çeken, şaşırtan, heyecanlandıran, ağlatan, emparyelizme karşı verilen milli mücadele ile birlikde hem içden ,hem dışdan yaşanılan sıkıntılar gönendiren anlatısını okurken etkisinden uzun bir süre çıkamayacaksınız  :-[

Bu kitabı çıktıgı ilk gün alıp bu güne kadar beklettigim için kendime kızıyorum.. :-X
Gençlere mutlaka okutulmalı,oda yetmez "yüz temel eser"in içine alınmalı...

Okurken nasıl bir surat ifadem oldu ise kızım yanıma yaklaşıp"ne oldu anne" diye soruşu benim yanıtım ise" Yunanlılar Ankaraya doğru yürüyüşe geçtiler..Askerler geri çekiliyor,malzeme yok,yiyecek yok,kılık kıyafet desen hiç yok,ayakları kan beran içinde,kocaman yürekleri ile dünyayı yenebilecekken,silah ve mühimmat eksikligi yüzünden yeniliyoruz...Düşman dört bir tarafdan taarruza geçti" yanıtımdan sonra kızımn yanıtına güleyim mi aglayayım mı bilemedim :) "Anne merak etme,kaybettiğimiz yerleri geri alacağız"  ;D İyi ki söyledi,yoksa kendimi kaptırmış topraklarımız elden gidiyor diye kahredecekdim kendimi  :p

Sözün özü,olagan üstü akıcı dili ile herkesin sıkılmadan okuyacagını garanti ederim... :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Diriliş / Turgut ÖZAKMAN / Çanakkale destanı...

Üstün körü savaş tarihlerini,anlaşma şartlarını ezberletmektense bu gibi eserleri okutarak gençleri yetiştirmeli ve 100 temel eserede alınmalı.."Geçmişini bilmeyen bir nesil geleceğini çizemez"... söz ile  geçmişimiz gelecegimizin ışığı olacak kadar unutulmayacak anılar,olaylar,Starejik oyunlarla birlikle Bir önceki kitabındaki gibi (Şu çılgın Türkler / Kurtuluş savaşı) tarihe ışık tutan Turgut ÖZAKMAN'a teşekkür ediyorum...

Diriliş,Belgeler,bilgiler,rapaorlar,anılarla birlikde kronolojik bir sıra içinde belgesel içerikli resimli sayfaları ilede olayları gözümüzün önünde bire bir yaşatan,öyküleştirilmiş bir roman...

Romanda ayrıca tarih kitaplarından ayrı olarak,irade,akıl,sebat,yurtseverlik,inaçt,benlik,gerçek kahramanlık ile karaktere yönelik bir sergi ile milletimizin üstün milletler önünde degişmeyen dimdik duruşu ve kadının toplumsal hayatta adım adım yer alışını,bagnaz ziyniyetten uyanışını göreceksiniz...  

C

cemiLe-akeL

Kullanıcı
14 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
Manisa
the secret

Çağlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona göz dikti, onu gizledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı satın alanlar oldu. Tarihteki en önemli insanların bazıları yüzyıllar kadar eski olan 'Sır'ra vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ve diğer mucitler, bilim adamları ile büyük düşünürler 'Sır'rı biliyorlardı; ve şimdi 'Sır' dünyaya açıklanıyor.

'Sır'rı öğrendiğinizde, istediğiniz her şeyi elde etmeyi, yapmayı, ya da istediğiniz her şey olmayı da öğrenmiş olacak; asıl kimliğinizi bulacak ve hayatta sizi bekleyen gerçek ihtişamın ne olduğunu göreceksiniz.

Sizce dünya nüfusunun sadece %1'lik bir kısmını oluşturan bir kesimin tüm maddi gelirin %96'sına sahip olması bir tesadüf mü?

Olağanüstü bir servete sahip olmak ister misiniz?

Muhteşem bir malikanede yaşamak ister misiniz

Ömrünüz boyunca hiç sıkıntıya düşmeden bolluk, bereket içinde yaşamak ister misiniz?

Ruh eşinizi bulmak ya da huzurlu, mutlu bir evlilik yaşamak ister misiniz?

Peki kendinize sorun. Gerçekten ne, ama ne istersiniz?

Amaçlarınıza ulaşmak için bu kitabı kullanmaya başlayabilirsiniz. Yaşamınızdaki herhangi bir şey için bir cevap, bir rehber arıyorsanız, sorunuzu sorun, cevap alacağınıza inanın ve bu kitabı rastgele açın. Açılan sayfada aradığınız cevabı ve tavsiyeyi bulacaksınız.

'Sır tüm olmuşların, olanların ve olacakların cevabıdır.'

