EN SON OKUDUĞUM KİTAP

• Konbuyu başlatan kelebekcocuk
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde En Son Okuduğum Kitap kategorisinde kelebekcocuk tarafından oluşturulan EN SON OKUDUĞUM KİTAP başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 265,029 kez görüntülenmiş, 686 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı En Son Okuduğum Kitap
Konu Başlığı EN SON OKUDUĞUM KİTAP
Konbuyu başlatan kelebekcocuk
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Son okuduğum kitaplardan biri;

PUSLU KITALAR ATLASI / İHSAN OKTAY ANAR

Kelime haznenizi zorlayan, bir düşü bu kadar mı güzel anlatır yazar.
Konusu, Uzun İhsan Bey'in gördüğü bir düşdeen yola çıkarak, bir çok tarihi detayı romanlaştırarak aktarmış yazar.

Kesinlikle tavsiye ederim. Başta biraz kafa karıştırıcı, çünkü direk konuya giriş yapıp, sonuç bölümünde anlatıyor kitabın yazılış amacını.  :)

Eğer bu tarz romanları seviyorsanız beğeneceğinize eminim :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Gülşah' Alıntı:
Son okuduğum kitaplardan biri;

PUSLU KITALAR ATLASI / İHSAN OKTAY ANAR

Kelime haznenizi zorlayan, bir düşü bu kadar mı güzel anlatır yazar.
Konusu, Uzun İhsan Bey'in gördüğü bir düşdeen yola çıkarak, bir çok tarihi detayı romanlaştırarak aktarmış yazar.

Kesinlikle tavsiye ederim. Başta biraz kafa karıştırıcı, çünkü direk konuya giriş yapıp, sonuç bölümünde anlatıyor kitabın yazılış amacını.  :)

Eğer bu tarz romanları seviyorsanız beğeneceğinize eminim :)
Tarih ile ilgili romanları ve gizleri çözmeyi seviyorum,not aldım Teşekkürler Gülşah..
kitapçıma kadar gitmeliyim  :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
En son elimde sürüdügüm kitap desem daha doğru olurdu  :)
Amin Maalouf'un Yüzüncü ad adlı eseri....

Kitaplıgımda senelerdir durdugu halde bu sene burdaki bir kitap yorumundan tanıdıgım Maalouf un diger kitapları gibi etkileyici ve sürükleyici diye alıp,zorlana zorlana okudugum bir roman-dı..
Kimseyi etkilemek istemiyorum,benim gibi etkileniyorsanız,yeni aldıgınız bir kitabı okumaya başlamadan olumsuz bir yorum alıp yinede okumaya karar verip etkisinde kalmayın. ::)
Bu huyumu sevmiyorum..Kitap sıksada sonuna kadar okurum,er yada geç.. :-\

Kısaca özetleyim: Günlük tutmayı sevmedigimden belki beni sıkması... ::)
Baldassare Embriaco nun Gizemli bir kitabın peşinde kıtalar, kentler, denizler aşan yolculuğu ve  beklemedigi an aşkın o el yakan sıcaklıgı ile zamanın sonunu bulmak için çıkmış oldugu yolculukda iki arada kalırken yaşadıgı olayları günü gününe günlügüne aktarırken yaşadıgı olaylar ve yaşanan aşkı anlatan bir roman...

Tavsiye edermiyim  ::)

B

bloodelf

Kullanıcı
23 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
en son okuduğum kitap Petra Hammesfahr'ın günahkar adlı kitabı. aslında bu gece bitirmiş olacağım son sayfalarındayım..

Bir yaz günü öğleden sonra, Cora Bender'le kocası minik bebeklerini alıp göl kıyısına giderler. Uzaktan bakıldığında, güneşli günün keyfini çıkaran, son derece normal bir aile gibi görünmektedirler, ama Cora Bender'in göl kenarındaki diğer genç annelerden bir farkı vardır. Cora, o akşam kocası ve çocuğuyla eve dönmeyeceğini bilmektedir, çünkü ölmeye karar vermiştir. Ancak bir anda her şey değişir. Akşam olduğunda, Cora Bender hâlâ yaşamaktadır ve bir cinayetin hesabını vermek zorundadır. Daha önce hiç görmediğini iddia ettiği bir adamı öldürmüştür. Bu genç kadının yabancı birini bıçaklamak için ne gibi bir nedeni olabilir? Cora, suçunu itiraf eder. Polis, dosyayı kapatıp mahkemeye, zanlının suçunu itiraf ettiğini, delillerin de çok net bir şekilde ortada olduğunu gösteren bir rapor sunmaya niyetliydir. Ancak Baş Komiser Rudolf Grovian, olayın sıradan bir dava olarak değerlendirilmesine karşı çıkar. Grovian, Cora Bender'in müthiş bir sır sakladığını düşünerek vakayı soruşturmayı sürdürür. Adım adım yol alarak ortaya çıkardığı şey ise, kabus gibi bir yaşamdır. Başlamadan darmadağın olmuş, keder ve yalnızlık dolu bir yaşam... Petra Hammesfahr büyük bir ustalıkla, ailedeki hataların ne denli yıkıcı olabileceğine ve bir çocuğun yalnızlığının varabileceği acı sonuçlara dikkat çekerken, insan ruhunun karanlık yanını da gözler önüne seriyor. Günahkar psikolojik gerilim türünde, unutulmayacak bir başyapıt.
ilkkez bu türde bi kitap okuyorum çok etkilendim okuduğum en güzel kitaplardandı

