” HER GÜNE BİR SÖZ”

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sevilmek umuduyla sevmek insanidir. Fakat sevmek için sevmek, meleklere özgüdür.
Alphonse de Lamartine

Ben aşktan daima kaçtım. Hiç sevmedim. Belki bir eksiğim oldu. Fakat rahatım. Aşkın kötü tarafı insanlara verdiği zevki eninde sonunda ödetmesidir. Şu veya bu şekilde... Fakat daima ödersiniz... Hiçbir şey olmasa, bir insanın hayatına lüzumundan fazla girersiniz ki bundan daha korkunç bir şey olamaz..

Ahmet Hamdi Tanpınar

Adının ne kadar güzel olduğunu,
Ancak sevdiğinin ağzından duyduğunda anlarsın..

~ Ece Ayhan

Her mutsuzluğun ötesinde yine yaşam bekler;ama insana özgü bir yeteneksizliktir yaşayamamak..
Yoksa hangi balık boğmuş kendini; Hangi serçe atlamış damdan..Dostoyevski

Her mutsuzluğun ötesinde yine yaşam bekler... Ama insana özgü bir yeteneksizliktir yaşayamamak ...
Yoksa hangi balık boğmuş kendini; Hangi serçe atlamış damdan..

-Dostoyevski-

Korkularınızdan kaçmayın. Siz kaçtıkça onlar kovalar. Korkularınızla dövüşün. Onlara meydan okuyun. O zaman onlar dönüp kaçmaya başlarlar. Korkunuz giderilmedikçe kendinize tam olarak güvenen biri olamazsınız. Dale Carnegie

“Kariyerim boyunca 9000′den fazla başarısız atış yaptım, 300′den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandiracak atişi ıskaladım.. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım.. İşte başarımın sırrı…”

Michael Jordan

‎"evet dorian,herzaman seveceksin beni. çünkü ben senin işlemeyi göze alamadığın tüm günahları simgeliyorum."

OSCAR WİLD

Yaşamı olduğu gibi kabul etmelisiniz, fakat kabul edebileceğiniz gibi olması için de çaba göstermelisiniz. Alman Atasözü

''Mutlu bir hayat yaşamak istiyorsan bir amaca bağlan, insanlara ya da eşyalara değil...''
[Albert Einstein]

‎"Kim bilir kaç kişi ayrı yataklarda, birbirine sarılarak uyuyordur."
(Özdemir Asaf)

nil_92' Alıntı:
Şehitler, Kuvâyi Milliye şehitleri,
mezardan çıkmanın vaktidir!

Nazım Hikmet.

Onlar bize bağımsızlığımızı,Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet edip gittiler...
Mezardaki Kuvai Milliye 'ye umut bağlamak yerine biraz da yaşayanlar düşünsün  ne yapmaları gerektiğini.

crt' Alıntı:

nil_92' Alıntı:
Şehitler, Kuvâyi Milliye şehitleri,
mezardan çıkmanın vaktidir!

Nazım Hikmet.

Onlar bize bağımsızlığımızı,Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet edip gittiler...
Mezardaki Kuvai Milliye 'ye umut bağlamak yerine biraz da yaşayanlar düşünsün  ne yapmaları gerektiğini.

belkide Nazım Hikmet yaşayanlar yapmaları gerekenleri yapmadığı için söylemiştir.yani yaşayanlara taş atmıştır ;)

nil_92' Alıntı:
belkide Nazım Hikmet yaşayanlar yapmaları gerekenleri yapmadığı için söylemiştir.yani yaşayanlara taş atmıştır ;)

Değerli şairin ironi yaptığının fartındayım aslında..
Ancak içerisinde bulunduğumuz bu kötü gidişattan rahatsız olduğumuzu vurgulamak amaçlı bir sitemdi benimkiside...

Geri