Aşk Nedir?Aşk Hoşumuza Giden Bedenlerin içine hayal ettiğimiz ruhları yerleştirip...

• Konbuyu başlatan tnctrkcell
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde tnctrkcell tarafından oluşturulan Aşk Nedir?Aşk Hoşumuza Giden Bedenlerin içine hayal ettiğimiz ruhları yerleştirip... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 17,482 kez görüntülenmiş, 76 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Aşk Nedir?Aşk Hoşumuza Giden Bedenlerin içine hayal ettiğimiz ruhları yerleştirip...
Konbuyu başlatan tnctrkcell
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan özlem112
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Bozuk para harcar gibi insan harcayan bir olgu olsa gerek.
Ne bilim, herkes ya aşık yada aşk zede :d

En kolay i,stismar yolu yada, üstelik en demokratik olanından erkek yada kadın ayırmıo. :d
İnsanların "çok yüce" demesine ragmen  çok kolay ulaşabildiği, hacimsiz bir olgu belkide, keza o yüceliğe bu denli kolay ulaşılması şaşırtıcı.
Bir yüceliğe çok kolay ulaşılır oda "yalan" acaba aşk ta bir yalanmı ne.
Bilimsel açıklamalırda varda onları şimdi buraya atmayayım.

Yani yazıda geçenlerin"banagöre" aşk ile uzaktan yakından alakası yok.
Teşekkür ederim.

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
İnsanların "çok yüce" demesine ragmen  çok kolay ulaşabildiği
Kolay ulaşabildiği..? Aşka ulaşmak zordur yav, gerçek aşka.. Kolay ulaşıyorsanız o aşk değildir bence. Peki nedir diye soracaksın şimdi:
"karşındakini bulunmaz hint kumaşı sanmanla hıyarın teki olduğunu anlaman arasında geçen zamandır."
Aşk olmayandır bu.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Valla bilemeyeceğim artık.
Aşk, aşk, aşk deyipte ona tutunarak ne türlü kötü duygularını ateşleyen insanlar gördüm ya:d

Hani tanık olduklarımdan yola çıkıyorum, biraz agır olabilir.
Aşk, onursuzluktur bazen, kimi zaman gurursuzluk, acımasızlık, nefret, yav tarihte 2 şey için her şey mübah derler, "aşk ve savaş" artık neler yapılır bunlar için siz karar verin.

Herşeyin mubah sayıldıgı bir yücelik olmaz, olmamalı.Savaşa ne kadar karşı isem aşk ada o denli karşıyım vesselam.
Helede günümüzde, eski zamanları bana demeyin, onlar hep efsane.

Yoksa onlşarıda bir kaç cümlede analiz ederiz ne olucak.
Fehata kazma sallatmam, kerem  kıvılcım dahi olamaz, mecnunsa  ancak çölde bir kum tanesi.
Vesselam boşa destan olmuş hepsi.

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Herşeyin mubah sayıldıgı bir yücelik olmaz, olmamalı.
İşin içinde mantık olsaydı mübah denemezdi, haklısın. Ama insan duygularına bazen o kadar hakim olamıyor ve bu bazen o kadar artniyetsiz oluyorki mübah kelimesi geçerli kılınıyor.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
dideM' Alıntı:
Herşeyin mubah sayıldıgı bir yücelik olmaz, olmamalı.
İşin içinde mantık olsaydı mübah denemezdi, haklısın. Ama insan duygularına bazen o kadar hakim olamıyor ve bu bazen o kadar artniyetsiz oluyorki mübah kelimesi geçerli kılınıyor.
Heee ,işte orada "art niyet" kime göre yada neye göre durumlarına giriyoruz.
Bir  art niyetim yoktu, ama sanırım onurunu kırdım, bi art niyetim yoktu ama sanırım seni gurursuz yaptım, bi art niyetim yoktu ama sanırım, vs vs vs gibi.

İşte zaten bu durum bu olgunun, olunmazlıgını kanıtlıyor.
Erdemler hiçe sayılıcaksa art niyet besleyerek yada beslemeyerek, bir farkı yok, iyi niyetli olupta linç girişimde bulunanları biliyorum :d
Aşk ta mantık olmadıgı hususunda çogu insan hem fikir, ne zaman bir mantığa oturtulur bu durum değerlendirilir eksisi artısı felan.
O zamana kadar ne yüklersen yükle işte nasılsa mübah, aşk saçmalamaktır de nebilim, aşk 2 kişinin birbirine karşı oynadıgı ve her 2 tarafında malub oldugu bir oyun de, her hile mübah ama galip gelinemio oda ayrı bir durum.
Neyse...

Teşekkürler.

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Heee ,işte orada "art niyet" kime göre yada neye göre durumlarına giriyoruz.
Kesinlikle! Bak şimdi kanıtlayalım bu durumları:)

Bir  art niyetim yoktu, ama sanırım onurunu kırdım, bi art niyetim yoktu ama sanırım seni gurursuz yaptım, bi art niyetim yoktu ama sanırım, vs vs vs gibi.
Gerçek aşk dendiğinde O'nun onurunu kırmazsın, O'nu gurursuz yapmazsın. Sadece kendinde yaşarsın bunları. Karşı tarafa zarar veriyorsan aşk değil bu, aşık değilsin ona. Ya da bazen kişiliksizlikler vardır, aşkı ile hırsı ve kini birleştirir, deli gibi aşığım der; yalan! Deli gibi kıskanç ve hırslısın bu kadar!

aşk 2 kişinin birbirine karşı oynadıgı ve her 2 tarafında malub oldugu bir oyun de, her hile mübah ama galip gelinemio oda ayrı bir durum.
Bu açıdan bakalım: Sadece aşk değil o zaman, yaşadığımız her an oyun.
Ama ben hiçbir şeyi oyun olarak görmeyi sevmiyorum. Dediğim gibi birbirine karşı oyun oynamak ağırlaştırıyor güzel şeyleri. Aşk güzel bir şey, çıkarsız..

