EN SON OKUDUĞUM KİTAP

• Konbuyu başlatan kelebekcocuk
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde En Son Okuduğum Kitap kategorisinde kelebekcocuk tarafından oluşturulan EN SON OKUDUĞUM KİTAP başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 265,029 kez görüntülenmiş, 686 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı En Son Okuduğum Kitap
Konu Başlığı EN SON OKUDUĞUM KİTAP
Konbuyu başlatan kelebekcocuk
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
H

hayat cezvesi

Kullanıcı
13 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
kırklareli
'Ahmet Ümit'ın son romanı, Bab-ı Esrar...
konusuna gelince;

Yaşamı, aşkı ve inancı yeniden düşünmek için... Yedi yüz yıldır çözülemeyen sır; Şems-i Tebrizi cinayeti...

Yedi yüz yıldır süren bir sevda; Şems-i Tebrizi ile Mevlânâ

Bab-ı Esrar sadece bir gerilim romanı değil, aynı zamanda bir sırlar kitabı.

Fantastik öğeleri kullanarak çok katmanlı bir dil yaratan Ahmet Ümit bu yapıtında Mevlevilik temelinde din ve inanç üzerine ilginç sorular soruyor. Din ile aşk arasında, inanç ile sevda arasındaki ilişkiyi bambaşka bir açıdan gözlerimizin önüne seriyor. Dünyayı, yaşamı, inancı ve aşkı, yeniden düşünmemiz, yeniden araştırmamız, yeniden okumamız için...

bugün bitirdim kitabı..inanın çok etkilendim..bir çok konuda özellikle mevlana ve mesnevilik hakkında bilgide edindim..mutlaka okuyun hiç pişman olmayacaksınız..

MEHMET57

MEHMET57

Kullanıcı
31 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
En son okuduklarım...

Limitsizsiniz / Mümin Sekman
Anna Karenina / Lev Tolstoy

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
hayat cezvesi' Alıntı:
konusuna gelince;

Yaşamı, aşkı ve inancı yeniden düşünmek için... Yedi yüz yıldır çözülemeyen sır; Şems-i Tebrizi cinayeti...

bugün bitirdim kitabı..inanın çok etkilendim..bir çok konuda özellikle mevlana ve mesnevilik hakkında bilgide edindim..mutlaka okuyun hiç pişman olmayacaksınız..
Arkadaşım uzun zamandır merak ettiğim bi kitaptı ve dün başladım,genelde arkadaşlar 70.syfadan sonra sıkılıp bırakabilirsin diyor ,bilmiyorum umarım ilgi ve beğeniyle okuyabilirim,teşekkürler yorumun için

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
En son okudugum kitaplar, yazarlarımızın hayatlarını anlattığı bir nevi biyoğrafi niteliginde kitaplardı...

Zülfü LİVANELİ /Sevdalım hayat: Sanat üzerine düşünürken antidemoktarik rejimlerin bir sinek gibi ezmeye çalışırken yaşadığı izdüşümle birlikde iç çekişmeler,umutsuzluklar içinde umudunu kaybetmeyen bir adam ve hayat görüşü ile yaşadığı olayları bir anı defteri bir biyoğrafi gibi anlattıgı hücrelerde,dağlarda ve ıssız Avrupa başkentlerine kadar uzanan gerilim dolu bir macare kitabı diyebilirim
Zülfü LİVANELİ yi sevenlerin mutlaka okumasını tavsiye ettigim,bildik ve bilinmedik yönleriyle hayatın her alanında sanat penceresinden bakarken siyasi ve kişisel hesap arayanların yaşatmış oldugu işkenceleri görmeye yarayacak bilgi be belgelerle dolu bir kitap....

Diğer okuduğum kitap ise; Nazım HİKMET ile serteller /Yıldız SERTEL adlı kitabı....Nazım HİKMET hakkında çok kitap yazıldı...Daha çok şair,Edebiyata katkısı,Türkçeye getirdiği yenilikler,yurtseverliği,yaratıcılığı,insan sevgisi,Barış ve hasret şiirleri ve aşkları anlatıldı  ::)
Yıldız SERTEL'in bu bir nevi kendisininde başrolde beraber verdiği mücadeleri anlatan bir anı kitabı,yaşamıyla ilgili bilinmeyenlerle birlikde onun benliğinin çok önemli bir parçası olan ideolojisi,davası ve kavgası ile hayatındaki önemli seyir taşlarını göreceginiz bir kitap....

Yine söylüyorum,Nazım HİKMET severler için öncelikle okunması gereken bir kitap..

