hayal_12'nin Kaleminden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayal_12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şimdi bir gülücük eklerdim ama kızarsın diye vazgeçtim  :) Elimden geldiğince yazıyorum işte.. Beğeniyorsanız, o sizin kendi yüce gönüllülüğünüzdür..

Belki bir gülücük eklemek de pek çok şey ifade ediyor ama biz daha çok güzel sözden  anlarız, daha çok ruhumuza dokunur.  :)

of of kederlendim beh benimde bir iki şiirim var ama hayal arkadaşımızın yazdıklarının yanında benimkiler nasıl kalır bilmiyorum. şiirleri hep okur ama yorum yazamazdım çünkü şiirleri okuduğum an bittiğim an oluyo hiç bir söz duygularımı ifade edemez oluyo. yorum yazmasamda okuyorum hayal kimbilir benim gibi kaç kişi var emeğine yüreğine sağlık.

Kişiyi rabbine yakınlaştırmayan aşk
Aşk değil
Geçici bir heves
Ve fanide kalan
Duygu yoğunluğudur
Aşkına bak
O duygu
O sevgi
O aşk
Sana
Verildiği için şükret..... senin şiirlerini okuyunca aklıma gelenleri özetliyo

hayal bence bunların defterinde küflenmesine izin verme çok güsel ve değerli şiirler bunlar emin daha bize ulaştırmadığın çok şiirin vardır veya olucak bence içindeki cevheri herkes görmeli ve sende buna izin ver ;)

hayal gerçekten harika tekrar başarılarının devamlılığını diliyorum allah emeğinin karşılığını verir muhakkak.... emeğine saygılar ;)

'hacer', 'berrak' ve 'ayben' ilginiz için teşekkürler.. Eğer yazdıklarımla biraz olsun sizleri farklı düşünmeye sevkedebiliyor ve sizin de yazmanıza bir nebze vesile olabiliyorsam ne mutlu bana.. Şiirlerin okunduğunu görmek bana güç veriyor.. Daha iyilerini yazmak için daha çok okuyor ve daha çok özeniyorum.. Bu arada 'hacer' senin de şiirin çok güzel olmuş.. Anlatamadığımı sen anlatmışsın :) Tüm güzel yürekli dostları saygıyla selamlıyorum...

yine bir akşam
ve yine sensiz bir sarhoşluk
güneşe yakınlığım kadar sana uzağım
bayatlamış sözcüklerim
kendiliğinden dökülüveriyor dilimden
sanki düşmezse hayat bitecekmişçesine
dedim ya; sensizlik işte
kara mintanlı senin bilmediği
mahmur bakışlı senin görmediği
superisi saflığında güzelliğiyle senin yok saydığın
sensizlik işte!
aslında sen hiç varolmadın
ve beni hiç sevmedim
sadece 'hayal'din benim için
ben bir hayali sevdim
diye dert yandım anneme
o zaman işin zor dedi
şimdi şu sarhoş gecede daha iyi anladım annemi
hayal sevildikçe
daha çok hayal oluyormuş
basiretimi hayalimi duygumu
al işte senin olsun ey 'hayal'i olan
belki gerçeğe döner de
serbest bırakırsın
gözlerinde esir aldığın ruhumu

hayal sevildikçe
daha çok hayal oluyormuş...teşekkürler hayall eline yüreğine saglık... :)

basiretimi hayalimi duygumu
al işte senin olsun ey 'hayal'i olan
belki gerçeğe döner de
serbest bırakırsın
gözlerinde esir aldığın ruhumu

yüreğine sağlık çok güsel olmuş devam ;)

İnsan göremediğini severmi
Bir hayale kapılıp gidermi
Senin varlığını hissetmezmi
Gül kokunu hiç duymazmı
O gül kokun
O insanı rabbine götürmezmi...
Ey sevgili
Hayallere aşık olanın
Rüyalarına gir
O güzel duyguları
Boşluğa savurmasına
İzin verne
O sözler ki
Seni bulsun
Sana yönelsin
Sevmeyi bileni
Sevilmeyi hak edeni
SEV EY SEVGİLİ...

hacer' Alıntı:
İnsan göremediğini severmi
Bir hayale kapılıp gidermi
Senin varlığını hissetmezmi
Gül kokunu hiç duymazmı
O gül kokun
O insanı rabbine götürmezmi...
Ey sevgili
Hayallere aşık olanın
Rüyalarına gir
O güzel duyguları
Boşluğa savurmasına
İzin verne
O sözler ki
Seni bulsun
Sana yönelsin
Sevmeyi bileni
Sevilmeyi hak edeni
SEV EY SEVGİLİ...

