hayal_12'nin Kaleminden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayal_12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yarence nin yorumuna aynen katılıyorum... buraya yazanların hepsinin niyeti açık bence senin olduğu gibi... dediğin mide bulandıran küçük şeyler onlar görme gitsin  :)

oy oy şu an çok karmaşık bir haldeyim sonn şiir çok güzel olmuş kardeşim elin yüreğine sağlık

Teşekkür ederim 'hacer' hanım.. Beğenilince daha iyisini yazmam gerektiğine olan inancım yeniden artıyor.. Ah bir de zamanım olsa.. Çok daha fazlasını yazardım ama olmuyor işte... :)

Ve sen 'fıstık'.. Sen de çok sağol.. Hakikatten senin desteğini daha bu siteye ilk geldiğim günlerden beri hissediyorum, görüyorum.. Çok sağol.. Güneşin bol olsun...  ;)

hayal_12' Alıntı:
bilsem ki
elimi tutacaksın
su olur paklardım ellerini
bilsen ki
seni severim
-sen bilmeden-
rüya olur
gündüzümü aydınlatır mıydın??

aydınlatmazdın değil mi
biliyordum
başını ellerinin arasına alıp
dalıp giderdin
semaya açılmış ellerin gölgesinde
ne sen aydınlatırsın ruhumu
ne de
ben beklemekten sıkılırım
severken ne olduk seninle
bilmiyorum
ruhum karanlıkta
gözlerim çok
çok uzaklarda
ya sen geleceksin birgün
ya da ben
delilik suyunu şerbet diye içerim
öyle ya
aşkın sevdanın iksiri de
delilik değil mi??

ya da ben
öyle ya
aşkın sevdanın iksiri de
delilik değil mi??

o şerbet değil midir insanı Mecnun diye adlandırtan?..
o şerbet değil midir LEYLA'ya vardıran?
acı gelsede tadı aslında doyumsuz olan
o şerbet değil midir akıllandıran?

ya arkadaşlar burada sinirden gülme krizi geçirdim özür dilerim ama ya allah aşkına böle küçük düşünen kaç kişi var burada herkes kendini ve ne istediğini bilen kişiler arkadaşlar ayrıca burası bayan erkek bulma sitesi yada ayarlama sitesi değil bizim vizyonumuz misyonumuz çoook farklı adından da belli kendinigeliştir yavuz sen rahat ol bu arada yarencenin yorumuna aynen katılıyorum biz seni yazdıklarınla çözdük bi söz hatırlatmak istiyorum sana meyva veren ağaç taşlanır senin kide o misal hiç önemseme biz senin samimi doğal ve tüm güzellikler ile yazılan şiirlerini yazılarını beğeniyor ve büyük hayranlıkla okuyorum okuyoruz okuyacağız  ve kalemin süper kişiliğine sana kimse sadece sen değil burada kimse kimsenin kişiliğine laf edemez arkadaşlar biz bilgi ve bildiklerimizi paylaşmak öğrenmek için  buradayız lütfen herkes bidaha düşünsün genelleeme yapmıyorum çünkü ben sitemizin üyelerine güveniyorum 3 5 kişi önemli değil isteyen istediğini düşünsün ayrıca kız peşinde koşulacak yer burası değil onu diyen insanlar o niyette demekki yavuz sana bu zaman kadar hep sölerim :) okadar emek vererek paylaştığın bilgiler güzel duygu yüklü ve hayatta yol almamızı sağlayan cümleler için canı yürekten saol ve son olarak o arkadaşlara şunu dicem eyy kendine yenilen insanlar güzel bir şey yapanları iyi olanları horlamayın çamur atmayın sahiplenin eğer bunu siz yapamıyorsanız tebrik edin sizde yapıyor ve  başkasını daha başarılı buluyorsanız 2 kere tebrik edin çünkü hepimiz müslüman kardeşiyiz ve bilgi hepimize yarar sağlar lütfen madolyana 2 türlü bakın ve yaptığınız hatanın farkına varıp özrünüzü dileyin yada susun... yavuz güzel muhteşem yazılarında şiirlerinde harika kalemini tekrar tekrar okumakta olacağız rabbe emanet kalın sevgi yolunuz uzun olsun dua ile....yorum uzun oldu özür dilerim eğer bilmeden cümlelerimde birilerini kırdıysam yada hoşunuza gitmeyecek cümleler sarf ettiysem affınıza sığınırım çünkü çok kızdım haksızlıklara hiç gelemem ve başarılı insanlara böle davrananlara hiç o yüzden kusuruma bakmayın sevgilerimle kardelen....