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Su Perisi' Alıntı:

Kitaplıgımda senelerdir durdugu halde bu sene burdaki bir kitap yorumundan tanıdıgım Maalouf un diger kitapları gibi etkileyici ve sürükleyici diye alıp,zorlana zorlana okudugum bir roman-dı..
Kimseyi etkilemek istemiyorum,benim gibi etkileniyorsanız,yeni aldıgınız bir kitabı okumaya başlamadan olumsuz bir yorum alıp yinede okumaya karar verip etkisinde kalmayın. ::)

Baldassare Embriaco nun Gizemli bir kitabın peşinde kıtalar, kentler, denizler aşan yolculuğu ve  beklemedigi an aşkın o el yakan sıcaklıgı ile zamanın sonunu bulmak için çıkmış oldugu yolculukda iki arada kalırken yaşadıgı olayları günü gününe günlügüne aktarırken yaşadıgı olaylar ve yaşanan aşkı anlatan bir roman...

Bu kitabı okurken yazarın yaşadığı olaylardan çok gözlemlerini aktarışını beğendim ve senin aksine keyif alarak okuduğum kitaplardan birisidir. :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
En son "Sırat Köprüsü" ve " Kadın Öyküleri/ Bedevi Hikayeleri" kitaplarını bitirdim.

Sırat Köprüsü kitabı, ilginç bir kitaptı. Yurt Yaınları kitaplarını takip ediyorsanız, anlarsınız demek istediğimi  :) İlginç dememde ki sebep, Hristiyan bir kişinin, Bedeviler ile Mekke'ye olan yolculuğu ve ölüm, beden ve ruh üzerine konuşmalarını, yolda karşılaştıkları diğer Mekkeliler ile yaşadıkları olayları aktaran güzel bir roman.

Kadın Öyküleri/ Bedevi Hikayeleri;  Bu kitapta Sosyolog/ Toplum Bilimci Yazar, Bedevi Kadınlarının hayat hikayelerini, isimleri değiştirerek anlatmış. Güzeldi, en azından her yörenin, her topluluğun farklı yaşayış biçimlerini öğrenmiş oluyorsunuz.

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Son Ada/ Zülfü Lİvaneli

En çok hoşuma giden kahramanlarını isimsiz anlatması, sade bir dille ve açık açık yazmadan, kısa ve öz ne demek istediğini, örneklendirerek çok güzel anlatmış; Z.Livaneli...
İnce nüanslar vardı, tabii anlayana. Köşe yazılarından da takip ettiğim için, kitabını okumak ayrı bir keyifti. TAvsiye ederim. :)

Özellikle de Başkanın, kendi yaptıklarını örtmesi için, Yazar'ı yok etmeye çalışması ve Ada topluluğun koyun sürüsü gibi her şeye kanması.......... :-[

D

daisy_527

Kullanıcı
26 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
mathew kelly nin %100KENDİNİZ OLUN adlı kitabını okudum.çok güzel bir kitap herkese tavsiye ederim.kişisel gelişim türünde. 8)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Özlem' Alıntı:
Su Perisi' Alıntı:

Bu kitabı okurken yazarın yaşadığı olaylardan çok gözlemlerini aktarışını beğendim ve senin aksine keyif alarak okuduğum kitaplardan birisidir. :)
Yorumumda da belirtiğim gibi okumadan başka birinin olumsuz bir yorumu oldumu etkileniyorum ama okumakdan da vazgeçmiyorum, tabi bu her kitap ve yazar için geçerli degil özellikle Grange yada Dan brown ise her olumsuz yoruma kapalıyım,büyük bir istekle okurum..
Yeni tanıdığım bir yazar,iki kitabını begenerek okudum ama burda günlük tarzı yazıldıgı için olaylar sanki günlere sıkıştırılmış gibi,sonu olmayan bir yolda iyi bir gözlemcide olsa sıkıldıgımı belirtmek isterim...