Susmam gerektiği yeri çoğu zaman tam bilemesem de; bu kez susmayı tercih ediyorum.. Bu güzel sözler karşısında ancak susmakla ayakta kalınır...  :-X

hayal sana teşekkür ediyorum ben çok önceden şiir karalardım yani evlenmeden önce kime kırılsam özlesem şiir yazardım evlendim iki kızım oldu okumamaktandı sanırım. hep denesem yazabilirmiyim diye düşünürdüm. dün  ve bugün duygularımı ifade etmeme vesile olduğun için allah senden razı olsun.

hacer ben bu şiirini çok beğendim ve çok güsel olmuş tabi yazılan kadar olmasada inan çok iyi bir şekilde anlatmışsın  :)

Hayatı akışına bırakmak istiyorum bugün.
Ne varsa olsun. Ne olacaksa olsun. Ne anlatılacaksa anlatılsın. Ne isteniyorsa istensin. Ne bekleniyorsa beklensin. Hayatı akışına bırakmak istiyorum. Hayatı, hayat gibi yaşamak için, hayatla savaşmayı göze alamayanlara inat. Öylece kendimi, rüya denize salıverecek, hayal damlalarıyla sulayacağım, gecelerden kalan utangaç duygularımı.
Umudunu yitirmiş bedevi misali, çöllerde serseri gibi gibi arayıp bulacağım ben 'umut'u. Bulduğumda da yüreğimin gizli köşesini vereceğim ona; ki başkasına kaymasın umudum. Umut benim olmalı! Umut onun olmalı! Umut sizin olmalı! Umut hepimizin olamlı! Umut yüreğimizde olmalı! Hayatı öylece kendiliğine bırakırken, umut elimizde ateş topu olmalı ve zamanı geldiğinde de yakacağı yeri bilmelidir.
Dilimde masum türküler, elimde eskilerden kalma hayaller. Yitirdiklerim, yitrdiğimi sandıklarım, benim olmayan hayalde benim olanlar, ulaşamadıklarım, benim sandıklarım, başkasının sandıkalarım, rüyalarını duygularını çaldıklarım, bilin işte, ben bugün hayatımı akışına bırakmak istiyorum. Müdahale etmeyeceğim. Sessizce bir köşeye çekilip, "kendi gibi" olanlar ile olmaya çalışanların, o garip, o anlamsız, o can yakan, o feryat dolu savaşını seyredeceğim.
Ne yazdıklarımdan utanacak, ne yazamadıklarıma yanacağım. Öyle ya, hepsi de benim, hepsi de parçam, hepsi de yüreğimden bir rüzgar alameti. Hayatı akışına bırakırken, bir urgan gibi boğazıma gelip takılan o söylenmemiş sözleri de sizlere bırakacağım ey, sevdiğini sanan, sadece sevilmeyi seven, küçük beyinler! Ahh, size de kızamıyorum ki. Siz d ehaklısınız! Siz haklı, onlar haklı, o haklı, ben haksız! Var mı adaleti elinde silah diye tutan bir başka yürek!
Ne sevdiklerimi geride bırakıp kaçacağım, ne de sevmediklerimi. İnsanız değil mi! Kaçsak da, korksak da, yalan söylesek de, aşık olsak da, sevsek de, sevmesek de, kızsak da, utansak da, yazsak da, ölü ya da diri ölü, insanız değil mi! Hayatı akışına bırakmak, kolay mı sanıyorsunuz yoksa! El değmemiş bir hayat umudu ile yaşamak. kendiliğinden geçen, müdahalesiz, kavgasız, aşksız, zamansız, ruhsuz bir yaşam, kolay mı sandınız yoksa!
Hayatı akışına bırakmak istiyorum bugün. Rüzgarlar kulağıma ıslık çalacak, hamam böcekleri kedi tırmığı gibi parmaklarımı yiyecek, yağmurlar sevdamı hasret çöllerine taşırken, ve o sevda da taaa en yüğrekte oldukça koruyacak, kollayacak, sevecek. Yağmur beni sevecek, beni mutlu kılacak, beni bereketlendirecek.
Duy işte ey hayali sevdiğim. Hayatı akışına bıraktım ve seni bekliyorum. Seni beklediğimi aklına bile getirmesen de, ben biliyorum ki, SENİ BEKLİYORUM! Hayatı sana, hayaı umuda, hayatı akışına bırakıyorum ey sevgili! Ya gel geride bıraktığın kalbini al, ya da giderken benden çaldığın kalbimi geri ver.
Gel artık ey hayali sevdiğim!
Sanadır sözler, sanadır şiirler, sanadır bu yürek dokunuşları.
Hisset...

Tanrı'nın adını anıyorum diye kızma yine, elimde değil..." Tolstoy butun yazılarını okuyrumda en sonunda bu gozume takılan ımza ...

Hayatı akışına bıraksakta bırakmasakta o gideceği yolu bilir... istersek önüne sed çekelim, istersek geri çevirmeye çalışalım ne yaparsak yapalım olacak olan olur... değiştirmeye çalışmak, isyan etmek sıkıntıdan başka bir şey vermez insana... bu yüzden dua edelimde aradıklarımızı o değiştiremeyeceğimiz hayatta bulabilelim...
Hayatı öylece kendiliğine bırakırken, umut elimizde ateş topu olmalı ve zamanı geldiğinde de yakacağı yeri bilmelidir.
ne güzel demişsin yine umut ateş topu olmalı elimizde... yüreğimizde hiç eksik olmamalı umut... umutlar değilmidir zaten hayatı yaşanılası kılan? vuslatlar değil midir ayrılıkları güzelleştiren? ve bu dünyaya da vuslattaki mutluluğun umuduyla yaşamıyor muyuz? umudumuz hiç eksilmesin inş.
Gel artık ey hayali sevdiğim!
Sanadır sözler, sanadır şiirler, sanadır bu yürek dokunuşları.
Hisset...

sana dört mevsimi bir arada yaşatan her kimse ne mutlu ona... hislerinden eminsen sen oda hissedecektir birgün nasılsa... dediğin gibi elimizdeki ateş topu yakacağı zamanı bilir...

teşekkürler hayal_12

Geri