ZAMANI AKILLICA YÖNETMEK

  • Konbuyu başlatan DUYARKAT
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Eğitimleri & Eğitimler kategorisinde DUYARKAT tarafından oluşturulan ZAMANI AKILLICA YÖNETMEK başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 31,941 kez görüntülenmiş, 78 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Eğitimleri & Eğitimler
Konu Başlığı ZAMANI AKILLICA YÖNETMEK
Konbuyu başlatan DUYARKAT
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan çilekeş sosyolog
A

Abdullah 1

Kullanıcı
19 Ocak 2009
En iyi cevaplar
0
0
MARAŞ
en kötü plan bile plansızlıktan iyidir. tşk
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Abdullah 1' Alıntı:
en kötü plan bile plansızlıktan iyidir. tşk
Katılıyorum ama bir yerde.

Sabahtan beridir proje planı yapıyorum ve eğer haftada 5 gün hiç durmadan bu işler üstünde çalışırsak önümüzdeki 6 ayın dolu olduğunu gördüm. Üstelik gün ve gün hangi işin yapılacağı belli.

Sosyal hayata böyle bir planlama uygulanabilirmi bilemiycem. Yani yarın sinemaya gitcem, ertesi gün taksime gitcem gibi bir planlama yapmak ne kadar doğru olur. İçimizden geldiği gibi mi yaşasak. Yoksa planlar mı yapsak. Planlar tutmazsa başka bir planımız var mı ?

Örneğin bazen çok boş vaktim oluyor canım sıkılıyor. Ama önceden kendime birşeyler planlamış olsaydım onları yapardım. Plan dahilinde olduğu için ister istemez yapardım vaktimi değerlendirirdim.

Kimisi boş vakit bulamıyor kimisi de boş vaktinde ne yapacağını bulamıyor. Ya da işlerin hepsi senin vaktin olmadığında geliyor, boş vaktin olunca yapacak bişey bulamıyosun.Gelmeyen otobüsün sigara yakınca ufukta görünmesi gibi. :)

Bende bazen çalışmaktan bunalıyorum bazen de sıkıntıdan. En iyisi boş vakitlerimi planlayayım. En değerli şeyin zaman olduğunu anlamama az kaldı.




 
D

DUYARKAT

Kullanıcı
7 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
Rica ederim arkadaşlar...
 
S

spiritualsigns

Akıl bıraktılarmı ki yönetelim....

konuyu açarsam farklı bağlantılar kurup arap saçına döndürücem ama zamanı akıllıca yönetmek iyide ya bizi zamanın o süratli ilerleyişinde yok ederse ???

ya aslında esir olmak gibi bu... bana çağrıştırdığı bu... bazen içinde bulunduğum çemberin dışına çıkmak istiyorum... zaman ve programlar beni esir almış oluyor... beceremiyorum...
 
