En son okuduğum kitap Paulo Coelho'un Simyacı adlı kitabı...
Bu kitabı ikinci kez okumama sebeb olan şey,okudugumda farklı anlamlar öğrenmiş olmamdı..
Şimdi tekrar okuma geregi görüp,içinde insanlara aktarılması gereken ana fikri buldugum ve insanın kişisel menkibelerinin peşini bırakmamaı gerektigini,evrenin insanın istedigi ama gerçekden istediği şeyi,"istegin benim için emirdir" niteliginde yerine getirmesi için göstermiş oldugu şifrelerde saklı oldugunu,ve bu şifreleri kalbimizin sesini dinleyerek bulunacagını ögrenmiş oldum...
Kısaca kitap içerigi hakkındada bilgi vermek istiyorum...
Simya, yaygın olarak, maddeden altın elde etmek için yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilinir. Simyacı ise vaktini altın elde etmek için geçiren kişidir.
Brezilya'lı eski şarkı sözü yazarı Paulo Coelho!nun üçüncü romanı olan Simyacı,çogu mitolojik destan gibi kendinin efendisi olma bilincini anlatan,verdigi kararların arkasında durmayı öğreten,yazgına nasıl egemen olacaksın,mutlulugunu nasıl bulacaksın gibi sorulara yanıt arayanların,"umutsuzluga teslim olma,yoksa yüreğinle konuşmana engel olur" diye ögütler içeren,Susanna Tamaro'nun kitabı" Yüreğinin götürdüğü yere git" adlı kitabıyla bütünleşip,yüregindeki sese kulak vererek evrenin dilini keşfederken,kendi iç dünyasınıda keşfeden,mutlulugun aslında çok uzakda degilde yanıbaşımızda,kelebegin kanadında,kumun tanesinde oldugunu bize gösteren harika bir roman...