S

spiritualsigns

Ben bir yıldır aynı kitapları okumaya çabalıyorum... yeni bir kitaba ne zaman başlarım bilmiyorum... Aklımda bir sürü kitap ismi var ama malesef...

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Yav bu şekil kitap okunuyorsa, okur okuduğu kitabı yorumlayamıyorsa, anlatılmak isteneni yada anladığını ifade edemiyorsa, okuduklarından anladıklarını, yada bildiklerini hayatla yüzleştiremiyorsa, veya anlatılmak isteneni bir süzgeçten geçirip, ana fikri irdeleyemiyorsa.
Okumanın gerekliliğini ciddi ciddi tartışırım.

Ha okumuş olmak için okunuyorsa başka tabi.

Neyse..

H

hayat cezvesi

Kullanıcı
13 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
kırklareli
SADECE BAŞBAKAN OKUSUN...ERDAL DEMİRKIRAN
Yazarın ifadesine göre 2016 yılında yaşanmış gerçek bir hikâyeden esinlenerek vücuda getirilen kitap, roman tadında yazıldı.

Naravenya Cumhuriyeti’nin Başbakanı olan Kash Barkudza, bir gün üzerinde ‘Sadece Başbakan Okusun’ yazan bir mektup alır, mektupta yazılanlar başbakanı çok etkiler.

Bu yazışmalar esrarengiz bir şekilde tek taraflı olarak devam ederken, başbakan bambaşka bir insana dönüşür ve ülkesini dünyanın en muazzam gücü haline getirir.

Kitapta trafikten teröre, ekonomiden dış politikaya kadar yüzlerce soruna, akla biraz fazla uygun çözümler sunan yazara,
- Kitabınızı özetler misiniz?
diye sorduğumuzda,
- Bu kitap başbakana gelen o mektuptur!
diye cevap veriyor.

Hikâyesiyle büyüleyici bir etki bırakacağından hiç şüphe etmediğimiz bu kitap, içinde bulunan  akıl almaz 107 projeyle de okuyucusunu şaşkına çevirecek.

‘Sadece Başbakan Okusun’ mevcut başbakana ya da bilinen herhangi bir başkana yazılmamıştır. Devlet yönetenlere yüzlerce yıl esin kaynağı olacağını düşündüğümüz bu kitap tüm insanlığa hitap ediyor.

Şuan 98.sayfadayım.esrarengiz bir mektupla kitabın güzel başladığını söyleyebilirim..neler olacak bende merak ediyorum..

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
Boleyn Kızı - Phlippa Gregory

Yazarın oldukça akıcı ve insanı inanılmaz etkileyen dili ve bunun yanısıra oldukça sağlam bir kurguyla okuyucuyu inanılmaz cezbeden bir kitaptı. Kitabın kahramanlarıyla birlikte muhteşem bir dünyaya kendinizi atıveriyorsunuz ve etkileyici bir sonla şok oluyorsunuz...

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
vega' Alıntı:

Yazarın oldukça akıcı ve insanı inanılmaz etkileyen dili ve bunun yanısıra oldukça sağlam bir kurguyla okuyucuyu inanılmaz cezbeden bir kitaptı. Kitabın kahramanlarıyla birlikte muhteşem bir dünyaya kendinizi atıveriyorsunuz ve etkileyici bir sonla şok oluyorsunuz...
Kaçınılmaz son desek...Kuyusunu kazarsan sende o kuyuya düşersin...
Yüksek dağlar, derin uçurumlara bakarmış.
Kalın olmasına rağmen her sayfasında merak ve temponun dğşmedigi bir roman...
Diger 2 kitabınıda okudun mu Vega? .

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
Su Perisi' Alıntı:
vega' Alıntı:

bu salı ikisinide alacağım tarihi gerçekten çok güzel bir şekilde gözler önüne seriyor yazar :) siz diğerlerini okuduysanız yorumunuzu almak isterim

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
vega' Alıntı:
Su Perisi' Alıntı:
vega' Alıntı:

bu salı ikisinide alacağım tarihi gerçekten çok güzel bir şekilde gözler önüne seriyor yazar :) siz diğerlerini okuduysanız yorumunuzu almak isterim
Okumammı..önceki sayfaalrda görebilirsin..
Her ne kadar devam niteliginde romanların konusu aynı olsada,yazarın uslubundan ve yaşanan olayların akışından olsa gerek,hemen hemen her sayfasında bir merak uyundırarak sıkılmadan okumamızda... :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
En son okuduğum kitap Aziz NESİN' in Sizin memlekette eşek yok mu? adlı kitabı idi..

