EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde Codex tarafından oluşturulan EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 129,982 kez görüntülenmiş, 479 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı EN SON izlediğimiz filmler ve yorumları
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Codex
V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
:) ya sondurak 4 'ün şu yeni senaryo beklentisi olayına aynen katılıyorum Peri :) kesinlikle bende o umutla gitmiştim ama yine aynı yine aynı ama sahneler çokta fena değildi hani :) sinemada sinemanın patladığını görmek bide üç boyutlu felan ha bide o havuzda ölen çocuk biraz iç kıyıyodu yada benim içim herşeye kıyılıyo :D

B

busra309

Kullanıcı
22 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
Kayseri
en son sil baştan ı izledim:)kaçıncı kez izlediğimi bilmiyorum ama yine izleyebilirim:D

Y

yadois

Kullanıcı
20 Şub 2010
En iyi cevaplar
0
0
arkadaşlar bugün çok filim hareketler bunları izledim beklediğimi bulamadım inanın televizyondaki skeçleri daha güzel boşuna vaktinizi harcamayın doya doya güldüğüm bir sahnesi bile yok. :(

Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com

Ozan Açıktan’ın yönettiği ve BKM Mutfak Oyuncuları’nın oynadığı Çok Filim Hareketler Bunlar, 26 Mart’ta vizyona çıkarılıyor.

Türkiye’nin ufkunu açıyoruz!Her vatandaş gazeteci, her konuda bir görüş... Web sitesi olan herkes SizdenSize’de buluşuyor Yaz tatilinde sadece aşkın peşinde olanlar, tatile gidemeyip evde sivrisineklerle savaşanlar, sadece günübirlikçi olarak denizle buluşanlar, yazı mezuniyet balosu ile karşılamak için önce mahalleliyle uğraşanlar, yaz tatilinin en güzel hediyesi bisikletin değerini bilemeyenler, tatile uçakla gidenlerle tatili bitip okula dönerken halâ ayakları yerden kesilenler, hepimizin, hepinizin yaz hikâyeleri bu filmde.
Başarılı bir televizyon program serisinden ve bi'şeye benzeyeceğini düşündüğünüz fragmandan sonra oturup ; büyük bir gülme açlığı ile izlediğiniz filmden bir o kadar daha büyük "hayal kırıklığı" ile kalkalabilirsiniz. Filmi izledikten sonra dediğim tek şey "bu grup film yapmasın ; televizyonda skeçlerine devam etsin" idi.

Film puanı
2 / 10​

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bu yorumlardan sonra gitmeme kararı aldım sağolun hayallerimi yıktınız :'(

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Albert Camus der ki;"İnsan, parası varsa çalışmak zorunda kalmaz. Böylece zamanı satın alır. Bu kalan zamanda da kendini mutlu edebilecek şeyleri yapar. Yani para mutluluğu satın alır."

"para mutluluğu satın alır" cümlesi filmin ana temasına oluşturuyor...

İnsan en zor olduğu anda nasıl kararlar verebilir? Yahut ortada canından çok sevdigi insan olunca neler yapabilir? Para herşeye değer mi? Parasız mutlu olunmuyor mu? Vicdanının sesine ne kadar dayanabilir vs vs bir çok soru barındıran,ilk dakikalarda basit bir görünüm sergileyip sonraki dakikalarda vicdanının sesini dinleten,kıyaslayan,muhasebesini yaptıran, içerisinde dünya ötesi varlıkların eksik olan yönlerini yada eksiksiz yaratılmış insanın sınırlarını görmesi için psikolojik testlere maruz bırakması....

Ya sizin sınırlarınız,vicdanınız ne derdi?

Cevabını verebilmek için kesinlikle izlemelisiniz...​

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
En son Anadolunun kayıp şarkıları isimli Nezih Ünen belgeselini seyrettim.
Çok iyi düşünülmüş harika bir fikir ama çok iyi kurgulanmamış ve vasat insanı alıp götüren bir yapıt olamamış.Ülkemizde barınan farklı kültürleri daha iyi sentezleyip sunan bir yapım olabilirdi.
Yinede fikir harika sunum vasat olsada.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Sherlock Holmes, hayali dedektif kahraman, polisiye edebiyatının önemli ilk kişiliklerinden biridir. Halk arasında polisiyenin yaygınlaşmasınada öncü olmuş bir kahramandır...Küçükken Fotoğrafla basılmış film ve dizi :) evet yanlış duymadınız dizi okumayı çok severdim..Şu an tam ismi aklıma gelmiyor bu tür yayınların ama keyifliydi,karikatürler çıkmadan çnceki tek zevkimiz buydu :)
Filmde ondan beslenerek Jude LAW'ın muhteşem oyunculuğu,göz doyurucu dövüş teknikleri,ince işlenmiş zekasını silah oalrak kullanan başroloyuncusuyla birlikte keyifle izleyeceğiniz bir film sunuyor..