hayal_12' Alıntı:
hayal_12' Alıntı:
bilsem ki
elimi tutacaksın
su olur paklardım ellerini
bilsen ki
seni severim
-sen bilmeden-
rüya olur
gündüzümü aydınlatır mıydın??

aydınlatmazdın değil mi
biliyordum
başını ellerinin arasına alıp
dalıp giderdin
semaya açılmış ellerin gölgesinde
ne sen aydınlatırsın ruhumu
ne de
ben beklemekten sıkılırım
severken ne olduk seninle
bilmiyorum
ruhum karanlıkta
gözlerim çok
çok uzaklarda
ya sen geleceksin birgün
ya da ben
öyle ya
aşkın sevdanın iksiri de
delilik değil mi??

çok güzel bi paylaşım tşkler yavuz çok güzel cümleler kalemine sağlık ...

Kardelen'cim çok doğru söylüyorsun. Ufak şeylere neden takılıyorsanız artık..
Çok güzel bi atasözü var ama burası söylenecek yer değil.

kısa bıle olmusdengesızlerın laf anlaması bıraz cetın olur malum hos onlarda okuduklarını anlama kabılıyetıde olmaz ya neyse ellrıne sağlık kardelen

humyra' Alıntı:
kısa bıle olmusdengesızlerın laf anlaması bıraz cetın olur malum hos onlarda okuduklarını anlama kabılıyetıde olmaz ya neyse ellrıne sağlık kardelen
evet maalesef... :( öyle olsa siteyi ve üyelerini tanımış olurlardı ve zaten böyle şeyler yaşanmazdı sanırım... böyle insanlar var Rabb'im ıslah etsin...

aminnnnnnnn canım ıslah etsin gerçekten yorumlar için tşkler ben sadece haksızlığa gelemem bu yüzden yorum yaptım ve düşüncelerimi paylaştım arkadaşlar biz burada bilgilerimiz yüceltmek pekiştirmek büyütmek için varız ve öyle olacağız başarılı olacağız olanlarıda başımızın üstünde taşıyacağız hani yine bu sitede bi arkadaşımız güzel mısralar yazmıştı demiştiki meyve veren bir ağacı daha fazla sulayın 1 kez suluyorsanız 2 kez çünkü daha güzel meyve verecektir ben hayatım boyunca bunu yaptım yine yapacağım heleki edebi yönden şiir yazan biri olarak bu insanlara yorum yapmam gerekti çünkü şiir bende çok şey demek ağladığımda güldüğümde sevindiğim kızdığımda şiirim yani kalemim var olur ve böyle samimi duygularla yazılan cümlelere mısralara kimse bişi diyemez şiir yazdığım için o duyguları anlıyorum kimse birini etkilemek için şiir yazmaz  duygu yoğunluğundan yağmur olur akar şiir

yok yok artık susmalıyım
bilmiyorum kızgınlığımı
kederiimi kime anlatmalıyım
susmalıyım
ama ya içimdekiler
o sessiz derin fırtınalar
hayır hayır olmaz
ben gülüşümü
kederimi kızgınlığımı sevişimi
herşeyimi ama herşeyiimi
mısralarda kalemim ile anlatmalıyım
şaiir yüreğim susmamalı ne duygu yaşıyorsa
hak edene ve şiir sevenleere anlatmalı

22 13 30 11  2007 kardelen (halime
)

herşeyimi ama herşeyiimi
mısralarda kalemim ile anlatmalıyım

yüreğine sağlık cnm bencede hiç susmasın  :)

inş canım him susmıcak zaten :) şirin yüreğinle yaptığın o yorum için tşkler canım saol ...sevgilerimle...

Ne olursun  Allah’ım!
Elimden biri tutsun
Alsın beni bu boşluktan.
Ayaklarım sağlam zemine bassın
Dursun bu işkence
Ne olur,
Ne olur Allah’ım…

nisacım canım emeğine sağlık çok güzel mısralar bunlar gönlüne sağlık çokkk güzel olmuş böyle güzel bi paylaşım için canı gönülden saol canım :) ...

