hayal_12'nin Kaleminden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayal_12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hayal_12' Alıntı:
yine bir akşam
ve yine sensiz bir sarhoşluk
güneşe yakınlığım kadar sana uzağım
bayatlamış sözcüklerim
kendiliğinden dökülüveriyor dilimden
sanki düşmezse hayat bitecekmişçesine
dedim ya; sensizlik işte
kara mintanlı senin bilmediği
mahmur bakışlı senin görmediği
superisi saflığında güzelliğiyle senin yok saydığın
sensizlik işte!
aslında sen hiç varolmadın
ve beni hiç sevmedim
sadece 'hayal'din benim için
ben bir hayali sevdim
diye dert yandım anneme
o zaman işin zor dedi
şimdi şu sarhoş gecede daha iyi anladım annemi
hayal sevildikçe
daha çok hayal oluyormuş
basiretimi hayalimi duygumu
al işte senin olsun ey 'hayal'i olan
belki gerçeğe döner de
serbest bırakırsın
gözlerinde esir aldığın ruhumu
sevdikçe,
gerçekler hayal, hayaller daha çok hayal olur evet... sis bulutları sarar sözlerin etrafını... gözler daha bulanık görmeye başlar, yürek akıttığı kanda boğulur... diller lal olur, ruhları esir alan gözlerde sis bulutlarının arkasına saklanır... sen baktıkça onlar yağmur yağdırır ve sen ıslanırsın... ıslandıkça gözlerin daha bir görmez olur ruhunu ve ruhunu hapseden aradığın bir çift inciyi.. her şey daha da bulanıklaşır, ruhunun hapsedildiği mahsene bir kilit daha vurulmuş olur. ve böylece gerçekler hayal, hayaller daha çok hayal olur... doğrudur...

hacer' Alıntı:
İnsan göremediğini severmi
Bir hayale kapılıp gidermi
Senin varlığını hissetmezmi
Gül kokunu hiç duymazmı
O gül kokun
O insanı rabbine götürmezmi...
Ey sevgili
Hayallere aşık olanın
Rüyalarına gir
O güzel duyguları
Boşluğa savurmasına
İzin verne
O sözler ki
Seni bulsun
Sana yönelsin
Sevmeyi bileni
Sevilmeyi hak edeni
SEV EY SEVGİLİ...
sevilmeyi hak edene sevgimiz artar inş.
yüreğinize sağlık hacer abla çok güzel demişsiniz
:)

offf süpersinizz arkadaşlarr wallaa hepiniziii tebrikk ediyrumm...ellerinizz dertt görmesinn inş... yazmayaa devamm edin bizlerr okuyalım...sizz yazdıgınızz kadarr bizler de okurken bir o kadar zevk alıyruzzz... ;)

NE OLUR ALLAH’IM

Gözyaşlarım akıyor içime
Ve kapanmaz yaralar açıyor
Yüreğimin taa derinliklerinde.
İçim çok ama çok acıyor
Bu ne acıdır Allah’ım
Şiddetinden bütün organlarım
İsyan ediyor bana,
Kan beynime sıçrıyor
Anlatılmaz duygular içindeyim
Seveyim mi, nefret mi edeyim?
Hangisini?
Hangisini yaoayım Allah’ım?
Bana bir çıkış yolu göster.
Yüreğim kaskatı, buz kesti sanki.
Vücudumun ateşi eritemiyor
Kalbimi donduran buzları…
Yıllarca esir tutulup
Sonra bırakılaverilen insanlar gibi
Aciz, muhtaç,kendini bilmeyen
Ve…
Benliğini yitirmiş insan gibi
Bakıyorum etrafıma.
Kocaman bir boşlukta
Hiç durmaksızın düşüyorum..
Ama sonu gelmez bir düşüş bu.
Ne olursun  Allah’ım!
Elimden biri tutsun
Alsın beni bu boşluktan.
Ayaklarım sağlam zemine bassın
Dursun bu işkence
Ne olur,
Ne olur Allah’ım…

