TV dizilerindeki tiplemeler üzerine...

• Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim Ne Söylemiş? kategorisinde Codex tarafından oluşturulan TV dizilerindeki tiplemeler üzerine... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 23,670 kez görüntülenmiş, 62 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim Ne Söylemiş?
Konu Başlığı TV dizilerindeki tiplemeler üzerine...
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Zynep
D

desire

Kullanıcı
10 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
izmir
malesef dizilerdeki tiplemeler en çok küçük beyinleri etkiliyor. "kurtlar vadisi" dizisi bittikten sonra bir çok okulda kendini "Polat Alemdar" ilan eden ve arkadaşlarına, etrafına zarar veren öğrencilerin haberini almadık mı? Hemen hemen bir çok okulda yaşandı bu olay. dizi tabiiki izlenmelidir ama izlenen olan dizideki karakterler bizim toplum yapısına ne kadar uyduğu da tartışılır. Çocuklarınızı bu tür dizilerden uzak tutun. Ayrıca israil de çocuklara şiddet içeren, düşmanlık içeren(içeriğinden bahsetmek istemiyorum) çizgi filmler izletilmektedir. 

F

feridis

Kullanıcı
7 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
itiraf edeyim ben dizi izliyorum.aslında hepinizin söylediği gibi öğretici yanı yok hatta bazı diziler aile hayatını olumsuz bile etkileyebiliyor.safari sen en iyisini yapmışsın .gerçekten zaman öldürücü başkada bişey değil.artık zamanımın büyük kısmını bilgisayarda geçiriyorum en azından bana artı yönleri daha fazla.bu siteyide keşfettim ya daha fazla yararlanıyorum bilgisayardan ;) ama insanlarımızın dizilere gerçek gözüyle bakıp karakterleri rollerindeki gibi düşünmeleri üzücü doğrusu..nereye doğru gidiyoruzz bilen var mı? :(

F

feridis

Kullanıcı
7 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
evet sanırım öyle :(

C

CaspeR

Kullanıcı
27 Ara 2006
En iyi cevaplar
0
0
Tv.den hiç zevk alamıyorum artık en iyisi bilgisayar kullanmak ;)

Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
bilgisayar kullanmak derken parantez içinde bişeyler unutmadın mı WANTED...

bilgisayarda internet var ise her amaç için kullanabilirsin fakat olumlu şeyler için harcamak gerekir zamanı.. Gidipte geri dönmeyen tek şey zaman ve dolayısıyla gençliktir..

F

feridis

Kullanıcı
7 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
evet bende size katılıyorum :D

E

ercan

Kullanıcı
8 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ben sadece burası Türkiye diyorum..
Biz halkımıza yükleniyoruz fakat televizyonlarda kaç tane doğru
dürüst program yayınlanıyo arkadaşlar..
Bugün Türkiye'de yaklaşık 150 tane dizi varmış diye duydum :-[
Müthiş büyük bi sektör.

Bizim halkımızın önüne beli silahlı adamların oynadığı
dizileri ver ıslat ıslat göster..

M

menzup

Kullanıcı
9 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
konya
ARKADAŞLAR teknolojiden yararlanmamız gerekir onun için televizyonda insanın kendini geliştireceği programları izlemesi gerekmez mi....onun için televizyonu seyredelim ama kim kimi nerede görmüş kim kiminle nerede çıkmış gibi proğramları izlemneyelim

H

hacer

Kullanıcı
18 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
kocaeli
her düşündüğümü arkadaşlar tek tek yazmış düşüncelerinize katılıyorum.benim kızlarım yasaklı dizileri seyretmek için yalvarır durumda ne kadar anlatsada insan çocuk bu kavraması zor oluyo bende televizyon seyretmeyi severim ama seçici davranırım en azından gayretliyim ama bilgisayar evime geldi geleli televizyonu eskisi kadar seyretmiyorum işlerimi zor yapıyorum. televizyonda neymiş. ???

B

berrak

Kullanıcı
28 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
pembe...
Zaten televizyon denilen kutu evlere girdi gireli, insanlar sürekli başkaların top oynaması, konuşması, sevişmesini, yemek yemesini, kavga etmesini seyredip duruyor.

