Ben var ya...
Akşamüstü o ağrıyla, o yıkık dökük duygularımla... banyo yapıp berbere gidebilecek kuvveti bulduğum için.
Kızımı kırmadığım, onu yemeğe götürdüğüm için.
Ve kızımla yaşamımızın bilançosunu çıkarırken, telefonuma düşen can dostumun, "ben hiç iyi değilim" mesajıyla apar topar evimize dönüp, kendisine ulaşmaya çalıştığım için.
Paramı denkleştirip kaparonun üstünü ancak bugün toparladığım halde gidip, en sevdiğim arkadaşımın yaşgünü hediyesini alacak gücü kendimde bulamadığım için.
Ve hala kendime, hastaneye düşebilirim aman bulunsun bir köşede, diye bir pijama almadığım için,
gecenin bu saatinde yaşıtlarım gibi televizyon karşısında oturmadığım için,
sigaranın zararlarını bile bile hala içtiğim için,
hala gülebildiğim için,
hala hıçkırarak ağlayabildiğim için,
sanal reel, kız erkek kadın erkek hala pek çok insanın sevdiği insan olmayı başarabildiğim için,
yazabildiğim için,
yazdıklarım sattığı için,
kimselerin benim iç dünyamı anlamasına şans vermediğim için,
ayakta durabildiğim için,
kanseri bir kez daha yenebilecek gücüm olduğu için,
hayatla şakalaşabildiğim için,
kocaman göbeğime, sarkık göğüslerime, giderek çirkinleşen bedenime sevgiyle sahip çıkabildiğim için,
Sezen Aksu dinlerken hüzünlenebildiğim, hemen arkasından Hepsi ile tempo tutup dans edebildiğim için,
izlemediğim halde tüm dizilerin kahramanlarını tanıdığım için,
insanlardan hiç nefret edemediğim için, onları affedebildiğim için ve onlar beni affettiği için,
insanca ilişkilerimde gururumu arka plana atabildiğim, ama haklarıma ve sorumlu olduğum kişilerin haklarına taciz gelince dişi bir kaplan olabildiğim için,
Galatasaray tekim olduğu halde, Beşiktaşa yapılan haksızlıkları görebildiğim, Fenerbahçe'nin Avrupa'daki başarısını alkışlayabildiğim için,
Kemal Sunal filmlerine beşinci kez izlesemde kahkahalar atarak gülebildiğim için,
günübirlik bir yolculuğa çıkarken bile sevdiklerimden hakkını helal etmelerini istediğim ve haklarını herşeye karşın helal ettiğim için,
denize bakarken herşeyi unuttuğum için,
birbirine sarılmış insanları görünce içime yaşama sevinci dolduğu için,
Orhan Veli'nin tüm şiirlerini ezbere bildiğim için,
Yılmaz Erdoğan beni ağlattığı için,
eski Türk filmlerinin hicranına inanmadığım halde, hala zevkle izleyebildiğim için,
Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın... dizelerini dinlerken, çok kez merdivensiz bırakılmama karşın hep bir tırmanacak çıkış yolu bulabilmeme sevindiğim için,
cebimde 10 Liram ve ödenecek faturam olduğu halde, parası olmayanla paylaşıp bundan keyif alabildiğim için,
Hayatta olduğum için
tebrik ederim ederim kendimi...
Zynep