30 Ocak 2004

n_i_s_a yüreğine sağlık duygularını güzel anlatmışsın  :) ama elimden biri tutsun yerine "elimden tut!" demeni bekliyordum nedense... belki de öyle demek istedin ???

fıstık' Alıntı:
n_i_s_a yüreğine sağlık duygularını güzel anlatmışsın  :) ama elimden biri tutsun yerine "elimden tut!" demeni bekliyordum nedense... belki de öyle demek istedin ???
Canım benim yorumun için çok teşekkür ederim ama oradaki "ellerimden biri tutsun "derken asla bir sevgili manası güdülmemişti..Rabbime ulaştıracak bir eldi kastettiğim   ;) anlamışsındır inş canım  ;)selam ve dua ile..

anladım cnm ben net olarak beklemişim sadece ama sen daha güzel anlatmışsın sağolasın ;)  :)

humyra' Alıntı:
Tanrı'nın adını anıyorum diye kızma yine, elimde değil..." Tolstoy butun yazılarını okuyrumda en sonunda bu gozume takılan ımza ...

Evet imazyı ilk gördüğümde benim de tüm dikkatim ona takılmıştı.. Sürekli dırdır eden, tanrının adını anıyor diye ona kızan, tanrının varlığını bir türlü kocasına yakıştıramayan, bayan Tolstoy'a söylenmiş bu söz.. Tolstoy'un her sözü kitaplık desek fazla abartmış olmayız ama eşine söylediği bu söz, insanı gerçekten sarsıyor.. O'nu anıyoruz, çünkü elimizde değil.. Amak zorundayız bir anlamda.. Çünkü insan fıtratı bunun içindir.. Saygılarımla...

'fıstık' demişsin ki, "sana dört mevsimi bir arada yaşatan her kimse ne mutlu ona... hislerinden eminsen sen oda hissedecektir birgün nasılsa... dediğin gibi elimizdeki ateş topu yakacağı zamanı bilir..."
Ah be 'fıstık' inan öyle biri yok.. Demiyor muyum her şiirimde 'hayali olan' diye.. Onun haberi bile yok diyebilirim.. Ya da hiç üstüne almıyor.. Ne bilim onun gibi bir şey işte...  :)

n_i_s_a' Alıntı:
NE OLUR ALLAH’IM

Gözyaşlarım akıyor içime
Ve kapanmaz yaralar açıyor
Yüreğimin taa derinliklerinde.
İçim çok ama çok acıyor
Bu ne acıdır Allah’ım
Şiddetinden bütün organlarım
İsyan ediyor bana,
Kan beynime sıçrıyor
Anlatılmaz duygular içindeyim
Seveyim mi, nefret mi edeyim?
Hangisini?
Hangisini yaoayım Allah’ım?
Kalbimi donduran buzları…
Yıllarca esir tutulup
Sonra bırakılaverilen insanlar gibi
Aciz, muhtaç,kendini bilmeyen
Ve…
Benliğini yitirmiş insan gibi
Bakıyorum etrafıma.
Kocaman bir boşlukta
Hiç durmaksızın düşüyorum..
Ama sonu gelmez bir düşüş bu.
Ne olursun  Allah’ım!
Elimden biri tutsun
Alsın beni bu boşluktan.
Ayaklarım sağlam zemine bassın
Dursun bu işkence
Ne olur,
Ne olur Allah’ım…

30 Ocak 2004

Yüreğine sağlık 'n_i_s_a', güzel demişsin..