A

acil

Kullanıcı
20 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
izmir
DUYARKAT' Alıntı:
   Çoğumuzun çok sık kullandığı terimdir 'şunu yapacak vaktim yok'. Aslında olmayan vaktimiz midir yoksa o işi yapmayı istemeyen niyetimiz midir? Bu seminerde mevcut zaman içerisinde neler yapıldığı, plan yapma, uygulama ve bir işte uzmanlaşarak harcanan zamanı en asgari seviyeye indirme en sonda da kendini ödüllendirme konuları irdelendi. Günümüz hayatında sürekli olarak işlerin yetişmediği, biriktiği ve her zaman içinden çıkılmaz bir hal aldığı ve bunların nedenleri konuşuldu.
    Seminere katılanlardan şu soruları yanıtlamaları istendi:
    1) Sevmediğiniz veya yapmakta zorlandığınız belirli bir görevinizi yazın.
    2) Bu görev hakkında sevmediğiniz veya size engel olan herşeyi yazın
    3) Görevi yerine getirmenin tüm yararlarını yazın
    4) Görevin sevmediğiniz ya da size engel olan taraflarını hafifletmek için neler yapabileceğiniz konusunda fikir geliştirin.
    5) Görevi yerine getirmenin kişisel yararlarını arttırmak için neler yapılabilir. Enerjinizi görevin yaralarına odaklayın.
    Burdan çıkan sonuç alışkanlıkları değiştirmek ve kendimizi görevin bitmemesi halinde sorgulamak olacaktır.
   Seminerde ayrıca, gün içerisinde yapılacak işlerin sıraya konulması ve bu sıranın biyolojik saate göre ayarlanması üzerinde duruldu.
   1) Enerji düzeyiniz zirvedeyken buna en uygun olan görevi listeleyin.
   2) Enerji düzeyiniz orta seviyedeyken buna en uygun görevlerinizi listeleyin.
   3) Enerji seviyeniz en düşük seviyedeyken buna en uygun görevlerinizi listeleyin.
   ZAMAN VE PROJELERİ ÖNCELİK SIRASINA SOKMANIN YÖNTEMİ
   1) Önümüzdeki birkaç günde veya birkaç haftada yapmak istediğiniz işleri listeleyin. Gerçekçi olun ama yapabileceğinizi düşündüğünüz her şeyi içeren bir liste oluşturmaktan da korkmayın.
   2) Hedeflerinize ulaşmada kritik önemi olan görevlere A harfini verin.
   3) Biraz daha az olan görevlere B harfini verin.
   4) En az kritik olanlara C harfini verin.
   5) A maddelerini kendi aralarında önem sırasına sokun. En önemlisine 1numarayı verin sonrakileri ileri doğru numaralandırın.
   6) B ve C maddelerini aynı şekilde numaralandırın.
       ZAMANINIZI KORUMAK
       1) Araya giren kişi ya da konuların etkili yönetimi: Onları üç dakikayla sınırlandırın. Önceden sınırlarınızı belli edin. Gerçekten meşgul olduğunuzu hissettirin. Örneğin kaleminizi elinizde tutun. Bu o kişiyle aranızda mesafe koyacaktır. Çok departmanlı bir işte çalışıyorsanız ve ortak görüşülmesi gereken bir konu varsa diğer departmanlarda toplantı yapın. Böylece ne zaman kalkacağınıza siz karar verirsiniz. Önemsiz sohbetlerden kaçının, kısa ve öz olun.
      2) Konuşurken araya girildiği zaman: Konuya odaklılığınızı sürdürün. Dikkatle dinleyin. KOntrolü elden bırakmadan, kişinin sorusunu tam olarak sormasını ya da kendisini ifade etmesini sağlayın.
     3) Krizlerle başa çıkın: Her haliyle normal bir günün araya giren önemli önemsiz konularla dolu olduğunu unutmayın. Krizleri işinizin bir parçası olarak görün. Kriz anında kendinize şu soruları sorun; bu durumla başa çıkabilmem için ilk yapmam gereken şey ne? Hangi sonuca ulaşmaya çalışıyorum?


   
 
A

Argeciler

Kullanıcı
1 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Kocaeli
Zamanı kullanmak ile ilgili özellikle çocuklarımızı yönlendirmede çok önemli teşekkür ediyorum ben hemen uygulamaya başladım. Hatta kendime b ile uyarlamaya ve uygulamaya çalışıyorum. saygılarımla, Tüm üyeve katkıda bulunan arkadaşlardan allah razı olsun. kocaeli  :) :) :) :)
 
K

kehanet

Kullanıcı
10 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
teşekkürler. işime yarayacagını düşünüyorum  :)
 
K

kahvekeyfi

Kullanıcı
11 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
insanoğlu her şeye bir bahane uydurur..
ve insanların bana bahane uydurmaları hiç hoşuma gitmiyorum; yapmak istemiyorum ya da hoşlanmıyorum deseler inanın daha çok değer bulacaklar haberleri yok :)
saygılarımla...
 
B

Bilal Karaaytu

Kullanıcı
9 Eki 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
teşekkürler = ) A ve B numaralandırması hoşuma gitti ve biyolojik saat de önemli = )
 
I

ibrahimdede

Kullanıcı
9 Haz 2010
En iyi cevaplar
0
0
ankara
katılıyorum. aslında zaman çok bir o kadarda bahanelerimiz çok
 
Ç

çilekeş sosyolog

Kullanıcı
7 Eki 2011
En iyi cevaplar
0
0
teşkkürler ;)
 
Üst