EN SON OKUDUĞUM KİTAP

• Konbuyu başlatan kelebekcocuk
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde En Son Okuduğum Kitap kategorisinde kelebekcocuk tarafından oluşturulan EN SON OKUDUĞUM KİTAP başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 264,764 kez görüntülenmiş, 686 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı En Son Okuduğum Kitap
Konu Başlığı EN SON OKUDUĞUM KİTAP
Konbuyu başlatan kelebekcocuk
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Mümin SEKMAN'ın kitabını halen bulamadım( görenleriniz olursa çekinmeyin söyleyin)  :)
Bu günlerde trafigimin yogun oldugu için,şöyle tabiri caizse agzıma layık:) bir romana başlayamadım...İlk trafik akışı azaldıgında "Gülün adı" adlı romanıma başlayacagım,o zamana kadar Sunay AKIN'ın "Kule cambazı" adlı kitabını okuyorum..
İçeriginden biraz bahsedeyim...
Geçmişden izler diye başlık olsa yeridir diyebilirim..Geçmişe dair hayaller,yasalar,yasaklar,yasa dışı olaylar,yazarların hayatından tutun sinema aktörlerine kadar bir çok ünlü kişinin bilmedigimiz yönlerini anlatan,yaşadıkları hüsranlara ragmen ayakda kalmayı başaran insanların hatıralarını anlatıyor..
Sıkılmadan okudum...Her ne kadar geçmişe ve sanatçıya dair bilgilerim az olsada,her gün yeni bir şey kelime hazneme be beynime yerleştigi için keyifle okudum... :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Ağrı'nın Derinliği/ Ece Temelkuran...

Kesinlike tavsiye edebileceğim bir kitap.
Anlatım dili, sorduğu sorular....
Okurken durup önce kendinize soruyorsunuz yanıtlarını ve bazen cevap da veremiyorsunuz..
Neden mi?
Tarihimizi tam bilmediğimizden!

Konusu: Ermenilerin yurtlarından ayrılışını işlemiş ama "soykırım" dan çok, evlerini terk etmek zorunda kalmaları,  duygularına yönelik. ÇÜnkü Anadolu kültürünü başka bir Ülkede yaşatan ve bizim Ağrı diye adlandırdığımız, onların Arafat dediği Ülke dağımıza özlemlerini anlatıyorlar ve ekliyorlar;
Sizin için sadece en yüksek dağ Ağrı, bizim içinse derinlik!

Kitabın arka sayfasından; Ermeni ve Türk milliyetçiliklerine yakından bakarken, toplumların "biz"lerini kurma aşamasında neleri, nasıl dışarıda bırakmış olabileceklerini anlatıyor.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
En son okuduğum kitap değilde,okuduğum kitaplar desem daha uygun olur..

Birinci kitabım,MÜMİN Sekman'ın "KİŞİSEL ATALETİ YENMEK" adli kitabıdır ve belirtmek isterim,kaybettiğim kitabını sakladığım çekmecenin arka tarafına düşmüş olarak buldum(çok sevindim)  :)

"KİŞİSEL ATALETİ YENMEK" adlı kitabında,ataletin sebebleri ve çözüm yollarını anlatıyor...
Türkiyede her 10 kişiden 1'ri depresyona meilli ve bundan dolayıda ataletsizlikle boğuşuyor...Hepimizin başına arada birde olsa bu durumlar gelmiyor değil..
"Yaparsam ne değişecek ki"Daha sonra yapabilirim"Bunu yapmamı istemesi çok şaçma"Bunu yapabilmek insanın elinde değil"vs vs gibi sözler...
Okuyun ve bilerek yada bilmeyerek kendinizi nasıl ataletsizlik(eylemsizlik) durumuna kendinizi, kendi hislerinizle ittiğinizi görün :)

İkinci kitabım,SUNAY Akın'ın "KULE CAMBAZI" adlı kitabı..
Çoçukluğumuzda oyalanmamız için,elimize tutuşturulan oyuncakları hiç düşündünüz mü? Onlarla olan bagımızı,sevgimizi,yaşadıgımız anılarımızı...İşte bu ve bunun gibi yanıtlar arıyor iseniz,ve şimdiki zamanla geçmiş zaman oyuncakların farkını görmek isterseniz Sunay AKIN!a kulak verin :)
(Eskiye dair oyuncaklarımız hakkında bir sayfada açmayı düşünüyorum)

Üçüncü kitabım ise CAN Dündar'ın "KIRMIZI BİSİKLET" adlı kitabı...
Kırmızı bisiklette,babasından aldıklarını oğluna devretmeye çalışan bir oğlun yazılarını bulacaksınız..Şu söz çok hoşuma gitti..

