herkes de neden öncelikle karşısındakinin sorununu öğrenmeye, anlamaya ve çözüm için fikir üretmeye çalışmıyor hiç anlayamıyorum. :-\ ???herkes kendi derdinin yoğunluğuna kaptırıyor kendini..
Kaddafi'nin peşinde değillermiş ... Libya halkını korumak için yağdırılmış onca bomba ... Anlam veremiyorum size ne ne işiniz var Libya'da?İnanalım mı mazlum halklar böye mi korunuyormuş ?
Herşeyin Neden Tekerür Ettiğine Anlam Veremiyorum. Ağır Olacak Ama eşeke Bile Bir Çıukura 2 Kez Düşmezken, İnsan Neden Defalarca Aynı hataya Düşer. Birisi Hata Edince Adama Eşşek Dersek Eşeğe Hakaret Olur Vesselam...
Bunca tolumsal kargaşa ve eşitsizlik karşısında her ne kadar güvensizlik duygusuna kapılsamda ... Artık karşılaştığım tüm olumsuzluklara ve tuhaflıklara anlam verebiliyor hatta hiiçç şaşırmıyorum Sevgili Özgür Tüm bunlara Sen de alışmalı anlayacağın sakin olmalısın ..
Gazete okumayı bıraktım. Verilen mesajlar artık hepimize normal gelmeye başladı. Tecavüz, kadın cinayetleri, berdel, töre cinayetleri, çocuk gelinler, şiddet ve daha niceleri.... En azından internette haber seçme şansım var. Özellikle şiddet konusunda cidden çok endişelerim var. Erkek egemen toplumda kadına şiddet gittikçe daha çok meşrulaştırılıyor, bu normalken (!) abartılıyor ) 'DELİKANLI KIZLAR molped kullanır' sloganı ne kadar erkek egemen toplumda yaşadığımızın göstergesi olduğunu düşünüyorum.
Evlenirken gelinlik üzerine sözde adet için kırmızı kuşak, hatta şimdi gökkuşağı gibi tüm kurdeleler bağlanmakta
'Al sana malı böyle teslim ediyoruz tepe tepe kullan hatta geri idade yapılabilir, ben bu güne kadar kızımı korudum ( ama elalemin kadınlarından da faydalandım eee onlar istedi) al şimdi emaneti teslim ediyorum' :-X
Takılan kurdelenin anlamı "Bekareti semboleştirmek " çok saçma ve aşağılayıcı bir durum.
Herkes bu aşamada ağlarken tek gülen ben oluyorum Yakında o kurdelelerin üzerine birde doktor raporu takılırsa şaşırmam.
Evlenme aşamasında olan bireyler; lütfen ailelerinizin bunu yapmalarına müsade etmeyin. HAYIR demeyi öğrenin.
Evet anlam veremiyorum...Nedendir bunca ayrımcılık ?(Din-dil-ırk-meshep) Hele de kadın erkek arasındaki eşitsizlik ? Sevgili Tuğba Kadın hatta insan hakları konusunda seni sonuna kadar destekliyorum..Ancak evlenirken gelinlik üzerine bağlanan kurdalenin evliliğe atılan ilk adımda sadece mutluluğun geleneksel bir sembolüdür diye düşünüyorum... Evlilik konusunda öyle büyük yanlışlar yapılıyorki bu sadece küçük bir detaydır...
kadınlara çok büyük yanlış yapılıyo.. milleti kışkırtanlar,dayak yiyen kadınlar.. karısının kafasına sıkan alçak adamlar...ve daha nicesi.. böyle insanlara meydan veriliyor hakkettikleri cezayı almıyorlar.. sistem berbat..haklı-haksız,iyi-kötü aynı kefede.. diyecek çok şeyim var da.............
Bu kadar geriye dönük zihniyet ile içiçe cehaleti yaşıyor olabilmemize gerçekten inanamıyor Bana göre "Bilimsel eğitim" ekmek-su kadar kutsaldır diyorum. (Bu benim görüşüm onaylamama özgürlüğüne sahipsiniz)
"Yüksek bir mevkiye yerleşen alçak bir adamdan daha kötü bir şey olamaz" demiş,Claudianus. Bir de alçak mevkilerde kıskançlık kurbanı olup, debelenip duran yüksek insanların hali vardır... Ne acıklı bir haldir o... İşte o acı halde debelenip duran insanlara anlam veremiyorum. Çok uğraşıyorum ama olmuyor ne yapayım.
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin ! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz Hello Welcome to Guest! Register here to benefit more from the forum
Bu site, içeriği kişiselleştirmenize, deneyiminizi uyarlamanıza ve kaydolduğunuzda oturumunuzu açık tutmanıza yardımcı olacak çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin veriyorsunuz.