Sevgili Günlük..... :) .... :(

• Konbuyu başlatan GulsahToptas
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde GulsahToptas tarafından oluşturulan Sevgili Günlük..... :) .... :( başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 41,239 kez görüntülenmiş, 145 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Sevgili Günlük..... :) .... :(
Konbuyu başlatan GulsahToptas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili günlük..
Bugün çok hastayım ..
Doktora mı gitsem diyorum..
Hastahanelerin durumunu düşünüyorum da birden  vazgeçiyorum.
En son "Bakırköy Hastahane"sine acilen gitmiştimde gecenin bir yarısı iki defa kan alıp bir türlü sonucu verememişlerdi..
Bari diyorum doktoruna -laboratuvarına sıkıntı vermeyeyim kendi kendime iyileşmeye çalışayım:)

I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Ç
crt' Alıntı:
Sevgili günlük..
Bugün çok hastayım ..
Doktora mı gitsem diyorum..
Hastahanelerin durumunu düşünüyorum da birden  vazgeçiyorum.
En son "Bakırköy Hastahane"sine acilen gitmiştimde gecenin bir yarısı iki defa kan alıp bir türlü sonucu verememişlerdi..
Bari diyorum doktoruna -laboratuvarına sıkıntı vermeyeyim kendi kendime iyileşmeye çalışayım:)

Çok geçmiş olsun.

Allah acil şifalar versin...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
ibrahimgemlik' Alıntı:
Çok geçmiş olsun.
Allah acil şifalar versin...
İbrahim : )
Teşekkür ediyorum.
Şimdi biraz daha iyim..Neyse durumu doktora gitmeden kurtardık  gibi:)

E

emrex

Kullanıcı
27 Nis 2010
En iyi cevaplar
0
0
Karaman
4/7/2005
Tren yolculugu yapacaksanız kısa mesafe tercihiniz olmalı. Son zamlardan sonra fiyat cazibesini epey yitirmiş trenler, hep dengesiz saatlere konmustur kalkış saatleri. Sabah kargalar uyanmadan 7.15 gibi, ögle mesai arası saatler, gecenin bir yarısı gibi....
Kuyrukları görürsünüz hemen eski yapı olan istasyonlara girdiginizde gise sayısı önemli degildir. Bekler bekler sonra yaklasırsınız vezneye, görevlinin erkekmi kadın mı oldugunu bile farkedemezsiniz cogu zaman, zırhlı kulube gibidir orası. Acık olması şans acıklıktan kafanızı egersiniz sanki icerde birilerinin olmadıgını bilmiyormus gibi. Biraz yükseksesle
- Falanca yere bir ögrenci
Ve parayı uzatırsınız adam kucucuk bir karton parcası uzatır size. Abuk sabuk yazılar ancak günün tarihi özenle basılmıs bir bilet.. cogunda eski fiyat yazar 2.500.000 ama adam sizden 4.000.000 kesmistir.Trenin gelmesine cok oldugu icin cogu zaman, bilet alırken fiyat sormadınız ise gider kuyrugu yarar sorarsınız -Beyfendi parayı eksik verdiniz. ya da - Bakarmısınız kaç paraydı falanca yere falanca tren...
Trenler %98 geçikirler. Bir kaç ray vardır hangisine gelecegi belli degildir trenin.
Kalabalık nereye sizde oraya gidersiniz. Bir taraftanda düşünürsünüz biletiniz numaralı olmadıgı için ve bu biletleri her isteyene -hemen hemen, yok demeden- verdikleri cin, yer bulabilecenmi diye..
Posta trenleri şu odalı olanlar elinizde valiz varsa tam bir sıkıntıdır. Geçemezsiniz daracık koridordan ki zaten sizin gibi bir kac kişi vardır. Odalar kompartıman olsa gerek hemen dolar, biri zaten dolmayan olursa hemen sahiplenir kapıda durur - arkadas gelecek dolu burası, caresiz beklersiniz. Daha önceki istasyondan binenler doldurmuslardır birer ikiser kişiyle odaları, siz sıgınırsınız yanlarına - burası bosmu acaba.
Trenler otobuslere göre daha sıcak yerlerdir. Cogu zaman koltuklar birbirine bakar. Bunun bir gıcık yanı gittiginiz yöne ters oturmaktır. Bir acayiptir bu durum tercih edilmez. Hemen tanısmalar olur, dedikonun, siyasetin tam ortasına girilir. O bunun yegeni, bu şu partinin seysi, öbürü öbür partinin şeysidir.
Hemşeri muhabbetleri olur. Ben şuradan sen nerden içindenmi dışındanmı hangi okulu okudun a bende yan okulda okumustum ya da iki sokak aşagıda ki okulda, aynı mahalledeymişiz nasıl tanışmamışız. Genellikle de tanıdık çıkılır zaten. Bir de tanıdıklara rast gelirsiniz. -Nereye.. Kısa mesafe tek yön olan yolculuklarda tam gıcık bir sorudur bu.. Başka yermi var senle aynı yere.. Hemen arkadan bir soru - hayrola birşeymi var. Alışkındır küçük şehir insanları büyük şehire ya doktora hastaneye ya resmi bir iş için ya da iyi bir ihtimal dügün dernek müsafirlige gidilir.