Bir filmde ne kadar çok artist varsa  filmin kalitesi yükselir diye bir şey söylemek istemiyorum bazen tam tersi başarılılarının birbirini boğduğu bir çok filmde görmüş bulunmakla birlikte bu filmde bundan tamamen soyutlanmış biçimde,görsel bir şölen,akılcı düşünülmüş hareketler,akılda kalıcı replikleri ile "Gerçeği söylemek her zamn iyi bir fikir değildir" ve hayatımızda yaptığımız anlaşmaları bir kez daha gözden geçirip eylendirmeyi başaran kaliteli,görsel açıdan göz doyuran,hayal dünyasının kapılarını açan bir film olmuş tebrik ederim yapımcılarını..Bize böylesi kaliteli filmler sundukları için.

Türk sinemasına pek el atılmayan neo-naif türünde bir örnek olarak başarılı,başarılı olduğu kadarda her karesiyle soluk alıp verebilen soluk alıp verebilen,ucuz yoldan izleyicini gönlünü çalmaya tenezül etmeyen,komiklik yapmadan güldürmeyi başarabilen,Türk insanının asıl yüzü kaderci kadın ve kadını ezmeye çalışan erkek tiplemesinin yüzünü en çıplaklığıyla yansıtmayı başarabilen, kült olarakta ilerki yıllara taşınacak kişilik sahibi bir film..

1800 yıllarında İstanbulda yaşamış,farklı mesleklerden 7 koca ve ortaya çıkan cümbüş eylence :) Günümüze uyarlanmış müzikal sahneleriylede eylendirken,diğer taraftan düşündüren,tek eşliliğin ve içtenliğin ön planda olduğu eylenceli bir film tavsiye ettim bile :)

Film ismi gibi insanın kendi yarattığı karaktere nasıl dönüşebildiğini,onu önce rededip sonra benimsediğinde hayatta kalabildiğini bir nevi kişilik bölünmesi misali,önce reddedip sonra benimseyen,ilk sahneleri biraz durağan gittiği halde finali ile şaşırtan psikolojik ve gerilim dolu bir film..

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

Soraya’yı Taşlamak ..
Filminin Konusu:

Gazeteci Freidoune’nun arabası bozulur, durduğu küçük köyde onun gazeteci olduğunu anlayan Zahra, konuşmak için peşine takılır.
Yeğeni Soraya, köylüler tarafından vahşice katledilmiştir. Ölmeden önce yeğenine söz veren Zahra, vahşetin köyün sırlarının arasında kalmaması için elinden geleni yapmaya kararlıdır.

Yönetmen :  Cyrus Nowrasteh
Senaryo :  Betsy Giffen Nowrasteh, Cyrus Nowrasteh
Oyuncular :  Shohreh Aghdashloo, Mozhan Marnò, James Caviezel, Navid Negahban, Ali Pourtash
Filmin Türü :  Suç, Drama 
Orijinal Adı :  The Stoning Of Soraya M.
Yapımcı Firma :  Fallen Films
Yapım Yılı :  2008
Yapım Ülkesi :  ABD
Orijinal Dili :  İngilizce, Farsça
Filmin Süresi :  114 dakika
Resmi Sitesi :  http://www.sorayayitaslamak.co.. 
Dağıtıcı Firma :  Medyavizyon
Vizyon Tarihi : 14.05.2010
Haftalardır basının gündeminden düşmeyen ve gerçek bir olaydan yola çıkılarak sinemaya aktarılan 'Soraya'yı Taşlamak' filmine 18 yaş sınırı getirildi.
Yaklaşık üç hafta önce İran Büyükelçiliği, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na bir yazı ile başvurup "İlişkilerimize zarar vermemek adına filmin gösterimden kaldırılmasını istiyoruz" demişti.
Bu talep üzerine film, 'çocuklara kötü örnek teşkil edecek yoğun şiddet içerdiğinden dolayı 18 yaşından büyüklere gösterilebilir' ibaresiyle gösterilecek.
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun (TKDF), 14 Mayıs'ta vizyona girecek, tamamen gerçek bir olaydan yola çıkılarak filmleştirilen "The Stoning of Soraya M. / Soraya'yı Taşlamak" filmini destekleme kararı aldığı bildirildi.

Federasyondan yapılan açıklamada, söz konusu kadın olduğunda Türkiye sınırları ile kalmayıp dil, din, ırk, coğrafya fark etmeden hizmet etmeyi, desteklemeyi, el uzatmayı amaçlayan TKDF'nin, gerektiğinde çağdışı uygulamaları her ne nedenle olursa olsun şiddetle kınamayı ilke edindiği belirtildi.