...Süzüldüm imbiğinden...
Piştim,o ihtiyarın derğahında...
Babamın oğluydum eskiden;
Oğlumun babası oluverdim birden...

Dördüncü  ve son kitabım LEV NİKOLAYEVİÇ TOLSTOY 'un "İnsan ne ile yaşar" adlı harika bir eseri..İçerisi 6 bölümden olaşan,toplumdaki ahlaki yozlaşmanın aşkı v aile yapısını bozacak akdar zararlı olduğunu anlatırken,geçen olaylar esnasında eşlerin birbirlerinin hayatlarına ne kadar mudahale edebilecegini bize gösteren,öğretirken ders veren,bu özelliğinden dolayı olsa gerek geçmişden gelecege  güncelliğini koruyabilen eşsiz bir roman diyebilirim...
Okumanızı tavsiye etmekle kalmıyor,kesinlikle okumalısınız diyorum :)

Bitti..:)

C

ContaQ

Kullanıcı
18 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
www.turkcemiz.net
En son okuduğum ve tavsiye ettiğim kitap Oktay SİNANOĞLU - Ne Yapmalı? şu anda okumakta olduğum kitap ise: Emine ÇAYKARA - Oktay SİNANOĞLU ile söyleşi - TÜRK AYNŞTAYNI

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
zehraaa' Alıntı:
murathan mungan-kadından kentler  ::)
Bu kitabı aldım ama okuma fırsatım olmadı...
İçerigi konusunda ip ucu verebilir misin? Zehraaa.. :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Bitirdiğim kitaplardan biride;

Bakma Sevdalısı / Alberto Moravia

Yazarın kitabını ilk kez okudum. Değişik bir anlatımı var.
Anladığım kadarıyla daha çok yazıları toplumsal dürtüler, kişisel duygular üzerine.
Kitap ilk başta biraz soğuk geldi, sarmadı ama okudukça kurulan cümlelerin ve cümle içinde geçen seçilmiş kelimelerin farkına varıyorsunuz.
Bir cümle o kadar çok şey ifade ediyor ki...
Belki ben bu tarz yazıları sevdiğimden beğendim tavsiye ederim.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
En son okuduğum kitap Paulo Coelho'un Simyacı adlı kitabı...

Bu kitabı ikinci kez okumama sebeb olan şey,okudugumda farklı anlamlar öğrenmiş olmamdı..
Şimdi tekrar okuma geregi görüp,içinde insanlara aktarılması gereken ana fikri buldugum ve insanın kişisel menkibelerinin peşini bırakmamaı gerektigini,evrenin insanın istedigi ama gerçekden istediği şeyi,"istegin benim için emirdir" niteliginde yerine getirmesi için göstermiş oldugu şifrelerde saklı oldugunu,ve bu şifreleri kalbimizin sesini dinleyerek bulunacagını ögrenmiş oldum...
Kısaca kitap içerigi hakkındada bilgi vermek istiyorum...

Simya, yaygın olarak, maddeden altın elde etmek için yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilinir. Simyacı ise vaktini altın elde etmek için geçiren kişidir.
Brezilya'lı eski şarkı sözü yazarı Paulo Coelho!nun üçüncü romanı olan Simyacı,çogu mitolojik destan gibi kendinin efendisi olma bilincini anlatan,verdigi kararların arkasında durmayı öğreten,yazgına nasıl egemen olacaksın,mutlulugunu nasıl bulacaksın  gibi sorulara yanıt arayanların,"umutsuzluga teslim olma,yoksa yüreğinle konuşmana engel olur" diye ögütler içeren,Susanna Tamaro'nun kitabı" Yüreğinin götürdüğü yere git" adlı kitabıyla bütünleşip,yüregindeki sese kulak vererek evrenin dilini keşfederken,kendi iç dünyasınıda keşfeden,mutlulugun aslında çok uzakda degilde yanıbaşımızda,kelebegin kanadında,kumun tanesinde oldugunu bize gösteren harika bir roman...

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Son okuduğum kitaplardan biride;

Spiritüella-Gerçeğin Aynası / Nevşah Fidan.