Gözlemleri içinde begendigim bir sözü burayada yazmak isterim..
Aşk her zaman davetsiz bir konukdur...Raslantı ete kemiğe bürünür;tutku bükemediği eli öper.
Bu söz sevdiği kişinin hiç beklemediği bir anda karşısına çıkıp vazgeçemedigi tutkusunu  ve bu tutku için kendinden geçiş öyküsünü anlatmış kitabın büyük bir bölümünde  :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Gülşah' Alıntı:
Son Ada/ Zülfü Lİvaneli

En çok hoşuma giden kahramanlarını isimsiz anlatması, sade bir dille ve açık açık yazmadan, kısa ve öz ne demek istediğini, örneklendirerek çok güzel anlatmış; Z.Livaneli...
İnce nüanslar vardı, tabii anlayana. Köşe yazılarından da takip ettiğim için, kitabını okumak ayrı bir keyifti. TAvsiye ederim. :)

Özellikle de Başkanın, kendi yaptıklarını örtmesi için, Yazar'ı yok etmeye çalışması ve Ada topluluğun koyun sürüsü gibi her şeye kanması.......... :-[
Olumsuz bir yorum yazılsaydı da, okumakdan vazgeçemeyecegim bir roman  :)

Tavsiyen için teşekkürler Gülşah...İki kitabını okuyamadım,biri "Sevdalım hayat" digeri"Son ada".
Şu sıralar yabancı yazarlara ve kraliyet hayatı ile romanları tercih ediyorum...En kısa zamanda okumak için ön plana almalıyım  :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Son okuduğum kitap;

Hanna ve Kızları / Marianne Fredriksson

Kitap, İsviçre ve Norveç'te geçiyor. 1.Dünya savaşından önce başlıyor konu ve daha sonra başlayan hayat mücadelesi ve anne, büyükanne ve torunlarının yaşadıkları sorunları, toplumsal olaylar, değişimler, dğişimlere ayak uydururken kırılan onurlar.... anlatılmakta.
Çok akıcı bir dil ile çevrilmiş bir kitap. 27 dile çevrilmiş bir roman.

Kitabı okuyunca, kadınların yaşadıkları sorunlar her ülkede başka bir şekilde karşımıza çıkıyor...

Tavsiye ederim.

M

münzevi

Kullanıcı
24 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
doğan cüceloğlu _ yeniden insan insana 

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
En son okuduğum kitap; Boleyn Kızı ve Kraliçenin Soytarısı’nın yazarı Philippa Gregory’nin serinin devamı niteliğindeki son kitabı Bakirenin Âşığı adlı roman...

Kitabın konusu; 1533 yılında biraz şanş eseri,biraz ayak oyunlarıyla tahta geçen genç bir kızın içinden çıkamayacagı sorunlarla boguşurken ve yaşamı boyunca  hiç evlenmediği içinde "bakire Kraliçe" diye anılan  Kraliçe Elizabeth döneminin ilk yıllarını ve o tehlikeli günleri anlatan, "kendi kendisinin piyonu" halinde nasıl geleceginin açık bir şekilde yazarımızın satırlara yansıtırken her sayfasında gerilim ve heyecanın iç içe oldugunu ve Kraliçenin içinde ilk defa tattıgı duyguyu, karar verme aşamasında yaşadığı korkuyu, Aşk mı? taht mı? sorusuna yanıt ararken bir solukda okuyacagınız entrikalar ve gizemlerle örülmüş, son derece sürükleyici bir roman...

Kraliçenin İkilemde kaldıgı Aşk mı? Taht mı? sorusuna vermiş oldugu cevabı burda söylemeyecegim:) duygularının esiri olan bir Kraliçe vermiş oldugu yanıtı, romanın son sayfalarında beni şaşırtmadı desem yalan olur..
Üç seriyide okuyarak Kraliyet hanedanı hakkında biraz bilgi edindim...Aslında bizim hanedanımızla yakından ilişkili,ordada yükselmek ve yüksekde kalabilmek için çevrilen entrikalarla dolu bir ortam ve kimsenin dostu olmadıgı yüzüne gülüp arkasından kuyusunun kazıldıgı ilişkiler..

S

spiritualsigns

Aleviliğin kökleri- Abdal Musa’nın Sırrı ile kazım mirşanın öntürk tarihi ile ilgili bir kitabını okuyorum ağır aksak seyretsede oldukça keyif aldığım kitaplar..

B

bengisu1

Kullanıcı
16 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
Su Perisi' Alıntı:
En son okuduğum kitap; Boleyn Kızı ve Kraliçenin Soytarısı’nın yazarı Philippa Gregory’nin serinin devamı niteliğindeki son kitabı Bakirenin Âşığı adlı roman...