kısaca içeriğine geçeyim...
Milliyet yayınları için hazırlanmış 110 kitabı içinden şeçkileri diyebilirim..
"Aziz NESİN'in Aziz  NESİN den şeçtikleri.."Yükde ağır,pahada hafif "
Hikayelerinden, anılarından, taşlamalarından,şiirlerinden,tut en sevdikleri bu kitapda toplamış...
Okurken bazı bölümlerinde sesli gülmekden kendimi alamadım,okudugum yeri bir daha,bir daha okudum..İçindeki taşın gedigine nasıl otutturduğunu beynimde de bir kaç defa yaşadım-yaşattım... :)

C

cemiLe-akeL

Kullanıcı
14 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
Manisa
alacakaranlık-stephenie meyer

Üç şeyden emindim. Birincisi Edward bir vampirdi. İkincisi ne kadar baskın olduğunu bilemesem de onun bu vampir yanı kanıma susamıştı. Üçüncüsü ise koşulsuz ve geri dönülemez bir şekilde ona âşık olmuştum.
İsabella Swan Washington 'ın yağmurun hiç dinmediği küçük kasabası Forks 'a taşınır. Bu şimdiye kadar aldığı en sıkıcı karar gibi görünmektedir. Fakat gizemli ve çekici Edward 'la tanışması hayatını heyecanlı ve tüyler ürpertici bir hâle sokar. Edward şimdiye kadar içinde yaşadığı küçük toplulukta vampir kimliğini saklayabilmiştir. Ancak artık kimse güvende değildir özellikle Edward 'ın en çok değer verdiği insan olan Isabella.. İki sevgili kendilerini tutku ve tehlike arasında dengede duran bir bıçağın en keskin noktasında bulur.
Alacakaranlık içgüdülerimize meydan okumakla tutkularımızı tatmin etme boyun isteği arasındaki çatışmayı sorgulayan etkileyici bir kitap.
Stephenie Meyer 2005 yılının geleceği en parlak yeni yazarıdır.

blaze-stephen king

Blaze, Küçük Clayton Blaisdell’in öyküsüdür... Ona karşı işlenen ve onun işlediği suçların öyküsü… Blaze’in kafası, çocukluğunda babası tarafından merdivenden atıldığından ve sonra bir daha atıldığından beri yavaş işliyordu. Gençliğinde kötü muamele gördüğü ıslahevinden kaçtıktan sonra Blaze, her şeyi bildiğini düşünen George adlı tecrübeli bir suçluyla takılmaya başladı.
George onu yüzlerce numarayla ve büyük bir fikirle tanıştırdı: zengin bir ailenin çocuğunu kaçırma fikriyle. Ama sonra George öldürülünce Blaze, partnerinin hayaleti tarafından ziyaret edilse de artık tek başına kalmıştı.

Edebiyat tarihinin en sempatik suçlularından birine dönüşen Blaze’in öyküsü şaşılacak kadar güçlü ve hüzünlü. Stephen King’in Tom Gordon’a Aşık Olan Kız kitabı kadar gerilimli ve büyüleyici.

taş meclisi-jean grange

Jean Christophe Grange, "Kızıl Nehirler"in ardından "Taş Meclisi"yle yine sahnede. Gerçekten şaşırtıcı bir hayal gücü... Dayanılmaz bir gerilim... Fiziksel ve psikolojik şiddet... Parapsikoloji... Şamanizm... Telepatiyle gerçekleştirilen bir trafik kazası... Esrarengiz akupunkturcu... Türk ve Moğol şamanların mirasçıları arasındaki savaş... Mucizevi tedaviler, ani ölümler.. Bilimsel referanslar, polisiye vakaları ve parapsikolojik olguları etkileyici bir psikolojik atmosfer içinde birleştiren bir hikaye. Eski Sovyetler Birliği'nin gömülmüş sırları, nükleer füzyon, Mayıs 68'in hala varlığını sürderen derin izleri, peş peşe bulunan ipuçları. Kurbanların cellat, kahramanların hep kötü olduğu fantastik bir gerilim. "'Taş Meclisi', Grange'nin bugüne kadar yazdığı en karmaşık ve en sarsıcı roman." - Le Point- "Hem gerilim romanlarından hem de fantastik romanlardan izler taşıyan, gene çok satacak yeni bir Grange." - Le Soir- "Sonunda bir Fransız yazarın en iyi Anglosakson gerilim yazarlarıya boy ölçüşebildiğini görmek sevindirici." - L'Independant Dimanche- "Bir zamanların gezgini Grange sadece Avrupa'yı değil, tüm düyayı iyi tanıyor. 'Kızıl Nehirler'in yazarı aslında tam bir edebiyat keşişi. 'Taş Meclisi'de tıpkı ona benziyor. Şamanizm ile parapsikoloji arasında... Biraz büyücülük gibi..."