"Hangisini yazayım Allah’ım?
Kalbimi donduran buzları…"

çıkış da
son da yazılıdır
yürekteki defterde
ne sen aradığına uzaksın
ne de aradığın sana
gün gelecek
ruhlar ürperecek
arsız yürek dokunuşları
son bulacak
ve
işte o zaman göreceksin ki
aslında O
hep içinde
hep dilinde
hep elini tutarmış

bilsem ki
elimi tutacaksın
su olur paklardım ellerini
bilsen ki
seni severim
-sen bilmeden-
rüya olur
gündüzümü aydınlatır mıydın??

hayal_12' Alıntı:
bilsem ki
elimi tutacaksın
su olur paklardım ellerini
bilsen ki
seni severim
-sen bilmeden-
rüya olur
gündüzümü aydınlatır mıydın??
hayal sen bu 'hayali' olana bayağı kapılmışsın anlaşılan... ama adı üstünde hayali işte... bu kısacık şiirde çok güzel anlatmışsın bulanık sevdanı yüreğine sağlık  :)

bak gördün mü
hayali sevdiğim
adım deliye çıktı en sonunda
hayal sevilir mi
diye soruyorlar
gel sen cevap ver
ey adını bilmediğim
gözlerini görmediğim sevdiğim
geç kalma
yoksa yeni adresim
tımarhane olur
hayal seven diye de
adım sanım olur
geç kalma

Bugün günlüğe ne yazsam diye düşündüm. Yazmak da zordur ya hani.
Sağolsun "birileri" konu sıkıntısı çekmemi istememiş olacaklar ki, profilden görünen ve uzun zamandır bakmadığım mailime "şikayet mesajları" atmışlar..
İki kişi mail atıp, benim bu sitede yazdıklarım hakkında "kendilerince" yorum yapmışlar. Meğer ben bu sitede şiir ve güzel sözlerle bayan arkadaşlar ediniyormuşum. Yani işin açığı, meğer ben çapkınlık için şiir yazıp edebiyatla ilgileniyormuşum! Sırf kızlar güzel söz ve şiirlerden etkileniyor ve ben de bunu çok iyi bildiğim için bu yöntemi kullanıyormuşum. O arkadaşların kim olduklarını bilmiyorum, sahte birer nick de kullandıkları açık: 'vurucu', 'polatın_adamı'.. Onlara uygun birer cevap yazdım ama içim rahat etmedi. Belki de sitede aynı düşünen başkaları da vardır diye buraya da yazmak istedim. Şimdi çok açık ve net olarak söylüyorum, o tür düşünenler iyi okusun!

BİR. Bugüne kadar yazdığım yüzlerce şiir ve hikayenin hiçbirini, asla ve asla kimseyi etkilemek için şiir yazmadım,yazmıyorum ve yazmayacağım! Sadece "yazmak" için yazıyorum. Çünkü yazmayı seviyorum. Bir anlamda yazı benim hayatımın parçasıdır. Yazmazsam ölecek gibi oluyorum. Yani birilerini ve hele hele sitedeki bayan kardeşlerimi, bacılarımı, ablalarımı etkilemek onlarla samimiyet kurmak adına asla yazmadım, yazmıyorum, yazmayacağım!
İKİ. Zaten yalan olan sanal alemde birilerinin yazdığı üç beş yaldızlı ve güzel söze şiire aldanıp, onları yazana hayran olacak, onunla samimiyet kurup "farklı" amaçlara yönelecek kimsenin de bu sitede olduğunu düşünmüyorum! Evet belki şiirlerim beğeniliyor seviliyor, kişiler kendilerini benim şiirlerimle mutlu hissediyor ama bu, asla ve asla onların benden "cinsi" manada etkilendiği anlamına gelmez, en azından ben öyle düşünüyorum. Sitedeki herkes aklı başında, samimi ve dürüsttür. O tür bir düşünceye sahip olanlar da yalnızca sahte nick ve isimlerle ona buna, özelde de bana çamur atanlardır!
ÜÇ. Yazmaya devam edeceğim. Kendini bilmez üç beş, "profil meraklısı" ve "msn"ci beni yazmaktan alıkoyamaz, bu da böylece biline!
DÖRT. Benim kimseyi etkilemeye ihtiyacım olmadığı gibi, eminim kimsenin de benden etkilenmeye ihtiyacı yoktur! Zaten öyle bir düşüncem de asla olmaz. Beni tanıyanlar bilir. O saygısızca mailleri atanları bu sitede görüdğümü hiç hatırlamıyorum. Hatta yazdıklaırmı okuduklarından da şüpheliyim. Gereksiz kıskançlıklarla kimsenin bana çamur atmaya, bayan arkadaşlarımızı da küçük düşürmeye hakkı yoktur!
BEŞ. Umarım bu yazdıklarımı okursunuz ve ne kadar yanlış düşündüğünüzü anlarsınız. Sizin gibi saklanmaya da ihtiyacım yok. İşte adım işte soyadım: Yavuz Akengin!..

