ilginç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan egeli_muh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
E

egeli_muh

dünyadaki her ağaçtan düşen yaprağın (her ne şekilde düşerse düşsün) pi sayısı(3,14...) ile orantılı düştüğünü biliyor muydunuz?

egeli_muh' Alıntı:
dünyadaki her ağaçtan düşen yaprağın (her ne şekilde düşerse düşsün) pi sayısı(3,14...) ile orantılı düştüğünü biliyor muydunuz?

bilmiyoduk ama bu bilginin doğruluğunu bilmek istiyorum aslında biraz garip geldi  ::)

bana ilginç glen iş ile ilgisi ne ki buraya açılmış konu ???

Diğerine gelince de doğrdudur heralde..Tespit edilmiş kı yazılmışş ben böyle düşünüyorum şahsen :) :)

arkadaşlar bu yazıyı teknik bir dergiden aldım..
hani sadece birşey ortaya atmak için verilmiş bi bilgi değil...

egeli_muh' Alıntı:

Ne demek bu bende anlayamadım,biraz daha açıklarsan memnun olurum ;)

herşeyin pi sayısı ile orantılı olduğunu biliyordum ama yaprağın pi sayısı ile orantılı düştüğünü bilmiyordum..

Ayrıca nasıl anlamamız lazım bunu...?
Düşerken ki dönüş sayısı olabilir mi..??

:dusun

Pi sayısıyla nasıl orantılı düşüyor döndüğünden dolayı olabilir mi  ::)  ???

ilenay' Alıntı:
Pi sayısıyla nasıl orantılı düşüyor döndüğünden dolayı olabilir mi  ::)  ???
ben de öyle düşündüm ama yazan arkadaşımızın biraz açıklama yaması daha uygundur.Senin dediğin gibi orantılı mı düşüyor yoksa havadaki hareketlerinin resmi çizilip mi bu sonuca ulaşılmış? Karışık yazdım ama sonuç aynı yönde? Yarım bir konu bence

ya ben bişeyi anlamadım ;düşme hızı mı pi sayısıyla orantılı yoksa düşme süresi mi?????? nasıl oluyo bu tam bilgi verirseniz daha iyi olur..

Geri