Trenlerde ve istasyonda her daim trenlerin, trenlerin ve istasyonların ne kadar kötü durumda olduklarını görebileceginiz yazılar yer alır. - yenileniyoruz. - hızlanıyoruz. - falanca yıl amaçlarımız.. - gelişmemiz için bizi tercih edin. Bunları uyarı yazıları izler - Burdan inilmez - burdan sarkılmaz - burdan şişe, çöp atılmaz - Burayı temiz tutun. vs. vs.
Genede farklı bir havası vardır trenlerin tavsiye edilir üçüncü sahışlara :))

E

emrex

Kullanıcı
27 Nis 2010
En iyi cevaplar
0
0
Karaman
yaz (karpuz) gelmiş - 28/5/2005

Bir süredir okul ve iş olmadığı için ev için gerekli çoğu şeyin tedarikini ben yapar oldum. Cumartesilerde pazaryeri sebze ve meyve için
uğrak yerim oluyor. Pek manav alışverişi yaygın olmadığı için pazaryerleri buralarda
meşhur.
Yazında gelmesiyle epey canlandı sebze-meyveler erik,yenidünya(farklı bir isimle anılıyordur kesin), vişne...
Şimdilerde kayısı, kiraz, şeftali ve karpuz...
Ön önemlisi karpuz seçimini genelde ben yapıyorum. Karpuzun ilk önce fiziki görünümü önemli, güzellik yarışmasındaki kızlara bakar gibi bakmalısınız onlara. Tek farkları bunlar mayo yerine
çizgili pijama giyiyorlar :pp.. Yani ala karpuz dediğimiz cinsteler,simsiyah karpuzlar pek gelmiyor nedense....

Neyse, ne diyorduk
(Fabrika yeri seçimi aklıma geldi :D)

- Fiziki etüt

büyüklük seçimi (ihtiyaca göre ortası makuldür.)
görünüş (Mümkünse rengi uyumlu, yamuk yumuk olmayan)

-Fiziki Temas

Ses (yavaştan tokatlama yapılır.Kıpkırmızı karpuzun kendine has bir sesi vardır)
Ağırlık (karpuzun hafif olması tercih edilir. Kavunun ise agır)

Kriterlere uygun karpuz seçilir. Karpuzun kesim sırasında su altında hafiften serinletilmesi yapılır. Daha sonra tekbir sesleri
eşliğinde boğazlama işlemine geçiler. Örnek bir karpuz ilk bıçak darbesinden sonra kendi kendine "Sığmam bendime yırtar taşarım" edasıyla yarılma tepkisi gösterir. Buzdolabında
soğukta (-100 derece :pp) belli bir süre (30 saniye kadar :pp) bekletilerek, servis yapılır... Afiyetli şeker gibi olsun..

Literatürü taradığımızda karpuz kazalarına sıkça rastlarız :pp. Karpuz intiharları çok acıdır. Özellikle motosiklet gibi araçlardan kendilerini yere atmaları sonucu, iç burkucu manzaralarla karsı karsıya
kalmışızdır.Image hosted by Photobucket.com
Cogu satıcı "şeker hastalarına yasak" ibaresiyle karpuz satışları yaparken
ırkçılık ve ayrımcılık yaparlar. Kendilerine hadi oradan sende diyerek, kınıyoruz (biz).