Eyvallah arkadaşlar, çok sağolun.. Aslında daha önce de atmışlardı böyle mesajlar ama takmamıştım pek de.. Fakat bu son mesajlarda terbiye ınırlarını hayli aştılar o yüzden buraya almak zorunda kaldım.. kaldım ki herkes görsün duysun diye.. Başınızı ağrıtmak istemezdim.. Desteğiniz için çok sağolun..

'Kardelen' çok teşekkür ederim.. senin kızgınlığın aslında herkesin kızgınlığı.. Laf anlamayan üç beş profil meraklısına verilecek cevapları zaten vermişsin sen.. Bu arada 'Safari'm sen de çok sağol.. Hepinize ama hepinize teşekkürü borç biliyorum.. Güzel yüreklerinizden 'insanlık' hiç eksik olmasın...

kavuşamadık ey sevdiğim
olmadı
olduramadık
vur bıcağı saplansın
sensiz yaşamayı henüz öğrenen
şu savruk yüreğime
cana değen bir bakışın içindi belki de
tüm çırpınışlarım
olmadı
sapla bıçağı
kavuşamadık ey hayali sevdiğim
ben sensiz, senli düşler kurarken
meğer sen
'dost' bilmişsin beni
sözüm yok
sazım yok
kılıçtan keskin cümlelerim kayıplarda
damla damla dökülürken sensizlik
kalbimden dudaklarıma
ne ben sensiz yaşamayı öğrendim
ne elimde kalan
ve son çırpınışını az önce yapan
o masum kuş
o da sensiz
ben de
gökten üç elma düşmüş
dün gece sabaha karşı
payıma sensizlik düştü yine
bu dert beni alır, biliyorum
bu dert başımı yiyecek, biliyorum
ve ben
sensizliğin verdiği
o yanık kokusuyla
yaşamayı öğrenemedim işte
öğrenemedim
ey hayali sevdiğim
.
.
.
hissediyor musun???

hayal_12' Alıntı:
kavuşamadık ey sevdiğim
olmadı
olduramadık
vur bıcağı saplansın
sensiz yaşamayı henüz öğrenen
şu savruk yüreğime
cana değen bir bakışın içindi belki de
tüm çırpınışlarım
olmadı
sapla bıçağı
ben sensiz, senli düşler kurarken
meğer sen
'dost' bilmişsin beni
sözüm yok
sazım yok
kılıçtan keskin cümlelerim kayıplarda
damla damla dökülürken sensizlik
kalbimden dudaklarıma
ne ben sensiz yaşamayı öğrendim
ne elimde kalan
ve son çırpınışını az önce yapan
o masum kuş
o da sensiz
ben de
gökten üç elma düşmüş
dün gece sabaha karşı
payıma sensizlik düştü yine
bu dert beni alır, biliyorum
bu dert başımı yiyecek, biliyorum
ve ben
sensizliğin verdiği
o yanık kokusuyla
yaşamayı öğrenemedim işte
öğrenemedim
ey hayali sevdiğim
.
.
.
hissediyor musun???