Kitabın konusu; 1533 yılında biraz şanş eseri,biraz ayak oyunlarıyla tahta geçen genç bir kızın içinden çıkamayacagı sorunlarla boguşurken ve yaşamı boyunca  hiç evlenmediği içinde "bakire Kraliçe" diye anılan  Kraliçe Elizabeth döneminin ilk yıllarını ve o tehlikeli günleri anlatan, "kendi kendisinin piyonu" halinde nasıl geleceginin açık bir şekilde yazarımızın satırlara yansıtırken her sayfasında gerilim ve heyecanın iç içe oldugunu ve Kraliçenin içinde ilk defa tattıgı duyguyu, karar verme aşamasında yaşadığı korkuyu, Aşk mı? taht mı? sorusuna yanıt ararken bir solukda okuyacagınız entrikalar ve gizemlerle örülmüş, son derece sürükleyici bir roman...

Kraliçenin İkilemde kaldıgı Aşk mı? Taht mı? sorusuna vermiş oldugu cevabı burda söylemeyecegim:) duygularının esiri olan bir Kraliçe vermiş oldugu yanıtı, romanın son sayfalarında beni şaşırtmadı desem yalan olur..
Üç seriyide okuyarak Kraliyet hanedanı hakkında biraz bilgi edindim...Aslında bizim hanedanımızla yakından ilişkili,ordada yükselmek ve yüksekde kalabilmek için çevrilen entrikalarla dolu bir ortam ve kimsenin dostu olmadıgı yüzüne gülüp arkasından kuyusunun kazıldıgı ilişkiler..
bencede güzel kitaplar ama serinin ilk kitabı yani boleyn kızıda cok superdi zaten yazarında harika bi dili var :)
benim en son okudum kitapta sophia kinsella'nın beni hatırladın mı? yazarın harika bi dili var tavsiye ederim

I

içtnlik

Kullanıcı
17 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
canan tanın piraye , yüreğim seni çok sevdi ve eroinle dans romanları cok guzel üniversiteye hazırlanan ve gidenler için yazan bır yazarımız okumanızı tavsıye ederım:D

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Gülşah' Alıntı:
Son Ada/ Zülfü Lİvaneli

Dün bitirdim "Son ada" romanını..."Kahramanları İsimsiz anlatması" demişsin ama  o kadar açık ve net ki,isimsiz dedigimiz kahramanlar Türkiyeye adını yazdırmış,darbelerle yönetimi degiştirmiş ve ileri açık olarak gören kişilerin üzerlerinde kurdugu baskı ile kimlerden bahsedildigini okurken hissettirken,"Temel silah düşman"Totaliter bir yönetim kendine düşman mı arar? diye sorgularken,işin doğası böyle işliyor demek geçiyor içimden...
Düşman yaratmak bir diktatörlüğün en temel silahı... İnsanları mobilize etmek, bir hedefe yönlendirmek için ortak  düşman yaratmak... :-X
Ve kaçınılmaz son,kötülügün her yerde galip gelmek için iyiligi ezdigi inancını "son ada" romanında ne güzelde anlatmış yazarımız..
Kişisel hırsları yüzünden topluma ve dogaga karşı uyguladıgı ilk şiddetin (darbenin) ardından( martıları yok etme) gelen trajik olaylarla birlikde insan ilişkilerinde degerlerin kaybedilmesine şahit oldugumuz 12 Eylül darbesi ve diger ülkelerdeki gibi darbelerin en güzel anlatış şekli ve direniş öyküsünün sıcaklagı içinde "ben nerdeyim" diye kendini sorgularken içinde buldugun bir  yine tek kelimeyle postmodern ve anti roman gibi karmaşık tarzdan, kendine öz uslubu  "Alegori"si ile içine bizide alan yine harika bir eser,mükemmel bir roman...

Murtlaka okumanızı tavsiye ederim,diger romanlarını ettigim gibi... 

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Dün bitirdiğim kitaplardan biri de;

DOĞUNUN LİMANLARI / Amin Maalouf

Bir günde, bir solukta bitirdim kitabı. Özellikle İsyan'nın, duygularını dışa vurumu/vuramayışı ve eşinin güçlü oluşu beni etkiledi. Düzene karşı isyancı olmaları, o yolda sonuna kadar verdikleri mücedele ve br günde erkek kardeşinin bu başarıya, kendinin hakkı gibi benimsemesi vs...

G

GÜLBANU38

Kullanıcı
21 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kayseri
Beyaz Gemi gerçekten çok güsel bir kitap hepinize tavsiye ederim :)

A

arius

Kullanıcı
19 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
Denizli
İskender Pala: "Babilde ölüm,İstanbul'da aşk" leyla ile mecnunun birde parşomen kağıdının dilinden anlatımı.
Divan şiirine ve eski efsanevi aşklara ilgi duyanlara tavsiye ederim.
"Gehi vuslatta aşık,gah mehcür
Bu dünyadır gehi,matem,gehi sür."
(aşık bazen vuslattadır bazen ayrılıkta. Dünya derler buna,bazen ölüm bazen düğün.)