Açıklamada, "The Stoning of Soraya M. / Soraya'yı Taşlamak" filmine konu edilen recmin (taşlanarak öldürülme) kabul edilemez bir gerçek olduğu ve 15 yılda bin kadar kadının bu yöntemle öldürüldüğü kaydedilen açıklamada, "Ülkemizde aile kararı ile diri diri gömülen kızlarımız ile recm edilen kadınlar arasında bir fark olamaz" ifadesine de yer verildi.

http://www.stargazete.com/sinema/soraya-yi-taslamak-haber-261894.htm

E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Soraya’yı Taşlamak

Dün gazetede okumuştum İran Büyükelçiliği,Dış İşleri Bakanlığımıza filmin gösterimden kaldırılmasına dair istekte bulunmuş.Bu yüzden filme ülkemizde 18 yaş sınırı koyulmuş.Merak ettim crt,ilk fırsatta izlemeye çalışıcam ;)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Ebru: ) Evet kesinlikle izlenmesi gereken bir filim.
n kısa zamanda izleyeceğim..
Film hakkındaki  düşüncelerimi daha sonra yazarım..

Ebru: ) Filim ile ilgili “Recm” denilen insanlık suçuna dair" diye güzel bir yazı var okumanı öneriyorum canım ..(Alper Turgut)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Sürükleyici bir film,Rennie Zelweger'in alıştığımız çizgisi dışında-duygusal komedi-çekilmiş,son derece başarılı olmakla birlikte,psikolojik tahliller ve çoçuk istismarı üzerinde ele alınışı,final sahnesi ile solukları kesen,korku gerilim,gizem severlerin evde en az iki kişi bulundurmak şartı ile izlemelerini tavsiye edebileceğim süper bir filmdi diyebilirim...Halen etkisindeyim,allahtan korku-gerilim filmlerinden korkmuyorum :)

İlk dakikaları duragan geçen ortaçağ döneminde cadıların kehanetleri,zamane beddualarından bir karma yapılmış,final sahnesi ile şaşırtan izlenebilir,ortadan iyiye doğru biten korku filmi idi...Az gerilim-korku isteyenlere tavsiye edebilirim...​

T

ThuNDeR

Kullanıcı
28 Haz 2006
En iyi cevaplar
0
0
Gaziantep
www.osmanmaasoglu.com

La Môme 2007 yılı yapımı, sanatçı Edith Piaf'ın hayatını anlatan film. İlk kez Berlin film festivalinde seyirci ile buluşmuştur.Marion Cotillard bu filmdeki performansı ile Oscar, Altın Küre ve BAFTA ödüllerini kazanmıştır. Film 2008 BAFTA Ödülleri 4 dalda (aktris, kostüm tasarımı, film müziği ve makyaj/saç) ödül alarak en fazla ödül alan film olmuştur.

Edith Piaf'ın bir konser esnasında sahnede bayılması ile başlayan film daha sonra onun çocukluk yıllarına giderek gelişimini gözler önüne seriyor. Çocukluk ve gençliği, kariyerinin gelişimi, hastalığı ve kariyerinin sonu sıra gözetmeksizin perdeye yansıtılıyor. Bu arada sanatçıyla özdeşleşen pek çok şarkıyı dinleme fırsatı veriliyor. Film yine onunla özdeşleşen Non, je ne regrette rien şarkısını Olimpiya müzikholünde seslendirmesi ile son buluyor.

Sanatçının seslendirdiği Milord isimli parçayı dinlemenizi tavsiye ederim.
http://fizy.com/#s/12docp

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Rus yazar Tolstoy’un son dönemine ve 48 yıllık eşi Sofya arasındaki tartışmalı geçen aşklarına doğru  bir bakıştır..Film çok başarılı oyunculukta kalitelidir,sevenleri için kaçırmamanızı tavsiye ederim.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Evet canım çokda başarılıydı..

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hmm vizyonda mı peki takip edemıyorum bu sıralar..Aslında kitabını okumak gerekir :) Alınması gereken kitap listeme yazdım şimdi ilk gördüğüm kitapçıdan alıcam=))

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Vizyona baharın girdi bende izleme fırsatını bulamadım ama cd ciler sağolsun indirme fırsatını bulmuşlar çok kısa sürede olsa :) Kitabını okumanı tavsiye ederim,biliyorsun,kitaptaki verilen duygu filmdeki kadar başarılı olamaz :)

M

M

Kullanıcı
31 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
İşleri o ne yaparsın :) Evet haklısın önce bi kıtabı okuyımde filmi sonra izlesemde olur hiç izlemesem de olur.. :)