..Türkiye'nin lezzet haritası çıkarıldı...Hangi ilin ne yemeği meşhur...

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan ..Türkiye'nin lezzet haritası çıkarıldı...Hangi ilin ne yemeği meşhur... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 55,973 kez görüntülenmiş, 64 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı ..Türkiye'nin lezzet haritası çıkarıldı...Hangi ilin ne yemeği meşhur...
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan korsan
C

Conqueror

bıldırcın' Alıntı:
Conqueror' Alıntı:
Gaziantep mutfağı...
inanılmaz bir mutfak ya. ben sadece şunu söyleyim akla zarar bir mutfak.
geçen yaz 4 günlüğüne gittim ve tam 3 kilo aldım 4 gün içerisinde.
böyle bir lezzet yok arkadaşlar :D :D
Kendin yedin bize getirmedin :mad: :mad:
heheheee :D :D
nihal ben yerim biliyosun
geriye de bişey kalmaz
:D :D :D

B

bıldırcın

Madem yöresel yemekler mevzumuz Anadolunun birçok şehrinde bilinen arabaşı burada popülaritesini koruyor...Tencerede pişirilen hamur tepsiye döküldükten sonra soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra dilimlenerek tavuk suyuna yapılan un çorbasıyla yutulur...Yenmez yutulur ;)

C

Conqueror

anaaaaaaaaammmmmmm
nihal naaptın sen. bizim oraların en güzeli bu.
-bi arabaşı ossa da yudsah hacaabiy :D :D

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Arabaşı severler varmış aramızda:)))) olsada yuttak hiç fena olmaz,ama şimdi değil. kaldıgımız yerden aynen devam.. ;)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
İkinci sırada Elazığ geliyor. Elazığ mutfağı tam 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor. Fasulye çorbası, lobik çorbası, anamaşı, kelecoş, taraklık, kındık köfte, küncülü köfte, muhaşerli köfte, işkene, sapan dolması, kibe dolması, çaypalası, pirpirim boranı, tavşan üfelemesi, kırmanlı pilav, simit pilav, nohut ekmeği, fodula, zarafat, patila, heside, dolanger, hürriyet kadayıfı, orcik, pilit ve gah, Elazığ’ın ünlü yemekleri arasında yer alıyor.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Zynepcim:) kelotoş dolması yedin mi?  peki:( keltoş gibi bir şey olmuş)  :D

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
su perisi' Alıntı:
Zynepcim:) kelotoş dolması yedin mi?  peki:( keltoş gibi bir şey olmuş)  :D
Yok can. Okurken düşündüm, Elazığ taraflarını pek bilmem, yemeklerinide. Sağolasın buralarda bir araştırayım.:)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bende merak ettim,kelotoş sarmamıdır,çorbamıdır:) neyin nesi ise.. :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Su perisi galiba kelotoş değil, seninde ilk verdiğin bilgide yazıldığı üzere kelecoş, ve dolma değil.
Vikipedi'den;
Malzemeler: 1 Çay bardağı bulgur, 1 Su bardağı lepe, 1 Orta boy patates ve soğan, 5 Tane kurut, 2 Yarım kaşık margarin, Tuz(1 tatlı kaşığı pul biber)

Yapılışı: Tencereye bulgur, lepe konularak pişirilir. Patates kare şeklinde küçük küçük doğranıp bulgur ve lepe(nohutun kırılmışı) eklenir. Daha sonra kurut(lor peyniriyle yoğurdun karışımı) bu karışıma eklenerek kaynatılır. Diğer yanda soğan küçük küçük kıyılıp yağda kavrulur. Pul biber eklenerek pişen çorbanın üstüne gezdirilir.

Yemek tarifleri veren sitelerde, yeşil mercimekle olan tarifleride var.

Dipnot: İki üç kez sorulduğu için bu bilgiyi aktardım, lütfen bu sayfa amacından saparak yemek tarifleri sayfası olmasın arkadaşlar. Teşekkürler.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Teşekkürler zynepcim.. kelocoş çobasını kesin deneyecegim.. tadınıda buraya yazacağım.... :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

ÇİĞ KÖFTE VE KÜNEFE PAYLAŞILAMIYOR

Türkiye’nin lezzet haritasında, pek çok ilin sahip çıktığı çok sayıda yiyecek de bulunuyor. Paylaşılamayan yiyeceklerin başında çiğ köfte ve künefe geliyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya özgü olup bütün Türkiye’nin tanıdığı bir yiyecek olan ‘çiğ köfte’ye, Urfa, Adıyaman, Batman, Mardin ve Osmaniye, ‘künefe’ye ise Hatay ve Elazığ sahip çıkıyor. ‘Mantı’ da pek çok ilin mutfağında yer almakla birlikte en ünlüsü Kayseri mantısı olarak görülüyor.

C

catzilla

çiğ köfte, lamacunu herkes bilir ama

Antep'in yoğurtlu yuvalama çorbası ve mumbarı da çok lezzettlidir.  ;)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
catzilla' Alıntı:
çiğ köfte, lamacunu herkes bilir ama

Antep'in yoğurtlu yuvalama çorbası ve mumbarı da çok lezzettlidir.  ;)
Çiğköfte zaten Antep'in değil sanırım?

C

catzilla

Urfa diyorlar ama, Antepliler daha güzel yaptıklarını söylüyorlar... :)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Eh Yunanlı dostlarımızda karnıyarığı biz daha güzel yaparız derler ama yiğidin hakkını vermek lazım... :)

R

Real_Factor

Kullanıcı
9 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Bir çırpıda okudum sabah sabahta yenmez ama canım Hatay künefesi çekti :)

D

dileklerperisi

Kullanıcı
8 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Arabaşı çorbanız benden olsun.
Ayıptır söylemesi çok güzel yaparım :D

B

Bülent

Tekirdağ Köftesi:

Bu köftenin bir adı tat köftesi, diğer bir adı ise Hacıköylü köftesidir. Aslen Hayrabolu Alacaoğlu köyünden Tekirdağına gelen ve kebapçı Hüseyin Ağa tarafından piyasaya tanıtılmıştır. Hüseyin Ağadan köfteciliği öğrenen Hacıköylü Hüseyin ve çocukları hem yoğurtçuluk hem de köftecilik yaparak bu iki ürünü de tanıtmışlar ve Hacıköylü köftesi zamanla Tekirdağ Köftesi adını almıştır. Tekirdağ köftesinin ünü Türkiye çapında yayılmış olup, halen T.S.E. damgası alınarak ve vurularak hazır şekilde vakumlanıp paketler halinde satılmaktadır.

C

Conqueror

DileklerPerisi' Alıntı:
Arabaşı çorbanız benden olsun.
Ayıptır söylemesi çok güzel yaparım :D
aaa bak şimdi çok süper birşey söyledin.
yazın yenmez derler ama ben yaz kış yerim yeter ki güzel yapılsın
:D :D :D

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

93 çeşit yiyecekle Ankara da zengin bir mutfağa sahip iller arasında. Başkent’in ünü il sınırları dışına taşan Ankara Tavası’nın dışında alabörtme, calla, bici, ilişkik, sızgıç, siyel, pıtpıt pilavı, tohma, altüst böreği, entekke böreği, hamman, papaç, yalkı, carcıran, köremez, tamtak tiridi, öllüğün körü, bırtlak, bezdirme, gizleme, kartalaç ve saçkıran gibi ilginç yöresel yemekleri de bulunuyor.