EN SON OKUDUĞUM KİTAP

• Konbuyu başlatan kelebekcocuk
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde En Son Okuduğum Kitap kategorisinde kelebekcocuk tarafından oluşturulan EN SON OKUDUĞUM KİTAP başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 265,054 kez görüntülenmiş, 686 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı En Son Okuduğum Kitap
Konu Başlığı EN SON OKUDUĞUM KİTAP
Konbuyu başlatan kelebekcocuk
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Elif ŞAFAK / ...Aşk...

Elif Şafak’ın, "Bu kitabı aşkla konuşan, sabırla pişiren dost meclisine…" diye ithaf ederek kaleme aldığı, 1200’lü yılların Şems-Mevlâna ilâhi aşkını,2000’li yılların Ella-A.Z.Zahara’nın mecazi aşkın yansımalarını anlatırken hikaye zamandan,mekandan ve kültür farklılıklarınıdan münezzih ve evrensel bir dil oluşturmakdatır..

Kitabı okurken Tasavvuf tarzı Aşk ve tasavvufu ummanında kendini adamak, ilâhi aşka ulaşmak,nefs, derviş, sûfîzm, hoşgörü gibi terimlerini baştan sona derinliklerinde gezinirken kendi içinizde sorgulayacagımız o kadar çok şey oldugunu gözlemleyeceksiniz...Bu benim kişisel görüşüm olmakla birlikde okuyan kişilerle hem fikir olacagımız kesin diye düşünüyorum..Kitap hakkında çok şey yazmak istiyorum ama kelimelerim kıfayetsiz kalıyor,İçinde Mevlananın aşkı tarifi olunca..
Kısaca özetlersem;

Kitap beş bölümden oluşuyor...Her bölümde içine aldıgı kişiler,davranışlar ve sonuçları üzerine döngülerini ele alıryor.

1:Toprak ( Hayattaki derin,sakin,katı şeyler üzerine)
2:Su (Hayattaki akışkan,kaygan, ve değişken şeyler)
3:Rüzgar (Hayattaki terk,göç ve devr eden şeyler)
4:Ateş ( Hayattaki yakan,yıkan,yok eden  şeyler )
5:Boşluk:( Hayattavarlıkları ile degil,yoklukları ile bizi etkileyen şeyler)

Ve içeriginde Şemsin "40 altın kuralını" bize tek tek yaşatarak aktarıyor...40 altın kuralı burda aktaramam ama son altın kuralını yazarak yorumuma son noktayı koyayım :)

Aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır.Acaba ilahi aşk peşinde mi koşmayalım mecazi mi,yoksa dünyevi,semavi ya da cismani mi diye sorma!Ayrımlar ayrımları doğurur.Aşk’ın ise hiçbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur.
Başlı başına bir dünyadır aşk.Ya tam ortasındasındır,merkezinde,ya da dışındasındır,hasretinde.

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bu kitabdı olayları sevdin ise,sana daha ayrıntılı ve uslubu aykırı yazarımız Elif ŞAFAK'ın "Aşk" adlı eserinide okumanı tavsiye ederim.."Aşk" adlı romanda tam bir karışımın nasıl bir noktada birleştigini ve Tebrizinin mevlanaya nasıl ışık tuttuğunu başı uğruna okuyacak etkisinden kolay kolay kurtulamayıp,bir kez daha Konyaya gittiginde mezarını ziyaret etmedigine yanacaksın..
Bak benimde içim yandı şimdi,bende Konya ya bu sene ziyaret ettim ama tam bir bilgim olmadıgı için Şemsin mezarını ziyaret edip etmedigimizi hatırlamıyorum :([/i]

Tavsiyen için teşekkür ederim Superisi,en kısa zamanda alıp okumak isterim

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ebru' Alıntı:
Bu kitabdı olayları sevdin ise,sana daha ayrıntılı ve uslubu aykırı yazarımız Elif ŞAFAK'ın "Aşk" adlı eserinide okumanı tavsiye ederim.."Aşk" adlı romanda tam bir karışımın nasıl bir noktada birleştigini ve Tebrizinin mevlanaya nasıl ışık tuttuğunu başı uğruna okuyacak etkisinden kolay kolay kurtulamayıp,bir kez daha Konyaya gittiginde mezarını ziyaret etmedigine yanacaksın..
Bak benimde içim yandı şimdi,bende Konya ya bu sene ziyaret ettim ama tam bir bilgim olmadıgı için Şemsin mezarını ziyaret edip etmedigimizi hatırlamıyorum :([/i]