Karpuzun en önemli kusuru çekirdekleridir. İyi bir karpuz almışım diyebilmeniz
için karpuzunun çekirdekleri az ve ufak olmalıdır. Eski çağlarda karpuz çekirdekleri kocamandı,
laboratuarlarda yürütülen uzun ve meşakkatli çalışmalar sonucu bu büyüklük kısmen (%50 diyelim :pp)
azaltılmıştır. Karpuz seçerken üzerinde "Tarım ve köy işleri
bakanlığından onaylıdır. Üretilip satılabilir, yan etkisi neyim yoktur" yazısını, "raf ömrü bir iki haftadır üretim tarihi: ...." ibaresini arayınız...(Bu arada marketlerde kültürlü-mantar paketlerinin üzerinde ilgili izini arayan zihniyeti tebrik ediyorum..).

(bu yazı ölemesine yazılmıştır, hormonlu karpuz üretim-Şatış vs. süreciyle ilgim yoktur. :pp)

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Gunluk nasıl başlasam bilmiyorum. Yani ben çok semisim gercekten. İcime icime işlemiş  of cektikce daha bı derine iniyo sanki. Şimdi yaptıklarımın diyetini oduyorum ama çok ağır bı diyet. Durmadan gözyaşı acı ve hasret gerektiriyo. Yanindayken dibindeyken hatta kulağıma sevdiğini  söylerken bile. Ask affettiriyo bazı seyleri ama unutturamiyo unutamadikca duvarlasiyo.
Mırıldanîyorum;
Güzel bir şarkıya benzer ask, ama kolaymıdır bir şarkı yaratmak?
Degerini bilmek gerekir askın!
Bilemedim ve çarçur ettim aşkı. Şimdi kirintilarindan bı tane yaratmaya çalışıyorum ama istiyorum olsun lütfen. Herseyine raziyim yeterli aramizdaki duvarlara yenisini eklemeyi bıraksın. Hicbisey umrunda değil artık!
Ve şimdi intikamını guzellestirmeliyim daha fazla acı çekerek doymasini saglamaliyim.
Kimbilir belki bı gün diner içindeki kızgınlık Soner intikam ateşi. Umudum var evet tüm olanlardan sonra bile umudum var. Hep olucak onun yolunda.

Yani yalan dünya.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili günlük..
  Biliyormusun ne insan müsvetteleri tanıdım..
İnandığından bildiğinden değil sırf inadından direniyordu..
Ve sildim hepsini kendi halerine bıraktım ..Ne haleri varsa görsünler her
ne kadar bunu haketmiyorlarsa bile yine de mutlu olsunlar istedim..!

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Günlük;
2 günden beri hastayım ölüyorum. Boğazım, başım, karnım, eklemlerim kısaca hertarafım ağrıyo diyebilir. Ihlamur-nane limon-suda eriyen vitaminler falan fıstık hepsini bi çırpıda içiyorum. Fayda vermiyo. Neyse dün akşam bi iğne yedikki biraz rahatladık ama hala nefes almakta zorlanıyorum.
Neyse atlatırım ya.  :p
Ramazan'ın babaannesi cuma sabahı vefat etti. Üzüldüm. Ama onun kadar değil. Yani elimde değil napim. Yani doğal olanıda bu ben onun babaannesine en fazla bu kadar üzülebilirm. Benden ağlayıp zırlamamı beklemesi saçma olan değil mi?
Ben nu üzgün görünce üzülüyorum o kadar. Gerçi oda fazla değil şu sıralar. Nebileyim yine içim bi tuhaf.
Yaptıkları falan aklımdan hiç gitmiyo.
Bi doygunluk geldi. Neyse..
Şimgi diyetteyiz. Konuşmama diyeti. Babaannesinin mevlütü okununcaya kadar aramam bile olay oluyo. Yahu benmi öldürdüm kadını? Zamanı geldi öldü. Hem kadın gelmiş 80 yaşına, onun hakkında bundan sonra en hayırlısı bu. Çok bile yaşamış.
Haşa Allah' ım günah yazma, içimi biliyosun sen.
Pazartesi tekrar iş başı. Bu gecem var iyileştim iyileştim. Yoksası malum. :-\
Arabayı servise vermem lazım. Kaskodan bonusum var onları kullanırım artık.
Ferhat kafamı yiyodu alsın ne yapıyosa yapsın.