B

berfum

Kullanıcı
9 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Malatya
yaşlı adam ve denizz.. sınav için okuyup özet çıkarcakdık okudum özet çıkardım 80 aldım =(((

M

münzevi

Kullanıcı
24 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
ipek ongun _ arkadaşlar arasında (bir genç kızın gizli defteri-2)

şuan da kendi ayakları üstünde-İpek Ongun'u okuyorum (bir genç kızın gizli defteri-3)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Son okuduğum kitaplardan biri de;

Aurora'nın İncileri/ N.Bezmen

Bu nasıl bir hayat hikayesidir, hikaye içine daldıran, okudukça elinizden düşeremeyeceniz, bir solukta okunan bir kitap. :)

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
hayat cezvesi' Alıntı:
konusuna gelince;

Fantastik öğeleri kullanarak çok katmanlı bir dil yaratan Ahmet Ümit bu yapıtında Mevlevilik temelinde din ve inanç üzerine ilginç sorular soruyor. Din ile aşk arasında, inanç ile sevda arasındaki ilişkiyi bambaşka bir açıdan gözlerimizin önüne seriyor. Dünyayı, yaşamı, inancı ve aşkı, yeniden düşünmemiz, yeniden araştırmamız, yeniden okumamız için...

Geçen gün bitirdim ve Konyaya gittiğimde Mevlana'nın yaşadığı yeri gezipte Şems Tebrizi'nin türbesini ziyaret etmediğime hayıflandım,aynı şekilde mevlevilik hakkındada bikaçşey öğrendim
herkesin ilgisini çekebilecek türden bi kitap değil ,fantastik kitapları sevmem ama mistik yanı ilgimi çekti,teşekkürler

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ebru' Alıntı:
hayat cezvesi' Alıntı:
konusuna gelince;

Geçen gün bitirdim ve Konyaya gittiğimde Mevlana'nın yaşadığı yeri gezipte Şems Tebrizi'nin türbesini ziyaret etmediğime hayıflandım,aynı şekilde mevlevilik hakkındada bikaçşey öğrendim
herkesin ilgisini çekebilecek türden bi kitap değil ,fantastik kitapları sevmem ama mistik yanı ilgimi çekti,teşekkürler
Herkesin ilgisini çekecek kadar etkili ve mistik yanı kuvvetli bir kitap..Ben henüz okuma fırsatı bulamadım,aldıgım gün elimde başka bir kitap okudugum için çok isteyen bir arkadaşıma okuması için verdim,kaç ay geçti,ben üzerine kaç kitap bitirdim ama halen vermedi,bu gün mesaj çekip yarın alacagım..Hakkını bitirdi...
Diyeceksin şimdi,okumadıgın kitabı nasıl begenirde tavsiye edersin,emin ol okumuş kadar şey ögrendim,ayrıca Ahmet ÜMİD in tarzını,polisiye romanalrındaki akıcı dilini ve olaylara yaklaşmını severim...

Bu kitabdı olayları sevdin ise,sana daha ayrıntılı ve uslubu aykırı yazarımız Elif ŞAFAK'ın "Aşk" adlı eserinide okumanı tavsiye ederim.."Aşk" adlı romanda tam bir karışımın nasıl bir noktada birleştigini ve Tebrizinin mevlanaya nasıl ışık tuttuğunu başı uğruna okuyacak etkisinden kolay kolay kurtulamayıp,bir kez daha Konyaya gittiginde mezarını ziyaret etmedigine yanacaksın..
Bak benimde içim yandı şimdi,bende Konya ya bu sene ziyaret ettim ama tam bir bilgim olmadıgı için Şemsin mezarını ziyaret edip etmedigimizi hatırlamıyorum :(

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Gülşah' Alıntı:
Bugün "AŞK" kitabını aldım, okuyayım hemen bende yorumumu ekleyeceğim :)
Bu gün "Aşk" kitabını bitirip "Babı-esrar"a başlayacağım...
yorumumu hemen ekleyeyim...
Çok iyi bir şeçim yaptıgının garantisini verebilirim...
Okumak için heyecanlanıken,bitmemesi için ayak dsürüyecegin bir kitap...Elimden hiç bırakmamak istedim,bir yandan da sayfalar azaldıkça ayak diredim...Her şeyin sonu oldugu gibi,bu kitabında üzücü sonunu gördüm  :-[