Sherlock Holmes, hayali dedektif kahraman, polisiye edebiyatının önemli ilk kişiliklerinden biridir. Halk arasında polisiyenin yaygınlaşmasınada öncü olmuş bir kahramandır...Küçükken Fotoğrafla basılmış film ve dizi
evet yanlış duymadınız dizi okumayı çok severdim..Şu an tam ismi aklıma gelmiyor bu tür yayınların ama keyifliydi,karikatürler çıkmadan çnceki tek zevkimiz buydu
Filmde ondan beslenerek Jude LAW'ın muhteşem oyunculuğu,göz doyurucu dövüş teknikleri,ince işlenmiş zekasını silah oalrak kullanan başroloyuncusuyla birlikte keyifle izleyeceğiniz bir film sunuyor..
Bir filmde ne kadar çok artist varsa filmin kalitesi yükselir diye bir şey söylemek istemiyorum bazen tam tersi başarılılarının birbirini boğduğu bir çok filmde görmüş bulunmakla birlikte bu filmde bundan tamamen soyutlanmış biçimde,görsel bir şölen,akılcı düşünülmüş hareketler,akılda kalıcı replikleri ile "
Gerçeği söylemek her zamn iyi bir fikir değildir" ve hayatımızda yaptığımız anlaşmaları bir kez daha gözden geçirip eylendirmeyi başaran kaliteli,görsel açıdan göz doyuran,hayal dünyasının kapılarını açan bir film olmuş tebrik ederim yapımcılarını..Bize böylesi kaliteli filmler sundukları için.
Türk sinemasına pek el atılmayan neo-naif türünde bir örnek olarak başarılı,başarılı olduğu kadarda her karesiyle soluk alıp verebilen soluk alıp verebilen,ucuz yoldan izleyicini gönlünü çalmaya tenezül etmeyen,komiklik yapmadan güldürmeyi başarabilen,Türk insanının asıl yüzü kaderci kadın ve kadını ezmeye çalışan erkek tiplemesinin yüzünü en çıplaklığıyla yansıtmayı başarabilen, kült olarakta ilerki yıllara taşınacak kişilik sahibi bir film..
1800 yıllarında İstanbulda yaşamış,farklı mesleklerden 7 koca ve ortaya çıkan cümbüş eylence
Günümüze uyarlanmış müzikal sahneleriylede eylendirken,diğer taraftan düşündüren,tek eşliliğin ve içtenliğin ön planda olduğu eylenceli bir film tavsiye ettim bile
Film ismi gibi insanın kendi yarattığı karaktere nasıl dönüşebildiğini,onu önce rededip sonra benimsediğinde hayatta kalabildiğini bir nevi kişilik bölünmesi misali,önce reddedip sonra benimseyen,ilk sahneleri biraz durağan gittiği halde finali ile şaşırtan psikolojik ve gerilim dolu bir film..