(Ralph Waldo Emerson-Filozof)

kitap kimilerine göre çok saçma kimilerine göreyse tam bir hazine.. eğer içindeki kuantum bilgisini kullanmayı başarırsanız harika bir kitap.. ama unutmayın ki bu kitapta çok kısıtlı bir bilgi verilmiştir..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul'da Bir Zürafa /Sunay AKIN

Tatilde okumak için şeçtigim kitap büyüleyici ve öyküsel anlatımıyla birlikde en son sayfasındaki şeçmiş oldugu konuların resimleriylede bütünleşmiş tarihe ışık tutan bir kitap..
Okudugum yazılarda resimli anlatımları çok sevsem de,eğer yazarın kalemi saglam ise satırların içindeki resmi rahatlıkla görebiliyorsunuz,yinede öyküsünün gerçek resmini görerek okumak bilgi ve keyfi vericiydi...
Kısaca konusuna gelirsek;Bilindik Sunay AKIN uslubu,tarih kokan sayfalardaki öykülerle birlikde yaşanmışlıklar geçmişden günümüze kadar gelen ve merkezi İstanbul olan,geçmişden gelen tarihi eserlerin bilinmeyen hikayeleri( gerçek resimleri ile birlikde aktarılmış) ve kitabın başlıgındana konu olan istanbuldaki zürafanın Mısır valisi Mehmet Ali Paşa'nın zürafayı karviziti olarak kullanıp şirin görünmek isteği üzerine armagan olarak gönderilişi ve İstanbuluların ilk defa görmedikleri bir hayvanla karşılaşma anı ve yaşadıkları ve etkisinde kalmış olacaklar ki,sokaklarına ad olarakda vermeleri ve bu tarihe tanıklık eden isimlerin,hayvanların,olayların kaybolup gidene,gitmeye yüz tutan eserlerin  gerçek hikayelerini aktarıyor Öyküsel bir dille Sunay AKIN...

İstanbul da istikamet edipde etrafda gördügü bir heykelin,yada hayvan isimi verilmiş bir sokagın,orjinal kapısı çalınmış kız kulesinin  yada Zeynel Kamil hastanesinin tarihini Sunay AKIN'ın kaleminden okumak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir eser....

Bu kitabı yazarın kendi elinden vede imzalatarak bana hediye eden arkadaşıma teşekkür ederim.... :) İyiki varsın  :)

S

seyahatname

Kullanıcı
24 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
ist
RİSALE-İ KUDSİYYE
ŞEYH MUSTAFA İSMET GARİBULLAH

Sağlığımızda bir memleketten çıkıp bir başka memlekete yerleşmeyi düşündüğümüzde ne yaparız?
O yere gitmek için önce orada bir ev ayarlarız,lüzumlu eşyamızı hazırlarız,bizi götürecek
bir araba temin ederiz,öyle göç ederiz.
Fani olan dünyada bize lazım olan eşyayı temin ettik. Peki,ahirette bize lazım olacak eşyayı
temin ettik mi?
Ahiretin eşyası dünya eşyasından farklıdır. Ve hiç şüphesiz de ahirete gideceğiz.
Biz bu dünyaya,ahirette lazım olan şeyleri temin etmek için geldik.
Fakat bunları temin etmek,kalplerin köşesinden geçmiyor.
Allah bizleri uyandırsın,kendi başımıza bırakmasın.

G

gökteki yıldız

Kullanıcı
13 May 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
Az önce bitirdim kitabın adı simyacı başta biraz sıkıldım ama gerçekten güzeldi...
Yazarı paulo coelcho..
Endülüslü çoban santiagonun masalsı yaşamının felsefi öyküsü...
Kitapta evrenin dilinden bahsediyor...

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
gökteki yıldız' Alıntı:
Az önce bitirdim kitabın adı simyacı başta biraz sıkıldım ama gerçekten güzeldi...
Yazarı paulo coelcho..
Endülüslü çoban santiagonun masalsı yaşamının felsefi öyküsü...
Kitapta evrenin dilinden bahsediyor...
Portobello Cadısı adlı kitabını okudum ve çok beğendim,bi arkadaşımda senin okuduğun kitabını (Simyacı)önerdi .En kısa zamanda alıp okumayı düşünüyorum.Teşekkürler yorumun için...

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Alacakaranlık.
Stephenie Meyer'in kaleme almış olduğu bu 407 sayfalı kitaptan, her ne kadar konusu bir vampirle bir kızın aşkını anlatsa da, kendimden bir şeyler buldum.
Ve gerçekten harika bir senaryosu var.

Kitabı dün almış olmama rağmen elimden bırakmadım ve bugün bitirdim.
Kesinlikle çok sürükleyiciydi
Ve de çok etkileyici...
Serinin diğer kitaplarını da 2 haftaya kadar bitireceğim, kesin.
Böyle güzel kitapları bulmak kolay olmuyor...

G

gökteki yıldız

Kullanıcı
13 May 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
Bugün bitirdiğim bi kitap...
Alexander Puşkin yazrı kitabın adı yüzbaşının kızı...
Kitapta güçlü duygular v, ölümsüz ve sağlam temeller üstüne oturtulmuş karakterler,tertemiz heyecanlar ve gerçek aşk anlatılmıştır...
Dünya klasikleri arasında önemli bir yeri olan bu kitabı okumanızı tavsiye ederim...