Tavsiyen için teşekkür ederim Superisi,en kısa zamanda alıp okumak isterim
Okuyup yorumladıgın günü iple çekecegim :)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Biraz geç okuyabilirim şimdiden söyleyeyim  :)şuanda okumam gereken abartısız üç kitap var,kitapçıya girince kendimi kaybediyorum biraz açgözlüyüm galiba :-[

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ebru' Alıntı:
Biraz geç okuyabilirim şimdiden söyleyeyim  :)şuanda okumam gereken abartısız üç kitap var,kitapçıya girince kendimi kaybediyorum biraz açgözlüyüm galiba :-[
Sen kendini aç gözlü diyorsan,önünde okuman gereken üç kitapla,bana ne demeli,"gözü doymaz mı"  ;D

Öne alamaz mısın desem ne dersin? Benim de aldıgım ama bana a an elektirik veren kitabı başladıgım için,sıra sürekli bozuluyor ve her kitapçıya kitap almak için olmasada havasını solumak için girip,an az 3 kitapla dönüyorum desem :) Senin bu hareketin normal desem ne dersin  ::)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Su Perisi' Alıntı:
Ebru' Alıntı:
Sen kendini aç gözlü diyorsan,önünde okuman gereken üç kitapla,bana ne demeli,"gözü doymaz mı"  ;D

Öne alamaz mısın desem ne dersin? Benim de aldıgım ama bana a an elektirik veren kitabı başladıgım için,sıra sürekli bozuluyor ve her kitapçıya kitap almak için olmasada havasını solumak için girip,an az 3 kitapla dönüyorum desem :) Senin bu hareketin normal desem ne dersin  ::)
hhehehehee canım ya senin durumun bendende kötüymüş :-X

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ben halimden memnunum,hep öyle üç-beş kitap degil benim sırada bekleyenler,100 den aşagı düşdü şükür ama şu kitapçıya çarsıya her indigimde ugramasam  :-X

K

karagozzzzzz

Kullanıcı
19 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
balıkesir
Düzenli olarak kitap okumaya işsiz kaldığımda başladım artan bi tempoyla devam edip krizi fırsata çevirmeyi düşünüyorum. :)

mabed528

mabed528

Kullanıcı
3 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
16
Ankara
Ferdi Tayfur/Şekerci Çırağı
350 sayfalık kitabın 100 sayfasında Tayfur'u diğer 250 sayfasında Tayfur'a okuma öğreten hamal adamın torununun hayatının anlatıyor.

O

onder_kss

Kullanıcı
17 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
hatay/ANTAKYA
merhaba arkadaslar..ben bu hafta iki kitap  okudum..

1. KARINCALARIN DEVRİMİ... BERNARD WERBER... kitap cok fena..konusu isminden anlasılacagı gibi mokrozmosun ve ilk canlıların yakın akrabası olan karıncalar  hakkında ayrıca bılgılendırıcı güncel gerekli gereksiz ansiklopedik bilgiler(( yanı ahmet ümitin patasana kitabına benzetebiliriz hanı roman surerken içerisinde başka bir olayın döngsü vs..))  kitapta 3 farklı devinim söz konusu...kesinlikle herkesin okuması gerekli bir kitap özellikle biz genc kesimin..pişman olmayacaksınız... hanı nasıl tanıtacagımı bılmıyorum kıtabı ama olurda soru sorarsanız yada tam bir acıklama ıstersenız soyleyın ghemen yazırım ... yazı yazmak güç iş ya:(()))

2. İSMET YAZICI EMİR in KİTLESEL İLETİŞİMDE İMAJ adlı kitap ...daha bir ilgi cekici..okurken kendimden geçtim ve sorgusuz sualsiz herşeyi olduğu gibi kabullenen ben( ben olmayan sadece toplumun meydana getirip sürüye dahil ettiği 2. ben ... öyle bi kitap okuyun işte:))

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
onder_kss' Alıntı:
merhaba arkadaslar..ben bu hafta iki kitap  okudum..