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Bişe diyemiyorum valla didem.
Vakti zamanında  bende senden farklı düşünmüyordum, ama uzun zaman önce.
Ama afedersin kazın ayağı öyle değilmiş, okudukça yaşadıkça tanıdıkça, anladım gibi.

Uzun lafın kısası, yaz yaz bitmeyen bir durum.
Çıkarsız güzel şeyler yaşamanız dileği ile deyip, sayfadan çıkıyorum.

Az serenad dinlicem.

S

spiritualsigns

Aşk kanatlanıp uçmaktır... amaaa bulutların üzerinde uçarken kanatlarınızın olmadığını farkedip saman dolu bir at arabasının üzerine düşme etkisi yaratan tamamen hormonal bir olayın üç harfli karşılığıdır... Adı üstünde A-Ş-K...

bir nefeste söyleniyor... :) kendisi kadar kısa...

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Biraz da Tıbbın aşka bakış açısına bakalım.
Her insanda çocukluktan itibaren bir "İdeal Tip" (Aşık olunacak kişi) şablonu oluşmaya başlar.
Bu aile içerisinden biri olabileceği gibi,hayatında etkili olmuş dışarıdan biri de olabilir.
Bu şablon oluştuktan ve bu şablona  en yakın insanı gördüğümüz zaman beyinde Dopamin(Mutluluk hormonu) isimli hormon salgılanır.Ve biz aynı sigaranın beynimizde yaptığı etki gibi(Nikotin sigara dumanı çekildikten milisaniyeler sonra kana karışır ve oradan beyne ulaşır.Ulaştıktan hemen sonra beyinde Dopamin salgılanır.Sigara içerken alınan hazzın sebebi de budur.)Dopamin testesteron hormonunun(Sadece erkeklerde değil,bayanlarda da vardır.) artmasına yol açar.Kişi de onsuz olamama,onsuz yaşayamama gibi "Patalojik" düşünceler,duygular belirir.Ve biz buna maalesef "Aşk" deriz.
"Aşkta" söz konusu olan kendimize dair yumurtanın tüm beyaz kısmını "Maşuka" atfetmiş olmamız,onsuz yaşayamamız,onsuz olamamamızdır.kendi içimizde halletmemiz gereken şeyi,biz "Dışarıda" ararız.Maalesef karşıda gördüümüz aslında o kişi değildir;biz sadece görmek istediğimizi görürüz.(Çünkü her insanda birey olma özlemi kadar ait olma özlemi de vardır.)Bu yüzden bu söz oldukça anlamlıdır çoğu durumda:
Aşk karşılıklı bir yanlış anlamadır.Bunu önce kim farkederse,o terkeder.
                                                                                        Bir okyanus aşığı

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Aşk her zaman davetsiz bir konukdur...Raslantı ete kemiğe bürünür;tutku bükemediği eli öper.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Ayyyyyy nerden buluyorsunuz böyle havada asılı kalmış sözleri bilmemki :d
Raslantı ete kemiğe bürünürmüş,sonnada bilek güreşine tutuşulurmuş.

2 yiğit çıktı meydanaaaaaaa 2 side birbirinden merdaneeeee :d

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
hehe çok kötüsünüz yav.Smiley)
Kabul etmek istemiyoruum.
Maalesef öyle,kabul etmek istemesek de öyle.
Yalnız burada sevgi,aşktan ayrılır diye düşünüyorum.
Aşk bir yanlış anlamadan ibarettir.
Sevgi ise bir eylemdir,emektir.
Varoluşçu Psikiyatrist/Nörolog Victor E Frankl,İnsanın Anlam Arayışı isimli kitabında sevgi konusunda şunları yazmıştır:
Gerçek sevgi,bireylerin karşılıklı olarak büyüdükleri,olgunlaştıkları,karşı tarafın iyiliğini,sağlığını,mutluluğunu düşündükleri,yüreğini karşı tarafa verirken,ona en azından bireyselliğini yaşayabilecek kadar özgürlük tanıyan sevgidir.
Burada büyümek,sadece olgunlaşmak anlamında değildir aslında.Yaşamda bir üst satıra geçebilmektir.

Ve Sevgi emekmiş,
Emekse,
vazgeçmeyecek kadar,
ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş.
                                                  Can YÜCEL-Anladım isimli şiirinden.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Korsan' Alıntı:

Yalan mı? Davetsiz gelen misafir degil midir aşk..
Davet etsen karşılıksız olur acı çekersin sonunda..
Birinden biri yara alır sonunda..

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Su Perisi' Alıntı:
Korsan' Alıntı:

Yalan mı? Davetsiz gelen misafir degil midir aşk..
Davet etsen karşılıksız olur acı çekersin sonunda..
Birinden biri yara alır sonunda..

E yalan.