Hayal'in Notu: Kendini bilmez birkaç kişi yüzünden site dostlarının da tadını kaçırmak istemezdim. Ama inanın çok sinirlendim. Bana "kız peşinde koşan biri" muamelesi yapılmasından nefret ettim, ediyorum. Tüm dost ve kardeşlerimden, bu tatsız yazı için özür dilerim...

yavuz kardeş senin için rahat olsun.sana bu şekilde çamur atmak isteyenler eminimki kendileri o düşünceye sahip insanlar.zaten senin konularını da güncelerini de okumuş olsalar senin msn chat dünyasına ne kadar karşı olduğunu, yapmacılığı ne kadar aciz gördüğünü,sanal ortamın sahteciliğin ne kadar ucuz bir şey olduğunu düşündüğünü bilirler.seninle zıt olan bir kişiliği nasıl sana yakıştırıyorlar ve ayrıca yapılan yorumlardan nasıl böyle bir sonuca varıyorlar ben anlam verebilmiş değilim.
burada ben dahil tüm bayan arkadaşlarım senin kalemin için yorum yapıyoruz.senin kişiliğinle ilgili bir yorum yapan kimse olamadı.bunu fark edemeyip ayırt edemeyen insanların söylediklerini de hiç kale almamak gerekiyor.

ben kendi adıma konuşacak olursam senin ne olduğunu biliyorum.sen sakın kafanı böyle şeylere takıpta sakın kaleminden geri kalma.kalmayacağını zaten biliyorum ama yinede söyüyorum.sen yazmaya devam et biz senin  yazılarına yorum yapmaya devam edeceğiz.diğer arkadaşlarımında benimn gibi düşündüğüne eminim.

senin yazılarını sabırsızlıkla bekliyorum kardeşim .alalh kalemine zeval vermesin.

Hayal daha önce yazılarını ve şiirlerini okurken yazmayı düşündüğüm satırları şimdi yazıyorum.  Evet beni çok etkiledin. 25 yaşında oğlum var adı Kaan. Ona duyduğum aşkı paylaşırmısın tatlım. :) Bu sitede seni okuduğunu bildiğin tek bir kişi dahi olsa yazmaya devam et. Yazdıkların o kadar samimi o kadar içten ki... Ve son yazında seni çileden çıkarttıkları o kadar belli ki bir kaç hata yapmışsın. Tekrar okuyup düzeltirmisin cnm.
Sevgiler. 

yaw ne gerek var bunca sınırlenmıssın koy ver gitsin onları sen yaz ve yazdıkca kendını ifade et bız okumaya ve okuduklarımzda bırazda kendımızı bulmaya devm ederız selametle kal

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.. Dediğim gibi ben yazmaya devam edeceğim.. Haklısınız, 'passiflora' hanım, gerçekten çok sinirlendim ve ilk defa ne yazacağımı bilemedim.. Bilemedim gerçekten; oysa yazmak istediğim zaman hiçbir şey beni durduramazdı.. Bu kadar "küçük" hesaplarla hareket eden zavallılar sinirimi çok bozdular.. Kelime hataları da cümle düşükleri de eminim olmuştur.. Lütfen kusura bakmayın...

Bu arada 'yarence' bacım sağol.. Meydanı onlara bırakacak değilim ama bilirsin işte, bazen küçük şeyler mide bulandırır..

Sen de çok sağol 'humyra'.. Teşekkür ederim...

Geri