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gökteki yıldız' Alıntı:
Kitapta güçlü duygular v, ölümsüz ve sağlam temeller üstüne oturtulmuş karakterler,tertemiz heyecanlar ve gerçek aşk anlatılmıştır...
Dünya klasikleri arasında önemli bir yeri olan bu kitabı okumanızı tavsiye ederim...

Evett biliyorum o kitabi :) İlkokulda okumuştum ama sıkıcı geldi  onu da yarım bıraktımm.. Tüm yarım bıraktıgım kıtaplarda güzelmiş yaa :mad:

G

gökteki yıldız

Kullanıcı
13 May 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
M' Alıntı:
gökteki yıldız' Alıntı:

Evett biliyorum o kitabi :) İlkokulda okumuştum ama sıkıcı geldi  onu da yarım bıraktımm.. Tüm yarım bıraktıgım kıtaplarda güzelmiş yaa :mad:
Belki ilkokulda tadını varamamışındır ;)

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Belkii..O kitaptan tek hatırladığım  Reçeldi  annesi reçel yapıyodu  ;D

G

gökteki yıldız

Kullanıcı
13 May 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
M' Alıntı:
Belkii..O kitaptan tek hatırladığım  Reçeldi  annesi reçel yapıyodu  ;D
İlk sayfalarda vardı ;D
İnce bi kitaptı yarım bırakmasaydın :)

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
:)
İlk sayfalarına çok dikkat ediyorum eğer sarmazsa hoşuma gitmezse yarım bırakıyorum zaten şuan o kitabı arasamda bulamam daha kim bilir nerelerdedir :) :) ..Önerin için teşekkrler

G

gökteki yıldız

Kullanıcı
13 May 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
M' Alıntı:
:)
İlk sayfalarına çok dikkat ediyorum eğer sarmazsa hoşuma gitmezse yarım bırakıyorum zaten şuan o kitabı arasamda bulamam daha kim bilir nerelerdedir :) :) ..Önerin için teşekkrler
Hımm...ne demek ;)

F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Yeniay.
Bu kitap da, Alacakaranlık serisinin 2. kitapı olup, ilkinden çok daha heyecanlıydı -ki bitirmem 3 gün sürdü-  Konu zaten aynı ama yeni gelişmeler oluyor.

Şimdi serinin üçüncü kitabına geçeceğim... :)

Bu arada Alacakaranlık filmini de izledim ve kitapla karşılaştırdığımda, arada uçurumlar var resmen.
Konunun büyüsü, kitap filme uyarlanınca tamamen bozulmuş.
Eğer filmi izlemişseniz kitabı da okumanızı tavsiye ederim..

Özete dahil olmasa da buraya not düşmek istedim.. :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Avucunuzdaki kelebek /Ahmet şerif İZGÖREN / Kişisel gelişim serisi/

kısaca tanımlamak gerekirse,Kisisel gelişim kitaplarının içinden en zevkle okunanı diyebilirim...
Kitap genel olarak 3 bölümden oluşuyor...
Kendinizi nasıl keşfedersiniz?
Kendinizi nasıl keşfedersiniz?
Hedeflerinizi nasıl belirlersiniz? ve
Hedeflerinize giden yolda nasıl ilerlersiniz? Sorularının cevapları üzerinde durulmakta ve bir her konuya göre  ya bir hikaye, ya bir söz ya da bir anı ve fıkra ile bütünleşmekde okurken daha zevkli hale gelmesini sağlamaktadır..
Kesinlikle tavsiye ederim....Bir gecede okuyup bitirdiğim kitaplar içindedir.. :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Ölü ozonlar derneği.../N.H. KLEINBAUM

Başşrolde en sevdiğim oyuncu olan Robın WILLIAMS'ın oynadığı filmi izlemişdim yıllar önce..Kitabı oldugunu bilmediğim dönemde...
Geçenlerde bir tanıtımında denk geldim ve hemen aldım kitabıda büyük keyifle izlediğim filmin romanını okumaya...
Romanda arkadaşlık,özgür düşünce, Carpe diem( anı yaşa) ve egitim sistemindeki çarpıklıgın ve ailelerin çoçuklarının üzerindeki baskılarından dolayı  ve hayatlarında yapamadıklarını çoçuklarına yaptırarak onlarında hayallerini yok etmeye dayalı bir şahaşer......

Carpe diem..John Keating ve Todd Anderson'un okuduğu, kitabın ve filmin özü olacak şiir..

'Yarını düşlüyoruz ve yarın gelmiyor;
Gerçekten istemediğimiz zaferler düşlüyoruz.
Yeni gün çoktan geldiği halde,
Yeni bir gün düşlüyoruz.
Yapılması gereken savaşlardan kaçıyoruz.

Çağrıyı duyuyoruz; ama hiç önemsemiyoruz;
Gelecek henüz bir planken,o gelecek için ümitleniyoruz.
Her gün kaçtığımız bilgeliği düşlüyoruz,
Kurtuluş elimizdeyken,kurtarıcı için dua ediyoruz.

Ve hala uyuyoruz.
Ve hala uyuyoruz.
Ve hala dua ediyoruz.
Ve hala KORKUYORUZ...