1. KARINCALARIN DEVRİMİ... BERNARD WERBER... kitap cok fena..konusu isminden anlasılacagı gibi mokrozmosun ve ilk canlıların yakın akrabası olan karıncalar  hakkında ayrıca bılgılendırıcı güncel gerekli gereksiz ansiklopedik bilgiler(( yanı ahmet ümitin patasana kitabına benzetebiliriz hanı roman surerken içerisinde başka bir olayın döngsü vs..))  kitapta 3 farklı devinim söz konusu...kesinlikle herkesin okuması gerekli bir kitap özellikle biz genc kesimin..pişman olmayacaksınız... hanı nasıl tanıtacagımı bılmıyorum kıtabı ama olurda soru sorarsanız yada tam bir acıklama ıstersenız soyleyın ghemen yazırım ... yazı yazmak güç iş ya:(()))

2. İSMET YAZICI EMİR in KİTLESEL İLETİŞİMDE İMAJ adlı kitap ...daha bir ilgi cekici..okurken kendimden geçtim ve sorgusuz sualsiz herşeyi olduğu gibi kabullenen ben( ben olmayan sadece toplumun meydana getirip sürüye dahil ettiği 2. ben ... öyle bi kitap okuyun işte:))
İlk kitap için "çok fena" demişin,okumakda kararsız kaldım ::)ayrıca yazmanın,yanıtlamanın güç oldugunuda sonuna eklemişsin,soru sorun ama sormasanız daha iyi diye sanki:)

İkinci kitap Doğan CÜCELOĞLU'nun kitaplarına benziyor..."Kitlesel iletişimde takılan maskelerin degişimi" dense daha iyi olurdu :)
Teşekkürler,güzel bir tanıtım ve yorumdu..

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bab-ı Esrar....(Sır kapısı)

Mistisizmi içine almış bir döngü ile birlikde,öz'ü arayış içinde kıvranış,Şemsi tebrizi ve Mevlananın Aşkı arayışı ile gelişen ve okuyucuya kendi içinde sorgularken, cümlenin sonunda rediflerden oluşan şiir tadını zengin bir uslupla hem ruha hem bedene hitap ederek okuyucuyu  çekim alanını içinde sürekli tutarak ne zaman ve neden bittiğini anlayamadan sonuna getiren  ve yazarın Yedi yüz yıldır çözülemeyen sır; Şems-i Tebrizi cinayetine kurgusal  bir yaklaşımla ışık tutan bir romandı..

Elif ŞAFAK'ın "Aşk" adlı romanıyla bir bütün diyebilirim..Mutlaka ikisi ard arda okunmalı..."Aşk" adlı romanda Mevlananın Şemsle tanışması ve geçen olayları anlatırken,"Bab-ı esrar" da ise,tanışma evresinden kapalı kapılar ardında neler yaşandığı,madde ve mana alemine yapılan yolculuk,öz'e bakış-arayış-buluş,ve sırra erişemeyen kalk gözü kapalı olan insanların kıskançlıkları ile gelişen olayların kaçınılmaz akışını anlatıyor...

İki kitabıda ard arda okudugum ve bir çok soruya birbiriyle yanıt buldugum ve bu bir tarih romanı olmadıgını ve konunun içerigine uygun kaynaklardan yararlandıgını bildigim halde,roman içerigi oldugundan yazarın kendi kurgusu ve ufak fırça darbeleri ile de,kafamda soru işareti bırakan,here iki kitabın birbiriyle çelişmesi canımı sıkmadı degil..Bu konu ile ilgili gerçek bilgiyi edinmeliyim,şemsi tebrizi cinayetinin ardında yatan sır ve bu sırrın çözülüşünü mutlaka bulmalı ve kafamdaki soru işaretlerini kaldırmalıyım... :-\

mabed528

mabed528

Kullanıcı
3 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
16
Ankara
Beyaz Diş. Belki yaşıma göre küçük bir kitaptı ama kitap okuma alışkanlığı olmayan biri için normal sayılır  ;D
Bir kurdun gözünden hayatını anlatıyordu.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
mabed528' Alıntı:
Beyaz Diş. Belki yaşıma göre küçük bir kitaptı ama kitap okuma alışkanlığı olmayan biri için normal sayılır  ;D
Filmini buldum geçen gün gezinirken internetten,ama önce kitabını okumayı düşünüyorum...

