” HER GÜNE BİR SÖZ”

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"Terviyedir ki bir milleti hür, müstakil; şanlı, âli bir heyeti içtimaiye halinde yaşatır ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder." Mustafa Kemal ATATÜRK - 1924

Üzülmek, yarının sıkıntısından bir şey eksiltmez, sadece bugünün gücünü tüketir.

A.J. Cronin

Yarının bugünden daha iyi olacağı ümidiyle yetinmek yerine, hemen bugün yarın uyandığımızda kendimizi önceki günden biraz daha iyi hissetmemizi sağlayacak bir şeyler yapabiliriz. Edward de Bono

Gözyaşının bile görevi varmış.
Ardından gelecek gülümseme için temizlik yaparmış. | Hz. Mevlana...

İstediğiniz kadar yüksek sırıklar üzerine çıkın. Her koşulda kendi bacaklarınızla yürüyeceksiniz. Montaigne

Hayatta mutlu olmanın iki yolu var; ya isteklerinizi azaltacaksınız ya da imkanlarınızı zorlayacaksınız.

Benjamin Franklin

Şu dünya bir dağ gibidir ona nasıl seslenirsen o da sana sesleri öyle aksettirir.
Ağzından hayırlı bir laf çıkarsa hayırlı laf yankılanır.
Şer çıkarsa sana gerisin geri şer yankılanır.

Elif Şafak

"Bana gülüyorsunuz çünkü ben farklıyım... Ama ben de size gülüyorum çünkü hepiniz aynısınız."
Jonathan Houseman Davis

Ormanda iki ayrı patika vardı ve ben en az ayak izi olanını seçtim. İşte farklılık budur. Frost

"Bir gün bu memleketin yanağına öpücük, başucuna da bir not bırakıp gideceğim:
Not'ta şunlar yazılı olacak:
Öyle güzel uyuyordun ki uyandırmaya kıyamadım !"

-Aziz Nesin-

İyi uykular Türkiyem(:

Kitaplardan elde edilen tecrübe, ekseriya kıymetli olmakla beraber, sadece bir öğrenmedir; asıl hayattan edinilen tecrübeler ki hikmet mahiyetini taşır. Samuel Smiles

Arkadaş,insanların sana sundukları gibi benimseme yaşamı.Yaşamın daha güzel olabileceğine inandır kendini.
André Paul Guillaume Gide

Geri