Canım öyle soğuk şeyler çekiyo ki anlatamam. Hani meşgul olmasa kap gel dondurmamı dicem de. Annem eve almaz ki.  :D
Puslu puslu kiraz, ımmmm.

Saat 5 olmuş ıhlaurdan başka bişey sokmadım ağzıma. ???
Kilo verme yolumu buldum ben.  :D
Aman yok ben böyle daha güzelim. Güzel demişken saçlarımı sarı yapmaya karar verdim. ::)

Sar başa sar başa.
Sara sara sardım yıllar geçti boşa.

Ayça dinliyorum günlük.
Neyse şekerim, yazarım ben sana yine. :-*

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Off günlük off..
Yine büssürü yalanı dolanı takmış diline karşıma çıkmış.
Gözleri dilinin söylediklerine inanmamam için bağırırken, kendi gözlerime ihanet edip inandım yine diline.
Off!
Pişmanım yine. Yine yapmamam gerekenleri yaptım ve pişmanlığın rahatsızlığıyla kıvranıyorum.
Nefret ediyorum kendimden ve bu zayıflığımdan.
Şimdi tekrar herşeyi söndürüp kendime yani en derinimde olan Eda' ya dönmeliyim, yüzüm yerde.

Bide üstüne üstlük haklı çıkmaya çalışmıyomu deli oldum anlatılır gibi değil.
Bide ne biliyomusun günlük iyide oldu bunlar, iyiki tekrar inanıp tekrar düştüm peşine.
Artık iyice itici oldu gözümde.
Nerdeyse suçlu çıktım dediklerimden dolayı. Oysa gerçeklerini yüzüne söyledim. Yani onunda biliyo olması gerekmiyomu?
Evet biliyoda onların olmamasını istemesinden bilmiyomuş havasından geliyo. Yada gelmemeye çalışıyo.
Ama yalanına inandım ya bunu bana karşı bari yapmaması gerektiğini düşünmüştüm. Ahh komik ben!

Ama çok büyük hatam var şimdi. Yüz verdim. Nebileyim işte zayıfım ona karşı koyamıyorum.
Allah' ın belası!
Nerden herseferin de karşıma çıkar ki?
Yani off günlük off!
Kafam çatlıyo inan.
Canım annem de olmasaydı bu gün kafamı biyerlere çarpıpı kurtulmak isteyecektim bu düşüncelerden..

Daha başka hangi yollardan anlatabilim ki artık istemediğimi?
Yani yalan şefkati kesemiyorum yine. Yani en azından şimdilik böyle gibi.
Uff!

Yazarım sana yine günlük.

H

hırslı.28

Kullanıcı
16 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
sevgili günlük bugun çok kötü birşey oldu ve onun için çok üzgünüm  :(
bizim sokağın tam başında bir kaza oldu ve iki genç feci şekilde can verdi
çok etkilendim o an aklımdan hiç çıkmıyor. :'( :'(

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
hırslı.28' Alıntı:
sevgili günlük bugun çok kötü birşey oldu ve onun için çok üzgünüm  :(
bizim sokağın tam başında bir kaza oldu ve iki genç feci şekilde can verdi
çok etkilendim o an aklımdan hiç çıkmıyor. :'( :'(
:(Bende duydum o olayı ve çok etkilendim.
Hayat o kadar kısa ki,1 saat sonra ne olcağımız belli değil.
Onun için kimseyi kırmayalım.Hiç değmiyor.

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Gözlerim yavaş yavaş yaşlarına yol açarken, dudaklarımda memnuniyetin tebessümü..
Evet, bu acı iyi acı.

H

hırslı.28

Kullanıcı
16 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
sevgili günlük çok stresliyim ve sinirliyim :mad:

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili günlük..
Güzel başlayan bir hafta sonu hayal etmiştim ama yne yazıkki hüsranla sonlandı..
İnsanoğlunun Roma'da keyfi bir biçimde başlayıp Sivas'ta tarihin kara listesine geçen yakma merakı ..
En son Ali Sami'yen de son bulurken..
Şampiyonluk umutumuz alevlere yenik düştü yandı -kül oldu ve işte umutlarımız bir dahaki bahara kaldı..

