T
tnctrkcell
bu arada yorumun için çooook teşekkür ederim
aslındaa söylemek istediğim şeyi anlayamamış olabilirsiniz bu sanırım alışık olmadığım imla kurallarının eksikliğinden kaynaklanıyor diğer tarafdan söylemek istediğimi tam anlamıyla ifade edememiş olabilirim buda benim hatam demek istediğim basit değil basitleştirilmiş idi yani bir kulp takmak sizi eleştirmekden çok ayrı bir boyut katmak ve bakışın manasını genişletip okuyan arkadaşların konuya tam anlamıyla hakim olmaları ve bir kez daha okuyyup ıyı anlamaları için bir yorum yapmaya çalıştımtnctrkcell' Alıntı:görüşlerine saygı duyuyorum arayış yani bana göre çok derin ve manalı olan birşey sana yüzeysel gelebilir.ama basit yakıştırmana katılmıyorum.çünkü bu benim tamamen amatörce öyle bir anda hadi yazayım deyip oluşturduğum bir yazıydı bozmadan değiştirmeden aktardım sen basit yaftasını yapıştırırsan bütün yazıya, benim bu yazıda anlattığım herşeyi basitleştirmiş olursun ki ben bunu kabul edemem...çünkü orda ben varım...arayış' Alıntı:ölümü yada öldüğümü daha önce cok kez düşündüm tasavvuf bunu değişik adlar ve değişik yöntemler le ele almıştır ben ölüm rabıtasına yattım cok kez inanın o an eğer gerçekçi olabilirseniz herşeyden önemlisi kendinizi öldüğünüze inandırabilirseniz buyuk bır mana aleminin kapısından girmiş olursunuz ki bu mana alemında boğulmamakda çok önemlidir eğer kendinizi öldüğünüze ınandırdıysanız hayat bambaşka bır şekil ve kalıplarla bır manayla gozlerınızın onune gelır butun eksileriniz artılarınız geride bıraktıklarınız bırakacaklarınız yasantınız kişiliğiniz velhasıl sizi uzankdan yakından ılgılendıren butun maddı manevı hersey ve kocaman bır dunya bunu bu ölmüş olma eylemını gerçeklestirirseniz ki bunu gerçekten ayda bır kez yapmanızı tavsıye ederim hayatınızı daha anlamlı daha guzel ve daha mutlu yasayabılırsınız çok basıt yatağa gırıyorsunuz ister sırtürsü iter sağ yanınız üzerine doğru yatıp gözlerinizi kapatıp nefesınızı tutabıldığınız aralıklarla az sekılde alarak tebesırde yıkandınızı kefenlendınızı sızın ıcın ağlayanları mezara konulusunuzu ve oldukten sonra sızın yokluğunuzun yakınlarınızı ınsanları ve dunyayı nasıl etkıledığını dusunun bu cok ama cok fakrlı ve fydalı bir yöntemdir felsefe deikleri şey asıl bu noktada başlar halbuki tasavvuf ise bu noktayı oncesını sonrasını ve sürekliliğini kapsayan biryaşam biçimii diyebiliriz neyse
Öyleki ölüm böylesine uzun bir kaç kısa cümle ile ifade edilebilirmi siz en sevdiğiniz ayakkabılarınızın ayakkabılıkta olmadığını düşünürken bir diğeri herzaman ekmek attığı güvercinlerin onu bekleyeceğini gelmeyınce uzuleceğini dahi düşünecektir bir diğeri cocuğunun ağlayısını ama ben sadece geçmişi değil geleceği yanı hesabı dusuneceğim ki bu yasantımıda kapsayacaktır yasantım da elde edindiğim bilgilerle hesap vereceğim için
bu güzel kafiyeli kifayeli sözcüklerin bir arada dans edişini ve uyumunu bize resmettiğiniz paylaşımınız için teşekkürler ama kanımca daha derin manalı olmalıydı biraz yüzeysel ve basitleştirilmiş gibi geldi bana
