..Türkiye'nin lezzet haritası çıkarıldı...Hangi ilin ne yemeği meşhur...

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan ..Türkiye'nin lezzet haritası çıkarıldı...Hangi ilin ne yemeği meşhur... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 55,971 kez görüntülenmiş, 64 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı ..Türkiye'nin lezzet haritası çıkarıldı...Hangi ilin ne yemeği meşhur...
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
maxMESA' Alıntı:
Tek yıllık sebze olan ıspanağın anavatanının güney Türkistan, Kafkasya, Nepal yani batı Asya olduğu kabul edilmiştir. 2000 m yükseklere kadar çıkabilen bir sebzedir. Kültürü yapılan ıspanağın Spinacia tetandra Roxb’dan geliştiği kabul edilmiştir. Bu türün Afganistan, İran ve Türkistan’da sebze olarak kullanıldığı bilinmektedir.
Ispanak başlangıçta buralardan Çin’e daha sonrada haçlı seferleri sırasında Avrupa’ya gelmiştir. Ispanağın Avrupa’ya Araplar tarafından İspanya üzerinden geldiği ayrı bir tahmindir. Ispanağın MS 7. Yüzyılda Çin’de 16. Yüzyıldan itibarende Avrupa’da yaygın olarak yetiştirildiği bilinmektedir. İlk önceleri tohumları dikenli olan Spinacia oleracea var. İnermis üretilmiş daha sonra da tohumları dikensiz olan ıspanaklar yayılmıştır.
----
Boşuna konuşmuyoz  ;D
Atalarım zamanında Orta Asyadan gelmiş belki ıspanağı bizim aile getirmiştir :ahah
demek o yüzden seviyorum ıspanağı
şaka bi yana Harun bilgilendirdiğin için teşekkürler

sanada teşekkür ederim Superisi iştahımı açtığın için  ;D

M

MERALL

Kullanıcı
7 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
mmmmm :p :):):) acıktım..türk mutfağı bu işte yaa....

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
  Bizim ellerin (Çorum/Kargı) "Sırık Kebabı" tadına doyum olmaz ...
O muhteşem lezzeti anlatmakla olmaz kesinlikle tadmanızı öneriyorum..
Şimdi Kargı da olmak vardıya neyse:)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Conqueror' Alıntı:
Gaziantep mutfağı...
inanılmaz bir mutfak ya. ben sadece şunu söyleyim akla zarar bir mutfak.
geçen yaz 4 günlüğüne gittim ve tam 3 kilo aldım 4 gün içerisinde.
böyle bir lezzet yok arkadaşlar :D :D
Öyledir vesselam.