Günümüzün insanı, her gün en az beş altı saatini başkaları seyrederek geçiriyor.
EVET gerçekten güzel bir konuya değinmişsiniz oldum olası tv de butür şeyleri izlemekten kaçınmışımdır hatta bir dönem BBG evi vardı hatırlarsanız 24 saat evin içindekileri çeken kameralar ve onları izleyen binlerce insan sizce bu nekadar mantıklı ? yakında wc lere bile kamera yerleştircekler sanırım :eek: her konuda olduğu gibi üretmek yerine tüketiyoruz :-[

A

amuura

Kullanıcı
2 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
HEPSI DOGURUDUR
ARTIK BU DIZILERE BI SON KAMPANYASI LAZIM AMA DIMI ;) ;)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Livaneli'nin yazısını ve tüm yorumları acı acı gülümseyerek okudum vallahi:(
Dizi dünyası aldı başını gitti.
Bir zamanlar "kaseti olmayana kız vermeyen" modundaydık, şimdilerde "dizide oynamayana kız verilmez" moduna geçtik.
Anlatılanlarda hiç abartı yok. Süleyman Çakır öldüğü zaman okutulan mevlitler, maç için sahaya çıkan profesyonel takımların kendisi için saygı duruşunda bulunması ve elbette tüm izleyicilerinde kendilerine karılmaları, oynadığı rolle özdeşleştirerek, dizi oyuncularından yardım vs talep etmeler...
İnanılmaz bir sektör gerçekten.
Ancak izninizle ben bir konuya değinmek isterim.
Dizilerin yayınlanma amacı aslında TV Kanallarının yaşaması için gerekli olan reklam gelirini en yüksek seviyede tutabilmektir.
Sadece belgesellerin yayınlandığı kanallardan bazıları gün içinde saatle yayın yapmaktalar. Çünkü elde ettikleri gelir ne yazık ki düşük.
Yani, bazı programların yayınlanabilmesi için gerekli olan para reklamlardan sağlanıyor.
Burada TV Kanallarına ateş püskürmek, protesto etmek yersiz, çünkü bu bir arz talep durumu.
Ancak izleyicinin kesinlikle bilinçlenmesi, bilinçlendirilmesi gerekir. Dizi oynarken izleyen ve etkilenen çocuklara hiç üşenmeden, kahramanların hayal ürünü olduğu çok iyi anlatılmalı.
Ve, yine bilinçli izleyiciler üşenmeden kanallara mail, faks, telefonla ulaşıp, çok geç saatlerde yayınlanan ve aslında çok ta ilgi gören eğitici programların, söyleşilerin saatlerini ayarlamaları konusunda baskı yaratabilirler.

A

ayben

Zeynep haklısınız ama ne yazık ki artık öyle bir durum hakim ki herkes halinden memnun.
Bİrçok kişi tanıyorum; izlemek istemediklerini ama gene de bunun için bir çaba sarfetmediklerini gördüğüm.
''Beğenmiyorum ama ne yapabilirim ki, başka bir şey yok izleyecek.'' diyen insanlar çok ne yazık ki ve bir çaba da sarf etmiyorlar. Sizin dediğiniz gibi mil yollayın, telefon açın dediğimde ''Fırsat mı var?'' diyorlar. Ben de o zaman izlemeyin rağbet göstermeyin bir sürü kanal var, gezin dışarı çıkın kitap okuyun dediğimde susuyorlar ki sustukları zaman ben de söyleyecek daha fazla söz bulamıyorum.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Dizileri bir kenara bırakalım haydi:)
Ya sabah kuşağı? İzleyicileri bile değişmiyor ki:) Hiç mi işleri yok bu kadar insanın?
Ve bunları yazarken bile aslında kendi kendime gülüyorum, çünkü taklit yeteneğim var ve bir kerecik bile görsem kapıyorum ve sürekli kullanıyorum konuşma şekillerini ya da "güne damgasını vuran" sözlerini; "şaşırdımmm" Şahika modu!
Ben iki üniversite bitirdim, düşünün işte komediyi.
Ama ne var ki elbette yaşam tarzlarından falan filan etkilenmiyorum asla.
Yani gerçekten hiç özenmemişimdir Binbir Gece dizisindeki masal prensesine:)
Bazen düşündüğüm daha vahim; Livaneli'de bunu belirtmiş zaten, dizilerde oynayanların etkilenmeleri durumu.
Ben şahsen artık Polat Alemdar'ın sağlıklı bir aşk ilişkisi kurabileceğinden şüpheye düşer oldum:)