B

blt.cemile

Kullanıcı
11 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Sevgili günlük;
O kadar kırgınım,kızgınım ki hayata.... :sinirli

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili günlük ..
İnsanoğlu artık vahşette sınır tanımıyor.. Ölüm denilen mutlak realite Tanrı"nın elinden adeta alınmış durumda..
İşte bir günü daha bitirdik..
Bakalım yarın nasıl olcak?
Ne hüzün ne sevinç , unutmak için sanırım en güzel çözüm uyumak..!
Menekşe: ) umarım yarına daha farklı ve güzel başlarsın..
Sevgiler vede iyi geceler ..

T

TopraKanA

Kullanıcı
20 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
İnsanlar hep herseyin doğrusunu bildiklerini iddia ediyor bu aralar yani hersey onların bildikleri kadar. Yok efendim öyle değil! Biraz daha caba değil istediğim bırakın yani bildiginizle kalın ama olanın tümü bu diye iddia etmeyi bırakın!! Yani tamam biraz iletisimsizim ama birakin ben böyle mutluyum. Aeiyorum herseyimin en ince ayrıntısına kadar konuşmayı birazı bana kalsın kalsın ki öyle katlanayım " ne yapsınlar ben bu kadarını verdim diye avutayim kendimi bendekilerle. Beynimi yorup yorup uykuya dalabileyim bunlarla sonra sabah hiç uyumamış gibi uyanayım o deliksiz uykumdan. Günlük sessizliğe daha fazlamı alismaliyim ne? Daha fazlamı sessizleseyim hi? Daha fazlamı yoktan var edene yoktan var etmesi için yalvarayım yada yine susuyim mı? Ya da yine ben doneyim diğer sapağa yani kabulleneyim herseyi bıraktıklarımı yine zorlayayım ya da yine ben... Neyse. Herkes ayrı telden çalıyor. Koca bir pişmanlığı var adamın ve hala yeni pismanliklar eklemek pesinde bünyeye. Arsiz arsiz herkes arsiz doyumsuz  birde doyumsuz. Kimse hicbirseyle yetinmiyo
hepimiz yani. Bir butun olmak var bide hani paylaşımdan gecen oluşum. Kadınların bir tavuktan farksız olduğu ve onlar gibi davranıp/yasamaları  gerektiği iddiasında bulunan bir kadınla olup ona hizmet etmek durumunda bırakıldım bırakılıyorum. Simde sus mü yoksa karşımı koy? Hi hangisi? Bence çırılçıplak kahkaha daha iyi:)

Şimdi kafamı siken bu hayatın icine akıp birde herseye kafamı tutayım? Af buyur beyim hangi kafayla? Yok aslında dediğim tebessüm ettirin yada dur abartip bangir bangir kahkaha attırın değil. Adam olun lan! Karşımızdakine susma konuşmama hakkı tanıyın birde hakkı haklıya tanıyın ulan!! Bu kadar olmayın yada olun bana bu kadar oldugunuzu göstermeyin Allah aşkına!! Yani bu kadar olmamış olun olmadiniz siz bu kadar...

Şimdi hadi yürüyün isyan çıkaralım hır gür. Nasıl ? Böylesi daha kolay değil mı? Yok est. Sizin yaptığınızdan kolay değil.

Şimdi sakın beni tanıdığını iddia etmeye devam etme!
Yo değişme sadece cekil önümden.

Birde çok komikler onlar gunluk. :) ben çok iyiyim.
Bu durumda tek artim neydi? Mayıs yağmurları.
- Teeşekkür ederim Tanrım...

Afiyet olsun. 

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
TopraKanA' Alıntı:
Şimdi kafamı s***n bu hayatın icine akıp birde herseye kafamı tutayım?
TopraKanA ..
Yazı sana mı ait alıntı mı  anlayamadım ama
Yazıp-çizerken yine de dikkatli olmak gerek diye düşünüyorum..

I

ibrahimgemlik

Kullanıcı
23 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
Sevgili Günlük...

Kafamın içinde filler dans ediyo...