Maximus
Kullanıcı
Dünyada yapılan hiç bir emek zayi olmaz unutmayın.birgün o size dönecektir.
evt bncede katılıyorumCeRkEs_26' Alıntı:Başarı; tabiri caizse, önce eşeğini sağlam kazığa bağlamak,daha sonra ”inşallah” ”maaşallah” larla Allah’a tevekkül etmektir...Üzerimize düşeni yapıyorsak, başarı elbet gelecektir...Etrafımda görüyorum, ”o kadar çok çalıştım ama sınavım düşük geldi,geçemedim...” ya da ”o kadar uğraşmama rağmen şu xxx işini bir türlü kavrayamadım, helledemedim”...Neden bunlar? Çok değil, ETKİLİ çalışmak bizi başarıya götürmez mi? O yüzden başarı için az ama öz çalışma, özveri, ve biraz da inanç gerekir...Yani başarı, bence bu saydıklarımın neticesidir...
Zynep hanım, kusura bakmayın ama bende bu mesajınızı okuduktan sonra durakladım. yanlış anlamadığım kadarıyla inşaallah sözcüğü aksaklıklar sonucu ortaya çıkmıştır diyorsunuz öyle mi?Zynep' Alıntı:Dürüstçe yorumda bulunmam gerekirse, ”inşallah” sözcüğü artık dilimize oldukça yerleşmiş bir sözcük ve iyi niyet temennisi olarak kullanılmış olsa da, acaba başarı yolunda önemi ne kadardır?Maximus' Alıntı:Tülay,seni destekliyorum ve inanıyorum ki sen bu öss’yi bu sene inşallah kazanacaksın..
İyi çalışamalar dilerim..
Sevgili Maximus, sözlerimin hedefi sen değilsin, yanlış anlaşılma olmasın. Çünkü bu sözcüğü ben de o kadar sık kullamıyorum ki. Sınava gireceklere, bir yarışa katılacak sporculara, bir iş başvurusunda bulunacak arkadaşlarıma, ”Haydi inşallah başarırsın.”, demeden uğurlamıyorum. Ancak şimdi okuyunca birden duraladım ve bu sözcük üzerine yazmak gereğini duydum açıkcası.
”İnşallah” ve ”başarmak” ...
Benim için başarılı olmak, üzerinde yoğunlaşılan bir konuda emek harcamaktır. Belki ilk seferinde hedefimize ulaşamayabiliriz, ama yılmamak gerekir diye düşünüyorum: Sonuçta başarmak emeğin ve azmin zaferi değil midir?
Teşekkürler.
Galiba bizim toplumumuzdaki bazı aksaklıkların dilimize yerleştirdiği bir sözcük bu