mabed528

mabed528

Kullanıcı
3 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
16
Ankara
Su Perisi' Alıntı:
mabed528' Alıntı:
Filmini buldum geçen gün gezinirken internetten,ama önce kitabını okumayı düşünüyorum...
Okumaya değer tavsiye ederim güzel ve akıcıydı.

M

mat_61

Kullanıcı
7 May 2009
En iyi cevaplar
0
0
konya
papağan teoremi
denis guedj
matematiğe ilgisi olanlar için önerebileceğim güzel bir kitap
neredeyse bütün ünlü matematikçilerden ve teoremlerinde bahsetmekte bunun yanısıra poliseye bi roman içeriği de taşımaktadır.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
İclal AYDIN /Evlerin ışıkları bir bir yanarken

İclal AYDIN'ın okuduğum ilk kitabı aslında..Bir hayranına doğum günü hediyesi olarak almış ve ilk sayfasına doğum günü dileklerimi yazarken kendimi bir solukda,bir gecede bitirmiş olarak buldum..
Sade,içden,açık bir dille yazmış üç dört yıllık değişim,gelişim,ve hayat dönğüsüne doğru bir göz atış,bir anlatış,ve itiraflarla dolu sayfalar....İnsana"kitap yazmak o kadar da zor değilmiş" dedirtiyor,içeriğe bakınca..."Hayatımı yazsam roman olur" diye klasik bir vardır ya,bende hayatımı dair bir yolculukmu yapsam nedir  ::)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Okuduğum 2 kitaptan biri;

MASUMİYET MÜZESİ/ ORHAN PAMUK

Okuduğum en sıkıcı kitaplardan biriydi. Bir konu bu kadar mı uzatılarak anlatılır. Ayrıca, biz okuyucuya hiç hayal edebileceği bir şey bırakmamış....Türk filmi klasiği tadında bir kitaptı, tavsiye eder miyim? hayır :(

diğeri;

HER ŞEYİN BİR ANLAMI VAR /  KEMAL SAYAR

Yazarı televizyon programlarından ve kendi sitesinden de severek takip etmekteyim.

Kitabında yaşadığımız anın güzellilerinden, iç sesimizden, maneviyattan, ahlak-erdem gibi kavramların ne kadar önemli olduğunu kısa, kendine özgün hikayelerle ve yorumlarla anlatmış. Ayırca danışanları ile yapmış olduğu göürşmelerden esinlenerek, günümüz sorunlarına açıklık getirmiş, kendi yormları ile.
Bir solukta okuanan bir kitaptı. :)

T

tatlimelk

Kullanıcı
28 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kocaeli
son okuduum kitap(lar)
*alacakaranlık(twilight)
*yeni ay(new moon)
*tutulma(eclipse)
*safak vakti(brakingdown)
-süperr kitaplardıı bir vampirle bir insanın aşkını anlatan birr serii...aslında 5 kitapp..daha son kitap "gece yarısı güneşi (the midnight sun)" çıkmadıı..:(..maleseff...
şiddetle tavsiye ediyorumm süpeerlerdiiiben şimdi ikinciye okumaya başladımmm o derce yanee...;)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
tatlimelk' Alıntı:
son okuduum kitap(lar)
*alacakaranlık(twilight)
*yeni ay(new moon)
*tutulma(eclipse)
*safak vakti(brakingdown)
-süperr kitaplardıı bir vampirle bir insanın aşkını anlatan birr serii...aslında 5 kitapp..daha son kitap "gece yarısı güneşi (the midnight sun)" çıkmadıı..:(..maleseff...
şiddetle tavsiye ediyorumm süpeerlerdiiiben şimdi ikinciye okumaya başladımmm o derce yanee...;)
Biraz zor okudum okuduklarınızı ama  :)