İlk beni çeken kapak resmiydi. Ayrıca yazarı bir dönem köşe yazılarından tanıyordum ve nefes alma teknikleri üzerine ve doğru nefes almanın hayatımızdaki önemini anlatırken tanımıştım.
Kitabı aldım fakat umduğum yazıyı bulamadım.
Konu olarak; koşulsuz sevgiden bahsediyor ama bahsederken karşımızdakinin düşüncelerini hiçe sayıyor.
Çok da hoşlanmadım, tavsiye edermiyim, hayır ama tabiki tercih sizin.  :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
En son okuduğum kitap( ikinci kez büyük bir zevkle okudum) Suzanna Tamaro'nun "Yüreğinin götürdüğü yere git" adlı yayınlandığı yıl İtalyada büyük yankılar uyandırmış en çok satanlar listesine girerek bir çok dile çevrilmiş,büyükannesinin torununa yazdıgı nasihat şeklinde mektuplarının yer aldığı,kendi yaşayamadığı ama torununa  Yüreğinin sesini dinlemesi gerektiği yerde dinlemekden çekinmeyeceğini kuşak farkı olmasına rağmen anlatabilmiş harika bir eserdir....Hayattan ders almak ve kendi kendini eleştirmeyi öğrenmek isteyenlere de şiddetle tavsiye ederim. :)

A

AYSBERGE

Kullanıcı
2 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
ELSA TRİOLET - KADERİN OYUNLARI

D

derman86

Kullanıcı
2 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
EN SON OKUDUĞUM KİTAP AYŞE KULİN GECE SESLERİ

ÇEKİLEN DİZİYLE ÇOK FARKLI ALAKASI YOK GİBİ BEN BEYENDİM.

BİR KIZIN ANNESİNİ YILLAR SONRA ANLAYABİLDİĞİNİ GÖSTERİYOR.

R

R@ZİYE

Kullanıcı
14 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
Denizli
NERMİN BEZMEN'İN KURT SEYT VE SHURA'ADLI KİTABINI OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM.

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
En son okuduğum kitap;

İlahi Komedya / Dante

Konusu:

1300'lü yıllarda Dante, bir rüya görür ve rüyasında, Cehennem, Araf ve Cennet'e yolculuk yapar ve buralarda döneminin ve geçmiş dönemin ünlü kişileri ile karşılaşır. Zamanında yaşamış hataları olan kişilerle karşılaştığında onlarla konuşur ve bazı insani özelliklerin ( kıskançlık, öfke, intikam ve hırs vs..) kişileri nasıl yiyip bitirdiklerini işlemiştir kitabında.
İnanılmaz betimleme özelliği olan bir kitap fakat çok fazla yabancı kişi ismi ve cümleler bulunmakta. Okurken biraz zorlandım çünkü devamlı olarak kitabın alt bölümünde bulunan açıklamalrı okumak durumunda kaldığım, bahsettiği kişiyi tanımamam yada kelimeyi anlamam için.
Tavsiye eder miyim; hem evet hem hayır. Çünkü ilerleyen sayfalarda sıkılmaya başladım, nedeni isede çok fazla kendi döneminin şahısları olduğundan ve çoğuna yabancı olduğumdan biraz sıkıldım.
Eğer bu tarz kitapları seviyorsanız okuyun derim.

A

AYSBERGE

Kullanıcı
2 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
ZBIGNIEW BRZEZINSKI - KONTROLDAN CIKMIS DÜNYA

T

telepati

Kullanıcı
8 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
En Uzun Gece=Ahmet Altan.....

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
telepati' Alıntı:
En Uzun Gece=Ahmet Altan.....
Bu kitap gerçektende güzel bir anlatıma sahipti.
Özellikle karar aşamasındayken okumuştum ve bakış açıma bir şeyler kattı diyebilirim ve bende tavsiye ederim.
Duyguları çok güzel anlatmış Ahmet Altan. :)

T

telepati

Kullanıcı
8 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
orda tasvir ettiği Yelda adındaki kız benim çok iyi tanıdığım birisini anlatıncada bu kitabı btek solukta okudum diyebilirimmmmmmm..

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
AYSBERGE' Alıntı:
ELSA TRİOLET - KADERİN OYUNLARI
AYSBERGE' Alıntı:
ZBIGNIEW BRZEZINSKI - KONTROLDAN CIKMIS DÜNYA
Biraz yorum yapsaydınız keşke?

derman86' Alıntı:
EN SON OKUDUĞUM KİTAP AYŞE KULİN GECE SESLERİ

ÇEKİLEN DİZİYLE ÇOK FARKLI ALAKASI YOK GİBİ BEN BEYENDİM.

BİR KIZIN ANNESİNİ YILLAR SONRA ANLAYABİLDİĞİNİ GÖSTERİYOR.
Dizyle hiç alakası yok gerçekten, ben kitabı unuttum mu acaba? , ki bu asla olmaz, yeniden gözden geçirdim ve Ayşe Kulin'in romanından bu kadar sapılmasına nasıl izin verdiğine şaşırdım. :(