üzülmeyinarayış' Alıntı:aslındaa söylemek istediğim şeyi anlayamamış olabilirsiniz bu sanırım alışık olmadığım imla kurallarının eksikliğinden kaynaklanıyor diğer tarafdan söylemek istediğimi tam anlamıyla ifade edememiş olabilirim buda benim hatam demek istediğim basit değil basitleştirilmiş idi yani bir kulp takmak sizi eleştirmekden çok ayrı bir boyut katmak ve bakışın manasını genişletip okuyan arkadaşların konuya tam anlamıyla hakim olmaları ve bir kez daha okuyyup ıyı anlamaları için bir yorum yapmaya çalıştımtnctrkcell' Alıntı:görüşlerine saygı duyuyorum arayış yani bana göre çok derin ve manalı olan birşey sana yüzeysel gelebilir.ama basit yakıştırmana katılmıyorum.çünkü bu benim tamamen amatörce öyle bir anda hadi yazayım deyip oluşturduğum bir yazıydı bozmadan değiştirmeden aktardım sen basit yaftasını yapıştırırsan bütün yazıya, benim bu yazıda anlattığım herşeyi basitleştirmiş olursun ki ben bunu kabul edemem...çünkü orda ben varım...arayış' Alıntı:ölümü yada öldüğümü daha önce cok kez düşündüm tasavvuf bunu değişik adlar ve değişik yöntemler le ele almıştır ben ölüm rabıtasına yattım cok kez inanın o an eğer gerçekçi olabilirseniz herşeyden önemlisi kendinizi öldüğünüze inandırabilirseniz buyuk bır mana aleminin kapısından girmiş olursunuz ki bu mana alemında boğulmamakda çok önemlidir eğer kendinizi öldüğünüze ınandırdıysanız hayat bambaşka bır şekil ve kalıplarla bır manayla gozlerınızın onune gelır butun eksileriniz artılarınız geride bıraktıklarınız bırakacaklarınız yasantınız kişiliğiniz velhasıl sizi uzankdan yakından ılgılendıren butun maddı manevı hersey ve kocaman bır dunya bunu bu ölmüş olma eylemını gerçeklestirirseniz ki bunu gerçekten ayda bır kez yapmanızı tavsıye ederim hayatınızı daha anlamlı daha guzel ve daha mutlu yasayabılırsınız çok basıt yatağa gırıyorsunuz ister sırtürsü iter sağ yanınız üzerine doğru yatıp gözlerinizi kapatıp nefesınızı tutabıldığınız aralıklarla az sekılde alarak tebesırde yıkandınızı kefenlendınızı sızın ıcın ağlayanları mezara konulusunuzu ve oldukten sonra sızın yokluğunuzun yakınlarınızı ınsanları ve dunyayı nasıl etkıledığını dusunun bu cok ama cok fakrlı ve fydalı bir yöntemdir felsefe deikleri şey asıl bu noktada başlar halbuki tasavvuf ise bu noktayı oncesını sonrasını ve sürekliliğini kapsayan biryaşam biçimii diyebiliriz neyse
Öyleki ölüm böylesine uzun bir kaç kısa cümle ile ifade edilebilirmi siz en sevdiğiniz ayakkabılarınızın ayakkabılıkta olmadığını düşünürken bir diğeri herzaman ekmek attığı güvercinlerin onu bekleyeceğini gelmeyınce uzuleceğini dahi düşünecektir bir diğeri cocuğunun ağlayısını ama ben sadece geçmişi değil geleceği yanı hesabı dusuneceğim ki bu yasantımıda kapsayacaktır yasantım da elde edindiğim bilgilerle hesap vereceğim için
bu güzel kafiyeli kifayeli sözcüklerin bir arada dans edişini ve uyumunu bize resmettiğiniz paylaşımınız için teşekkürler ama kanımca daha derin manalı olmalıydı biraz yüzeysel ve basitleştirilmiş gibi geldi bana
yazınızın kötü yada basit sizin başarısız amatör yada usta olduğunuz hakkında yorum yapma haddini şuan için zaten kendimde görmüyorum yanlışanlaşılmadan dolayı üzgünüm
tnctrkcell' Alıntı:evet ben yazdım ama şımartıyorsunuz beni.esranur' Alıntı:offf yaa bu nasıl bi yazıdırrr :'( bunu sen mi yazdın tnctrkcell? süperdii wallaaaa...
...."Ne bitmez arzularımız vardır bizim,ne doymaz isteklerimiz.Her vardığı durakta bir sonraki durağı özleyerek geçen fani bir ömür.Temenniler emele,emeller ihtiraslara karışır gitgide ve bir avuç toprak doyurur en son gözümüzü..." :-X
Kristal' Alıntı:Ben çok beğendim.Yazıda ölümden sonrasına değil yokluğunda hayatın, alışkanlıkların devam etmesini anlatmışsın.Ölümden sonrasını değil.Bu konuda ''arayış'' arkadaşa katılmıyorum.
Çünkü bu sözlerin benim içime oturdu canım arkadaşım.Seninleyken senden ama sana koşmanın ne demek olduğunu sen hiç bilmedin.
Sensizken sana uyuyup sana uyanmanın acısı hiç oturmadı içine.
Tartışalım mı?tnctrkcell' Alıntı:ben mi salağım o mu akıllı..?
Neden bunu sordun o zaman?tnctrkcell' Alıntı:ben mi salağım o mu akıllı..?