gençliğin sorunu sizce hangisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bloodelf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

şimdi ki gençliğin gerilenmesinin nedeni ne olabilir

• kurtlar vadisi delileri

Oy: 4 5.4%
  • kendini siyaha bürünen rockçılar

Oy: 2 2.7%
  • İNTERNET ve medya

• avrupa ve amerika özentisi

Oy: 11 14.9%
  • ailelerin sorumsuzluğu

• eğitim sistemi

Oy: 18 24.3%
  • bence gençliğin bir sorunu yok

Oy: 3 4.1%
  • bence ..............

Oy: 2 2.7%
  • hepsi :)

Oy: 26 35.1%

• Kullanılan toplam oy
    74

bloodelf

Kullanıcı
bugün inkilap hocamız çok güzel bir konuya girdi... bizim yaşamızda gençlerin yaptıklarını anlattı ve bunu beni çok etkiledi acaba sizce bu gençliğin sorunları ne olabilir?????

tartışmaya açık bir konu.....gençliğin sorunu genel anlamda eğitim sistemiymiş gibi gözükse de..aslında gençliğin sorunu, sorumsuzluk içinde yaşadıkları hayatta amaçlarının ve geleceğe yönelik hiç bir beklentilerinin olmaması sonucu,önlerine çıkan ufak bir engeli dağ yapma özelliğine sahip olmaları ve her alanda çok çabuk pes etmeleri..yani sorun gençlerin olmadık yere sorun üretmesi belki...çevremden gözlemlediğim ve kısa bir süre öncesine kadar gazatede okumuş olduğum gençler arasında yapılan bir araştırmaya dayanarak konuştum...tabiki herkes kendinden sorumlu bu benim düşüncem sadece....güzell bir anket konusu teşekkürler bloodelf .....

Gençliğin en büyük sorunu bence 'Kendini bulamamak'.
Bu sanal dünyanın gerçek yüzünü hissedip de görememek.
Sağlıklı düşünememek...vs.

kurtlar vadisi delileri : Etkisi olabilir.

kendini siyaha bürünen rockçılar : yaş ilerleyince çoğu normale dönüyor.

İNTERNET ve medya : bardağın dolu tarafını görmek ve yararlı amaçlar için kullanmak kişilerin insiyatifinde...

avrupa ve amerika özentisi : bu da etkili.

ailelerin sorumsuzluğu : bu da etkili.

eğitim sistemi : olabilir ama öğrencilerin hiç mi suçu yok?

kurtlar vadisi delileri : Etkisi olabilir.

avrupa ve amerika özentisi : bu da etkili.

ailelerin sorumsuzluğu : bu da etkili.

;)

Öğrencilerin bu isteksizliği ve umursamazlığı eğitim sisteminden olduğu kadar ailelerinden de kaynaklanıyor. Evdeki yetiştirilmeden..

dideM' Alıntı:

Öğrencilerin bu isteksizliği ve umursamazlığı eğitim sisteminden olduğu kadar ailelerinden de kaynaklanıyor. Evdeki yetiştirilmeden..

Benim okuduğum dönemde öğretmenlere saygı vardı Didem.
Şimdi bunu göremiyorum.
Biz yolda öğretmenimizi görünce saygılı bir şekilde ceketimizin onünü kapatır, öğretmenimizi selamlardık. Şimdiki öğrencilerde gömleğin yarısı dışarda, kravat iyice gevşetilmiş veya çıkartılmış, ceketler omuzda, sigara elinde bir de öğretmene karşı "enseye tokat, .... parmak" (afedersiniz) davranışları var ki, hiç hoşuma gitmiyor.
Eğitim sistemi, öğretmen ve ailelerde o kadar köklü bir değişim görmedim ama öğrenciler çok değişmiş.

Benim okuduğum dönemde öğretmenlere saygı vardı Didem.
Şimdi bunu göremiyorum.
Biz yolda öğretmenimizi görünce saygılı bir şekilde ceketimizin onünü kapatır, öğretmenimizi selamlardık. Şimdiki öğrencilerde gömleğin yarısı dışarda, kravat iyice gevşetilmiş veya çıkartılmış, ceketler omuzda, sigara elinde bir de öğretmene karşı "enseye tokat, .... parmak" (afedersiniz) davranışları var ki, hiç hoşuma gitmiyor.
Eğitim sistemi, öğretmen ve ailelerde o kadar köklü bir değişim görmedim ama öğrenciler çok değişmiş

He işte tam bu idi bahsettiğim.. Aile eğitiminden kaynaklanıyor. O zamanlar korku vardı, şimdi kimse hiçbir şeyden korkmuyor.

Saygının korkuyla duyulması taraftarı değilim.Saygılı olmanın insani bir erdem olmasını öğrenmeliler.
Gençliğin en büyük sorunu sorumsuzluk bence.

çok haklısın kristal en büyük sorunları sorumsuz olmaları ama bunda ailelerin payı az değil
aman sen okula gidiyorsun evde işlere yardım etmesende olur , aman sen ders çalışıyorsun paran cebinde eksik olmasın , psikolojisi bozulmasın ne derse yapalım diye birşey yok
çocuk hayata evde hazırlanır , hayatı ilk olarak aileden öğrenir
parasız da kalacak evdeki herşeye yardımda edecek
sorunlar uygun dilde anlatılacak sorumluluk almayı küçükken öğrenecek
sonra okul bitiyor , ben oldum diyorlar hayır olmadın asıl şimdi başlıyorsun olmaya ...

Geri