maxMESA' Alıntı:
Hoş bir yanıt. Köklerine inmeye kalkışsam yine çok uzun yazmam gerekeceğinden yapmayayım ben bunu.
MENEKŞE' Alıntı:
bence gençlik hazırcı araştırmıyo teknolojiye kaptırmışlar kendilerini bazı değerlere saygıları yok ama onların suçumu asla
Elbette değil, bizim eğitim sistemimiz o kadar ezbere dayalı bir sistem ki, lise sınavlarında yorum yapmamızı isteyen hocalarımızla kavga edecek kadar saçma sapan hareketlere bile girişirdik.
Kaldı ki üniversite eğitiminin artık tamamen araştırmaya yönelik olması gerekirken yine dayatma bilgiler sunulduğu ve ezberletildiği için mi acaba istediğimiz gibi ilerliyemiyoruz?
Ve bunun için "Üniversite size ne kazandırdı?" sorusuna, pek çoğumuz, "diploma, kendi işim olmasada bir iş bulmama yardımcı oldu, askerliğimi kısa dönem yapabildim, ailemden uzak okuduğum için ayaklarımın üzerinde durabilme sorumluluğu, vs" gibi yanıtlar veriyoruz.
Oysa bir üniversitenin asıl amacı, ezberlenmesi gereken temel bilgilerin dışında, araştırma yetisi kazandırması olmalıdır diyorum.
meltemm14' Alıntı:
gençliğin en büyük sorunu yanlış türkçe bence.türkçeyi çok kötü kullanıyorlar.saol,iiii,napıon gibi...
Çok önemli bir sorun ve giderek yaygınlaşmakta ne yazık ki. Ana dili olan şanslı nadir ülkelerden biriyiz ve bunu katletme başarısında birinci sıradayız sanırım? Sürekli yazıyorum bunu, sadece kendi dilimizide katletmiyoruz, özellikle İngilizce'yi saçma sapan bir dil haline çevirebilmeyide başardık. Nasıl bir başarıysa artık?
Korsan' Alıntı:
Eğitim dedim.
Bence iyi eğitimli insan gerilmez kendini gericek durumlardanda uzak kalır.
Gerçi iyi eğitilmiş bireylerden oluşan toplumlarda bu ve gibi durumlar son derece az rastlanır durumlardır.
Teşekkür ederim.
Sanırım burada sözettiğin salt okul eğitimi değil Korsan. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi, ben ne yazık 70'li yıllardan sonraki müfredat programında okul eğitiminin kişiye verdikleri konusunda hiç olumlu düşünemiyorum.