:-[ :-X

(...)
Ayrılık çok zordur bilirim.
En zoru ise ayrılığı anlatmaktır bence. Kelimeler yetmez, o an yüreğin ne hissettiğini anlatmaya. Hiç susmayan diller, suskunlaşır, her daim hazırkıta bekleyen kelimeler bir bir siner bir köşeye öylece acı acı gülümser. Ayrılık ne kelimelerle anlatılabilecek kadar küçük, ne de tam anlatmaya insan ömrünün asla yetmeyeceği kadar büyük bir "şey"dir.
Ayrılık, pişmanlıktır. Ayrılık yalnızlıktır. Koca denizde yalnız başına kalmak ve zamanın hodfuruşlarınca avlanmaktır ayrılık, bir anlamda.
Kelimeler karşılamaz biliyorum. Kendimce ayrılığı bir "şey"e benzetmeye çalışmam da nafile.
Biliyorum ki ayrılığı asla ve asla tam olarak anlatamacağım. Yaşamış olsam bile, değişmez bu! Ayrılık zordur; asıl zor olan ise onu anlatmaktır!
Bir tren kalkar, ardından bakar durursunuz. Ya da bir otobüs, bir uçak, bir feribot.. Ne ellerinizi sallayacak gücünüz olur ne de geride bırakıp ordan hızla uzaklaşmaya.
Gözler nemli. Bakışlar yorgun. Kalp çoğu zaman kırıktır. Us ise zaten kendini kaybetmiş bir deliden başkası değildir.
Çok şey söylemek istersiniz. Ardından yetişmek, "gitme.." demek istersiniz, fakat yapamazsınız. Bir "şey" sizi engeller. Elinizi sıkar, başınızı okşar, kalbinizi deler, gözlerinizi büyüler ve bırakmaz. Belki de kalp kırıklıkları tamir edilirdi; ama olmaz, gidemezsiniz.
Birkaç kelime aklınıza gelir, boğazınıza takılır. Öylesine acı ve keder doludur ki herbir kelime, ne onları çıkarıp boğazınızı yakmaya ne de içinizde tutup içinizi yakmaya gönülünüz elvermez. Ne yapacağınızı şaşırırsınız. Tren kalkar siz hala ordasınızdır. Ardından bakarsınız. Giderken çıkardığı sesler, hıçkırıklarınıza karışır ve gözyaşlarınızı ter damlalarında yüzdürür.
Ayrılığı anlatmak çok zordur bilirim. Sorsalar, "ayrılık nedir?" diye. Verecek cevabım yoktur, inanın. Çünkü ayrılık öyle bir yürek fırtınasıdır ki önünden kendinizi kurtarıp sağ salim limana ulaşmak zordur. Ayaklarınız geri geri gider. Hep "geriyi" düşünürsünüz. Olanları, olmayanları, yaptıklarınızı, yapmadıklarınızı, ya da yaptığınızı sandığınız şeyleri, hepsini geride bırakırsınız.
Ne onca yaşanmışlık yeter ayrılık anının o kavurucu sıcaklığını anlamaya ne de içinden balıklar misali yüzdüğünüz o "hayaller.."
Ayrılığı anlatmak çok zordur bilirim. Bir otobüs ya da bir tren kalkar, ardından bakar durursunuz. Sevdiklerinizin can yakan anlamamazlıkları ya da sevmediklerinizin anlaşılmaz şımarıklıkları; hiçbiri o an yaşadığınız duygu fırtınasını anlatmaya yetmez. Kendi kendinizde boğulursunuz adeta. Kendi sevginizde, kendi huyunuzda, kendi yalnızlığınızda, kendi şımarıklığınızda, kendi anlaşılmazlarınızda ve de kendi seçimlerinizde.. boğulursunuz işte!
Bembeyaz sayfalar açmak istersiniz çoğu ayrılıktan sonra. Fakat "o an"da yaşadıklarınız, bir bir yolunuzu keser ve sizi yine kendi içine çeker.
Bir şey olur işte. Dilimin ucunda. Bir kelime, bir ruh, bir ses. Anlatamıyorum işte o anı. Ayrılık anını. Ellerinizin kenetlenmekten kurtulduğu o anı. Gerçekçi olmayan hayallerinizin sizi ne kadar kandırdığını anladığınız "o an" işte, anlatamıyorum, yazamıyorum, anlayın.
Ayrılığı anlatmak zordur bilirim. En zoru ise ayrılığı anlatmaktır.
Belki ayrılık yaşayanınız var.
Belki yaşamayanınız.
Bilin işte.
Ayrılık, çok ama çok zordur. Ölüm gibi bir şey yani, o an için içinde bulunduğunuz ruh haline göre.
Ayrılık yaşamış-hayalde de olsa- herkes bir şey ekler aslında ayrılığa dair yazılmış efsanelerin sonuna.
Kimbilir belki de bu efsanenin sonu, "siz"inle bitiyor.
Belki ayrılığınızdır bu yazının konusu. Belki "siz"siniz bu yazını konusu.
Ya da.
Ya da belki de benim bu yazının konusu.
Ayrılığı hayalde yaşamış, ayrılık acısı çekmiş ve fakat,
Ayrılığı anlatamayan ben...

Geri